С какво ще запомним този ден? 

"В близките 30 дни промяна в цената на горивата на вътрешния пазар не се очаква. Такава може да има само за дизела, който евентуално ще се повиши с 10-15 ст. Затова пък от 1 ноември се очаква цената на метана да падне с повече от 1 лева, дори до цени доста под 3 лева за килограм на колонка" - още от коментара на Димитър Хаджидимитров, заместник-председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, чуйте в Podcast новините. 

И още от темите, които ще чуете: 

"България и Румъния са повече от готови да се присъединят към Шенген" - това е заключението на работната група, сформирана от експерти от Европейската комисията и страните-членки, която посети двете страни този месец. По думите на говорителката на Еврокомисията Атина Хипер "резултатите са положителни в огромната си част и не е открит нито един проблем, който би оправдал каквото и да било допълнително отлагане". Засега единствено Нидерландия се противопоставя на бързото приемане на двете страни в Шенген.

Продължава разследването на смъртта на актрисата Виолета Донева, която беше открита мъртва в дома си на 22 октомври, а при първоначалния оглед по тялото ѝ бяха установени следи от насилие. Полицията работи по няколко версии, една от които убийство. По случая тече досъдебно производство под надзора на прокуратурата. Разпитват се близки и познати на покойната актриса.

Григор Димитров постигна една от най-впечатляващите си победи през 2022 година, като надделя над световния №8 Андрей Рубльов, предаде "Корнер". Българинът, който два дни по-рано отстрани и бразилеца Тиаго Монтейро, се класира за втори път в кариерата си на четвъртфиналите на турнира във Виена от категория ATP 500. Днес постигна 6:3, 6:4 в отделните части. Tриумфът му е много радващ, още повече, че бе изключително неочакван заради кошмарната игра на хасковлията в последно време. Рубльов е един от най-добрите играчи през годината, като преди този сблъсък имаше 34 победи на твърди кортове и само преди няколко дни спечели титлата на турнира в Хихон, която бе четвърта негова за годината. Победата е трета на българина срещу този съперник и по този начин те вече са изравнени по този показател. На четвъртфиналите Гришо ще играе с американеца Маркос Гирон, който изненадващо надделя над най-добрия британец Камерън Нори. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Медици от "Пирогов" спасили живота на млад мъж, чието сърце се е преместило в дясната част на гръдния кош. Случаят е уникален за България, а в световен мащаб са описани само 58 подобни здравни ситуации. Подробностите чуйте в Podcast новините.