Бизон почина в зоопарка, започва цялостна проверка

Започва цялостна проверка на Зоологическата градина в София. Тази сутрин в зоопарка е починало още едно животно – бизон.

Обратно в новината

Коментари - Бизон почина в зоопарка, започва цялостна проверка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

душички малки мъчно ми е

Човек -почива,животно -умира.Кой ги пише такива...

По грозен зоопарк не съм виждала !! За директора - всички виждат!! Алкохола прелива !!Предлагам да бъде закрит и когато държавата има пари и желаещи да се грижат с любов за животните да го открият отново !! Някой спомня ли си стария зоопарк????? В центъра на София, зеленина , красота, много по-достъпна за децата .

Браво на тебе, ''умница'' си! Хайде командвай мъжа си!

Болеста "син език" не се разпространява от преживно животно на друго преживно. Така, че никаква карантина няма да помогне. Не е работа на агенцията по безопасност на храните да се оперативно със здравето на животните. Тя е контролен орган и трябва да бъде надведомствена. В агенцията не трябва да има толкова много ветеринари. Мястото им е при животните. Агенцията трябва да контролира само с безопасноста на храните за човешка консумация, а не да се грижи за здравето на кучетата, които още не са влезли в менюто на българина.

Възможно ли е някой да е харесал мястото на зоопарка за строителен обект и да си го разчиства методично? Без животни естествено че зоопаркът ще бъде затворен. За съжаление истината излиза наяве само във филмите, а тук полицията разследва дали храната не е подхвърлена.

Някой да не е решил да застроява територията и сега да я освобождава?

Утре очаквайте заглавие- "Прасе почина в кланицата на месокомбинат- води се разследване".

Добре, де! Защо, след като още не са били готови резултатите изобщо са отворили пак зоопарка за посещения? Защо не наложиха веднага карантина и пълна проверка, а чак сега, след поредния случай? При положение, че не е ясна причината за толкова умрели животни, и че не се изключва възможността за умишлено отравяне, толкова ли не можаха да изчакат резултатите и да не пускат посетители!?... Жалко, горките животни!

Предполагам, че изхранването на животните е в следствие на спечелен конкурс с най-ниска дадена оферта. Вярвайте ми, няма как най-ниската оферта да отговаря на качествени храни. Едните лъжат, че храните са както трябва, а другите се правят, че и вярват. Да не говорим за нивото на обслужване на животните от персонала. Разхождат се някакви мърляви хипита с ключове по гайките, в пълна противоположност на спретнатите служители в Европейските зоопаркове, които съм посещавал. Не че облеклото е най-важно, но от него идва първата представа за човека.

Спасете живите животни и живите хора като ги изпратите в чужбина ! А територията сложете под катрантина докато се намери добра държава - стопанин да я стопанисва!

Истината ще излезе наяве след известно време - сега се крие умишлено. Това е болест по преживните животни - "син език".

Спасете живите животни, като ги пратите в чужбина.Тук няма да изкарат много.А зоопарка затворете.

Да видят кой е взел мангизите за доставката на фуража от тази фирма и го изчистват заедно с кмета за занижен , да не кажем никакъв контрол...наистина кретени, зорлем умориха добрите животни !

Да ви имам проверките.Какво,отпечатъци ли ще снемате? повече от ясно е ,че този пандиз за животните или трябва да се затвори,или да се модернизира и РАЗШИРИ. Явно да сега умрелите няман ПОЛИТИЦИ-ОСИНОВИТЕЛИ.Иначе ако на тиквата подопечния беше пострадал,кой знае каква патардия щеше да се разрази. А като се имат предвид условията в зооградината,изразът "починали си " е напълно уместен.

На Борисов подопечния не е толкова вреден, колкото попечителя си.

Абе неграмотници от dir-a, глаголът "почина" се използва само за хора, животните просто си умират!

Гледах изказване на директора.Жалка картинка .Фъфли и заспива на половината изречение. как такъв ще опази животните?

Според мен човека не може да изтрезнее, ама може и да не съм права...

Правилна оценка за директора на зоопарка! Преди години бях ходила служебно при него да предложа опитни животни от института ми, но отношението му беше чудесно:) Този човек плаче за смяна!!

ся па влагата им се привижда да е отровна... таратан таратанцевщина... ако беше верно сите дживотни низ страната и балканю че'а 'а изпукат от'ма!

Това е типичен пример на конспирация от злите сили. Наближават избори и сега трябва да се всява смут и страх сред хората, особено сред вегетарианците. Призовавам ви - хора не яжте смески, те са много опасни!

Че това "наш`то" зоопаркове ли са? Истински затвори за изтезаване на животни. Но дори и в най-страшните затвори хората там ги третират по-добре от милите животинки. Отидете в зоологическата Шьонбрун във Виена да видите какво се казва зоопарк и грижа за животните. Тук в Бълхария себе си не уважават, пък тръгнали да се "грижат" за животни. Нечовешко.

ГРОБАРСКОТО СОФИЙСКО КМЕТСТВО ЗАГРОБИ И ЗООЛОГИЧЕСКАТА ГРАДИНА.

Моето прасе, също смятам да "почине" по коледа. Няма да викам ветеринари, защото ще вземат много "проби" и за мен нищо няма да остане.

