С какво ще запомним този ден? 

Ако домакинство спести дадено количество електроенергия, може да бъде възнаградено чрез премия - как във Франция се готвят за очакваната енергийна криза чуйте в Podcast новините. 

И още от темите, които ще чуете:

След острата реакция на Асоциацията на европейските журналисти, след като лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов поиска да бъде изгонена журналистка от "Дневник" от пресклуба на БТА, днес реагираха и от Съвета за електронни медии. Оттам се обръщат с призив към политиците да се придържат към "цивилизационните норми на поведение, като гарантират спазването на принципите на плурализъм и равнопоставен достъп до информация на журналистите". "Използването на назидателен и необосновано остър тон от политически лица, както и желанието им да определят вида на въпросите и темите на журналистите, са печално известни практики от миналото. Всеки опит за възпрепятстване на медиите в изпълнение на обществената им мисия е посегателство върху свободата на словото", посочват от СЕМ.

Парното и топлата вода може да не поскъпнат от Нова година, ако се запази тенденцията цените на природния газ да падат, пък каза пред журналисти председателят на Енергийния регулатор Иван Иванов, след като участва в кръгла маса "Зеленият преход - инвестиции в технологии и мрежови услуги". Иванов посочи и, че през ноември се очаква синьото гориво да се продава под нивата от октомври. Този месец газът поевтиня с 34 процента и мегаватчас струва 233 лева.

36 души станаха жертва на стрелба, открита от бивш полицай в детска градина в Тайланд. Сред загиналите има много деца и един полицай, съобщава местната полиция, цитирана от Би Би Си. Други 12 души са ранени, трима от които са в тежко състояние. Мотивът на нападателя не е известен. Според съобщения в местни медии наскоро е бил уволнен от работа. Впоследствие органите на реда съобщиха, че след атаката бившият полицай се прибрал у дома, където убил жена си и детето си, а след това се самоубил.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко?

Объркан адрес от служителка на тел. 112 вдигна на крак полицията в два града - Стара Загора и Горна Оряховица - след подаден сигнал за поставено взривно устройство. Какво разказа за Dir.bg секретарят на местната администрация в града на липите Делян Иванов? Чуйте в Podcast новините.