ГУСВ връща парите на измамени новодомци

Държавното предприятие "Строителство и възстановяване" ще върне парите на деветте семейства, чиито жилища бяха изнесени на търг заради дългове на държавната фирма, в срок от 1 месец.

Обратно в новината

Коментари - ГУСВ връща парите на измамени новодомци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко забърка зам.министър Захариева с предишния изпълнителен директор на ДПСВ. Като не може да упражнява контрол над държавните предприятия да си ходи и да поучи как се управлява. Явно само юридическото и образование не е достатъчно.

Надявайте се да си получите парите.!.. Сегашният директор на ГУСВ през 2007 г е бил директор на едно от поделенията на ГУСВ, а сега се оправдава с лош мениджмънт на предприятието. Ако парите са за него, ще намири начин и ще си ги получи! Дано да удържи на думата си!... Явно е, че казусът с излъганите от ГУСВ ще се реши заради намесата на медиите. Но какво да правим всички ние, които сме излъгани от строителни фирми фантоми"? В случая става въпрос за 9 семейства... А хилядите семейства, които изгоряхме, какво да правим? Защо не се даде по-голям медиен отзвук на този проблем?! Вярвате ли в тези обещания?! В ГУСВ са щедри на обещанията, но не изпълняват поетите ангажименти! Предприятието сключва споразумения и спогодби с кредитори и напуснали служители, като обещава да плаща разсрочено сумите, но уви! Когато дойде датата на падежа, отговорът е Няма пари!. Въпросното юристче е човек на зам.министър Захариева и за него има всичко - служебен автомобил, голям хонорар и голямо доверие! За хората, които не се близки с зам.министърката, няма пари! Такъв е животът - печелят приближените на деня! Каква наглост! Полвали парите на хората, за да си свършат работата, а сега - Извиняваме се, след месец ще ги върнем. Без лихвите, разбира се! Аз лично се съмнявам, че ще върнат каквото и да било! Затова с ДПСВ винаги съм отбягвал да имам ковито и да било отношения, защото им знам хала и начина на работа!... А като им върнете парите на Хората, ще могат ли те с тия пари да си купят по един апартамент, равностоен на този за който са платили на зелено?! Защо ГУСВ не купи тези апартаменти и да ги даде на хората вместо пари?!

Абе, ако една частна фирма фалира, някой връща ли пари на тези дето са платили 'на зелено'? Що за дискриминация. Плащането 'на зелено' си е един вид кредитиране и носи риск. Затова в повечето случай и цената там е по-ниска. Откъде накъде държавата (от моите данъци) ще компенсира едни лоши инвестиции?

Колко благородно! Просълзих се... Както е казал хан /кан/ Крум - на крадците - ръцете!!! Дори и това не е отучило местното население от тарикатлък...

Зад проблема ГУСВ стои мафията Корпоративна банда която се разследва от ОЛАФ и Европейската комисия.Какво прави Плевнята и Тиквата?

Надявайте се да си получите парите.Сегашният директор на ГУСВ през 2007 г е бил директор на едно от поделенията на ГУСВ, а сега се оправдава с лош мениджмънт на предприятието. Ако парите са за него ще намири начин и ще си ги получи.Дано да удържи на думата си.

Вярвате ли в тези обещания? В ГУСВ са щедри на обещанията, но не изпълняват поетите ангажименти. Предприятието сключва споразумения и спогодби с кредитори и напуснали служители като обещава да плаща разсрочено сумите, но уви. Когато дойде датата на падежа отговорът е няма пари. Въпросното юристче е човек на зам.министър Захариева и за него има всичко служебен автомобил, голям хонорар и голямо доверие.За хората,които не се близки с зам.министърката няма пари.Такъв е живота печелят приближените на деня.

А като им върнете парите на Хората, ще могат ли те с тия пари да си купят по един апартамент равностоен на този за който са платили на зелено ??? Що не купи ГУСВ апартаментите и да ги даде на хората вместо пари ???

Зависи кога са купували, може да си намерят и по-добро. Миналата година купих апартамент с акт 14 на цена, на която се е продавало на зелено в същата сграда.