Защо денят започва така?

Тежка катастрофа на магистрала "Струма" - автобус с македонска регистрация се запали, 45 са загиналите, сред които и деца. Оцелели са седем души, те са настанени в "Пирогов".

Хората в автобуса са били македонски граждани и са се връщали от екскурзия в Турция. Малко след полунощ автобусът е спрял на бензиностанция до София за почивка, след което е продължил. След около час превозното средство е катастрофирало. Тече разследване, разглеждат се различни версии като причина за катастрофата. На място са премиерът Стефан Янев, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Очаква се да пристигнат премиерът на Северна Македония Зоран Заев и министърът на външните работи Буяр Османи. 

Късо съединение в помещение с бойлер е вероятната причина за пожара в дома за стари хора в село Рояк, при който снощи загинаха девет души. 

"Може да е както от повреда в електрическата мрежа, така и от бойлер, но не се изключват и други причини, довели до възпламеняване на помещението, в което е бил бойлерът", обясни пред bTV окръжният прокурор Красимир Конов.

Очаквате ли безпроблемно и бързо съставяне на правителство? - това ви питаме днес. Можете да ни пишете на PodcastNews@dir.bg

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

От днес започват преговорите за съставяне на редовен кабинет с мандата на "Продължаваме промяната". Те ще се проведат в експертен формат. Според графика на дискусиите по 18 теми оповестен от "Продължаваме промяната" са поканени да участват по трима експерти от БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България". Засега не са обсъждани имена на министри, уверяват представители на четирите преговарящи формации. След като се постигне консенсус по програмата, ще бъде подписано коалиционно споразумение.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.

Снимка: Dir.bg