Мъжете у нас получават средно 212 лв. повече от жените

В навечерието на 8 март националната ститистика показва, че жените продължваат да са по-ниско платени от мъжете у нас.

Обратно в новината

Коментари - Мъжете у нас получават средно 212 лв. повече от жените | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълен шит е това!

А циганите са по-нископлатени от българите, макар че "И Асан е хора!"... Що ли?

3 години след като се пенсионира ритна камбаната. А баба ми почина на 96. Та това е истинската статистика, уважаеми джендъри. Всичко останало е ала-бала за да има бюджет за циганите - платените избиратели...

А жените наваксват пропуснатото, като "изяждат" заплатата на мъжете си.

Нека всеки много добре си помисли и да си спомни колко пъти през живота си е чувал/а: "Дай пари за еди-какво-си!" или "Трябват пари за еди-що-си!" от устата на жена към мъжа ѝ и от устата на мъж към жена му? И сигурно причината за това е точно в тези 212 лв. :)

Жените са по-добре платени в строителството ли?!

Решили значи мъжът и жената да се разменят. Жената ще ходи да изкарва пари, а мъжът ще остане да домакинства. Излязла сутринта жената, а мъжът събрал децата на училище, напазаривал, изпрал, прострял, почистил, измил, подредил, сготвил... Лежи той на дивана, с вид на прясно изровено зомби. Съпругата се прибира и ехидно почва да се гушка в него. - Скъпи, миличко, хайде да... Още преди да е развила мисълта съпругът скача зарадвано и почва да сваля халата.

И сигурно жената е ходила да дреме някъде, докато мъжът е вършил всичките тези неща...

Дрън дрън , затова в къщи имаме миялна, пералня и кухненски робот. По цяла седмица сме издържали с двамата ми сина самички, без да се преуморим!

Ако мъжете бяха толкова кадърни и способни, както си въобразяват, нямаше да пращат жените си на гурбет, а те да чакат лептата си в кръчмата.

Само НЯКОИ мъже пращат жените си на гурбет, не всички. Само НЯКОИ мъже ходят на кръчма. С цялото ми уважение към жените питам-би ли се качила на самолет, пилотиран от жена? Би ли се съгласила детето ти да го оперира жена? Би ли дала детето си в ясла, където лелката е мъж?

На онази изрусена жена, която пияна си преби двете тригодишни дечица, мъжът й беше на гурбет в това време да изкарва пари за козметични салони и ракия.

Абсолютно фалшива новина. Но и стъкмистиката в бг зоната е като всичко останало.

За един и същи труд жени и мъже са еднакво платени и никога не е имало по-ниски плащания, защото служител е жена. Забележете че в статийката се говори за СРЕДНИ СТАТИСТИЧЕСКИ ДАННИ. Ако се смята усреднено е възможно да са такива цифрите, но това идва от характера на конкретна професия. Например при медицински сестри, детски учителки, секретарки и пр. ЧИСТО ЖЕНСКИ ПРОФЕСИИ просто заплащането е такова. И като го усредниш със заплащане на пилоти и сърдечни хирурзи, става сексистка дискриминация. Всичко това потвърждава пълната несъстоятелност на джендърския феминизъм. Природата е предвидила различни задачи за мъже и жени, ЗАЩОТО СА РАЗЛИЧНИ. Жените имат да гледат деца и в това са незаменими. Жените не са бачкатори и е крайно нечестно да очакваме от тях... пари. Жена никога няма да е пилот, сърдечен хирург, командос. Не са предназначени за изкарване на пари госпожи булките и са прекрасни такива, каквито са. Пожелавам им и пари и любов и стабилни и нормални мъже до тях. Те нямат нужда извратеняци да ги защитават и да ги мислят. Честит 8-ми март!

Честит 8 март на жените. Но действително има дискриминация на база пол. Мъжете живеят средно с 7 години по малко от жените, а трябва да работят 3 години повече от тях. Това е неоспорим факт!

Дори повече от 7 години по-малко според НОИ (ако не бъркам). Мъжът живеел средно до 71 и 2-3 месеца. Жената до 78 и бе над 6 месеца. Казано по друг начин, мъжът като се пенсионира, средно умира след година и малко. А тук за заплатите въпроса е пазарен. Има професии в които жените почти липсват, както и обратното. Мъжете и жените имат различно мислене, въпреки че в някакви сфери налагат мъжкото мислене и при обучение.

