Защо денят започва така?

Окончателно от ЦИК - 67 мандата за "Продължаваме промяната", ДПС са трета политическа сила, а "Има такъв народ" губят 40 депутатски места спрямо юли. 

С най-много депутати в новото Народно събрание ще бъде формацията на Кирил Петков и Асен Василев. След тях с 59 депутатите се подреждат от коалицията ГЕРБ-СДС. ДПС вече е на трето място с 34-ма представители, което с пет души повече в сравнение с предишния парламент. БСП остава с 26 депутати, партията "Има такъв народ" получава 25 депутати и губи 40 мандата спрямо юли, когато беше първа политическа сила. Демократична България" ще има 16 народни представители, а новият играч в парламента - Възраждане - 13.

В София започва Немският коледен базар. Можете да го посетите само със зелен сертификат, маските не са задължителни. Организаторите му предвиждат достъп до него само със зелени сертификати, като носенето на маски няма да бъде задължително, но хората ще трябва да спазват дистанция.

Първата група от 30-ата българска антарктическа експедиция заминава за Ледения континент. Основна задача на групата, след разконсервирането на българската полярна станция ще е построяването на основите на новия лабораторен блок, който се изгражда там. През януари 2022 г. ще замине втората група с учени, работещи по научни проекти, одобрени в конкурс на Националния център за полярни изследвания.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Ще има ли България редовно правителство след третите за тази година парламентарни избори? Какъв е проблемът с прокуратурата и какво трябва да се промени в тази система? От какво не трябва да отстъпва страната ни по отношение на Северна Македония, за да стане членка на Европейския съюз? Това бяха част от темите, по които говориха кандидатите за президент Румен Радев и проф. Анастас Герджиков, на първия и единствен дебат между тях в ефира на БНТ снощи. Дискусията завърши с ръкостискане и без скандали.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.