Стряскащи данни идват след земетресението в Непал

Около 8 милиона души са засегнати в Непал от разрушителното земетресение преди три дни. 1.4 милиона непалци имат нужда от храни. Хиляди са загиналите.

Обратно в новината

Коментари - Стряскащи данни идват след земетресението в Непал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано Бог им помгне да се справят, а нас дано да пази от такива бедствия!

гледам тук се събрали всички почитатели на конспирациите...Само да ви кажа: баба Пена от село Долно Уйно пръдна. Дали нямат американците нещо общо а? Пийте си хапчетата, бе хора...

Лично аз не пращам пари на БЧК. Пращам с карта на международния Червен кръст. Когато се пускаха смс-и за земетресението в Япония, се оказа, че БЧК събира парите в общата сметка, а после ги разпределя "както намери за добре".

ПРЕДЛАГАМ ДОТАЦИИТЕ НА ПАРТИИТЕ ЗА ЕДНА ГОДИНА ДА БЪДАТ ПРЕВЕДЕНИ НА Н Е П А Л!!!

Борисов е виновен! Като ритал топката Тя ударила Хималаите И направила земетресението, което отнесе целия Непал! Едно парче от планината обаче го ударило и затова ходи с насинени око! Той е! Сигурно е!

Санитар...

нема ги емигрираха

А ако ти счупят ръчичките, как ще си взимаш дневните от партийните централи, тролче?

Те Гурките са си непалци. От къде ги пращат?!?

Колко сте наивни,как само вярвате сляпо и никой не помисля,че със съвременните технологии разрушаваме планетата,че се създават оръжия,които в един момент, не могат да се контролират!Бог да прости,невинните!

ДАЛИ НЯМА ОБЩО ТОВА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ,КАКТО И ПРЕДИШНИТЕ,НАПРИМЕР В ЯПОНИЯ,ЦУНАМИТАТА И ПР. С КЛИМАТИЧНИТЕ ОРЪЖИЯ,С КОИТО САЩ ДЪРЖАТ В ПОДЧИНЕНИЕ ЦЕЛИЯТ СВЯТ ?! НЯМА НЕНАКАЗАНА НАМЕСА В ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ !!! А ТЕЗИ 10 МЛН.ЩЕ ИЗМИЯТ ЛИ СРАМА ОТ ТЯХ ?!

Не бе, ПУТИН командва катаклизмите в света.Той е виновен!

someone

господ дава знак, че идват последните времена. повдига му се от човешката лошотия и не може да търпи повече. ивда содом и гомор с огъня и жупела.

Точно тези бедни хорица ли трябва да удря "знакът на господа". защо не е епицентъра на труса в имението на някой милионер-мафиот?

едно време събирахме дарения -храна и дрехи за пострадалите хора в Стражица, а на тях им ги ПРОДАВАЛИ

Това че люлее точно там е много лош знак,но какво пък, ние тука ще сме си добре...

Не бъдете наивни. Досега БЧК НЕ се е отчел пред никого за средствата получени по най-различни кампании. За толкова години и при толкова много кампании. Пари на БЧК НЯМА да дам по никакъв повод.

Не давам никакви дарения,по простата причина е всичкосе краде и не отива до пострадалите!Парите отиват за войни и размирици ,все цели на илюминати!!!

Не зная кое е по-отвратително ,да се печели върху телата на загинали и страдащи или "политика"върху тях да се прави?!Мародерство е това.Трябва да се преследва от законите навсякъде с най-тежките възможни присъди.И тук виждам малки "политичета",които някакви сравнения с България правят и глупости пишат.Това е гавра със страдащите-да сравняваш природно бедствие с каквото и да е друго!Ако не можеш да помогнеш и нямаш сърце да си съпричастен ,поне замълчи!

Докато начело на БЧК стои измисления доцент Григоров, няма да дам и стотинка, защото и нея ще я открадне.Човекът с пеперудката на врата се вози на скъп джип, жена му също, а народът тъне в мизерия и чака помощ от алаха.

Веднага плъзна заразата с даренията! Не превеждайте нищо на посочените сметки. Вашите пари със сигурност ще бъдат откраднати.

Не давайте пари на масонската ложа БЧК! Тези пари няма да стигнат до нуждаещите се в Непал!

Благослови Господи силните тялом и духом с волята да помогнат на пострадалите, нека душите напуснали телата бъдат посрещнати от светлината и отведени към Бог. Смирено молим за благословии за мир, любов и изцеление в целия Непал и околните региони .Нека всеки пострадал намери своето спасение и възстановяване.

