БСП предлага уседналост за граждани и фирми за нивите

БСП предлага чужди физически лица и фирми да купуват земеделска земя само след 3-годишно пребиваване в страната. Вносител е Светла Бъчварова от БСП.

Обратно в новината

Коментари - БСП предлага уседналост за граждани и фирми за нивите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но годините да са 80, а не 3...

ясно е

БСП Е МАРИОНЕТКА,А НЕ УПРАВЛЯВАЩИ.ТЕ СЕ ХВАЛЯТ,ЧЕ ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ,КОГАТО ГИ ЗАГУБЯТ.ШЕСТ ПЪТИ ИМ СЕ СЛУЧИ,ОТКАКТО СЕРГЕЙ Е НАЧЕЛО.ХАХА....

В закона трябва да залегне най-вече изискване отделен собственик да не може да пригежава примерно 1000 и обработва повече от 5000 декара например. А за големите масиви - яки данъци. Което стопанство е с над 100% по-голямо от средното за района да не му се дава и лев субсидия. Дали боклука е местен или вносен не е определящото. Трябва да се балансира между ефективността и социалната справедливост. А собствеността да е наистина свещена и за нарушаването и да се плаща с кръв.

Комунизмът свърши преди 25 години, та да ограничаваш хората, ходи при др. Кутев за нови опорни точки!

Хаха, акциите са на прИносител, може ли да сте толкова неграмотни?

Опитайте се да купите земя в Израел. Забранено. Опитайте се да купите в някое европейска държава. Надали. Ако БСП и ДПС направят това, ще дойде време да бъдат забранени със закон. Сега ще видим коя партия е българска и за кого ще се гласува следващия път. Управляващите са продажници. Може този път да видят едни по-различни протести.

А ти защо се опитваш да лъжеш? Невиждан растеж на пазара на недвижими имоти в Израел беше регистриран в края на миналия и началото на този век. В този период десетки хиляди имигранти, предимно от бившите съветски републики, се заселиха в близкоизточната държава. Явно че продават на "чужденци".

Хилядите имигранти в Израел са евреи които се преселват в Израел от други страни и държавата с цел да го привлече им дава доста облекчения и привилегии, като безлихвени заеми, жилища и др. Приложете тези правила и за етническите българи които имигрират в България и ние ще имаме хиляди емигранти етнически българи.

След като всички ние сме патриоти и никога няма да си продадем земята на гадни чужденци, защо има нужда от някакви ограничителни закони??? Ааа, имало българи предатели? Е, тях с някакъв мораториум ли ще ги спрете?

Само че , министерското семейство Паси ни продаде отдавна ,без да ни пита и сега ще слушкаме и ще продаваме до последно . А семейство Паси знаете какви "българи " са, нали?

Всяко стадо си има мършата. Всички държави си имат такива ограничителни закони, много много по-ограничителни. Такива, че чужденци да немогат да купуват земя. Ние да не сме втора категория държава. Защо ние да си нямаме такива закон. А ти какъв си и защо искаш да разпродаваме за жълти стотинки земята. Чужденец ли си, от коя държава си. Защо ни агитираш, след като нормалните държави избягват да правят това.

Винаги ще се намерят мошенници, които да прекупуват за чужденци. Стига да има един и е достатъчно.

обезличихте народа накарахте го да мизерства да емигрира , да бяга за да се спасява сега сте на път да продадете и земята му това ме кара да назова годините от 90-та до днес НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО

Народът сам си продава земята, защото го мързи да я обработва. Всеки иска смартфон, но не и мотика.

Продай си вносиня компютър и GSM и спаси българска земя като я купиш. Ама се съмнявам леке като тебе да направи такава малка жертва за да пресече "националното предателство"

Изчезни моше в израел, какво ти влиза в работата българската земя. Това си е наша работа.

Предатеслтво беше влизането в ЕО при условията, които се приеха. След това вече няма много мърдане.

