Москов вече имал спасителен план за Спешна помощ

Основен приоритет на Министерството на здравеопазването ще бъде Спешната помощ. Вече има концепция за развитието й, която ще бъде внесена в Министерски съвет.

Обратно в новината

Коментари - Москов вече имал спасителен план за Спешна помощ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Освен мъглявите пожелания за по-големи заплати които не са приети от мин съвет нищо ново под слънцето!ЗА СТАРИТЕ И ХРОНИЧНО БОЛНИ ще има ЛИМИТ на лекарствата от касата!Преведено искаш ли да си жив ще си плащаш на "ДОБРОВОЛЕН" фонд!Мерси бе МОСКОВ!Тъп и крадлив си като Костов царя Кунева и шефа си!

Аз съм отчаян защото тук който поеме властта не свършва нищо полезно за останалите си съграждани от некадърност и алчност, а често и двете заедно! И като не знаем как да натискаме за конкретни и полезни неща да се правят трагедията е пълна. Москов трябва обществото под лупа да го държи и нека свърши нещо полезно! То веднага ще се разбере!

Ако иска да направи наистина нещо да отиде до Румъния и да види там как е реформирана и организирана спешната помощ и да се поучи от опита на съседите! Там триажът работи. Имаше много добър репортаж преди време по БТВи май. Всичко друго е поредната пунта мара.

ИМАЛ ПЛАН-ЩЯЛ СЪМ БИЛ ДА Е-А ТОЯ Е ЕБАСИ ИДИОТЧЕТО ГЛАДНО

Ами ако има план и ако планът успее? Защо го псуваш? Псувай Станишев и ортаците му, които вече доказаха какво "могат".

Ма тия Джипета преядоха и побесняха от пари бе Др. Москов. Понасметете ги бе,те са едни диспечери и вземат готови пари за несвършена работа.

Ей бе хора дате някой лев, преди да се пенсионирам, че не можем вече да се катерим по линейките,направих 60, не трябвало 63,скоро итях ще направя,ма не сега пък на 65 трябва да гоня,бе цял живот ли ще гоня михаля бе хора.....

Москов ще реши проблемите на спешна помощ,ама друг път.Там трябват три неща. ПЪРВО-ПАРИ;ВТОРО-ПАРИ и ТРЕТО- ПАК ПАРИ. а ТОЙ ГИ НЯМА.Следователно ще си останем само с обещанията и надеждите за пореден път да ни оправят.

За лудите!От къде ги намира като Д-р Москов не ми е ясно!Здравен м-р трябва да бъде човек опитен организатор юрист специалист по здравен мениджмънт а не лекар!!! ТРИАЖ!!!До сега винаги е имало такова животно!От централата разпитват какъв е случая и изпращат съответния доктор!Имаше изнесени бази на спешна помощ в всеки квартал и времето за реагиране беше малко!Борисов трябва да даде заплати от 2-3000 лв на лекар сестра и шофъор и готова работа!По големите булеварди да има платна само за пожарни и линейки а фалшивите повиквания да се наказват по бързата процедура с 6месеца обществено полезен труд без заплащане!Стига приказки !Действайте !

Виждам, че много хора се радват като малки деца, че някой излязал и казал две-три високопарни думи. Сякаш 25 години не се наслушахте на подобни словоблудства. Че и преди това! Какво си мислите, че от догодина парите ще потекат и вскичко ще е мед и масло? Само едно ще ви попитам: При приблизително 2 000 000 неосигурени как ще стане това? И тия неосугурени (основно цигани) се множат с геометрична прогресия. Ако си спомянте, миналата година парите за здравеопазване свършиха към края на ноември. Тази година доста по-рано. Ами догодина? Като ревне бай мангал по телефона, с чии пари ще се праща линейка? Щото ако не се прати, той идва с родата и потрошава спешното и лекарите в него. А не са само цигани неосигурените има и мутри разни. Въобще, ум не ми го побира как ще стане. Според мен все по-зле ще става. Просто такива са икономическите и демогрфските показатели. P.S. Освен всичко друго, лекари и мед. сестри продължават да изтичат в чужбина. И не е само до пари проблема. Хората с малко повече акъл гледат и условията на труд, качеството на живот, инфраструктурата, отношението към тях на раобтното място...

Браво Москов, гласувах за вас заради теб , Кънев и Мартин Димитров. Вие сте надеждата.

Аман от "сМешни мерки" за Спешната помощ! Едва се е запознал с портиера и освен кабинета си и тоалетната друго знае ли къде са в МЗ, а вече имал концепция ... как ще се облажи

Кураж - до следващия триаж...