Носете си новите дрехи НОСЕТЕ СИ НОВИТЕ ДРЕХИ, МОМЧЕТА - падаме, както ходим, умираме, както спим. Въпросите на тая планета я решим, я не решим Но не казвайте: утре ще бъдем красиви. Не казвайте: утре ще бъдем щастливи. Не казвайте: утре ще бъдем, ще бъдем Ще обичаме утре, утре ще бъда любим. Носете си новите дрехи, момчета, падаме, както ходим, умираме, както спим. Не казвайте: утре ще почнем голямото, днес да спечелим пари за прехраната. Не казвайте: утре да бъдем честни, днес тихичко ще се проврем Носете си новите дрехи, момчета, ходейки падаме, сънувайки мрем. Не казвайте: утре с вик на площада ще кажа истината, после на клада! На клада, но утре. А днес потърпете, днес се налага да премълчим Носете си новите дрехи, момчета падаме, както ходим, умираме, както спим! Стефан Цанев

Парите от смс-ите за Мизия и Аспарухово почти 1 година след наводненията още не са стигнали до пострадалите. ай-вероятно са откраднати. Представяте ли си пари от смс-и за Непал кога и дали ще стигнат до там???

след наводнението в село бисер моето семеиство изпрати детски ботуши.поръчахме ги по интернет като дадохме адреса на българския червен кръст. всичко което искахме да знаем дали пратката е получена- такъв отговор никога не получихме. затова-никакви пари ,никакви помощи за нещо за което не се води отчетност (в това ме убедиха мен). има богати държави които ще помогнат на непал, ние сме бедни и не ни е възможно,на нас ни трябва помощ.

Хубаво е, че толкова много държави се ангажираха да помагат в тази ужасна трагедия. Непал е една от най-бедните държави в Азия. И за капак сега това природно бедствие. Дано успеят да се възстановят.

ко правят от Онето с онова китайче ли ко беше начело...

Не разбирам... как във време, в което неща като принципи, морал, етика, култура и т.н. биват потъпкани в името на трупането на капитали се появават фирмички като червен кръст да събират средства с благотворителна цел...Колко ли от събраните отиват в действителност за хората в нужда!? Няма да пратя една стотинка на мръсни корпорации правещи се на загрижени за страдалците по земята... Ей ДИР ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО ще настане опичайте си мозъците и почнете да пишете неща, които имат смисъл! Господ вижда, а колелото се върти. Събудете тоз народ, стига го мачкахте, стига!

Разочарован съм. Очаквах, че СуперПутлер лично ще долети от Краснъй Криптон, за да спасява жертвите на труса.

Какво става не разбирам !? Погледнах новините на ДИР и чета за смърт , злоба , престъпност ! Къде са новините за доброто , за красотата във всичките и измерения !? Къде ?

....8 милиона души са засегнати от земетресението в Непал.... --- и 8 милиона души са засегнати от земетресението "Преход" в България.... а? ---

Вече нямат и 6 милиона!!!

"Преходът" бе режисиран от БКП и "кучетата пазачи" ДС. За оплаквания и рекламации - Посрано 20. При "социалистите" с Майбасите и Бентлитата.

Троле, Станишев и Путин са виновни за земетресението, нали ?

Навремето имахме много добре обучени спасителни екипи с кучета и оборудване. Ходеха да спасяват хора след тежките земетресения в Турция и спасиха най-много хора измежду всички други екипи - американци, англичани, руснаци... Къде са сега тези екипи? И тях ли успяхме да разсипем?

Господ наказва местата с най-голям брой проституиращи дечица - Суматра, Индонезия, Шри Ланка, Непал... Помним земетресението и последвалите вълни цунами през 2004 г. ............ Прибира невинните душици при себе си, преди да затънат в безбожното ежедневие на държавите, в които богаташите от цял свят задоволяват извратените си щения към детската плът. По официални данни всяка година 7000 непалки се продават в индийски публични домове... Бедност, нестабилна политическа система (няма правителство, което да е изкарало повече от 2 г. след 1991 г.), 50% безработица...

Ти даваш ли си сметка каква част от населението на РБ под 18 години проституира? По-внимателно с оценките,че не сме санирали още;-).

Става въпрос за деца от 6 до 12 години. В българия от бедност проституират до 5% от малцинствата (циганите). Останалите проституират, защото търсят лесни пари и не им се учи и работи...