Средната продължителност на живота се определя най-вече от умрелите в младежка възраст, които са си главно мъже. Който устиска до 60 после няма грижи

Било голяма тъпня, да седиш в къщи и да гледаш деца! Е те това е върхът на простотията!

циганките раждат по 10 - щото за тях не е тъпня, а доходен бизнес...

И как да стане да са равни доходите? Природата е решила жените да раждат и като се стигне до този момент те излизат в майчинство за година-две и от там нататък изостават от връстниците си мъже, които в тези 2 години работят без да спират и се развиват. Или може би трябва да се затрием като нация, за да можело жените да са равни на мъжете? Я оставете тези глупости и правете деца, че както я караме няма да останат българи в България.

То всички, дето живеем тук сме българи :). Ама един етнос, дето закон не го лови, се множи прогресивно и живее на наш гръб. Баба, дъщеря и внучка са на детски, за данъци и здраве не говорим... Проблемът е назрял до пукване. Само че на никой не му стиска да се заеме с него. Вместо това умуват как да се гърмим по-лесно.

Само не искам да ме непрегате допълнително, разбрахме ли се? !? 'Щото от 3 месеца ходя по интервюта и по бизнес центърите само жени наемат.

Наблегни на грамотността, може и да те вземат!

получават по малко, защото имат допълнителни Hе-регламентирани доходи,от селфита във фейсбук, "лайкване", "одобряване","харесване", от големи "отстъпки" в моловете при "шопинк-терапията" им,... и накрая от E*ане!;)

Аз съм окей! Ще си стоя в къще, ще гледам децата, а тя нека ходи да бачка! Ам само след година почва да гледа злобно, да се оплаква, колко и е тежко на работа, и как колежките я изнервяли! Нали сте го преживели това?

Празни приказки са това! Още на втория месец ще изкукаш от еднообразие и рутина, ще почнеш да хленчиш и да се оплакваш, да търсиш начин да се наеме домашна помощничка, която да те избави от задълженията по кухнята и децата! Стоенето в къщи не е лежене на дивана пред телевизора с бира в ръка!

Aко, си наема дом.помошница ще спа с нея, защото жена ми няма време за мен, от селфита във фейсбука, "лайкване", "харесване" и от спа-процедури и шопинг по моловете!! щастлива ще бъде дом.прислужница, а Hе, жена ми!!;))

Невъзможността и нежеланието сама да си намираш занимания, е покъртително. Не ми казвай, че си изчела всички книги в Народната Библиотека? Или целия интернет? Да, има много бълвоч, но като намериш 5-10 интересни статии, лека полека можеш да намериш още хиляди. За разнообразие може да редуваш и със сериали, каквито телевизиите бълват постоянно - има огромен избор. Допълнително, винаги съм бил потресен от неразбирането, че можеш да работиш ЗА СЕБЕ СИ! Измисли с какво можеш да изкарваш пари от вкъщи и действай. Не е нужно някой да ти дава работа, за да работиш. Освен ако не си с някоя от така наречените bullshit професии. В такъв случай ще се наложи да се преквалифицираш, което само по себе си е доста сериозно занимание :D

Световната статистика показва, че 95% от смъртните случаи на работното място са мъже. Това е защото високо рисковите професии са силно доминирани от мъже. Ще перефразирам, за неадекватните. Мъжете средно-статистически изкарват повече пари, защото средно-статистически упражняват по-опасни професии. Със следния цитат - "Те обаче взимат само 20-тина процента повече от мъжете" - авторът на статията, съвсем целенасочено и нагло се опитва да манипулира. В администрацията заплатите ЗАПОЧВАТ от 1200лв, 20% от които са 240лв. И това е ДОЛНАТА ГРАНИЦА. Т.е. разликата достига най-вероятно до 300-400лв в полза на жените. Но, това е в категория "само 20%". И к'во излиза? Мъжете средно взимали ЦЕЛИ 212лв повече, докато в някои случаи жените взимат САМО 250лв повече ... Двоен стандарт за пореден път. ето някои опасни професии - нефтодобив (не важи за БГ), минна индустрия, строителство / пътно строителство, изграждане и поддържане на енергопреносната мрежа, водопреносна мрежа, отходни води; професионални шофьори и оператори на различни тежкотоварни машини, събитане на отпадъци, товаро-разтоварни дейности, дървосекачи и свързани дейности, както и цялата тежка промишленост. Всички тези професии са добре платени не защото искат невероятен интелект, а защото са ВИСОКО РИСКОВИ.

