Москов: Фондът е плащал за лечение без да праща болни деца

Отстраненото ръководство на Фонда за лечение на деца е плащало на болници в чужбина, без да праща пациенти за лечение.

Обратно в новината

Коментари - Москов: Фондът е плащал за лечение без да праща болни деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може ли някой който е наясно и знае да напише тук: Има ли друга държава в Европа, с работеща добре здравна система, която работи с така нареченият "ПРЪСТОВ ОТПЕЧАТЪК" и коя е тя? А по отношение на "фонда" - действията на Москов и правителството на Борисов, много скоро ще ви се изяснят ...

Dokato niama lichni partidi na vseki grajdanin v Bulgaria za zdravno I socialno osiguriavane, dotogava shte ima krajbi.

отстраненото престъпно ръководство осъдено ли е вече или пак е наложено клишето "няма достатъчно доказателства", известни и други "престъпници" - Батко, Хр,Бисеров, Очите, Краката и т.н., които обаче бяха оправдани от съда след 7-8 г.,че и по-рано, очеизвадно е че никога няма да има прилично правосъдие и нас, да не говорим за перфектно....

луд си за връзване, а си министър на здравето

аз, пациентът нямам СОБСТВЕНИ пари в касата, за да ги контролирам! И "идентифицирането" чрез пръстов четец е АБСОЛЮТНА и БЕЗПОЛЕЗНА глупост! Източването на касата става не чрез фиктивни пациенти, а чрез реални!Моя позната наскоро постъпи в болница, за лечението й бяха необходими 15 дни, пуснаха я на 7-мия ден, а на 15-тия я извикаха на контролен преглед! На какво да се обзаложим, че по документи (по лекарства, и други разходи) тя е била 15 дни в болницата? При сегашната "идентификация" какво ще попречи на докторите да и турнат пръста на първия и 15-тия ден?!

Ами на 15-ия ден просто не си слага пръста, ако там пише неверни неща, и ги докладва на когото трябва.

Ти собствени пари нямаш, а замислял ли си се от къде идват парите в касата? Всички котизират от заплатите си , следователно и ти допринасяш с нещо. Затова трябва да добие рефлекс да контролира колко се харчи, за да има за всички.

Смотан кравар, не пише от мое име коментари, които не споделям

Гледам и не вярвам на очите си! Само 100 коментара, няма хейт! Какво ви става бе, аланколу! А бе така ли се стопира реформа бе, така ли се сваля правителство бе!

А пък всички атакисти сте смрадливи професори!

Е, браво на бившия министър на здравеопазването...

1 Вадим кирливите ризи на сегашните пред общественоста. 2 Слагаме "Нашите нови ора" 3 "Нашите нови ора" продължават да правят същото, но си мълчим. 4 Общественоста е доволна... ние също.

Дааа , здравния мафиот пак надига главичка?Интересно , нещо се задава?

май проверяват обществените нагласи към Москов...

1) У нас най-големите крадци на ДДС се оказаха Ломските цигани ! 2) У нас най-големите унищожители на културни паметници се оказаха Клошарите ! 3) У нас най-големите крадци в здравеопазването се оказаха редовите пациенти , и затова сега ще ги чекират с пръстов отпечатък като истински престъпници , каквито със сигурност СА ! 4) У нас най-кръвопролитните гангстерски войни се водят за едно най-обикновено Паркомясто ! 5) У нас , министрите на силовите министерства ходят лично да уреждат Махленските свади !

-У нас единствените виновници за окаяното и СМЪРТОНОСНО състояние на БДЖ се оказаха ШАФНЕРИТЕ ! -У нас се оказа , че може да си купиш цял металургичен завод на цената на една средно голяма гайка ... -У нас се оказа , че се намира единствената в света губеща петролна рафинерия , която бе нарязана на скрап. -У нас се намира единствения човек на планетата , който е прочел само една книга , но иначе е защитил Докторска дисертация ...

