С какво ще запомним този ден? 

"В началото на 21 век ние говорим за дърва и за хляб. Върнахме се във времето на Смирненски, само че ние сме тези, които теглят каручката, босоногите деца, и те трябва да си свият потреблението" - още от коментара на поета Николай Милчев чуйте в Podcast новините. 

И още от темите, които ще чуете: 

Обществото няма да научи какво е имущественото състояние на Слави Трифонов. На засиления интерес към тази информация политикът и шоумен отговори във "Фейсбук". "Какви пари имам и какво имущество имам, и най-вече - нарушил ли съм закона, този, който трябва да знае - знае. За останалите тази информация би била просто сеир и задоволяване на жълто любопитство. Това мисля аз за морала и закона", пише Трифонов. Законът постановява, че противодействието на корупцията се осъществява чрез превантивни дейности като деклариране на имуществото и интересите на лицата, заемащи висши публични длъжности, както и задължително осигуряване на публичен достъп до декларациите. Заради неподадената декларация Трифонов е бил глобен.

Срокът на въведените противоепидемични мерки у нас се удължава до 25 август. До тогава са задължителни маските в градския транспорт в цялата страна, също в лечебните и социалните заведения, аптеките и оптиките, гласи заповед на здравния министър. Със съшата се намалява срокът на карантината - заразените в COVID ще са под карантина 7, вместо 10 дни, а контактните - 5, вместо 7 дни. На контактните лица, които през последните три месеца са си поставили ваксина или са преболедували, няма да се налага задължителна изолация.

Звездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс подписа нов двугодишен договор на стойност 97 милиона долара, разкри агентът му Рич Пол пред ESPN. 37-годишният ЛеБрон ще остане в Лейкърс поне до 2024-а година, като в контракта е заложена опция за удължаване с още един сезон до 2025. Предишният договор на баскетболиста беше до 2023 и му гарантираше възнаграждение в размер на 44 и половина милиона. Четирикратният шампион в НБА пристигна Лейкърс през 2018-а година, а през 2020 спечели титлата. Преди това ЛеБрон става на два пъти шампион с Маями Хийт през 2012 и 2013 и веднъж с Кливлънд Кавалиърс през 2016 г., припомня "Корнер".

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Русия набира затворници, които да се бият във войната в Украйна. Кой твърди това и какво се обещава на затворниците? Чуйте в Podcast новините.