Господ наказва недоразумения като теб! Оглеждаш ли се като вървиш по улиците къде Господ ти е приготвил наказанието?

"лопатата Му е в ръката Му, и Той ще очисти гумното Си и ще събере житото Си в житницата, а плявата ще изгори с неугасим огън." (Мат. 3:12) Поуечка с минусите и критиките, ще има за всички! Не съди, за да не бъдеш съден.

Защо кълнеш? Нима те обидих с нещо?

Имам нужда от информация,моля някой да отговори. Искам да изпратя СМС , но първо искам да знам колко от 1 лев на номер 1466 ще стигнат наистина до Червения кръст? Пак ли ще удържат мобилните оператори част от сумата?

1 лев за БЧК и отделно 0,20 лв за ДДС.

не повече от 50% , понеже останалите ги лапка оператора

и тук едно такова трябва и да се свършат мъките на таз "държава"

Ние сами ще се справим да погребем всичко и без бедствие.

само българските умопомрачени властимащи се въоръжават. Срам.

Трагедия! Огромна трагедия! :(:(:( Да почиват в мир загиналите. ЕС трябва да помага и съм доволна, че го прави. В такива случаи ЕС трябва да се ангажира с помощ, а не за щяло и нещяло да подпомага държави в Африка.

Шило

+10

Едното не изключва другото. Сигурно ли е, че ЕС няма да помогне?

Е тая както винаги се прави на умна, де...

Те защото в Африка са цъфнали и вързали! Много избирателен хуманизъм бе!

изпълнената със задоволство, ти прати ли поне смс?

Шило

Ужас! Горките хора! Нека душите на загиналите да намерят покой, и бог да помага на живите!

Бог да прости загиналите и да дава сили на близките им да преживеят тази ужасна трагедия. Това земетресение нанесе не само физическо унищожение и рани, а и тежки псхически травми на хората там. Аз съм един от потърпевшите от земетресението от 04.март 1977 г. когато се разлуля блока ни и имаше 60 см. отклонение, тогава аз получих силна психическа травма и вече 38 години не мога да се излекувам..разбирате ли 38 години ходя по мъките и се опитвам да се задържа на тази земя...живота ми мина в ад...така че аз знам какво е това..знам ...простете ми за това лирично отклонение...

Когато човек помага ,не е нужно да тръби.Бог да прости загиналите и да помага на отцелелите.

Но се съмнявам... Ако ти дариш 80% от месечния си доход и скромно си замълчиш, ще чуем по всички медии, как един друг е дарил същата сума, независимо, че тя съставлява 0.000001% от неговия личен доход. Та, прав си за идеята, но реалността е друга.

Непал е следвщата Украйна!!!

Нибиру е наоколо

Нека ти се смеят. Да видим колко ще им е смешно през Декември.

До сега поне 10 "декември" минаха, захвани се с нещо, а стига си чакал, че ще ти мине безцелно живота!

Мръсните Американци и геххвете Англичани изпратиха помощ, а къде са великите руси и путкин? Квичат, че не ги пуснали да минат през Полша. Чакай помощ от руснаци - може да си направиш от това извод колко им е било до нас като са ни овободили.

Явно от гнус към персоната ти никой руснак няма да ти отговори. Аз пък от съжаление ще го направя.Точно 100 спасители от Министерството на аварийните ситуации на Русия са в Непал 24 часа след труса.Пристигнаха със собствен транспортен самолет и си започнаха работата хората. Май само ти квичиш.

да прости Мирчо, той не е виновен, който е проЗ си остава такъв за цял живот.

Какъв човек си ти? При такова природно бедствие ти за индианци и за каубои си мислиш.

наистина отказвам да повярвам , че има толкова плитки и прости хора , стола , на който седя , е по-логичен и смислен в изказванията си от тебе

Мирчо, мирен стой, че Бог гледа! Той иска да няма омраза мужду хората. А ти колко пари преведе по обявената сметка ???

Мирчо, ти не гледай другите. Виж дали ти можеш да помогнеш. Ако не можеш просто си мълчи, понякога това е най-умното, което можеш да направиш.

!0 милиона долара за какво ще стигне бе, умнико? Щатите не са особено щедри, пък и не чух да са протшлш хжро том. Те повече пари ще дадат на украйнските олигарси да бутат криво-ляво войната!

Бог да прости загиналите. Ужасна трагедия.