НИКАКВА УСЕДНАЛОСТ, ЗЕМЯ МОЖЕ ДА КУПУВАТ САМО ПРАСЕТАТА НА ЛАФКА, МУТРИТЕ ОТ ТРИБУКВЕНИТЕ ГРУПИРОВКИ, ЗЪРНЕНИТЕ БОСОВЕ НА БСП И УСЕДНАЛИТЕ ТУРЦИ НА ДОГАН, ЗА ДРУГИТЕ - НЕ! НЕ ПРОДАВАЙТЕ НАШАТА ИЗКОННАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ НА МРЪСНИТЕ ЧУЖДЕНЦИ, ПРОДАВАЙТЕ Я НА БЪЛГАРСКИТЕ БАНДИТИ, ЗАЩОТО СА БЪЛГАРИ И ПО ПРИЯТНО НЯКАК СЪ

Хахахаха

ХАХАХА, НАПРИМЕР МЕРЦЕДЕС, ХОНДА, БАЙЕР, НЕ МОГАТ ДА СИ КУПЯТ НИЩО, ТРЯБВА ДА СТОЯТ ТУК ТРИ ГОДИНИ - ТОГАВА, МАЛОУМНИЦИ

какво е щяло да стане с който и да български цар ако е решил да приеме да продаде цялата си земя -------------------------------------- какви щяхме да бъдем днес и как щеше да се казва мястото в което живеем -------------------------------------- или все още живеете с илюзии че светът се е променил -------------------------------------- промийте си мозъците докато е време след това никой няма да ви го прости

Показваш очевадно непознаване на законите в България. Който и да купи земеделска земя у нас трябва да бъде данъчно регистриран тук. Т.е. да плаща данъци тук. Всяка година трябва да декларира дали ще обработва сам земята или ще я отдава под аренда (наем). В противен случай областната земеделска служба прави служебно разпределение на земята на лица желаещи да я обработват. Освен това сравнението ти е некоректно - в средновековието под продажба на земята се има в предвид преминаването й под чужда юрисдикция, което е меко казано смешно в тоя случай. никой няма да сия сложи в джоба и да отпътува с нея

виждам самозаблуждаващи се аргументи промит мозък облечен в съвременна реторика , не виждащ същността на процеса в развитие прозрете , не обличайте мисленето си в мъгла

Ако царят си продаде земята вече няма да е цар и само толкова. Въпреки, че земята не е била точно на царя. А днес щяхме да сме пак хора.

Ако съм чужденец - ще си купя българска не работеща фирма за 1000 лв. и заобикалям закона. Или пък наемам си адвокатска кантора която купува на свое име с мои пари и пак заобикалям закона. подобни рестрикции водят единствено и само до две неща - спад в цените на земята (т.е. ядат дръвцето доста български граждани) и до разцъвтяването на съмнителен посреднически бизнес. А към такива фирми ще се обърнат образно казано съмнителни чужди субекти. Или да резюмираме - международни спекуланти елате тук има хляб за вас

Като си купиш фирма, ще се регистрираш като собственик чужденец. Ще си купиш земя и ако си ходиш, трябва да я продадеш и то само на българин. Какво толко заобикаляш. И в какво се опитваш да ни убедиш. Да си трайкаме и да се радваме, че някой се опитва да разпродава земята. Дребни са лъжите.

Къде ако си ходя? Гражданите в рамките на европейския съюз имат право на свободно движение, в т.ч. и ние българите (нищо че някои много роптаят срещу това). И какво става ако чужда фирма купи българска фирма със седалище в България? Колкото повече ограничения, толкова повече спекула. Виж просто сухия режим в щатите - да не би да спряха да пият. Не разрастна се мафията. Бъди реалист

Българската фирма е подчинена на българските закони. Така че като си купиш българска фирма за 1000 лв. земята ще е на българско юридическо лице. Няма кой знае каква заплаха за националния суверинитет. Между другото е по-добре да си регистрираш фирма. По-на сметка е.

да бе

Бойко , ако можеш да ги разкараш тези и да опазиш земята - разкарвай ги бързо - с тебе съм

Ал

Той може и да може, ама дали иска? 3.5 години само плямпа и лапа.

разберете , нещата са опрели до това ще я има ли Българич или не няма да го допусна

Българска земя-само под аренда.Купуване -само след 10 уседналост и то в ограничени количества,без да се променя предназначението.