вие забравихте ли кой направи тази уж здравна система, кой създаде здравните каси, в които парите потъват, а резултат никакъв? Не беше ли дело на черният съсипител от Драгалевци - шефа на другаря Москоффф - другарят Костоффф? Какви комундета бълнувате бе, малоумници? И сега чакате от същите да направят нова здравна система, по-хубава от тяхната? Вие имате ли въобще мозък? Мислите ли, че този смешник има акъл за нещо друго, освен да дрънка глупости по телевизиите? Ами спешната помощ в София кой я "реформира"? Не беше ли бившият шеф на военна болница, забравих му името, направиха го зам-кмет на Фъндъка, специално с тази задача - да направи спешната помощ работеща. И какво направи този титан, освен че стана депутат от ГРОБ, като вчера слушам по новините, че Спешна помощ няма персонал, повечето коли не работят, линейките не са оборудвани и т.н., т.е. не е спешна, а някаква друга. Ало, седерастите и герберастите, от къде ви идва оптимизма, не си ли знаете хората, че за нищо не стават, освен да крадат и да служат на чужди интереси?

Бегай бе нещастен манипулатор

Я, кажи смотаняк, по-добре, когато започна през 2001 година електронизацията на здравната дейност и пътя за направа на елетронните досиета на пациентите, кой изгони фирмата "Аремис", заела се да осъществи точно това!?Ако, това бе направено по тия времена, за 2-3 години, лекарските и фармацефтични мафии, щяха ли да ограбят милиардите, които им влязоха досега в джобовете!?

за тази фирма ли говориш, дето окраде 1 милион лева и нищо не и направиха? Дето не си свърши работата, а си взе парите?Спомням си големият скандал с поредната седерастка далавера. Знам, че и шефа и не беше с чисто съдебно минало, въпреки че беше извъртял доста постове в разни бизнес-организации.

"По димите на здравния министър"

винаги му блестят очите като на талибан, и се държи като дрогиран?

Искаш нещо да плюеш ,ама не ти се получава. От мръсната ти уста само змии и гущери излизат.

истината не можеш да я скриеш. Но все пак и ти имаш нужда от пари, така че те разбирам, нещастен прост герберастки трол.

Москов е голяма работа - и той и Кънев вдъхват сериозни надежди.

g-n MOSKOV,tova e prekrasno-dano da stane.PREDLAGAM VSIAKA 4ASTNA BOLNICA DA IMA SPE6NA POMO6T.A NE SAMO OA RABOTIAT IZBIRATELNO I IZTO4VAT ZDRAVNATA KASA,A SPE6NITE SLU4AI SEGA SA SAMO B DARJAVNITE BOLNICI.

Отдавна трябваше да имаме електронни карти. Толкова народ измря....

да почерпят опит от Румъния

щом ще има медицински триаж , всичко ще е добре .

Не видях никакви спешни мерки за Бърза помощ. Говори се само за пари. От 10 години се говори за е-карта, правят се семинари, направиха се по 3 концепции за е-правителство, но всичко спира до тук. защото корумпирани министри и секретари в министерсъвата нямат интерес да изградят е-правителство и го стопират. Защото в хауса най-лесно се краде, най-лесно се шири корупцията. А Москов говори само за пари и за обществени поръчки без търг, което означава кражби от бюджета и от еврофондовете.

Това за старите доктори не го разбрах... Какво значи стари.... Иначе значи добре ама .......... Ако направят и индивидуални партиди на осигуряване и този който не плаща да няма право на помощ...

Досега не сме имали такъв здравен министър. Действа бързо, предложи адекватни мерки, представи ги разбираемо. Респект, д-р Москов!

Москов, гласувал съм за теб и искам дори с един министър в това правителство, да не се срамувам от избора си. Беше ми писнало, само комуняги да правят преход.:( Естествено е, че ще го правят така, че призрака на комунизма да витае още в манталитета на мнозинството. УСПЕХ!

и дрън-дрън, та пляс. КТБ ли ще даде паретата? Пакетът ще е мизерен и ще се наливат пари в частните фондове, както и в частните болници.

"гърбав"!?Какаво си заплакал сега, като м....я за голям ...!?Нали имате "тежката артилерия"!?Тя ще натъкми здравната ситуация!?Или тя сега е заета да усъвършенства, някои видове шадраван-сикиши!?

