Роми отвлякоха белоглав лешояд за откуп

Белоглав лешояд беше отвлечен от роми в района на Монтана за откуп, съобщи Ивелин Иванов от дружеството за защита на птиците „Зелени балкани”.

Обратно в новината

Коментари - Роми отвлякоха белоглав лешояд за откуп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега искам да видя дали поне един от всичките ограничени българи, от които аз се срамувам, че са такива, ще си оттегли думите по повод циганите и конкретната случка, след като природозащитниците официално съобщиха, че не е искан откуп, а циганче е завило птицата за да не измръзне и за да я върне! Дано и вие (към Dir.bg) добавите цялата истина относно случилото се в страницата си. Насаждането на етническа омраза е много лесно, в държава с нашата история и социален модел. Тъжното е, че така ние българите си показваме колко ограничени хомофоби сме. Трагедия... но тази трагедията едва ли ще трогне някой от ограничените блогери тук. Съжалявам Ви, искрено!

НАРИЧАЙТЕ НЕЩАТА С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА! НЯМА ТАКОВА СЪЩЕСТВО "РОМ" ! ИМА ЦИГАНИН! И ТЕ НЯМАТ ПОВЕЧЕ ПРАВА ОТ ОСТАНАЛИТЕ! КАТО КРАДАТ ТРЯБВА ДА ОТИДАТ В ЗАТВОРА!!!

Пак се е разминало на добичето... А ако беше заглавието: Роми готвят белоглав лешояд с кисело зеле на фурна...

Освободен е от клетката, в която е пристигнал в България, за да живее в дивата природа - да се върне на нашите земи, един вид. Щото първо е докаран от някъде, тъй като нашите предишни подобни лешояди са ги изяли и изобщо изтрепали циганите. Но е имал чипче, за да го следят и да се знае горе-долу къде и какво става с него, да не отлети съвсем в неизвестна посока душата. Но цеганорът, като чул, че е рядка птица и на някого му е мило и драго да се грижи за пернатото, го хванали и започнали да изнудват защитниците на птиците, обаче ги хванали тях и сега трябва да реабилитират лешояда, който е преживял стрес от това гадно отношение и тесните клетки, и като се съвземе, пак ще го пуснат да си хвърка на воля. Това е, не е много сложно, така се прави и с други защитени видове - например, в Сибир в момента възстановяват популацията на амурските тигри, от които бяха останали много малко, тъй като китайците ги ловяха заради някакви измислени илачи за потентност и заради красивите им кожи. Но нали Путин направи преди две седмици една страхотна международна конференция в Петербург, събра сума народ, и Лео ди Каприо беше там, даде 1 млн долара за каузата, и други също, и сега се събират двойки тигри по разни зоологически градини, където има оцелели, возят се там, пускат се с чип в ухото да се размножават, а китайските бракониери се видяха в чудо - гонят ги повече от контрабандисти, няма пощада. И т.н. - има хора на света, които обичат животни и птици и искат да ги запазят, за да не оставим на децата си пустиня, наблъскана с електроника.

Предлагам Сърбия,България,Румания Да отделим по 5/10 км площ всяка и да им направим на циганите резерват или държава без много права и да се крадат колкото искат помежуим

Луд ли си, ще им даваме територии? Що не им даваме и жени и квото поискат? Що не отделиш една стая у вас да си гледаш плъхове и хлебарки? Циганите са паразити и трябва да се третират като паразити! Мор - бързо, безпощадно, масово

що пък да не им дадем територия? можем да заделим някакво парче на края на териториалните ни води в Черно море. Верно, туризмът, че и животът наоколо ще умрат, ама... абе по-добре си е твоята идея - деромизация с напалм.

