Затвориха последния завод за пишещи машини

Последната компания на земята, която произвеждаше пишещи машини - Godrej and Boyce, официално прекрати дейността си. Заводът й се намираше в Индия.

Обратно в новината

Коментари - Затвориха последния завод за пишещи машини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Представете си колко дискети ще трябват за 16 гигабайта. Интересно, изглежда като да строим ли АЕЦ "Белене" или да продължим срока на експлоатация на 5 и 6 блок?

Малко под 800 000 ако са от три инчовите - някъде 728 178 ако нямат лоши сектори. А в зората на 90-те години бяхме изчислявали колко перфокарти ще ни трябват за да си запишем играта "Дюн" - идваха около тон и половина. А колко души във форума си спомнят изделието "перфокарта"? В моят офис са под 50%, а сме ИТ специалисти само.

А колко 5-инчови (по 360К)? Горната сметка не е ли за 1 ГБ?

Споко!!! Иде 2012. Като спре токът, изчезне интернетът и мобилните комуникации, пишещата машина ще стане рядка ценност. И като няма кой да я произвежда, познайте каква цена ще държи. Купувам пишещи машини - само механични!

Преди по-малко от 10 години, когато започнах работа, пишещата машина "Марица 30" беше единственото ми офис оборудване. И сега в кабинета ми има такава и я ползвам от време на време. Пишещата машина е "огън, бий".

Имам " Марица 11".Търся стари пишещи машини.

Ако ви кажа, че ми се насълзиха очите - сигурно ще решите, че се шегувам! Е, не е така - наистина това е цяла една страница от развитието на човечеството, която е затворена завинаги!... Нали? Трогателно е. Отиде си и вярната, стара пишеща машина!... А тази история е достойна за филм! И ще е добре да го направят с истинските герои, вместо с артисти! Поне да запазим и така спомена!...

И аз едва се сдържах да не пророня сълза пред РС-то в офиса - минах само с една майна, за която не дадох обяснение на колегите. А като прочетох коментарите във форума, ми се вдигна националното самочувствие - че българите разбираме кои продукти на цивилизацията са истински стойностни за Човека.

lBG

Някой ден ше има подобна новина: "Затвориха последният завод за компютри" Интересно, кое ли ще ги замени?

Чиповете в мозъка! Контролирани от международна корпорация.

... пишещата машина е незаменима, ама отде толкоз ъкъл.

За юпс не си ли чувал бе дръвник

Eeeeeх, де да можеше така и каруците да изчезнат от улиците ни! Мечти...

Каруците ли са ти най-неприятният спомен от село?

Ако ви кажа, че ми се насълзиха очите - сигурно ще решите, че се шегувам! Е, не е така - наистина това е една страница от развитието на човечеството, която е затворена завинаги...

*abi*

Нали? Трогателно е. Отиде си и вярната, стара пишеща машина. А тази история е достойна за филм. И ще е добре да го направят с истинските герои, вместо с артисти. Поне да запазим и така спомена.

ялко. много са хубави пишещите машини. врастат хубавите ми спомени. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В Народна република България ще се открива първия завод за дискети в света. Да живеят българските данъчни - единствените им клиенти.

Хахахаааа :) евала!!!

Дискета или флашка, кое е по-евтиното?

Дискетата е по-евтина. То и каруцата е по-евтина, ама хората тъпо и упорито карат коли.