средната продължителност на живота при мъжете е с 5-6 години по-ниска, отколкото при жените. От друга страна пенсионната възраст при мъжете е 5 години повече, отколкото при жените. Отделно мъжете мейчинство не взимат, а еманципираните женички искат мъжът равностойно да помага в домакинството. Та ако вземем в предвид всичките тези фактори, и разделим тоталните мъжки и женски доходи, на съответната трудоспособна възраст и задължения - едва ли статистиката ще дойде в полза на мъжете... Иначе да извадим така някаква цифра извън контекста - в това няма никакъв смисъл.

Благодаря за допълнението, изключително уместно. Аз ще повдигна и въпроса за 5-те години допълнителен стаж - те са в края на кариерата, т.е. са най-високо платените 5 години (в повечето случаи). Това допълнително изкривява статистиката. А, изводът е, че мъжете средностатистически имат 10 години по-малко реално да живеят. И това им носи цели 212лв повече ... ако оцелеят да им се радват.

Понеже джендърската конвенцийка не мина, сега ще ни клатят по други параграфи... Важното е брашняният чувал ДА ПУСКА...

ергенски/бащински данък.

Дошло време и за първата жена космонавт, Валентина Терешкова, държала се толкова неадекватно, че Корольов се заклел никога повече да не изпраща жена в космоса. Следващият полет бил след 20 години.

Що за идиотска манипулация!? Съвсем нормално е жените да изкарват по-малко. На жената трябва да й остава време да бъде майка, домакиня, пазителка на семейния уют... А не да се впуска през глава в кариерата, зарязвайки дом и семейство и изоставяйки социалните си задължения. Всеки опит да се излезе от този модел, обикновено завършва със разбито семейство, деца с психологически травми за цял живот и силна, независима жена, която храни уличните котки. За съжаление, още сме много далече от икономическото развитие, в което на жените изобщо да не им се налага да работят, а доходите на съпруга да са достатъчни за двамата, за децата и за ипотеките на къща, кола, за здравните и социалните осигуровки и т.н. И като сте тръгнали да манипулирате, що не изкарахте една статистика за разликите в заплащането на джендърските групи (над 200 по вресията на НПО-тата)?

Ta да оправим работите в здравеопазването нареждам: всички медицински сестри да станат лекари. Или може би чистачките трябва да взимат колкото доктора. И всички секретарки по банките да станат шефове. Всъщност трябва да

Тия 200 лева не са защото се плаща по малко на жените, а защото те работят по ниско платени работи.

Като е жена ти, майка ти или дъщеряти не е толкова забавно. На практика става така че тези 200 лева остават в джоба на работодателя вместо да отиват в семейството. Но Вуте предпочита да си прави шегички или да търси конспирации зад такива статистики

Я ми покажи едно КОНКРЕТНО място, където мъжете и жените работят едно и също нещо, и в еднакво количество, и жените взимат с 200 лв. по-малко? Иначе естествено, че чистачката не може да взима колкото изпълнителния директор, на когото всичката отговорност му е на главата и по цял ден не отлепя ухо от слушалката, докато изпълнява и другите си задължения...

В статията е споменато ... строителството - защо ли до сега не съм виждал жена да прави кофраж или да излива бетон ???

биологически различия между мъжете и жените и те обясняват разликите в изпълняваните дейности и съответните разлики в трудовите възнаграждения. Джендърчето дето е писало статията не знае, че в спорта ,например, има отделни състезания за мъже и жени поради различията между мъжете и жените. Едни професии са феминизирани - други са по подходящи за мъже. Направените сравнения в статията са некоректни и не водят до никакви заключения. Ако случаите бяха съпоставени стандартизирани по възраст, трудов стаж и еднаква заемана длъжност съпоставянето би могло да се направи. Изобщо, търсенето под вола теле и писането на подобни статии е само една шмекерия да се имитира дейност, за да се получават парички.

Това са пълни лъжи. Правят опит до лобират за истамбулската конвенция и да създадат конфликт между половете. Тези статистики ги правят като съберат възнаграждението на даден пол и го разделят на брои заети. Това е абсолютно дебилно, но това е нивото на нашите статистически агенции. Плюс това е противозаконно за една и съща работа да се плащат различни заплати. Съда по принцип не работи.

