Това обеща генералният директор на Държавното предприятие "Строителство и възстановяване" Цветан Хаинов по bTV.

Разследване на Дир.бг описа как девет софийски семейства са на път да загубят платените си на "зелено" жилища, заради финансовите проблеми на държавното предприятие. Апартаментите, които се продават на публичен търг заради задължения на фирмата, към частни кредитори и НАП, се намират в кооперация в столичния жк "Овча купел".

Тогава председателят на Управителния съвет на ДП "Строителство и възстановяване" (ДПСВ) Лазар Шахпазов каза пред Дир.бг., че се прави всичко възможно да се помогне на хората и че има стратегия за решаване на проблема.

Сега, близо 3 седмици по-късно, единият от търговете е приключил и част от жилищата вече са продадени. Очаква се това да се случи и с останалите. Затова и потърпевшите не желаят да им бъдат върнати тези апартаменти, искат само да им бъдат върнати парите.

Цветан Хаинов заяви още, че въпреки тежкото финансово състояние на предприятието ще бъдат намерени ресурси, чрез които хората да си получат вложените средства. За проблема той обвини предишното ръководство, което ги насочило по други проекти и така се натрупали задълженията към кредитора.