И лъже -и е нагъл--и прави престъпления от НК -и съсипва съдби на хора--и се занимава с шуробаджанащина- и енекомпетентен--и е лизач на Борисов- изобщо изчадие което трябва да бъде унищожено

Този екземпляр е един от най-корумпираните и нагли министри. Защото бандата му краде в огромни размери и за целта лъже безгранично. Освен огромните далавери, въвежда и все по-неадекватни условия при достъпа за лечение: 1. Снимане на личните карти. При престоя ми в болница 3 пъти за 5 дни ми снимаха личната карта - на влизане, на излизане и по средата! Вероятно за да проверят дали съм там, или дали съм още жив?! 2. За пръстовите отпечатъци няма да коментирам с колко пари ще се натъпчат пеликанските им гуши! Щели по този начин да спрат източването на Касата, след като те много добре знаят от къде се източва тя - от неправилно и излишно предписване на процедури, операции, импланти и т.н. И си мислят, че той, горкия пациент, се радва, че може да контролира парите за лечението си каква упойка и какви джунджурии ще му турят! 3. Най-изгодното във финансово отношение за лечение в санаториумите е по т.нар. клинични пътеки. Болежките ми за съжаление покриват всички наложени през годините изисквания - пресни изследвания и рентгенови снимки с валидност 6 месеца! (сякаш ще ми порасне нов диск между прешлените и т.н.). Сега корифеят на БГ-здравеопазването и подгласникът му д-р Шарко Шишарков са въвели ново изобретение - за да се добереш до обетованата клинична пътека магистралата е следната: направление от личен лекар за физиотерапевт (ненужни административни дейности и гърмене на бройка от скъпоценните направление за нищо); лечение при физиотерапевт, и той (в рамките на 1 месец) трябва да прецени и да ти издаде документ, че лечението му е било излишно! И тогава можеш да се добереш до лечебната минерална вода, кал и всички процедури, които много успешно предлагат българските санаториуми. Ами тогава за какви пътеки и магистрали говорим. Ами ето от тук тръгва корупцията от налагане на никому ненужни изисквания с цел цъфтеж на частните болници и подновяване на мото-парка пред тях с возилата на лекарите им.

Плащал си защото в системата няма пари. А няма пари защото се източва. А с пръстови отпечатъци няма как да си на плажа и в болница едновременно.

деер

Това е за отвличане на внимание...Спите ли?

деер

Хората договориха новата столица на България, вие се дърлите за някакъв си сензор....Подгответе се обрязване, пръстите никой няма да ви ги пипа!

Чо то обрязването е за предпочитане пред рязане на пръста!

Моски, да не забравиш да сложиш един пръстов отпечатък на Курнелия, отпред, а на генерала, отзад!

я тук имаме - цъкач. а бре тиквен, а оди другаде да търкаш клавиатурата

Добре че се появи на света един наркоман, че до сега всички деца в БГ измираха.

москито, не ни занимавай с делирните си състояния! първо намери кой да ти повярва на тия щуротии. после, питам кот ни е здравното осигуряване като трябва да плащаме за купища неща? как тия глупости с пръстовите сигнатури ще решат проблема ма един човек примерно, който няма от де да извади примерно 2000 за някава операция или консуматив или за лакомите ви дирници? смешник си ти жалък

Какво е един министър председател и един министерски съвет! Много по-важни са хейтърите от Дира. Ха ха ха ха! Клати гората и си свиркай!

Да се дадат на прокуратурата , защо ги крият постоянно ?

"Фондът е плащал за лечение без да праща болни деца". Ми така ще е, другарю москов, като и на децата не са им вземани отпечатъци от пръстенцата... :-))). Ама верно, сега ше вземете ли отпечатъци от пръстите на виновните от фонда за базата данни, или както винаги - кой ял-ял, кой пил-пил и айде по живо по здраво. :-)))

Я мекерето имало вътрешна конкуренция в краденето.