Глупости на търкалета. Права беше Ренета Инджова за нивото на НСИ и статистиката ни. Ако за една и съща работа с едно и също образование, с еднакви резултати, разликата в заплатите е такава би било сензация. Пак лъжи в полза на Истанбулската конвенция.

Нормално. Мъжете са по умни, имат 15 гр. мозък повече.

И висулка между краката. Където се намират тия 15 г. Както и останалите грамове.

Ама какво сме виновни, че жените търсят тези "15 грама" повече от всичко друго. Изборът си е техен!

Грамовете в повече не бяха ли 300?

Е как така за жените само са писали , а за другите джендъри са пропуснали - срамота!

В спорта жените се състезават отделно от мъжете, в шахмата също, ами значи възможностите не са равни. Това естествено са усреднени резултати. В действителност има много жени, които получават повече от много мъже и това е справедливо в повечето случаи. Ще бъде несправедливо ако всяка жена взима колкото мъжете, а не според способности и заслуги.

Винаги търся жена за работа която знам как точно да се свърши.Ако не знам как търся мъж.Толкоз.Бъдете здрави и усмихнати.

Жените вземат с 200 лв по-малко, а живеят със 7 години повече. Смятай кво работят, по цял ден търкат катеричката на някое бюро.

Е, понякога си правят и маникюра, а пък "търкат" и други работи.

Баси аз зимам само с 210 лева повече от жените ! Ше искам увеличение на заплатата !!!

ИСТИНАТА, ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА, БЪЛГАРИЯ - ЗАПЛАТА ИЛИ РОБСТВО Задължителният за теб данък и задължителните "осигуровки" е едностранен договор, наложен единствено със сила и безусловна принуда и заробване. Затова реално е данък, а НЕ осигуровки върху доходите ти е 28%. Задължителният за теб данък ДДС е 20%, във всички стоки и услуги участва данък ДДС 20%. Задължителният за теб данък акциз ГОРИВА е над 10%, във всички стоки и услуги участват ГОРИВА, данък акциз горива е над 50%, данък ДДС горива е 20%, общо данък ГОРИВА е над 70%. Общо задължителните ВЗИМАНИЯ "данъци", НАЛОЖЕНИ върху ВСЕКИ работещ трета категория човек, извинете, труд СЕГА са над 58%. На ВСЕКИ 100 "ваши" лева представителните политици Ви НАЛАГАТ "данък" безусловно ВЗИМАНЕ над 58 лева СЕГА, но те НЕ отиват в държавния бюджет и лични осигуровки за теб, а над половината от ТЕЗИ "данъци" ВЗИМАНИЯ се заграбват от шепа хора СЕГА, утре за теб няма да има НИЩО, то е заграбено СЕГА. Утре, утре, ВИНАГИ утре и така МИНАВА животът за теб, нали. Вдъхване на надежда чрез ОБЕЩАНИЯ, е един от ОСНОВНИТЕ прийоми на манипулиране на хората. Човекът е ТАКА устроен, че в безизходни ситуации в които умишлено представителните политици и духовници го вкарват, надеждата ПОТИСКА здравия разум. Представителните политици ПРОДЪЛЖАВАТ да твърдят, че НЯМА пари СЕГА и ТРЯБВА да се взимат ОТНОВО заеми, да източват парите СЕГА, а ДРУГ да плаща утре. Задължителните ВЗИМАНИЯ "данъци" НАЛОЖЕНИ над всеки роб, извинете, работещ са МНОГО над 58%, има още много други данъци и акцизи наложени върху теб като: недвижимо и движимо имущество, винетки, задължителни застраховки, още акцизи и т.н. НЯМА пари СЕГА за заплати, пенсии, образование, здравеопазване и т.н., а трябват НОВИ заеми, трябват НОВИ данъци и трябват НОВИ закони, трябват нови цени. Ако твоята заплата е 800 лева на месец, след данъците и задължителните "осигуровки", наложени безусловно върху теб от привилегирования елит и паразит, твоите пари са реално МНОГО под 504 лева, а с тези пари един човек в България може САМО да оцелее като животно, но няма ВЪЗМОЖНОСТ да живее като човек. Ето това е неоспоримо ДОКАЗАН бандитизъм и паразитизъм НАЛОЖЕН върху теб, СЕГА и УТРЕ от неподлежащи на постоянен контрол от гражданите представителни политици и духовници - привилегирован елит и паразит. Докато има частна държава в една държавата, цялото безумие НАЛОЖЕНО върху теб от тях, ще се ПОВТАРЯ отново и отново, всеки ден.

