Отпадна по-високият данък ”Здраве”

Правителството отмени своето решение от миналата седмица, с което се предлагаше увеличаване на здравните осигуровки от 8 на 10%, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Обратно в новината

Коментари - Отпадна по-високият данък ”Здраве” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заради осигурителните вноски когатостанахме държавни служители, ни намалиха заплатите с 9 % - сега отново ги намаляват - щом е така нека ги увеличат

Отпадна,защото не го е измислил Дянков,а разни провокатори,които целят да злепоставят ГЕРБ.Приело го е правителството на Станишев.Аман от идиоти управници.Да върнат парите(надниците) си от предното заседание.

Глупако, главата ти е пълна с весникарски измислици и простотии. Жалко, че хора като теб имат избирателни права...

Сега част от държавните служители ще останат на минимална работна заплата.

понеже останалите се кефят да орежат заплатите на държавните служители, то тогава държавните служители да спрем да купуваме стоките на българския бизнес

От 20 години държавните чиновници се превърнаха в паразитна каста за държавата, раздут щат и неефективна работа. Смучат огромни средства от държавния бюджет без да създават никакъв продукт. Нима ще отречете че повечето бичите пасианси в работно време , през половин час сте в пушкома и масово не си спазвате работното време. В малките общини общинската администрация се е превърнала в послушен електорат на БСП и ДПС., защото са загрижени за привилегиите си. Трябва не само данъци за тях , но и големи съкращения - поне на 50 %.

Вноските на държавните служители/без тези на магистратите, които не са държавни служители, но ползуват тази привилегия/ са капка в морето, която няма да помогне на никой. И тези, които я подкрепят, са просто злобари. Защото на държавните служители са наложени куп ограничения. Така че щом ще сме равни в задълженията, нека сме равни и в правата. А по-специално частниците нямат право да плачат, защото няма частник - работник или работодател, който да си плаща коректно данъците и осигуровките. Иначе откакто свят светува, гражданите издържат администрацията, просто защото добра или лоша, без нея не може. Ние сме свикнали да гладуваме, така че и без тези 30-40 лева ще преживеем. Но да му мислят тези, които разчитат на нас оттук нататък. Защото за да искате, трябва да давате, Дянковчета!!!!!!!!!!

Спрете наглото безумие да облагате пенсиите на работещите пенсионери с данъци! ПЪРВО, това е двойно данъчно облагане, защото веднъж са облагани с данък общ доход върху брутните заплатите, от които са удържани осигуровките. ВТОРО, от 15 години никой не получава пълния размер на пенсията си, а около 50% от нея. ТРЕТО: тези хора са ПРИНУДЕНИ ДА РАБОТЯТ, защото пенсиите, им не стигат за покриване на битовите сметки. Осъзнайте се, управниците, стига сте грабили от бедните и най-бедните, че ще ви спретнем такова КЪРВАВО ХОРО - там на площада пред трите къщи на Дондуков, че Европа-та ще се разтресе! И проклятието ще ви стигне - вас и вашите наследници! Вземете парите от онези, които ограбиха България или вие сте техни съучастници! Народът ни няма никаква вина за световната катастрофата, за да го ограбвате! Дано се задавите от здравните данъци на безработните безхлебни! Да знаете, ще дойде време да им ги върнете с лихвите!

Браво за идеята държавните чиновници да плащат сами вноските си. И без това си уплътняват времето като плюят кабинета в dir.bg.

Кога ще обложиш истински богаташите и чуждестранните инвеститори - грабители, както правят в Европата, ама ти си знаеш само - плосък данък и...10% корпоративно облагане, дето и никой не го плаща!?!?! Стига стрига беднотията, охапи поне като бълха и заможните, ама нали нямаш такива инструкции от американското посолство, та не смееш, нъл тъй!!!

правителството ще отмени решението,които отменя решението от миналата седмица и т.н.до другата година.след това започват наглите 3,октопод 2 и совите 12.и започваме отначало.ТОВА Е НЕКАДЪРНО ПРАВИТЕЛСТВО!!!!!

Ние ли грешно се Молихме Господ грешно ли ни разбра. Българите не заслужават такова отношение от управляващите. Надявам се на благоразумие от управляващите както и да им звучи. Другият вариант е всички да сме във сивата или черна икономика.

Просто и ясно! ДА СЕ ПУБЛИКУВА СТЕНОГРАМАТА ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА МС!!! НЕКА ДА ВИДИМ ВОДИ ЛИ СЕ ТАКАВА И МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПУБЛИКУВА!

ВЪН БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ ОТ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ! НОВИ ИЗБОРИ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ЕКСПЕРТИ АЙДЕ ОТ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА НА СЕЛО..О!!НЯМЯ ВРЕМЕ!!!!

Идиотът Дянков намерил по-добър начин -държавните служители да плащат. Това добре, но кога той ще започне да им плаща, вместо да замразява бюджетните заплати? А че тази мярка няма да помогне, е ясно. Просто защото този тъпак не знае какви заплати се получават в бюджетните учреждения/извън Министерство на финансите може би/ и че най-проста бакалска сметка ще му покаже, че събраните средства няма да стигнат за нищо. Както и на всички, които сега злорадстват и го окуражават за това. А държава се управлява чрез работещите в администрацията. И когато те са унижавани, тъпкани и заплатени по-малко от младо девойче-продавачка в магазин, нищо добро не очаква нито управляващите, нито подкрепящите ги маси. Скоро ща се убедите в това, слепци!!!

Как може държавният служител да не си плаща данъците и осигуровките! От какъв зор? Значи, е нормално, моят работник, който по цял ден извършва тежък физически труд, да плаща от себе си за здравето и старините на богоизбраните,така ли?

Браво! Добрият мениджър умее да чува чуждото мнение и тогава да взема най-приемливото решение. Тази икономическа ситуация не е нито на Борисов, нито на Дянков - тя касае всеки и се предприемат мерки за всички от името на всички.

А не е ли нормално държавният чиновник да си плаща данъците, здравето и старините си? Защо аз това трябва да го правя? От къде накъде? Кой идиот е решил това? Значи е нормално моят работник, който взема минималната заплата, да издържа тези богоизрбранници???

Милиционери бе хора. Едно време имаше и вицове за тях.

Тожва показва тоталната некомпетентност и неграмотност на правителството-респе м-р.Дянков!!!!

Ако БВП на страната е спаднал с около 5 процента, защо намалиха бюджета на сферата, в която работя, с 60%? Ако здравната каса не е платила навреме на лекарите, въпреки че пари за това има,защо шефът й не е уволнен? Ако парите за здраве не стигат, къде отиват парите от вдигнатия акциз на цигарите - нали това бяха пак пари за здраве? Защо държавата не използва собствените си инструменти за печалба и финансиране, а бърка все в джоба на дребните бизнесмени и наемници, карайки ги под благовидни предлози да плащат по два и по три пъти за едно и също нещо?

Днешното решение е резултат от проведените дискусии и задълбочен анализ на всички страни и ефекти от евентуално увеличаване на здравната вноска, се посочва в съобщението. Пълна дивотия. Ако бяха малко анализирали поне, изобщо нямаше да се стига до цирка

А не е ли възможно някои тъпаци първо да мислят, а после да дрънкат врели-некипели(шмент капели)?

хаха, бандата боковски идиоти съвсем взе да се оплита в простотиите си. тези са по-готини от комунистите, също толкова крадливи са, но са по-смешни!