Нали вече има и Албания, и Косово - ти какви държави мислиш, че са те?! Нали са точно цигански? Колко още територии да имсе отделят на Балканите? В 16 век един норвежки крал е издал заповед всеки рицар, който види циганин, веднага да го убива на място без никакви разговори ... и след 10 години нямало нито един на територията на Норвегия, започнало развитие и просперитет, та до ден днешен. И сега много се пазят от цигани - вече не с оръжие в ръка, но си плащат и си ги товарят на самолети , и ги връщат откъдето са дошли с по един денк дрехи и тюфлеци. Но не ги допускат на територията си! Това е национална политика - не като нас - чудим се как да им угодим и как да не ги съдим за нито едно престъпление ... безобразие, докато ни претопят!

Неспасяема е тази държава с тези цигани, направо ще ни "закопат"!!!

То се вижда - "почерГ" няма нищо общо с високия интелектуален багаж!

кучето ти да не е застрашен вид, бе умнико ???

Пиша за втори път по темата тъй като коментара ми не беше побликуван заради "етническа нетолерантност" нека внинем в определението значи аз като етнически българин християнин съм длъжен да се грижа за благосъстоянието на наще "братя роми " които ежедневно потъпкват всички закони качват ни се на главите ,крадат ни убиват ни дори не ги и съдят в някои случаи кражбата или измамата с риск да не бъде определена като дискриминация тя се покрива умело и потулва за да не се получат етнически сблъсъци .Очевидно и модераторите на дир.бг се причисляват към тези етноси логично обяснение нямам да скриеш недоволството на един народ и да изтъкнеш неволите на "хрантутниците " ето видите ли те са го отвлекли от недоимане и това според ромите е "кокошкарство " за тях всяка тяхна кражба независимо от размера и се причислява като такава .Ами скъпи модератори какво да ви пожелая след като се явявате ревностни защитници на ромите халал да са ви но утре когато ви застигне беда причинена от ром "кокошкар" вие няма да имате правоо на мнение все пак вие вече направихте своя избор един вид вие предварително изявихте своето .....

Ти си от простите, та ако ще и 5 висши да имаш и най-грамотно да пишеш. То едното с другото нема общо.

НикиБ: В тази история има и добра новина - циганите не са изяли рядката птица.

То на фтичката повече внимание от на нас: на брата циган - гора бой.Нема и да го съдят щоту и за туй пара требе, и в затвора да го пъхнат пак българити ще го хранят (от техните данъци - нали те са със работа).Пък и толкуз народ фанаха за изнудване, некой да е поситил пандиза.Другия път ша фанем някой глиган (от уния болните) пак за откуп и ако не дадът пари ще го пуснем ф някоя свинеферма, че то и тъй няма и инак няма за нас.

Много обичам когато някой се прави на прост. Но когато си е прост - това хич не го обичам. Но ще трябва да свиквам...такъв ни е материала човешки!

В случая се касае за прост, който се прави на умен.

Абе знаете ли, щом си хортувате по тоя начин, сите сте (ама доста) прости. А явно и аз, щом се занимавам...

А не е ли крайно време да сбъднем мечтите си :)

Наистина ли нищо не си разбрал? Какво общо има между лешояда и кучето ти? С граждани с IQ под 75 мноооооого трудно някога ще станем нормална държава.

Това беше гласувано. Влезе като точка в НПК, но един проф. Дже...в беше причината да се отмени. Сега Бг щеше да е съвсем друга ако беше приет този член.

Лошите неща от САЩ отдавна са въведени тук, малкото хубави там, например закона за защита с оръжие - не и не!

"дълъг живот" за всички "роми"!

Пак е добре, че не са го изяли. Тогава съвсем щеше да е изчезнал вид.

Мършата отвлече лешояда....

Кратък, точен и развлекателен коментар

мисия лондон 2... предлагам да изберем нов президент, знаете кой... Циганите като не спазват нормите на нашето общество- в резервати - с чипове като птицата. като излязат ще ги ловим ние и ще ги връщаме не срещу откуп, а срещу парична награда от НАШАТА Държава. И зА да не бъда толова утопичен...: нека в момента който напуснат резервата да важат българските закони. А вътре да си продължават като досега.