Петьо то е лесно. Одит. - Липсват пари и т.н. - който е подписвал - по бързата процедура 3 години затвор (минимум). - няма подписи, няма документация - който е отговорен - целия отдел 3 години в затвора. Ама няма да го направиш, щот са само ваши и наши. Навели сте и ете народа както си искате и само преди избори евтин цирк и евтини сензации.

Тотално си в грешка. Москов не вкарва в затвор. Съдът вкарва. По бързата процедура се вкарва след самопризнаване на вина.

Да, досега кандидат президен наркоман не сме имали.Но тази кампания е уникална, имаме си и кандидат президент педофил и гей.

а Пенка Белева де е чиче

Ами нали ти др Москов трябва да ги контролираш? Май нещо ти убягва все?

Къде били децата? В кошарата, хранат ги да са им вкусни, га ги ручат еврогениите.

Идват избори! Време е всички да сложат по един пръстов отпечатък отзад на столетницата БСП! Нека почива в мир! RIP!!!!!

Верно е дето разправят, че си болен цъвул!

Москов, Москов- рибата загнива от главата! Иначе, приказката за това, че другите са виновни, вече си знаем наизуст, важното е да разберем само едно единствено нещо- ние сме си виновни! Ако литне от плещите и една крадлива глава, повече няма да посмеете да крадете, ала народа трае.

И къде е проблемът? Знае се къде са парите. Въпрос на одит е да се установят такова случаи и парите да се възстановят.Проблем щеше да има, ако е отразено, че е проведено лечение на конкретно дете, но се окаже, че детето не е пътувало за чужбина. Отново се сервира половинчата информация. Проверено ли е защо не е осъществено пътуването? Това е въпросът. Ако се окаже, че е настъпил фатален край преди пътуването - къде отива моралът при такова изхвърляне на поливинчата информация?

goose

Проблема е ясен къде е, не можа да дискредитира Александров с НСБОП, нямаше какво да намерят и всичко там отиде по дяволите, сега се чуди как да продължи кампанията белким никой не се усети, че прибира процентите от трансплантите, дето Пилософ насочва без отчет и контрол на цените към неговите хора ...

Хубаво де,няма ли начин този да се нареди до стената заедно с другите и да се разстреля?

Този пръстов отпечатък да се скрие в миша дупка.Като ходех на протестите против Оглушарски той беше противник на Борисов ,а сега са голями приятели ,бъркането в кацата с мед е удоволствие.

Докато не ме разследват какви ги говоря, ще си лъжа колкото искам.

За пореден път виновни няма, закона позволява да се краде. Проблема е в депутатите, които умишлено оставят вратички в законите за да се стимулира корупцията. Докато гласуват само малцинствата и вота е контролиран, така безочливо ще се краде. Гласувайте хора! Нека парламента е с повече формации, без мнозинство за някоя партия и така партиите ще се дебнат - ще се краде по-трудно.

е като на психо болните от трилърите на Хичкок А явно е такъв, но удобен на негово светейшество тивкестия БУДА

Буда - император на сите бугаре хвала на мъдрите му дела за покорната рая

ами дай си оставката веднага и без това си се омотал като пате в кълчища отвсякъде....

Защото при него се краде трудно ли?

трудно, ама качествено, със съответни квоти

Господин Москов какво стана с Пенка Мазератито - много силно заглъхнахте по този случай. Нещо щяхте да ги гоните, щяхте да ги убивате и накрая - " Кучето си лае, кервана си върви". Ама много сте добър в истеричните крясъци и неправенето на нищо.

А с отровните детски ваксини?

е вярно :Министъра ли е лъжец или лъжеца е Министър?Да се набеждават хората от фонда ,че превеждат пари за лечение ,а то не се е състояло е просто отвратително.Вероятно това има своите обяснения и Министъра е длъжен да изясни всички обстоятелства и да поднесе достоверна информация.Иначе излиза ,че сестра ти е ......,а пък ти нямаш сестра.Освен това надали някой се е обаждал на М-ра-тамошните лечебни заведения работят с писма,факсове и т.н. и очакват указания от българска страна.Май е налице е една долнопробна манипулация в стил "да разлаем кучетата".

