Добрите отношения с колегите удължават живота

Добрите отношения с колегите значително увеличават продължителността на живота, сочи ново изследване.

Обратно в новината

Коментари - Добрите отношения с колегите удължават живота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да има здрав работен климат в една фирма, хората трябва да са културни и възпитани, да получават редовно заплатите си и да се чувстват сигурни за работните си места. При положение, че работещите не са сигурни за работните си места и виждат в колегата си предимно конкурента, заради когото могат да останат без работа, не виждам как ще бъдат човечни и мили един към друг. Конкурентната борба ражда страх, удари под кръста, а усмивките на работното място са предимно фалшиви...

Абсолютно си прав ! Приличаш ли на Cavin Costner?:)

За по-дълъг живот, не знам, но определено мазненето през шефа ще ти осигури по-дълга кариера!

Не винаги отношенията са по мед и масло- и у дома, и на работното място. Имам едно правило- домашните проблеми не позволявам да се пренасят на работното място и обратно. Имах такава колежка, която скандалите от дома си пренасяше върху колежките си. Добре е , че се махна и настъпи мир и спокойствие.

Аз съм от късметлийките. Помогнахна една приятелка да започне работа в компанията в която работя и сега ни е супер готино да си работим заедно! Единствено трябва да внимаваме да не прекалим с пиенетона кафе, че сме там за да работим, а не за да приказваме! Обаче е супер да знаеш, че има кой да ти покрива гърба и да те подкрепи при нужда.

Хубаво е,не е открита топлата вода,че съчетаването на полезното(изкарването на пари) с приятното(чат в работно време) повдиха духа и не само не пречи, ами и помага за дравето и дълголетоето !Там можеш да споделиш,да поплачеш на нечие рано ,да получиш ласкави и успокоителни дум и да дадеш такива.Дори и виртуални те стигат до ума и сърцето!

Тези откриха топлата вода...:-) Добрите отношения с колегите значително увеличавали продължителността на живота. Сега тия какво се правят на гръмнати и крадат от мен. Ами моя Втори закон гласи: "Всяка мисъл, преминала през мозъка на човека, оказва въздействие на физическото състояние на тялото!!!" Повече от ясно е, че добрите отношения с колегите са частен случай, следствие, от моя Втори закон. Да бяха ме попитали, щях да им го кажа това и без да правят никакви изследвания. То е очевидно за мен - за тях явно не е било очевидно. Т.е.трябва да се мисли с положителни, градивни мисли! Лошите мисли развалят организма и водят до рак! Сто пъти съм го повтарял това навсякъде! Човек трябва да се старае да се смее повече, дори ако щеш да се вдетинява, да играе с децата, в някой случаи, дори да им се води по акъла. Да сте чули някъде дете да се е разболяло от рак? Не че няма, но е едно на един милион и то е я нещо наследствено, я някакви външни причини (облъчване и др.). Оня ден с едно момченце от блока, много симпатично, хвърляхме пиратки вечерта, ама тайно, без да ни видят другите кой ги хвърля. Аз му викам: "Викторчо, дядо ти какво прави сега (дядо му е една година по-малък от мен и ми е приятел)?". "Ами, спи." - отговаря ми. "Ами, що не идеш да му метнеш една пиратка под леглото и като скочи му кажи - Дядо, стига си спал, време е да ходиш на работа, днес си втора смяна (дядо му е охранител)". Той, Виктор, обаче се захили и каза - "Ааа, страх ме е, ще вземе да ме набие...". Обаче тази мисъл, един път посята вече в неговия мозък, вече расте там и вирее. Много скоро ще узрее и ще му метне пиратката....:-) Тъпото е, че с дядо му сме добри приятели и той веднага ще разбере, кой го е подучил.

А още по-тъпото е, че пиратките късат пръсти и децата не трябва да се подучават да ги ползват сами. Но за успокоение можеш да си мислиш, че като порасне детето може да се заиграе с истински бомби. След като мисълта веднъж е посята...

С колегите сме постигнали съвършенство - на никой не му пука за никого и никой не страда от това. Наскоро чух готин виц: "Трима хирурзи се хвалят един на друг. - На мен ми докараха пилот на 3 части. Съших го и сега пак е пилот - казал американецът. - А на мен ми докараха космонавт на 30 части. Съших го и сега пак е космонавт - казал руснакът - А на мен ми докараха задник и уши. Съших ги и сега ми е началник - казал българинът. "

Този виц е много стар. Има още едно изречение към него - "Сега нищо не работи, ходи насам-натам, слухти и пърди....

Не знаех последното изречение, но така вица е още по - готин. Много се смях.

да! верно е, но и правенето на добрини носи здраве! когато човек прави добро се радва! тогава винаги хормона ендорфин се увеличава.а това е стимул за тяло, дух и дусча!!! правете всеки ден от сърце, по едно добро дело, ще живеете здрави и дълго!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Колежката - приятел на човека.

Прекалено добрите отношения с колежките може да го съкратят. Особено ако имат ревнив съпруг или са от контингента на шефовете...

стига да не ти подаравят всичо като работа имам предвид и хаиде няма нужда от прятелства и без тях е по добре *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Имаме познал верния отговор :) Не само удължава живота, но и удоволствието от работата. И ако получаваш прилична заплата - пей сърце :)

бааах тия учени...тц тц тц.....

А с досадни клиенти как стоят нещата???

Вярно е, особено ако имаш колеги, които си падат по оръжието...

То пък едни колеги и едни...отношения /много относителни някак си/.

Произвеждай безсмислена информация.Целта е да се отвлича вниманието и да се пълни съзнанието с шлака.......:)))

вярно.

Абсолютно си прав! Добрите отношения в семейството са много по- важни.

Свалям Ви шапка !

то е като селско сборище което няма оправия трабва само да се пазиш и да не комуникираш с никого и най вече с шефа ти не се знае каква свиня ще излезе

Добрите отношения удължават живота, но когато има лек флирт , той прави живота по сладък и работата върви по- добре:)

Тази скоро не е работила е офис на американска фирма. Неформалната комуникация не се толерира на работното място :-))))

Зависи от фирмата...

На кого му пука за фалирашите американски фирми. По добре се ориентирайте какви са взаимоотношенията в китайските фирми....

Казано точно !! :-))

Китайските фирми в болшинството си са местни филиали на американски фирми...

Мани-мани ! ( по-добре да не отваряме дума за китаистическите ... остави-ти колегите, ами -- партайгеносето ... )

Значи много гобре правя, че поддържам добри отношения с колегите си. Защо тогава ме наричат с какви ли не имена които ме е срам да ги напиша. Нека да видят, че го правя за здравети си.

Големите отношения, всеки гледа само да те накове зад гърба ти и да се натегне на началника.