промяната на предназначението зависи единствено и само от компетентните държавни и общински органи, които избираме ние. Така, че това което предлагате е глупаво. И какво ще спечелим като забраним продажбата? това прилича на истерията с раздържавяването - ще ли да ни изкупят чужденците. Всъщност ни изкупиха български тарикати (с над 10 г. уседналост) и се молим да дойдат чужди инвеститори.

Капутите от БСП да сложат смислени ограничения... Това е простотия. Смислено ограничение е да речем 20% от землището на едно село да е максимум за собственост и наемане. Аман, от тази средновековна секта с нейните приумици....

Много пишещи , малко мислещи . 1. Земята навсякъде по света е много скъпа а в България се продава за жълти стотинки Следва на база категоризация да се определи от... ,до ...за кв метър но да се започне над 1000 лева от наи ниската категория . 2. Как Вие си мислите имало мораториум , това може да стане за третия свят но не и за ЕС. Тук въпросът е принципен , кои чужденец идва да купува ако няма връзка с България и да обработва, просто заблуда , чужденците влагат пари с цел печалба . 3. Защо в България нито едно правителство не постави на 1 място селското стопанство . Защо българите ходят в Гърция , Испания , Холандия , Англия да работят на поле а нашите земи пустеят . Следва да сме доволни ако има на кои да я дадем под аренда . 4. На база 50 г миграция много хора са наследници на земя , далеч от града , имащи професия и няма как да я обработват . Тук е момента - да се продава / освобождава/ от това което е малко с много наследници и тези които имат примерно 50 дка , имат желание да я обработват . НО КАКВО ПРАВИ ДЪРЖАВАТА В ТАЗИ ПОСОКА 1. Къде са пазарите вътре в страната 2. Извън страната 3. Има ли плановост какво да се сее с цел износ 4. Защо не се създадат борси където производителя доставя плод или зеленчук и от там да се взема от супери, магазини

вие май живеето в комунизма още.

А в комунизма какво селско стопанство имаше. Стотици милионио валута вкарваше в България. Дойдоха еничарите на САЩ и ИЗраел и го унищожиха. Сега се опитват да ни втълпят колко е било лошо това и колко е добра сега разрухата. Да изкупят земята и да почнат пак да печелят, но чужденци, не българи. Това е идеята. За това ни унищожават 24 години. А този парламент се опитва да стане съучастни на унищожението на България и да ни загроби окончателно.

Характерно и необходимо за дребното животновъдство в България е наличието на общински пасища. Бай ти Иван трябва да пусне овцете по баира. Тези хора се чудят как да си покрият другите разходи камо ли да намерят пари да наемат общински пасища за ползване. Горко на дребния животновъд!

продавайки земята вие поставяте собствения си народ в робство

Кухчо, народа продава земята си за да избяга от робство.

този , народ който продаде земята си на чужденци изчезва от картата

литва, латвия,естония шведски банки финансират местни ялови бизнесмени да купуват земи в момента прибалтика е шведска ----------------------------------- ще Ви го кажа простичко дано го проумеете българина / обикновенния на село / ще остане без земя - ще му отрежете корена - той ще си потърси ново место извън граница - България ще изюезне от картата ВИЕ ПРЕДАВАТЕ ЕДНА СТРАНА С ДОСТА ДЪЛГА ИСТОРИЯ опрени до стената от собствената си глупост

И какво като са шведски? Избирателните права не са на шведи. Ако обработват земите и изкарват продукция от която и държавата и жителите печелят, какво от това, че е купена от шведи. Ако не я работят плащат данъци пак държавата и населението печели, но може и да се приемат условия с рязко вдигане на дадъците, ако чужденец купи земя и тя пустее. Много начини има за натиск на чужди купувачи, въпроса е да се накарат да купуват.