ма първо дете... оп 2 г. жената не е на работа...тъкмо се върне.. айде второ дете... още 2 години залипсва.. после се почват едни болнични до безкрай..... е тая жена кога ще си изработи само платените отсъствия от работа, а? А кога ще специализира за да стигне колегите си, които през цялото това време са бачкали за да и покриват майчинството и болничните?!? За това в нормалните страни жените си седят вкъщи, а която иска кариера се е отказала от деца или те са след успешна кариера.

Сега ще ти кажа кога ще догони колегите- като изхвърли мъжа си от семейното ложе, не ражда деца и се връща в къщи само да преспи. Добре ли ще да ти е тогава?

Явно не ти е дадено да родиш, но нищо не ти пречи да гледаш децата като малки или като болни....ама няма да искаш, защото не е толкова лесно, като гледането отстрани. Ако беше лесно - щяха да го правят мъжете.

Доналд Тръмп: - Във връзка със снижението на бюджетния дефицит в САЩ от десетките трилиона долара се налага да изгасим светлината в края на тунела!

Такива теми винаги ми напомнят на една случка от моят живот, където аз се хванах на бас с една моя колежка, че ще ушия перфектен гоблен, но тя не успя да свърши моята работа и да натовари 2 тир-а с осветителна техника за един ден.

Няма да стане жените са по дисциплинирани и изпълнителни.Те са перфектните изпълнители но не са креативни и не стават за лидери.Да ти го кажа по друг начин.Всичко което аз мога,жената ще го направи после и по-добре от мен..Но ако аз не мога нещо тя няма да го направи първа.Бъдете здрави всички жени мъже и унисекс

Ти сигурно не си ушил гоблена, но тя ако е седнала на тръка или крана със сигурност щеше да го натовари.

Не знам как е сега. Едно време, като бяхме ученици момичетата ОТЛИЧНИЧКИ БЯХА ПОВЕЧЕ ОТ МОМЧЕТАТА ТАКИВА(и по наперени). После обаче в математиката и физиката на СУ, в МЕИ, в минногеоложкият и други заведения, които всъщност генерират висококвалифицирани и съответно високоплатени кадри момчетата бяха в пъти повече на брой ..... Ееее, как тогава да ви излезе сметката бе млади и не толкоз млади девойчета ??? За работещите със средно обр. са ви го написали по-надолу.

Чакай сега да ти обадя. Вярно е че са били със средно образование, но и раждаха по 2- 3 деца. Сега вече са само висшистки та повече от едно не се ражда. Кариера му казват на това. А истината е, че както има професии които са предимно за мъже така и има професии в които мъжете са като слонове в стъкларски магазин. И това което е хубаво е това, че жени и мъже взаимно се допълват.

Срещат се един охранен представителен политик и един човек от гражданите - кожа и кости. Депутатът: - Като те гледам, мога да си помисля, че в страната цари глад! Човекът: - А теб като те гледам, мога да си помисля, че ти си причината.

Чудесно, браво.

добре ще ви оправи! Само стойте та гледайте...

Я кажете по-добре колко е заплатата на българския специалист, служител или работник в сравнение с тази на западния му колега? Между 5 и 10%, нали (между 10 и 20 ПЪТИ!). И защо? Защото всеки работещ храни минимум по 5 мангала и още 4 (части от заплатата му) отиват за законните крадци - шефчета, държава, държавна администрация и всякакви други хрантутници... Айде да ви е сладко!

А защото сте готови да работите за унизителни заплата.Ако никой не искаше да работи за толкова заплатата щеше да е друга.

Епа да дойде да кара тя камиона! Ако се справя, ще и плащам като на мъж.Девва и мурвите девааа, само хленчат.

Тя не само ще кара камиона ами накрая и тебе ще те подкара. Ти ербап жени сигурно не си виждал та затова плещиш глупости.

