Москов: С пръстови отпечатъци ще спрем фалшификациите

Чисто технически пръстовият идентификатор е четец за личната карта. Всеки български гражданин, който вади лична карта, има пръстов отпечатък в МВР.

Обратно в новината

Коментари - Москов: С пръстови отпечатъци ще спрем фалшификациите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как ще се съхраняват пръстовите отпечатъци, кой ще има достъп до тях, кой ще ги контролира след 30 год. и в какъв строй ще живеем след 35 год. Каква информация съдържат: ръст, пол, предрасположение към заболявания ДНК. Каква информация ще може да се извлича след 30 год. и как може да се злоупотреби с всички тези данни и .....

Този човек е срам за парията ДСБ! Това е добре замислена корупционна схема! Този трябва да се прегледа при д-р Николай Михайлов!

Абе според москофф, всеки пациент който ползва НЗОК е криминален елемент и подлежи на проверки и следене. Вкарвай ДНК-то москофф, то демокрация така и не построихте но полицейска държава за българите успяхте.

потенцялен донор, целта е здравната история

Алоуу Москоффф, не си играй с отпечатаци, вкарвай напро ДНК тест на пациентите. Пациенти кримналки - само ДНК-то че ги оправи. Така всеки пациент ще чувства как родната милиция му диша във врата.

На полицаите камерки да ги следят дали са корумпирани, а на хората дето ще платят за това, пръстови отпечатъци.... Е, нема такава държава!

Направо затвор,а!!!!

TOZI D-R NE SI E PIL HAP4ETO,..KOI VI DAVA PRAVO DA NARU6AVATE LI4NOTO MI PROSTRANSTVO,..DA NE SME V KONTSLAGER,,,SIGURNO TAKA SI MISLITE 26 GOD, ZASPAL OV4EDU6EN NAROD V BUDNA KOMA,...I KORUMPIRANI NEKADARNITSI, LUMPENI ,...NE SME NAROD, A MAR6A !

Оказа се ,че пациентите са престъпници, след като ще се изисква пръстов отпечатък при лечение или посещение в аптеката.Престъпници са тези, които преди да се създаде НЗОК не направиха единен здравен регистър на населението,който да съдържа и постъпилите здравни вноски на всеки един от нас.По този начин всеки потенциален пациент щеше да е наясно с капитала с който разполага в момент на нужда и евентуално ще допраща само разликата в стойността на лечението му/ ако има такава/. Ето го и контрола върху рарите за лечение. Освен НЗОК трябваше да се създазат и други здравно осигурителни каси, за да има конкуренция.Държавата да почне да внася на 100% вноските на лица до 18 години,пенсионери и до определен период от време-на безработните.Само че,гореизброените неща не са се случили поради това, че щеше да се спре кранчето на всички,които се облагодетелстват от хаоса в здравната система.

Pesh0

Москов е провала на това правителство на Бойко. Няма такива тъпи и безсмислени реформи. Е добре в края на годината , ще накара , хората неплащали осигуровки , да си платят . С това ще закърпи бюджета за годината . Но какво правим догодина ? Хората ще отидат да си оправят зъбите . Ще поискат болнични . Когато произвеждаш нещо , което е на загуба . Не е решение да вдигнеш производството . Когато не можеш да спреш в една държава , корупцията . не можеш да спреш купуването на гласове . Да сложиш пръстови отпечатъци , за доказателство , че болницата е направила нещо , си е създаване на нов черен пазар . Сега ми кажете че не е ИДИОТ МОСКОВ

Едно безспорно демокраатично решение.

Демократично решение е когато го взема народа, а когато го взема Москов против волята на народа е тоталитарно.

Докторчето-анастезиолог, станало случайно министър, явно си е поемало доста от упойката предназначена за пациентите.

сиромах човек - жив гявол. та и на пръстовите отпечатъци ще му се намери аверчето. аз по-скоро подкрепям коментарът на 111111 ( нерегистриран ) 06.10.2015 22:16, защото реално, "пазарната услуга" (нали така му викате) не е безплатна, както изглежда на пръв поглед, а никой не знае какво е платил, на практика. всеки знае какви изследвания са му правени и може да си провери личната сметка.... и etc...

даначен, полисай или друго. са сигурно е далече от хипократ.. утре ощи по далечи. жалко.

