НИМХ: Червен индекс за пожари, жълт код за жеги в страната

Червен индекс за пожароопасност е обявен за 11 август в област Ямбол и части от други 11 области. Предупреждение за високи температури има за 15 области.

Обратно в новината

Коментари - НИМХ: Червен индекс за пожари, жълт код за жеги в страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кодове и индекси - добре, но много бих искала да разбера какво се прави за превенция на пожарите. Изгоряха и горят стотици декари български гори, температурите са високи и прогноза за дъжд няма. Вземат ли се някакви мерки за предпазване и контрол, или чакаме поредния пожар и после цъкаме с език?

Вече се бях отчаял. От няколко дена не ме бяха зомбирали с код някакъв. Сега съм спокоен. И безкрайно благодаря на дир-а за "новината".

Глей сеа, наместо да се погрижат реално за хората, да отпуснат лекарства и прегледи безплатно, всички застояли се Джи-Пи-та да обиколят поне по веднъж на ден зачислените си пациенти, те тръгнали да ни съветват! Излиза като че ли пак ние сме си виновни.

Етем Хептен или както беше кадъната-комунистка която съсипа и разпродаде на ортаци собствеността на Агенцията по авариите и бедствията.Днес няма борба с градушките с бомби както и справяне с пожари. Добре че неЕвросъюзена Русия ни дане на версия самолет преди наколко години при пожарите.Да не дава Господ или Аллах земетресение като преди десетилетия. За тези заслуги кадъната-комунист се пенсионира от министерския пост с пагони на Полковник и пенсия от Българската Армия. Добре че не е Войската на генералите Вазов, Колев и Луков.Превземали непревзимаемият Одрин, разбили руснаците в Добруджа и разказали играта на англофранцузите при Кюстендил На същата НАТО -вска армия,е полковник и Вечната Амбър- Лиленце Пиленце. Те това е да си Роско и Главнокомандващ. Цинизъм без граници....

Никак не са случайни тези пожари! Ама хванете виновниците, накажете някой да си плати всички разходи, а и да бъде осъден и то яко!

,,Червен индекс за пожароопасност е обявен за ..,,!!! паролата е дадена!!! палете!!! ако кажат ,,земетресение,, е паника!!! там няма ,,печалба,,!!!

Браво,поощряваме,вместо да осъждаме......

Браво! Вече е разделено "код" по системата Метео-Аларм за опасни метеоявления и индекс за пожари от картите на НИМХ. Много добре!