Браво Москов, дано ти стигнат силите да се справиш с тази свинщина!! Но за да им затвориш устата на критикуващите, публикувай списък с имената на всички, които са виновни и точно в какво, да се видят. Да видим и съдебната ни система как работи, нали са "големи професионалисти".

goose

Нали ако публикува такъв списък неговото име трябва да е на 2-ро място след другия убиец Пилософ? :-)

someone

господине, искрено ви съчувствам за детето и пожелавам чудо и здраве, съветвам ви да търсите емоционална подкрепа (а защо не и финансова) от хора истински християни, хора, които не са вярващи обикновенно са егоисти и е малко вероятно да им запука за вашия проблем.

Крали, та чак се посрали; отстраняват ги от работа и дотук! Бааси държавата, баси правосъдието!

За такива престъпници-публично смъртно наказание ,нищо друго. Няма по-гадно издевателство над родителите на болните деца и същевременно кражба и фалшификация,тия просто бих ги застреляла без да ми мигне окото! За сведение-аз съм детска учителка и обичам децата!

качествата не зависят от партийната книжка ..

И пръстовия отпечатък няма да предотварти плащането за скъпо струващи консумативи за операции, изследвания..... както и да контролират болните, пак ще плащат за резонанси, скенери, платна, стави............... Сега пак се опитват да ни заблуждават. Народа обаче вярва, но и нищо не може да направи.

goose

Малко ще съм краен но ... Ето ги последиците от любимата поговорка "Преклонена глава сабя не я сече". Над 300 деца висят без решения във фонда (справка - публичния му регистър, където даже не са вкарани всичките), родителите си траят и се надяват на чудо, а министърът лъже като дърт циганин и никой не може да го обори, защото има точно 2 официално пуснати жалби за работата на фонда. Ами трайте си, всичките, и чакайте някой да оправи нещата вместо вас. Нищо, че от това зависи живота на децата ви.

Не ми се вярва, че всички висящи там не могат да се лекуват в България. По вашата логика всички трябва да се лекуваме в чужбина.

goose

Когато минете по този път да се борите за живота на детето си в България - ще взема мнението Ви под внимание. За съжаление аз имам достатъчно опит - в момента дъщеря ми е във Франкфурт на ден -5 от процедурата по трансплантация на стволови клетки след рецидив на миелоидна левкемия с inv16 за който рецидив всички тук казват, че няма как да се получи ако лечението е проведено правилно, те поне точно заради inv16 не са имали подобен случай от 7 години. На всичко отгоре е с CRP 3.14, защото в БГ не са си направили труда изобщо да търсят причината за температурата и по време на предишните химиотерапии и благодарение на това сме се сдобили с резистентна на 3 от 4-те класа антибиотици бактерия. След което направиха всичко възможно да я убият с химиотерапия в България, при която доказано там смъртността е повече от 60 процента за разлика от западните клиники, където е под 15 ... и на фона на това така наречения педиатър-професор Пилософ ми се тръшкаше, че сами сме придвижили и офертата от клиниката и какво ли не за лечението на рецидива им, вемсто да ги чакаме да изпращат тепърва запитване за оферти за лечение 43 дни след постъпването на документите и в същият този фонд при положение, че никой не може да прогнозира колко ще продължи втората ремисия и беше с епикриза от българската болница за спешна трансплантация извън БГ, защото тук няма нито донор, нито усовия за направата на такава ...

сте вие,господине

Доста лекари и сестри отидаха да работят на запад.Тези които останаха искат да взимат колкото тях. Трябва не реформа ,а национална политика . Здравеопазването е скъпо нещо , а работещите намаляват. Всички искаме добри условия на работа и добро заплащане !

goose

Мда, като приложи почина за икономии от живота на пациентите няма да има никой, дето да роптае срещу президентството - няма да има живи за тази цел.