Какво се случи до този час?

Без маски на закрито за служителите в обектите с малък брой персонал от днес. Трябва да са ваксинирани или преболедували, работодателят взема крайното решение.

Музеите у нас поискаха реални компенсации за щетите от пандемичната 2020 г.

А ще се разберат ли България и Северна Македония по спорните въпроси, може би ще научим утре, когато у нас пристига премиерът Зоран Заев.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Загубили сме близо 60 хиляди наши сънародници за около четири години заради мръсния въздух. Това твърди Стефан Димитров, съосновател на проекта AirBG.info за мониторинг на качеството на въздуха. Димитров дава за пример другите страни от европейската общност, в които на дневен ред са електрически коли, соларна и ветроенергия и "умни" градове. Според него инструментите на Европейската "Зелена сделка" дават на България възможност да направи енергийна трансформация.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.