Три труса край Тополовград, единият от 3,9 по Рихтер

Три труса са станали тази сутрин в района на Тополовград. Първото земетресение с магнитуд 3,3 по скалата на Рихтер е регистрирано в 5,24 ч.

Обратно в новината

Коментари - Три труса край Тополовград, единият от 3,9 по Рихтер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този район(Манастирските възвишения) се намира на север от Тополовград и на запад от Елхово на 10км., винаги е имало слаби трусове. Има предание, някога в древни времена е имало вулкан. На най-високият връх и сега да идете и си сложите ухо на земята, ще чуете бучене.

2:28 - 2 april 2015-04-02 02:28:44 Lat: 42.19N; Lon: 26.29E; Дълбочина: 1 км Mag: 2.6

слабите земетресения са ПОЛЕЗНИ

Моля журналистите да не всяват паника! Малко ни разтресло но какво толкова. Такива трусове сме претърпели та едни разклащания ли ще ни паникьосат? Какви наводнения и катаклизми са ни заливали та една придошла вода ли ще ни уплаши!

Според други данни Съветският съюз също разработва тектонично оръжие по инициатива на Никита Хрушчов през 60-те години на миналия век. Учените обаче го признават за безперспективно. Проектът е замразен през втората половина на 80-те години, когато е поставено началото на програмата Меркурий-18. Проектът не постига резултати и е закрит през 1990 г. Съществува мнението, че в Русия не само има разработки на тектонично оръжие, но и дори се изпробва. През 2000 г. в Грузия заявиха, че земетресенията в тази страна са предизвикани от опити със секретни руски оръжия.

Замени СССР със САЩ и ето ти още една порция конспиративни новини. Замени Грузия с някоя държава дето е била "демократизирана" в последните 40 години - същата работа.

Хайде, стига с конспирации от типа !

звездите ми го говорят

А, на ямболии-кукери......

Към ироничните и просташки коментари - май не ви се е случвало това кошмарно преживяване. Хората в този регион са постоянно в стрес от честите трусове, макар и отчетени като слаби и дори полезни. Усещането е меко казано неприятно. Излизаш по нощите навън и не знаеш следващия трус как ще се усети и с какви последствия ще бъде. Лесно е да пишат и шегуват тук тези, които не са го преживяли.

По-добре 10 земетресения по 3-4 степен отколкото едно с 7-8-мс степен!Там си е така около тия възвишения- на местните им викат японците!

Айдее американската техника дойде и земята почна всеки ден да се тресе.Пробите на тектонично оръжие за евентуаното му използване срещу русия са на ход.На времето сринаха хаити от съодитска арабия блокираха хаити и не даваха други страни да разпределят помощите освем американците.

Пич, пий си редовно хапчетата! Знаеш ли въобще къде се намира Хаити и къде Саудитска арабия ?

Са вредни за себе си и за държавата.Хапчета не пия а ти щом ги споменяваш значи ги употребяваш .Като минеш 8 ми клас тогава ще спорим.ЗНАЕШ ЛИ КАКВО Е ТЕКТОНИЧНА ПОЛОЧА?

Рихтер да се арестува и затвори веднага за такива прояви.

Да, та тогава Медведев какви ще ги навърши.... мааани бегай.

Съучастници: Шпонхойер и Карник...

Страшна работа...

Не се научихте, че слабите земетресения са ПОЛЕЗНИ, тъй като се освобождава енергия...

Не се научихте какво е ирония! Стана като тате, тате, ела да видиш на мама *утката...