ДОКОГА ЩЕ ИЗБИВАТЕ ЖИВОТНИТЕ БЕ, ГАДОВЕ МАЛОУМНИ!

Бизон почина в зоопарка, започва цялостна проверка Не знаех , че има такава трагедия в Семейството.

колкото ,,годините,, на преходът минават, по некадърни ни управляват!!! колко много прилича това ,,разследване,, с това на ктб!!!

Откакто премахнаха Българските Стандарти и унищожиха Българското село и земеделското производство - внасяме само боклуци.... Хората ядем също отровна храна, от която се умира по-бавно, за да продължаваме да внасяме боклуците , без никакъв контрол. Също както лекарствата - убиват те бавно, за да ги купуваш по-дълго.

Може ли някой да каже дали през последните 50 години е имало такава трагедия в зоологическата градина. Аз не съм чувал !

Сега нали чу! КАто си много си ''кадърен'' стани ти директор да видим!

Имаше преди 7-8 години, тогава през уикенда от нищото се бяха появили едни добермани и бяха разкъсали няколко елена и сърни, пак в софийската и пак по същия начин не се разбра кой и откъде е пуснал кучетата.

Хайде сега да ги видим ветеринарните доктори колко ''разбират''!!! И какво ще установят или отново свободни съчинения!

Проблемът е, че тези които правят проверките са абсолютни некадърници! Така, че те нищо не разбират, но проверяват на баба си...!

Абсолютно вярно, особено тези от бабх! Те храните не могат да оправят та камо ли диви животни, просто ще си измислят нещо и това е!

Странна държава със странен морал!?... "Почина" бизонът, "почина" камила, "почина" щъркел... А "умря" дете, "умря" ЧОВЕК !!!

Ако можех щях да ти дам хиляда плюса.

Не знам, "анджи" кой или коя си, но се радвам, че си съпричастен и ме разбра отлично! Не е въпрос да събираме плюсове, а някои хора да си съберат акъла... ако изобщо притежават подобно странно и екзотично нещо!?

Има нещо гнило в България- всичко.

"..По думите й по неофициална информация "това се е получило вследствие на влага и на дъждове"... Пълно безумие, как може да се коментира това? Влага, дъжд, мор по животните в зоопарка...

през дните когато нямаше ,,посетители,, не умря бизонът??? някои проверява ли и за ,,добронамерени,, посетители??? тук всичко е възможно!!!

Черната Магия започна от Алонсо който вече не е сред нас,който го застреляха като див заек.

Някакси съществителното "бизон" не се връзвас глагола"почина"...Прасе също, носорог, кокошка, макак или крокодил..."Почина"- ало, дираджийчета, по- благозвучно и уместно е - " Бизон умря в зоопарка"... Те хората почиват като мухи в Бугария-та, ама никой не прави разследване защо и как...Оставете го бизона...Бизон...Хората, хората са важни....

такъв и зоопарка. Трябва на България да се наложат Европейски санкции за причиняване на смърт на животни поради ниско ниво на хуманност, както по отношение на хората срещу хората така и по отношение на животни! Хранителните ни вериги бъкат с храни с повишена токсичност!

Зоологическата градина във всяка цивилизована държава е израз на високата култура на населението. В нашата малка, но китна поциганена държава, чуждоземните животни са третирани като екзотика, дразнеща примитивите на два крака, наречени мутри или лумпени. Умишленото отравяне на животинките е израз на дивашкото състояние на духа на модерния десен българин, за който трошенето, ударите изотзад, дращенето и рушенето са забава, отмора и културен отдих. Следващата степен на това е рязането на глави и прочее средновековни спортове.

Посредственяци са управлението на зоопарка и фирмите доставчици, които са избрали срещу процент. Всичките трябва да го отнесат, а не редовите служители.

А с хляба, който купуваме, какво се случва? Макар и фрашкан с разни боклуци - подобрители и консерванти, мухлясва на втория ден! Хелле - на фирма м i o - nqmam dumi! Мухъл и плесени в най различни нюанси! Най-ме кефи антислепващия агент - направо 0 убиец! Защо не се разшетат малко от организациите по контрол на храните? Или чакат, хората също да ги тръшне син език - тогава тези кретени може да поумнеят, че човек не си купува болести, които си навлича с храната!

Ти познаваш ли ги, бе пич! Ей така си говорите и пет пари не давате! Много сте ''силни'' на диВанчето! Точно тъпаци като тебе правят такива изказвания и умишлено тровят животните! Хайде марш да риташ топка!

Плъзнала е зараза Син Език,друг вариант няма.каквото и да кажат друго лъжат,пример умрелите не малко животни.

Оправете си "зоогарк".

Бизон почина в зоопарка, започва цялостна проверк За Бизона питайте ДПС, нали те го бяха осиновили и му осигоряваха храна.

още едно доказателство, че има хора по-тъпи и от животните. не могат да контролират елементарното им оцеляване...

и животните като разбраха че гроб и тиквата идват на власт почнаха да се самоубиват

съболезнования за баща ти, често му давах пуканки в зоопарка.. щеше да се гордее с теб, че мучиш като него

УжасТ! Алчността няма край и не знае милост!

Много тревопасни животни измряха, но не виждаме състрадание както за Алонсо. За хищника Алонсо направо имаше истерия . Интересна ситуация.