С какво ще запомним този ден? 

Хората търсят енергоефективни климатици от високия клас, за да имат вариант за отопление на ток през зимата - какво още разказа Емил Георгиев, управител на интернет платформа за търговия с климатична и отоплителна техника, ще чуете във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете:

План за финансовото стабилизаране на "Булгаргаз" ще подготвят министерствата на енергетиката и на финансите, обяви служебният премиер Гълъб Донев преди първото редовно заседание на служебното правителство. Следващата седмица пък енергийното министерство ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ с цел да бъде осигурено отоплението на хората до края на зимния сезон. Пред БНТ шефът на съвета на директорите в "Булгаргаз" Иван Топчийски отрече дружеството да е на загуба и посочи, че за последния отчетен период има оперативна печалба от 6 и половина милиона лева. 

70 милиона и 500 хиляди лева ще струват предсрочните избори през есента на страната ни. Това стана ясно от одобрената от правителството план-сметка за разходите по подготовката и произвеждането на изборите. Централната избирателна комисия пък одобри образците на изборните книжа. Онародването им ще се случи най-рано през някой от почивните дни, в извънреден брой на "Държавен вестник", обяви пред БТА председателят на ЦИК Камелия Нейкова. 

Япония и Камбоджа се споразумяха да засилят двустранното сътрудничеството в областта на сигурността на фона на нарастващото влияние на Пекин в Индо-Тихоокеанския регион. Китай пък отмени двустранна среща с Япония след изявление на Г-7 за Тайван, недоволен от призива да разреши напрежението около Тайванския пролив по мирен начин. А Япония се оплака, че пет китайски балистични ракети са се приземили в нейна изключителна икономическа зона, след като китайците започнаха военни учения след оспорваното посещение на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Какво ни впечатли преди малко?

След 13 години заседания, Валентин Димитров, познат и като Вальо Топлото, най-накрая има присъда. Каква е тя и защо той все пак е на свобода? Чуйте в Podcast новините.