каки , не мисли 3 години напред мисли за България а не за мандата си

И чуждите търговски вериги в България изкарват печалба. И чуждите ЕРП-та, които държавата подари за жълти стотинки - също. Но техните печалби не остават в България, а биват изнасяни уж за консултантски услуги, уж за нещо друго и в крайна сметка облагодетелстват само техните акционери - пенсионни фондове и т.н. в западна Европа. Същото ще стане и с бъдещите печалби на чужденците, които ще купят българските земеделски земи на безценица. Още миналият век един голям американски писател беше казал:"Купувайте земя, вече не се произвежда!"

Пет декара по 340 лв. са 1700 лв. Точно една трошка на старо в Горубляне. Реално пет декара по 15 000 евро биха били...пресметнете колко. Как беше там - не е важно дали аз..., важното е ти да не.....И така. Дано пра-пра-пра-внуците доживеят и водят истински живот.

Никой не те насилва да продаваш по 340 лв.

Айде ,давай по 1000 евра декара и ти я давам тогава. Тука няма пазарлъци ,просто ти си никой с твоите от 5 до 500 декара, или продаваш на каквато цена ти кажат или после ще я вземат без пари , ясно ли е . В момента има 2-3 фонда които са изкупили всичката пустееща и продаваща се земеделска земя в цялата страна - направи си извода самичък , защо и кой стои зад тях?

Наложително е АБВ да предложат спешно по-добри мерки за защита. Гарантирано, успеят ли ще изтеглет още яленове от БСП. А тази партия, май ще дойде време да се разпусне или да бъдат съдени като национални предатели.

планът за разграбване на земята българска е в пълен ход след 50 години и българи няма да има не осещате ли какво става бе каракуди на каишка това е начина да се подченят тъпите нации и в последствие да се обезличат

Тъпунгер, никой не ти пречи да си купиш земя в Германия или Франция стига да я работиш.

ооо - всеки един китайски , руски турски или американски милиярдер може да изкупи цяла България без това да се отрази да парите му -------------------------------------- глад - глад - глад това ни чака или си мислиш че със заплатите в момента и без земя българите могат да оцелеят ще се изнесат масово и никой няма да знае защо , както и никой не знае защо се изнасяха до сега бесен съм , бесен - вие предавате България

Това е просто смешно. Не е никаква защита от чужденци. Никакви рестрикци. Това са продажни депутати и небългари. Основната опасност за България са евреи и турци. Особено евреите си правят сметки да се настанят тук и да си изграждат колонии и анклави. След което ни чака съдбата на Палестинците. При тях е тръгнало точно по този начин. И сега, родните депутати се опитват да улеснят този процес максимално!!! За такава схема българите сме съвършено беззащитни. Защото евеите се готвят да се заселват тук. Тази уседналост ги устройва идеално. След като това правителство и този парламент не са способни да осигурят нашата защита, редно е да си подадат Оставката и да има предсрочни избори. И за такъв важебн въпрос е редно да има РЕФЕРЕНДУМ.

Ай тъпако, какво пречи да вземат българско гражданство и да си купят земята. В Изрел е пълно съ наследници на български евреи. Освен това Ай тъпако сме държава членка на ЕС, така че палестински сценарии могат да хрумнат в тиквата на абсолютен тъпак

Евреин кирлив, тъпак ще викаш на селяндурите в кибука. Земята ви е нужна да се преселвате тука масово, а не за отделни бройки. На вас ви е нужен вариант Палестина с масово преселение, а не с ограничена бройка преселници. ЕС отказа официално да присъедини Израел. За това евреите искат да превземат под свой контрол държава от ЕС. Да се преселят, после следва федерация и палестинска съдба. И това по никакъв начин няма връзка и значение с това, че България е в ЕС. То за това България е мишена. Нещо много се изнерви, истината ли не ти хареса.

Предлагам за поданници на братски държави, като Русия и това ограничение да отпадне. Даже да им подаряваме държавна и общинска земя.

T.e. цените да останат ниски и пак само вашите хора от ДПС да притежават цялата земя, чрез поставени фирмички!!! Това е целта!

безмислено е въвеждане на задължително гласуване...да се разреши да гласуват само хора,които плащат данъци...и да се забрани на други,които нямат никакъв принос към тая държава и само взимат без да дават...

Ал

Таван за земеделска земя!!! Трябва да се въведе таван за земеделска земя, така като е по белите държави за да се спре притискането на дребния земеделски производител. Иначе и тези поправки не са лоши, но са половинчати.