Правилно!!! Гледайте филма "Мисия Лондон" и се опитайте да направете разлика между бай Мангал и Баничаров!

И за какво ми е махнат коментара - много си беше културен, за музика и театър се говореше в него, а е оставен на един Тъп и ПроЗ циганин ... - пълен-препълнен с обиди, цинизми и простотии?! Вие да не сте обърнали нещо резбата в тоя дир вече, а?! Напълно се ошашавихте, май!

Премахнали са го, защото си агресивна и нетолерантна, тип човекомразка-кучезащитничка! Много си е готин циганинът, ама ти си безнадежден случай на гербаризирано хербаризирана номенклатура!

Ами, доста си тъпичка, затова!

Може да е махнат но аз го прочетох в отговор на това което прочетох , пуснах точно този коментар . Моя коментар - аз правя паралел за нормалните хора в другите страни и не нормалните в тази страна . Не виждам какво толко съм казал и зао толкова сеобиждаш . Циганите тук от целия Е.С са най-тъпи нотова се отнася и за българите . Въобще уважаенма Аврора такава сме си направили държавата вие с вашите хора аз с нашите хора . Когато обиждаш е нормално да бъдеш обиждана за да не се самозабравяш . Кофти е само това ,че си дама .

Доста мъжествена "дама":)

Смятам да ги кръстите "НАГЛИТЕ"-2 и понеже "НАГЛИТЕ"-1 се разотидоха ... И тези "НАГЛИТЕ" 2 рязаха ли пръсти на лешояда , та да попитам кога ще отвлекат жената на лешояда при предаване на подкупа ли ?

Хахахаааа...:)))

Хайде стига с тази тъпа етническа толерантност! За тези 20 години циганите освен,че се преименуваха на роми и тотално се лумпенизираха. И то под благосклонния поглед на "толерантната"политическа върхушка,която ги използува само за избори.

Какво правят румънци в Монтанско? За това ли не ни приемат в Шенген, Румънските министри се оплакват, че ги спъваме за Шенген, а румънците крадат защитените ни прици!

Явно и лешоядите трябва да си пазим от тая напаст. Голяма птица със здрав клюн , как им се е дала ?!

Сега ще дадът едни пари за възтановяване на лешояда, за транспорт, храна, лекарства, а на брата циган - гора бой.Нема и да го съдят щоту и за туй пара требе, и в затвора да го пъхнат пак българити ще го хранят (от техните данъци - нали те са със работа).Пък и толкуз народ фанаха за изнудване, некой да е поситил пандиза.Другия път ша фанем някой глиган (от уния болните) пак за откуп и ако не дадът пари ще го пуснем ф някоя свинеферма, че то и тъй няма и инак няма за нас.

Другия път може и да изядат птицата...

Я, каква стана тя! Мършата отвлече лешояда!

НЕ ЗНАМ ЗАЩО НЕ МИ ПУСКАТЕ КОМЕНТАРА?НО АКО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ТЕЯ СЪЩИТЕ ЩЕ НИ СЕ КАЧАТ НА ГЛАВИТЕ И БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Я ИМА СЛЕД 50-60години.

Що? На кой му дреме?

На всички българи , кукчо !

Какъв ли би могъл да бъде коментарът на Дж. Сорос и роднини? Пак ли ще мълчат, когато българската преценка се оказва точна. А надъхват иделаизъм и в същината си РАСИЗЪМ срещу българите.

Ти от кого търсиш коментар? Сорос не е бял човек, камо ли от арийските народи, сещаш ли се?

Коментарите са излишни. Хубаво нещо са предавателите, а циганите ги знаем - толерирани 20 години, нямат никакъв морал и мислят само за гъ.а си, жалко, че ги оставихме да ни се качат на главите...

Голяма грешка! да бяхте отвлекли събрата си с птичето име (този дето се пише соколов)