Лекари приемат 24-часово дежурство, ако се плаща

Дневният амбулаторен прием при общопрактикуващ лекар трябва да бъде 8-10 часа, смятат голяма част от участниците в анкетно проучване на Българският лекарски съюз БЛС, представено на национална конференция "Възможната здравна реформа".

Обратно в новината

Коментари - Лекари приемат 24-часово дежурство, ако се плаща | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Необходима е промяна на здравната ни система! Сегашната не е добра и за лекарите, и за пациентите!Очаквам именно лекари да предложат нова организация на здравната система и ще се радвам да прочета идеите им!

Като ги избиете лекарите и ако пък някой по- бабаит от теб вземе, че натроши твоята кратуна, при кого ще идеш тогава , отворко ?

Личните лекари почти не вършат работа, единствено консултират и дават направления. Личния лекар е административна длъжност, за която получават хилади пари за по няколко часа на ден. Трябва да се направят промени!

Джипитата като институция трябва да се премахнат.Те са само едно препятствие,едно усложнение за възможноста човек да получи мед.помощ.

Ти какво искаш? Да не те търсят за 8часа на ден работа, ама и през нощта да не работиш? Ама ти комунизма си построил! Да не си в някой кибуц?

я бе 345 върви се гръмни, може да сме мрънкащи, а не да се дигнем и им строшим главите

да си плащат хората при посещение в дома. След като си плащам осигуровки , а и лекаря взима за мен всеки месец за мен пари без да съм ходил до този момент при него. Според тях за всичко трябва да си плащаме. Не ходиш на лекар плащаш, ходиш на лекар пак плащаш. Нещо не е както трябва. Дали пък да не им приседне??

Така.Пожарната и тя ще работи по 12ч.След работно време ,ако ги извикаш си плащаш (вкл.и изразходваната вода).Полицията също - след изтеклото работно време при сигнал,потърпевшия си заплаща услугата както и консумативите (в случая горивото и изразходваните батерии в прожекторите).Всеки да си знае мястото,какво е това нещо.И накрая нещо сериозно: - Уважаеми Лекари , бъдете такива,за каквито сте учили,не предприемачи,защото на фона на всичко останало в страната Вие сте добре заплатени.Стига сте се мерили с европейските си колеги,във всеки бранш е така .Просто тук е България и народа е беден!

Първо правило на добрата медицинска практика:богати лекари-доволни пациенти.Второ правило:ако си недоволен пациент,след като попсуваш и поругаеш,се замисли за Първото правило. Разбереш ли го-ОК,ако не- има и хомеопатия...

Идиоти сте и при това неграмотни , не можете едно работно време да прочетете. И става въпрос за това 4е джипито е задължено да ви обслужва 24 часа в денонощието, а вие работите по 8 часа на ден. И имате ли идея като ви вдигнат 2 пъти през ноща да идете на домашно , как се работи на следващия ден.. Но Вие сте мрънкащи , неграмотни, вечно недоволни.

Те завалиите останали без пари, не ги мисля аз тях, обирджии

съм съгласен GP да работят по 2 часа на ден, но изпълнявайки си задълженията както е по белите страни и посещавайки пациентите по домовете им. Така ще имат и разнообразие и всеки ден ще им е различен. GP означава семеен лекар, който ХОДИ при хората. Иначе за кво са ми да висят в съседния кабинет до лекаея при който дефакто трябва да ида?

Лекар към пациента: - Въведохме нови правила в болницата заради икономии. Веднага след операцията, ще трябва сам да станете от масата и да стигнете до стаята си. На следващия ден трябва да направите пет обиколки на болницата, а на по-следващия ще ви изпишем. Имате ли въпроси? - Да, докторе, по време на операцията може ли поне за малко да полежа?

Предлагам лекарите да си стоят в къщи и си почиват, за да не се уморяват, а пациентите да превеждат директно заплатите си в сметките на лекарите, за да има спокойствие в бранша им.

Поредната простотия на предложение за общопрактикуващите лекари.Те предлагат 6 часов работен ден и дежурства да се заплащат.Това означава ,че не бихме могли да се прегледаме при тях защото аз съм на работа до 17.30 и докато стигна става 18.30 часа и сега на къде.Искат само пари без да работят а в прочем и сега правят същото никаква разлика.Да ги махат.

много ясно, че трябва да се плаща

da idva moment za pla6ane/kredit 6amarena banka/

Кой ги пише тея статии? Написаното е мнооооооого далече от резултатите на анкетата. Преди да псувате отидете на сайта на БЛС(http://www.blsbg и почерпете информация от извора.