В България "Актавис" притежава заводите в Дупница и Троян, приватизирани през 1999 г. (по-рано и завода за антибиотици в Разград), но след българската си сделка е извършила още над 20 придобивания по света. Според "Файненшъл таймс", който съобщава за предстоящата продажба, сделката може да се сключи за цена около 4.5 млрд. евро.
Според Ройтерс цената ще бъде между 5 и 5.5 млрд. евро.

Вестникът припомня част от сложната история на инвестициите на исландския милиардер Тор Бьорголфсон у нас, като отбелязва, че сделката с него през 2007 г. е оценила бизнеса на компанията на 4.8 млрд. евро. Придобиването на тогавашната "Балканфарма" от "Актавис" е било финансирано от Дойче банк, която през 2008 г. е предоговорила 3 млрд. дългове и е останала кредитор.

Очаква се сделката да бъде приключена до три-пет седмици и да бъде платена изцяло с парични средства. Възможно е конвертиране на дълг в собственост.
Дойче банк, която в момента контролира дружеството след като финансовата криза удари силно бизнеса на исландския милиардер, държи 3.5 млрд. евро дълг на "Актавис", според Ройтерс.

През юни 1999 г. "Балканфарма", в която основен инвеститор бе Дойче банк, плати 55 на сто от "Трояфарм", 55 на сто от "Фармация" и 51 на сто от "Антибиотик", Разград. Цената бе съответно 7,35 млн. долара, 11 млн. долара и 5.65 млн. долара.