Атанасова: Да има повече здравни каси. Без лична карта, ако не се плащат осигуровки

Трябва да има демонополизация на НЗОК, трябва да има много здравни каси, които да се конкурират помежду си и пациентът да има реален избор кой и как ще управлява здравната му осигуровка. Да не се издават лични документи на лица, които не плащат здравни осигуровки.

Обратно в новината

Коментари - Атанасова: Да има повече здравни каси. Без лична карта, ако не се плащат осигуровки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

атанасова,питам защо сме единствената даржава в която здравно осигорен трябва да плаща за преглед или откриваме луната

питам защо след като сам здравно осигорен трябва да плаштам и такса ,ами да си я вземат от здравната oсигоровка нали в тази лаиняна даржава постоянно се мисли как да обложат хората с нов вид вземане

ТАЗИ МЕСИРКА НЕЕ ДОБРЕ С ГЛАВАТА ХОРАТА НЯМА КВО ДА ЯДАТ А ТЯ ТОВА ОНОВА ТЪПАНАРКА ВЪН ОТ ЧАДЪРА МА ЕЙ

и ако човек живее в чужбина и се осигурява там здравно какво?? или пак недомислици

Aз не желая и 1% от заплатата ми да отива в общата каса.

Любо

На тая й давам осем месеца, след които ще бъде изритана от правителството. Първата глупост, която полетя в ефира, е да се лишат от административни услуги тези, които не си плащат осигуровките, да не им се издават или подменят документите за самоличност и т.н. Един министър каза навремето, егати държавата, щом като и аз станах министър. Сега можем да кажем, егати правителството, което разполага с такава "тежка артилерия".

И кого ще уплаши... Има хора които нямат пари да си подновят личните документи за което пък МВР ги глобява че са пропуснали срока а Социалното не им изплаща помощите защото нямат редовни лични документи и казваш тая иска въобще да не им се издават задължителните по закон лични документи. Нали измислиха някакви декларации за тия дето трайно живеят в чужбина или почти не се задържат в България да прекъсват здравноосигурителните права с тях какво ще правим. Или представата и за ред се заключава в това да хвърли граната в стаята и да гледа кое къде пада.

Georgi Georgiev

секи българин без здравна осигуровка да бъде лишаван от лична карта. Смелата и доста болезнена мярка предложи новият министър на здравеопазването Десислава Атанасова. Според нея това ще стресне неизрядните повече и от затвор, тъй като ще им бръкне в джобовете. И се аргументира: "Ако нямат лична карта, нарушителите ще бъдат лишени от социални помощи например."

Тази Министърка, е много далеч по интелект необходим за поста който и повери Генерала! Незабавно преди да нанесе непоправими беди в МЗ, трябва да бъде поискана оставката и! Тя демонстрира безпределна некомпетентност в административната сфера, предлагайки да лиши голяма част от българите от паспортите им! Тя дава ли си сметка, какво става с тези хора! Ще бъде безумие, ако Премиера я остави на поста Министър! То, бива гаф, ама нейният е ужасяващ и излагащ!

Julian

А не е ли по- смислено здравната каса да се трансформира в здравно - застрахователно дружество като вноските в касата да се управляват както в застрахователно дружество - парите се въртят и при настъпване на застрахвоателно събитие ( плащане по преглед и здравни грижи) касата плаща, а ако не настъпи - парите се акумолират за следващ период. Естествено ще част от вноската ше е се използва за солидарни плащания, друга част от нея - за покриване на управленски разходи, но така ще има ясна представа кой колко е внасял

Демонополизация?! Да бе да- Атанасова ще иска 6% здравна осигуровка да остане в НЗОК, а други 2% човек да си избира в кой фонд да даде.