МАРШЪТ НА БАНИЧКИТЕ В БЪЛГАРИЯ - ХХХХ/2018/201X Баничка със СИРЕНЕ или баничка с ИЗВАРА: "ти избери, ти можеш ли." В България през 1980 г., при социализма - открита диктатура, минималната заплата е 120 лева/месец. Минималната необлагаема с данък - доход заплата в България през 1980 г. е била 100 лева/месец. ВНИМАНИЕ! Цени на баничка... при социализма: "баничка със СИРЕНЕ - 10 стотинки", при демокрацията и свободата днес: "баничка с ИЗВАРА - 1 лев." Минималната заплата от 01.01.2018 г. е 510 лв., но след задължителните данъци и задължителните "осигуровки", наложени от шепа хора безусловно върху теб са над 28%, и минималната работна заплата е реално под 398 лв. Минималният праг на "бедност" за 2018 г. е 321 лв., ДО минималната заплата. С 100 лв., много ПОД минималната заплата при социализма - открита диктатура 1980 г., ти можеш да си купиш 1000 банички със сирене. Днес, 2018 г. при "демокрацията" (капитализъм, скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура) с минимална работна заплата, която е реално под 398 лв., ти можеш да си купиш 398 банички, но без сирене, а с извара. Неоспоримо се вижда, че на почти всеки гражданин в България, сега основният жизнен стандарт е ПАДНАЛ много над 3 пъти в сравнения със социализма (открита диктатура) от 1980 г. А на шепа "хора" - привилегирован елит и паразит в България, сега при "демокрация" и "свобода", основният им жизнен стандарт се е ВДИГНАЛ много над 300 пъти. Ако Вие се храните по три пъти на ден, тогава с минимална работна заплата от 01.01.2018 г., Вие имате НЕОСПОРИМАТА възможност да си купите цели четири банички за едно хранене, с други думи - дванадесет банички на ден. За цял месец, баничките Ви станаха 360 бр., а минималната заплата реално е 398 лв. На теб ти останаха цели 38 банички за този месец, с които ти можеш да си платиш: ток, вода, интернет, телефони, транспорт, лекарства, дрехи и обувки. Днес ти вече си богат, останаха ти цели 38 банички, но без сирене, а извара. Сега ти вече можеш да си платиш всички основни месечни разходи, нали. Трябва само да се добави и разликата в теглото, и качеството на баничките, при социализма - открита диктатура, баничката е: с ИСТИНСКО сирене и напълно натурални продукти. При капитализмът, скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура, баничката е: с палмово масло, набухватели и ГМО мазнини, абсолютно нездравословни, което оскъпява ОЩЕ "демократичната" и "свободна" баничка.

Пиши какво можеше да си купиш тогава с парите едва спестени без да чакаш 20 години докато тато разпределя на "наши хора" които те пререждат в списъците. Кола? Апартамент? Мебели дори? Какъвто и да е уред, който не е нискокачествен продукт на източния блок?

Купуваха се НОВИ коли, а не 20-годишни трошки. Дишахме чист въздух в градовете, а не тая отровна мъгла и смрад. Ти пикаеш ли в супата си преди да я изядеш? А тия отровни газове от колите къде мислиш, че отиват. Като не ги виждаш, смяташ, че не ги дишаш и няма се разболееш от рак ли? Някога имаше развит градски транспорт и въздухът бе чист. Ловяхме пеперуди, светулки и щурчета в тревата пред блоковете, Търкаляхме се в тревите, щото нямаше кърлежи, лаймска болест и сибирска треска, нямаше скитащи кучета по улиците и болестите им. Носехме само НОВИ дрехи. Магазини за втора употреба НЯМАШЕ. И никой не би си купил тогава дреха втора употреба. Носехме обувки от кожа и гьон, а не от пластмаси, гуми и изкуствени материи. Ядяхме сирене от мляко, а не от палмово масло и кренвирши от месо. Бирата и безалкохолните бяха в стъклени бутилки, а не в пластмасови. Киселото мляко също. До утре мога да изброявам. Вратите на входовете в блоковете бяха широко отворени и не се заключваха ни денем ни нощем. нямахме решетки по прозорците и железни врати и по цяла нощ спяхме на отворени балконски врати дори на първите етажи. Това сега възможно ли е? нямахме кучета по домовете да ни пазят и нямаше от какво да се пазим. В училище нямаше никаква охрана, не се налагаше да има.

Всичко можеше да си купиш, а парите не бяха "едва спестени". Вземаха се нисколихвени заеми за големите неща, апартаменти. По това време почти всеки, и най-бедния си купи апартамента. Хората си имаха и кола и вила. Не плащаха за образование и здравеопазване. Това ставаше то държавния бюджет.

На всякъде е така -кой не вярва да се интересува.