с биологическите ми и финансови данни. мили жени..имате конкуренция.

Ако пациентите знаят как са лекувани и колко струва, ще са по-заитересовани да съобщават за нередности.

Който заменя демокрация срещу сигурност,губи и двете.

Pesh0

А ние защо изгубихме сигурността , като се демократизирахме ? Някой нещо да е казал ?

За неизправните - откос с "Калашник"!

и си мисля за пръстовите отпечатъци!!! Егати парадокса!

Щом управителите на болниците и аптеките са против, значи е добро решение

Що лъжеш бе, Москов! В личните карти НЯМА биометрия и на гражданите отпечатъците НЕ СЕ взимат при издаване на лична карта! Почвай да мислиш как да накараш циганите да си плащат, вместо да шмъркаш кой знае какво и после да правиш изказвания пред медиите!

Не лъже, човекът не знае. Лошото е, че не се информира.

А това което го правят с машинката при правенето на лична карта какво е? Каква демокрация при положение че ни имат отпечатаците в МВР-то заради тоя американци.

БРАВО на д-р Москов,че хвърли камък в блатото.Май само пингвините още не са разбрали, че НЗОК се източва и то доста успешно.

пациента,та тормоза е върху него? Москов ми прилича на оня министър председател дето викаше..."за бога братя не купувайте" и мислеше че решава проблема.

И най-добрият Психиатър не може да убеди един идиот, че е такъв.Може да го разберат само НОРМАЛНИТЕ,а те май са на привършване тука.

Pesh0

Всеки идиот и полу идиот , е наясно , че ако държавата иска да те излъже . А тя това иска да направи . Ще има начин и ти да лъжеш. Как тези пръстови отпечатаци , ще спрат източването , като в тази държава не може да се спре купуването , на гласове . Просто ще има още един пазар , за ромите , които ще си дават отпечатъците , срещу определена сума . Да ви сера , на реформата . и аз влизам на пазара с отпечатъците с братята роми.

ни предлагат ...пръстови отпечатъци??!!!!! Ей на това му се вика реформи!!!

към отпечатъци на мозъците на министрите

Не мога да разбера защо няма общодостъпна връзка с базата данни със снимките в МВР. В други държави по номера на личната карта и имената изписани в нея (т.е. по полетата предвидени специалн оза машинно четене) може да видите снимката на притежателя на картата или съответо да видите съобщение, че картата е невалидна (ако е била обявена за открадната, преиздадена и т.н.). Това ще помогне да се избягват всякакви измами - както в здравеопазването, така и при сделки с имоти, нотариални заверки и т.н. Толкова е просто и не предполага никакво нарушаване на правата, защото така или иначе върху личната карта има снимка на нейния притежател. Въпросът е да се удостовери, че не е фалшива, открадната и т.н. Няма никаква нужда от пръстови отпечатъци ако има просто добра снимка и потвърждение от системата на МВР за валидността на картата.

Явно това "се прихваща"?! И той като всички от ГЕРБ първо говори, а после обяснява какво е искал да каже! Да, ама ние вече свикнахме и не реагираме веднага! Просто си изчакваме!!!

Pesh0

все повече се убеждавам ,че този е психично болен .

Здравната каса се краде с фалшиви хоспитализации, рецепти и направени "изследвания".Дянков също помогна. Не мисля, обаче, че пръстовият отпечатък е решение. Добро решение е(да ме прощава д-р Миланов) пациентът да подписва при изписване списък от направените му изследвания, операции и др. Друго добро решение е личните карти на всички хоспитализирани в момента да се съхраняват от болничната администрация, а НЗОК по места да прави изненадващи засичания на наличните лични карти и реално лежащите със санкция "Прекратяване на договора". Нека НЗОК да излезе от канцелариите и поработи малко на терен, а не само по документи. Иначе отпечатъкът си е чиста екзотика, но поне показва, че Москов наистина иска нещо да се случи.

Този човек е самонадеян,не търпи чуждо мнение. Спомняте ли си как искаше да събира здравни вноски за 15 години назад?? Нима не познава законите??? Друго... днес се изумихме от взимането на отпечатъци и наблегнахме в коментарите на това,НО същинската част на реформата със двата вида "състояния" не е по малко чудо! Тепърва ще усетим какво се крие за това. Виждам че нещата вървят на зле,не на добре и това ме тревожи.

