Пликове от Васил Божков не са стигали до мен и това са спекулации на един обвиняем човек. Това каза в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов и допълни, че всеки човек има право да си говори каквото си иска.

Досега не съм си позволявал коментари по тази тема и няма повече да коментирам. И пред прокуратурата заявих, по време на разпитите, че подобни твърдения са вероятно следствие на специфичните климатични условия, при които в момента се намира обвиняемото лице, каза още Горанов.

Министърът на финансите Владислав Горанов и председателите на парламентарните комисии по здравеопазване и бюджет и финанси д-р Даниела Дариткова и Менда Стоянова посетиха УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив във връзка с проект за строителство на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс.

Запитан как ще коментира предстоящия вот на недоверие към правителството, Горанов каза, че първо трябва да се видят мотивите. Според него обаче със сигурност това няма да е успешен вот, защото партньорите, подкрепящи правителството, са обединени от това, "че има още какво да се свърши и ще отхвърлят този вот на недоверие, когато бъде внесен". Левицата в момента, според финансовия министър, не е в кондиция да има претенции за управлението на държавата.

Не сме видели нито една по-добра идея в сравнение с тези, с които ние изпълняваме нашата управленска програма, добави Владислав Горанов.

Относно реакцията на американското посолство по отношение на протестите, финансовият министър каза, че това е изключително коректна позиция.

Американската демокрация е една от най-старите в света и това, че те потвърждават върховенството на закона и правото на протест на всеки е нещо, което и ние споделяме, каза още той.