По-късно обаче нюйоркската полиция отрече съобщенията, че са открити следи от ДНК от семенна течност на бившия шеф на МВФ върху блузата на камериерката, предаде АФП, цитирана от "Фокус". Според разследващите те не са "оповестявали никаква информация за ДНК-анализа. В понеделник пък от прокуратурата заявиха, че няма да коментират нищо до началото на делото.

В съда миналата седмица адвокатът на Строс-Кан заяви, че каквото и да покаже тестът, то "няма да означава насилствен акт". Това потвърждава очакванията защитата да поддържа тезата, че сексуалният контакт е бил осъществен, когато камериерката е дошла да чисти в стаята на шефа на МВФ в хотел "Софител" на 14 май, но по взаимно съгласие.

Междувременно Доминик Строс-Кан заяви, че е подал оставка, за да спести на институцията кошмара, който лично той преживявал, предаде Франс прес, като се позовава на имейл на английски език, изпратен от Строс-Кан на персонала на МВФ и подписан от него само с името Доминик.
"Последните дни бяха изключително болезнени за семейството ми и за мен. Знам, че те бяха болезнени и за всеки служител на фонда. Наистина съжалявам за това. Отричам най-категорично обвиненията срещу мен. Убеден съм, че истината ще се разкрие и ще бъда оневинен. Но докато тя излезе наяве, не мога да приема Фондът и вие, мои скъпи колеги, да споделяте по какъвто и да е начин кошмара, който аз преживявам в момента", заявява той.

В същото време френският министър на финансите Кристин Лагард, смятана за фаворит за поста на Доминик Строс-Кан, заяви за американския канал Си Ен Би Си, че е твърде рано да обяви дали ще оглави МВФ и че не тя е тази, която може да вземе подобно решение, предаде Франс прес.
На въпрос дали би станала генерален директор Лагард отговори: "Ще кажа, че това е интересен въпрос, но определено преждевременен".
Френската министърка, която официално не е кандидат за мястото на Строс-Кан, вече получи солидната подкрепа на Германия и Великобритания.

Френски интернет сайт организира акция по изпращане на рози на камериерката, станала обект на предполагаемо сексуално посегателство от страна на Доминик Строс-Кан. Малка група френски активисти организира своята интернет кампания в сайта www.une-rose-pour-ophelia.fr. (Една роза за Офелия), предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Офелия е името, с което се представя гвинейската камериерка, заради която Строс-Кан се озова в ареста и подаде оставка като шеф на МВФ.

В интернет сайта на кампанията инициаторите изразяват надежда, че розите, които ще бъдат пратени, ще помогнат на камериерката да прости на френския народ. От началото на акцията досега в сайта са събрани достатъчно заявления за участие, та на Офелия да бъдат пратени 400 рози.

32-годишната камериерка сега се намира в център за защитени свидетели в Ню Йорк. Строс-Кан пък беше пуснат под гаранция от затвора в Ню Йорк в петък.

Последна актуализация в 19,30 ч.