България може само да помогне на стабилността на еврото, защото имаме най- добрата фискална политика в ЕС, обясни Дянков относно спекулациите за нестабилността на европейската валута. Той подчерта, че за целия ЕС е много важна строгата фискална политика.

От своя страна премиерът Бойко Борисов припомни, че вчера Румъния получи срок от една година да намали бюджетния си дефицит.
"Ако се бях вслушал в съветите на Станишев и на президента и ние сега щяхме да имаме писмо да се приведем в ред", изтъкна Борисов, имайки предвид позицията на левицата и на президента за по-висок бюджетен дефицит.

До март правителството ще разплаща активно стотици милиони левове от ДДС, забавени средства по различните програми. Така ще можем да дадем тази толкова важна глътка въздух на бизнеса, обясни Борисов. Това го правим заради недоимъка, коментира още Борисов.

Относно разказания от синдикатите по-рано днес виц, в който се описва, че кризата в България ще свърши, когато финансовият министър Симеон Дянков остане без работа, Борисов заяви: "Ако синдикатите ни дадат нещо конкретно, ако то е добро - ще го приложим. Надявам се това да е било в тяхното чувство за хумор". Той изтъкна направеното от Дянков през последните месеци и заяви, че "министърът освен да си гледа работата няма какво да прави".

Вижте видео от пресконференцията със Симеон Дянков и Бойко Борисов