Фирмата "Трилема Кансълтинг" ЕООД, която е еднолична собственост на бившия финансов министър Владислав Горанов, е закупила помещения за офиси в София на стойност 752 994 лв., съобщи "Сега".

Справка в Търговския регистър сочи, че сделката с продавача "Лазурит 94" АД е сключена на 27 май. Става дума за имоти в блок 11 на бул. "Цариградско шосе". Първият представлява офис на банка с площ 145 кв. м, който се намира на партерен етаж, а вторият имот е записан като "учебна занималня на две нива" и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе.

"Аз вече съм извън политиката и нямам намерение да коментирам търговската си дейност, заяви Горанов по повод сделката пред "24 часа".

Владислав Горанов учреди дружеството си "Трилема Кансълтинг" ЕООД след като напусна политиката през август 2020 г., Консултантската компания е регистрирана на 14 август със седалище в София, район "Възраждане", ул. "Одрин", бл. 14, вх. "В", ет. 10, ап. 100.

Предметът на дейност е "консултантски услуги в областта на публичните и частните финанси, управлението и структурирането на предприятия, търговска дейност в страната и чужбина, търговско представителство и посредничество, както и всякакви други дейности, разрешени от българското законодателство при съобразяване и спазване на всякакви лицензионни, регистрационни или други изисквания".

Владислав Горанов беше начело на Министерството на финансите през второто и третото правителство на ГЕРБ до 24 юли миналата година. След като започнаха мащабните протести срещу правителството, премиерът Бойко Борисов обяви, че ще отстрани министри поради съмнения, че обслужват ДПС и бившия депутат бизнесмен Делян Пеевски. Горанов беше сред "номинираните". При освобождаването на финансовия министър Борисов го похвали за финансовата стабилност и за влизането в чакалнята преди еврозоната и го упрекна единствено за несъбраните 700 млн. лева такси и лихви от хазартния бизнесмен Васил Божков.