Тези ограничения не са достатъчни. Необходими са поне още две: 1.Пълна забрана за отглеждане на ГМО култури. 2.Пълна забрана за промяна предназначението на земеделските земи с изключения, одобрявани само от Министерски съвет само за важни национални инфраструктурни проекти.

Имайте предвид, че в световен мащаб се задава криза с храните, така че помислете няколко пъти преди да си продадете земята на някой, който ще я обработва за себе си и ще ползва продукцията отново само за себе си, справка - китайците. Китай в момента масово купува земя в Африка на безценица, защото хората там са бедни, а китайците много добре разбират, че милиардите население трябва нещо да ядат! Гледайте да не се окажем в положението на африканците след време, когато ще гледаме как комбайните на чужденеца орат сами и продукцията на тяхната земя заминава в чужбина, а предишните собственици (ние) - гладуват. И нищо чудно и това ще стане. Не си мислете, че чуждият инвеститор ще наеме много работници, земята вече се обработва механизирано, вкл. с роботизирана техника, с GPS и т.н. В Англия вече навлизат роботи, които берат ягодите, а хората ще гризат дървото. Така че - мислете преди да продадете земята си!

И какво правим с огромната маса собстевеници, имащи 10-20 декара наследствена земя, с която поради малкия си размер реално нищо не могат да направят с нея? Нима те нямат право на реална цена, или пазар, на който биха могли да я земенят с/за нещо друго?

Какво да правят ли?Да я дадат под аренда(да не я продават за жълти стотинки) ,а един ден ще децата му ще се хранят от нея.Не се знае какво ще стане в този глобален свят .Може един ден на нея да разчитат.

То е ясно! Ще правят колхози, това е целта червената паплач!

Ако е пазарна икономика да е.Защо да немога да си продам земята на когото искам,т.е който ми даде най-много.!!!Това не е ли заробване ,да те ограничават на кого ще продаваш?

Защо сега тези промен, когато се присъединявахме към ЕС беше момента за дискусии. Тогава всичко беше ОК не е изненада че седемгодишният срок изтече и от 01.01.2014 година ч.граждани могат да купуват земеделска земя.Какви бяха тези циркове с мораториум и т.н, губене на време на Конституционния съд и т.н

Айде напунете се малко по родове и семейства да си изкупим ние нивите и после никакво продаване !!!

Ами хайде, ама откъде толкова акъл у българина? Предпочита да си купи последния модел смартфон за 1000 лв вместо да купи 2 дка земеделска земя!

Не мога да разбера, защо все пролетариите, дето нямат един квадратен метър, най-много "милеят" за земята :)) А другарите дето ги предлагат тия неща, от поне 2 поколения не са пролетарият... След като избиха тия дето им пречиха да си живеят живота, хванаха тия дето не им пукаше и ги накараха да работят за тях. Чиста работа ;)

Защото са "социалисти". След време като прилапат цялата земя но и установят, че няма никой или само цигани по селата, може и евентуално да вдянат, че пазара и конкуренцията имат и други ефекти.

Кви ниви бе? Доган отдавна ги купи.

не само доган... всеки които разбира от пазара икономика си купи евтина земя

Който иска да продава,който иска да не продава,какъв е проблема,на сила никой не е накаран да продава,само мрънкате тролове Герберски.

При този термин "непрекъснато пребиваване", хората няма да могат да си отидат вкъщи за по 2-3 дни, за Коледа поне.

Да влязат посредниците - фирми на БСП.

Да се сложи таван за притежаване на земеделска земя. Над него - данък-десятък.

Че какво са 3 години - това е елементарно условие, колкото да ни замажат очите! Една петилетка да им бяха отпуснали барем, макар и това да е нищо! Защо трябва чужденци да притежават собственост върху земята ни? Да стават арендатори и да печелят като толкова се натискат!

Да бе! Изгодни цени, как пък не! Когато има реална конкуренция и разрешат на чужденците да купуват, тогава ще видят "изгодни цени" оялите се чорбаджии недни! Ще им дам земята на "изгодни цени" кога цъфнат налъмите! Баш никога!