Няма как да сработи. Пациентът ще подпише всичко за да го излекуват. Ще е най-добре да има ежедневен контрол кой е хоспитализиран и кой не е.

Ами има ежедневен контрол. С чекирането на личната карта информацията на секундата постъпва в НЗОК. В НЗОК също има и живи читатели онлайн на момента на всяко вписване в болничната информационна система, коята също директно е свързана с НЗОК. Та, къде отивали, значи, парите? Във "фалшиви" хоспитализации или в средства за контрол на реалните?!

Много тъпо и ненужно, една карта с данните на притежателя от здравната каса и проблема е решен!

Москов,каквото и да измислиш,само след два месеца българския Андрешко вече ще е заобиколил системата и пак ще мами.Това си е национален спорт.

Д-р Дечев не му мълчеше и го правеше на нищо! Москов го уволни за да му запуши устата.

не разбрах какво предлагаше Дечев за излизане от батака на цялата система, а не само на неговата болница. Може да съм пропуснал.Или не съм?

Обществено достояние стана че разби на пух и прах работата с четците. И не само това обяви се против насилственото обединяване на болниците по усмотрение на министерството.И не само това... влез в гугъл и можеш да прочетеш против какво се обявиха и д-р Дечев и д-р Илко Семерджиев.

Освен , че е идиот е и упорит .Всъщност всички идиоти май са упорити. Айде мамин умнико тогава , лични спестовни влогове за здравеопазване с които може да се разпорежда само титуляра.Тоя мътен гьол споделеното здравеопазване си е място за ''риболов'' , пък дали GP-тата и вие , или само вие е все едно , само порциите рибешка чорбица ще са различни. И да ти кажа здравната система , която наследи и която управляваш по настоящем е пълен лайнарник , а за таковата не знам защо въобще трябва да си даваме парите.

Няколко милиона за машини за чекиране, дадени на правилнате фирми. След няколко месеца за пръстови отпечатаци. Следва разпознаване по ирисите. И така държавата ще харчи повече, от колкото ще икономиса. Този министър е отвратителен.

именно! и на мен на там ми вървеше мисълта. здравеопазване, митнически контрол и мвр - на едно място. честито на печелившите!

Да, но нека не забравяме, че докато всеки един български гражданин живеещ е европейска България има пръстов отпечатък в системата на МВР, то влизащите у нас ислямисти не са длъжни дори да имат документи!

Комичното от цирк "Борисов 1" окончателно отстъпва на трагична безнадеждност при цирк "Борисов 2".

аз още не разбирам (от сутринта си блъскам главата и питам тук) как чисто практически, т.е. на практика, това ще се реализира? иначе, идеята за затягане на контрола я одобрявам. но ми се струва, че това ще изисква толкова финанси, нововъведения и интелекуален капацитет и чевръстост на администратори, лекари и фармацевти, че обслужването на пациенти не само малко ще се забави, а инвестираните ресурси ще покрият лечението на ...х бр. болни хора. не знам през какви системи и техники ще се завъртят, ама няма да мине без облажване на фирми.

Хе-хе, как чисто практически, т.е. на практика...... Че кой е казал, че ще се реализирва, това е само идея на министъра! Нали трябва от време на време да покаже какъв е гении и как упорито работи. Снощи на 3-4 чашки червено вино му е хрумнало нещо и днес се изказал!

за да твърди, че до януари ще заработи, не му е хрумнало вчера. сигурно схемата е ясна вече. ама и аз защо питам...ако някой знае, няма да пише тук.

ДА!!!Оставката Москов.

Това дори в Пакистан и Буркина Фасо го няма. Напред към Анадола! Москов, що не вземеш да се гръмнеш!

Първоначалната идея беше, с пръстови отпечатъци да се идентифицират САМО здравно осигурените. Не беше лоша идеята, така циганите и незаконно проникналите мигранти нямаше да имат право на болнично обслужване и лекарства в аптеките. Да, ама оцъкленият "министър" явно е сменил концепцията;-)))

На 85 годишен човек неподвижен ,със пожизнена лична карта какво правим??? МВР то и Москов на крака ли ще дойдат да вземат пръстов отпечатък??? Точно пенсионерите са със безсрочни лични карти...тоя човек какво си мисли да прави???

