Единствено в България намаляват жените шефове

България единствена в ЕС със спад на броя на жените на ръководни позиции, съобщиха от Европейската комисия.

Обратно в новината

Коментари - Единствено в България намаляват жените шефове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една б.г. шефка се равнява на 10 европейки 20 американки на 2 рускини 200 китайки и винаги е по-добра от другата б.г. шефка!

Добре, това повод за национална трагедия ли е ? Който става за шеф - да бъде, който не става - да пасе....

Имали ли сте шеф жена! Не? Тогава нищо не знаете! Аз имам. Безочлива простотия, съчетана с безмерна амбиция, безпардонност, гарнирана с параноя, нагло себеизтъкване и за най-нищожното "постижение". Не казвам, че това важи за други жени на шефско място, но досега не съм попадал на мъж началник, с такъв коктейл от "достойнства".

да се въведе квотата и за списъка на топ 100 най-богати хора

КОКОШКАТА или ЯЙЦЕТО ;-)

Всеки си има вид заложба,стига да си я усети и развие. Не разбирам, защо са тези проценти , защо е това насърчаване за двубой м/у половете. Още малко и ще заповядат на мъжете да раждат.

Наистина голяма глупост. Все едно да има квоти при сервитьорките - минимум 40% мъже.. Просто бизнеса е доказал, че мъжете са по-добри началници, а жените са по-добри сервитьорки. В момента не се сещам за по-добър пример.. Нима някоя фирма не би назначила жена за началник ако тя ще я води по-добре?? Разбира се, че да, защото живеем в света на пазарна икономика - и точно защото межете са тези, които са по-добри в бизнеса заемат ръководните постове... Стига вече с тази равнопоставеност на мъже и жени, какво и да се прави винаги ще останем различни както сме от самата природа!

има едно нещо ,в което българските жени стават по- добри от мъжете- в пиенето. лочат като за световно и не спират да плямпат дивотии.

че съм смотан-тъй да е. но наблюденията ми са точни и ги потдържам напълно. ти като си с библейски ник би трябвало да си по- мила, но какво да се прави -природата не прощава.

Що така само мъже коментират? Не съм видяла компания управлявана от мъже да не е пропаднала :))))) Оправя се само ако има жена! В България са най-тъпите мъже от целия свят. Или по-точно е процента на тъпите мъже е най-голям. И тези коментари го доказват .Жените поне са красиви.

ха, ха изсмял се графът на развален испански.

в бг жена е трудно да се справи като шеф .просто тия ширини са прекалено сурови а методите нямат нищо общо с европа. бг не е европа само така се води.

Вървели си 3 чудно красиви и Невероятно умни жени ,покрай брега на една река,когато пред тях ненадейно изкочила златната рибка и ги помолила да я върнат във водата срещу 3 желания: Първата ,най красивата от трите рекла: -Аз искам да стана най красива от всички жени по света!! Втората ,най -умната от трите казала: -Аз пък искам да съм най -умната от всички жени по света! Третата ,примряла от завист и злоба и тропнала с крак: -Аз пък искам да съм по красива от първата и по умна от втората! Мислила ,мислила рибката и накрая само прошепнала: -Виж какво моето момиче,аз МЪЖ не мога да те направя!

утепа ги

Защо няма квоти за жени -миньори,водопроводчици,заварчици,тираджии,електротехници,дюлгери,майстори на улуци,багеристи,влакови машинисти,подводничари,пилоти на бойни изтребители ,тайните качулки,капитани на кораби и тн а само за началници..

Жените са физиологично доказано по-добри пилоти. Ако не беше разделното възпитание, фащам бас, че и в други неща ще се окажат по-добри. Да не говорим, че са много по-отговорни, инициативни и работоспособни от мъжете, а и средна красота жена ще мотивира мъжки екип много по-добре, отколкото Брад Пит - женски.

и кой го е доказал , че са по-добри пилоти, че нещо не го вервам.

Колко ще струва въвеждане на квотен принцип при определяне на ръководните постове за обществото и то главно за мъжете? Много ще струва. По тази логика трябва да се въведат квоти не само за синекурните длъжности, които обикновено заемат жените, а и за тези дейности в резултат на което всичко е създадено на този свят - изобретения, открития, наука, изкуство,материални ценнодти - всичко. Да ви е здрав гърба мъже!

еми да вземат да сложат и квоти в университетите... от къде на къде там няма да има, а за работа ще има..

Е сега вече ще почнем да се оправяме!

Представям си - инжерка-началничка. Пълен ташак

Ами аз съм инженер и най-важните неща както на теория , така и практически съм научил от жени. Това , че на ръководни позиции се поставят хора без необходимите способности е типично за България и не може да бъдат правени подобни квалификации на основа пол или възраст. Вашето мнение , че жените са по-слабо подготвени в областта на техническите дисциплини според мен е неправилно. Срещал съм достатъчно колеги , които са пълни п*и .

Студент инженер,който в 1 курс е владее елетрожена и не може да направи една проста резба е пълен ташак,при жените е за цял живот ,така че не ги хвали много..чело коте книжки, докато не дойде на терен..

Проблемът в България е демографският срив! Българите изчезват, тия взели да ми броят мъжете и жените на ръководни длъжности! Току виж и глоба ни тръснали, след като няма евродепутати, които да обясняват, че тук не е Франция. Не са се сетили още да ни спуснат директива и 50% от ръководните длъжности да се заемат от циганки.

Така е. Населението намалява, затова и жените на ръководните длъжности намаляват. Просто създателите на проучването неса взели предвид демографският спад в държавата. А квотата за цигани на отговорна длъжност е просто въпрос на кратко време. За жалост.

Как, бе. цветелинки, фандъковки, а пък свинята-нотариус в парламента се брои за 100ина. Все отбор комнпетентни красавици. Да се чудиш, кой се навива да ги чука тези.

И те са били млади все пак.

като ги гледам във фирмата кви са кухи лейки, а пък с конкурси избирани. 5 минути беседа с някоя- 20 мин. главоболие.

Това зависи от куция ви HR, а нея/него кой го е назначил?

Зависи от фирмената политика, а рилейшъна я изпълнява.

Но за сметка на това ,се УВЕЛИЧАВАТ "КАЛИНКИТЕ"!

Ей, една добра новина в тоя сайт!

Ей сега вече тръгнахме към оправяне.

Ама като секретарки стават за оправяне ;-)