Това каза министър-председателят Бойко Борисов на прием, даден от Японско-българското дружество в чест на посещението на премиера в Япония, предаде БТА.

По думите на Борисов отношенията между България и Япония са били и ще бъдат и занапред все така добри. Въпросът е всички ние да направим така, че и във времето, в което живеем, да ускорим процесите в други сфери, да ги направим по-трайни, така както българското кисело мляко трайно е навлязло на японския пазар, каза още премиерът.

На събитието домакините представиха изпълнение на кото - традиционен японски струнен инструмент, демонстрация на чайна церемония и демонстрация на карате. Своите умения по карате премиерът пък демонстрира върху земеделския министър Мирослав Найденов.

По-рано днес министър-председателят присъства на финалите на януарския турнир по сумо. На официална церемония премиерът връчи Купата на правителството на България на победителя в състезанието йокодзуна Хакухо. В надпреварата участие взе и Калоян Махлянов (Котоошу). Българинът беше аплодиран от премиера за победата в последната си схватка срещу Баруто.