Зачисляват му изкуствен пръст с отпечатък. Тралала.

Предлагам всеки болен да носи и някакъв отличителен символ както евреите "Звездата на Давид" през 30-те год на 20 век.

Ако машина ми откъсне пръста при трудова злополука оставам без идентификация и лечение ли?

Личната карта заменяме с четец на лична карта.

Добре бе уважаеми господа и другари... Лесно е да се плюе... Затваряте си очите и започвате да хвърляте мозък и злъч, смесвайки лукавия, нацизма, новия световен ред и на баба си гащите... Ама дайте един мозък, едно структурно решение... Напишете го, обосновете го, публикувайте в един блог или там дето си разменяте малоумни снимки в книгата за лица... Направете нещо... Над 200 писаници и 98% са плюнки, ама и тях не ги обосновавате.. Вашите доводи са в стил... Ама знаете ли какво ще стане тогаз... Ама на всички ни е ясно какво ще стане тогаз... Това не са доводи, доводите са нещо друго... Или се базират на някаква логика, па макар и погрешна или на някакви данни, статисически, някои хора даже правят разни графики, екстраполации ( не, че данните не могат да лъжат или да се манипулират ама е нещо...) А вашето е едно безкрайно и много изкривено НИЩО

Обосновавам се!!! Защо другите народи не се учат от този мъдрец, който не веднъж е ръсил глупости? Проверена ли му е дипломата за лекар и има ли жълта карта??? Има ли го този почин в Индия или Габон??? Когато си отговориш на тези въпроси, ще си върнеш жалките стотинки които са те накарали да се изходиш по темата!:)))))))

Ето отново... жълтата книжка, габон... Имате ли някакъв аргумент... Кажете го смислено... Кажете.. Аз съм срещу тази идея защото... Останалото са тъпотии... Нападки, плюнки и откровена простащина

Понеже 2016 е съвсем близо и да попитам, ако детето ми се разболее чий отпечатък ще седи в системата? Моя или на детето? Мен ли ще ме водят болна от шарка, примерно? И ако утре съпругът ми отиде до аптеката, какво ще му кажат? Не, господине, Вие нямате шарка според системата, я детенцето го доведете, нищо че е заразно :-) Москов е опасно глупав луд, а аверите му в ДСБ всички са луди и голяма част от тях нямат образование и не разбират. Тези от ДСБ и приятелски кръгове, които са по-образовани ги бутнаха в парламента, но и те издишат и си личи как дрънкат на тенеке

Докато не му се извади лична карта, пръсровия отпечатък не фигурира в системата, но детето си има Име и Презиме и ЕГН ( надявам се с такава майка, която просто ей така нарича някого луд и прост скрита зад анонимността да се е сетила да има име ). Та тези данни са свързани с данните на родителите. И предложението е направено с цел да ви ограбват по/малко и да се създаде среда която да не спомага за измамите и точенето на здравната каса. Предполагам, че както знаете да пишете, вероятно и да четете можете. Не разбирам тези подигравки и нападки, обиди... при едно решение, което не ви затруднява по никакъв начин, нито ви уронва достойнството нито пък ви създава проблем

При издаване на лична карта НЕ СЕ ВЗЕМАТ ОТПЕЧАТЪЦИ .Отпечатъци се вземат само при издаване на задграничен паспорт. Дали твоята реформирана глава може да разбере това.

А после Социализма бил лош??????????? Сега демократично, ще искат и аналограма:))))) (извлича се от употребяваните тоалетни хартии) хаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа ДЕМОКРАЦИЯ БРАТЧЕ, НЯМА ЛАБАВО!!!!:)))))

Дочух, че ще се изисква и последните десет употреби на тоалетна хартия с цел ГАРАНТИРАНО ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТТА!!!!!:)

сам ли решава за тия идиотщини? Парламента има ли думата по този въпрос? Ако са му дали толкова власт сам да утвърждава материята с наредба ,това е недопустимо.

това е пореден геноциде за нашите другари ...защото без да крадат нашите червени бантускотове не могат да съществуват и ще изчезнат

Алоооу Москов, като Баш Министер, знаеш ли къде можеш да намериш "пръстовия отпечатък" на дежурния лекар!!!! На чучоварата на дежурната сестра бре гагаузин недоклатен.