Защо денят започва така? 

Защото след месеците онлайн обучение всеки четвърти ученик може да отпадне от образователната система. 

Във Франция и Гърция се гневят на разделенията за ваксинирани и неваксинирани, в Испания и Словакия COVID мерките стигнаха до съда. 

Сагата между бивши и служебни управляващи продължава - отстраняването на шефа на "Пирогов" разгневи Бойко Борисов, свиква брифинг рано сутринта.

"Без нови коли с дизел и бензин от 2035-а. Искате ли електрическа?" - това ви питаме днес. Пишете ни на PodcastNews@dir.bg.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

В Брюксел беше представен мега пакет за намаляване на парниковите газове, според който Европейската комисия смята до 2035 г. напълно да премахне вредните емисии от автомобилите. И тъй като електрическите коли са единствените, които удовлетворяват това изискване, де факто те ще станат единствените на пазара за нови автомобили, а колите на дизел и бензин ще престанат да се произвеждат. За да се осигури възможност водачите да зареждат с електричество своите превозни средства в надеждна мрежа от станции в цяла Европа, ще трябва държавите членки да изградят станции на редовни интервали от 60 километра по главните магистрали.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.