Ами не я давай земята - това е целта! Обработвай я или я дай под аренда, но да е ТВОЯ!

Ей, всячески се търсят начини да се изгонят дори и малките инвеститори. Знаете ли кого обслужват тези промени? Големите земеделски собственици и фондове, които ще изкупуват земята от хората на безценица, защото няма да имат реална конкуренция... Това е истината, ккато и да се опитвате да я наричате или оцветявате.

Чорбаджиите, чорбаджиите обслужват тия закони дето ги предлага другарката от БСП!!! Българските чорбаджии ни заграбиха земята, орат, сеят и жънат дори без да ме питат искам ли, не искам ли!!! Накрая ми дават жълти стотинки, и то не ги дават редовно, а кога си искат - като всички бивши комунисти/капиталисти които не плащат на работниците си!!! Мръсни червени боклуци, стига с тая демагогия! Искам си земята! Искам САМ да се разпореждам с нея, а не Партията да ми казва какво имам право!

Драги ми приятелю, Пишеш ,че си емигрант/значи не Я обработваш/. Дал си я под аренда/за да не пустее,а и за да прибереш някой лев/. В същото време си я искаш. Ами вземи си я/тя си е твоя/ и прави каквото искаш ,но първо решИ какво искаш. Кеф ти -обработвай и печели. Кеф ти-давай я под аренда и пак печели. Кеф ти продай я и си купи някой таралясник втора употреба/защото ако имаш толкова земя ,че парите от нея да ти стигат за "Бентли" ,ще предпочетеш да купиш машини и да вземеш и моята под аренда/.

Абе ще и дам аз една уседналост на тая дърта комунистка, да и уседне дано!!! Нямат ли край простотиите на комунистите? Още малко и ще искат ТКЗС-тата да ги върнат и пак да ни вземат земята! На мене Светла Бъчварова да не ми е майка да ми дава акъл аз на кого да си продавам земята бе???!!!??? Аре ЛУСТРАЦИЯ!!!

Много, много добре! Поредни аплаузи за Партията! След като създадоха възможност да се купува българска земя, след като изкупиха чрез офшорки всичко ценно е крайно време да бъде затворен пазарът, за да се предпазим от конкуренция! Добруджа не е българска, а на няколко фонда. Курортите тоже. Но Бузлуджа е наша!

Нали се сещате как ще повярвам на БСП, че иска да защити земята българска. Който и да е друг, но не и тази продажници от тройката.

"С промените се дава възможност общински и държавни мери, пасища и ливади да бъдат предоставяни на животновъди без търг, на базата на пазарна цена, животновъдни обекти и брой животни, обясни Светла Бъчварова. ". ЕТО ТОВА В СЪЩНОСТ СЕ ПРЕДЛАГА- да се раздава БЕЗ ТЪРГ, т.е. на наши хора или срещу пари под масата. А това за земята е поредния ПРЕДИЗБОРЕН PR, който няма как да мине през Констиъуционния съд. Идеята е БСП да угоди на избирателите-националисти.

Браво- защитете земята на децата ни.

Да не е твоя тая земя че да се разпореждаш с нея и да решаваш на кого имам право и на кого нямам право да продавам бе, спаружена бабичке???!!!

Ами подари я а после ще плачеш с крокодилски сълзи.

Браво на БСП!!! Една добра мярка за защита на българската земя!!!

Ей, БАБА ТИ и СНАЙПЕР - или сте "червени тролове" или пълни наивници - това със земята няма как да стане, нали вече Конституционния съд го обяви за незаконно. Следователно е блъф, за да не четете предложението до край, където се предлага земите да се раздават БЕЗ ТЪРГ НА ПРАВИЛНИТЕ< НАШИ ХОРА.

Неграмотна работа! Конституционният съд обяви за незаконен мораториума върху продажбата на земя. Сега се приемат допълнителни изисквания. Такива изисквания съществуват в повечето европейски държави, ама Бате ви Бойко не си мръдна пръста да направи нещо по въпроса - искаше да ви продаде за жълти стотинки!!!