Ежегодно докторите и фармацефтичната мафия отмъкват до 10% от БВБ на бедна България. Една част чрез Здравната каса,другото чрез частните кабинети. Хранилката набъбва всяка година и все не стига. Тоя илюминат с напушения поглед ще е поредния провал. Бацко ще му гледа съира и съзнателно ще го провали за да има виновни! Илюзие е да мислим,че тоя ще промени нещо---

Абе знаех си аз ,този човек ще свърши работа. Бялата мафия ще вие до небето ,ще се опитва всячески да провали Петър Москов , но това министерство и този сектор си намериха майстора. Малко търпение и ще се убедите. Всичко което се прави ще е за доброто на хората и затова трябва много силно да го подкрепим. За сега здравеопазването ,после и цялата държава ще бъде реформирана.

Успех на новия министър и екипа му!

Тоя май се е надрусал с гъбки! Също като племенничето...

Началната лекарска заплата трябва да бъде 2400 лв. Средната в момента е 800 лв. Всичко под тази сума е смешно и жалко! Точно както е в момента. 80% от лекарите 800 лв заплата. Мед сестра минимум 1000 лв, това е!

Амии....., то в много сфери и професии заплатите трябва да са поне такива, но..... действителността е друга за съжаление! Не само лекарите работят на такива заплати и в такива условия. Стандъртът на заплащане на труда в България трабва да се промени като цяло, а не на принципа "който си търси, на него ще дадем"!

И още нещо ще добавя, че трябва да има и видими резултати от лекарския труд! Подобрено здравеопазване, намаление на заболяваемостта на населението (на база подобрена профилактика), намаляване смъртността и т.н., т.н.

Някой трябва да започне реформата, браво, че имате смелостта да я започнете, пожелавам успех , защото ще е трудно. Ще има яка съпротива от тези, които я източват, очакват ви удари под кръста, но хората трябва да ви подкрепят, защото това са нашите пари, и искаме да се харчат за здраве без да се източват, ако успеете ще е успех за всички граждани. Успех !

Негови заместници ще бъдат Ваньо Шарков, Бойко Пенков и Адам Персенски, Аз лично разчитам на Адам и Ева да оправят нещата в бърза помощ.

В Англия заплатата на личните доктори зависи от това,колко от пациентите им се лекуват в болниците,толкова по-малка е заплатата им!Държи се на качеството на услугата!А у нас,така ли е?Пациенти търсят спешна помощ и за кашлица!

Англичаните внасят лекари от България.

1500 лева заплата за млад специалист доктор начинаещ? 220 лев пенсия за майка му? И това ако е държава

И 800 лева за лекар с две специалности?!

При средна раб.заплата 800 лв минималната лекарска заплата трябва да е 2400 лв.

В повечето държави лекарската е ТРИ СРЗ.

НЯМА ТАКОВА НЕЩО ....ЗАБЛУЖДАВАТЕ ХОРАТА ....ДОХОДИТЕ СА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ

Фишове ли да показваме?

Половината лекари наистина са с ниски заплати, но другата половина взимат баснословни суми - познайте как, чрез източване на касата. Така че, не ги жалете. Проблема е само, че свестните лекари обикновено не са крадци, но ги набеждават заедно с другите. Но като цяло, съсловието е безобразно - като отидеш при лекар усещането е че говориш с богоизбран, или по-точно богоизбрания мълчи, защото ти сволач нищо не разбираш, пише си каквото реши и накарая си тръгваш неизлекуван, обезверен, излъган...

Колко бързо действа Москвата.Вчера стана министър. Днес начерта спешният план, а от утре всичко ,като в Румъния.Бързина, качество ,линейки с апаратура, сигурност на лекарите от СП и достойни заплати в ,,Спешната помощ".Москва съгласува ли го с Буда и Гората.Да не остане всичко само на голи обещания.

някой да ти обеща, че ще е като в Румъния, като няма реформи виновни, като предложат план пак виновни, никой не може да угоди на българина. Вместо да ги подкрепим защото става въпрос за наашите пари и за нашето здраве.

Точно защото става въпрос за нашето здраве.

Работата винаги опира до пари. Лекарите искали незнам колко си лева. Кога най после НАП ще си влезе в задълженията и ще свърже касовите апарати на лекарите и адвокатите със своята система? Ами те свързаха кафе автоматите и бензиностанциите, ама лекарите не. Само то потребителската такса без касова бележка ще вкарате няколко милиона в НЗОК.

ТЕ ОТДАВНА СА СВЪРЗАНИ. ВСЕКИ ДЕН, КОГАТО СИ НАПРАВЯ ОТЧЕТА И ИМ ИЗПРАЩА ОБОРОТА МИ И БОГ ЗНАЕ ОЩЕ КАКВО.

Кога пък някой личен лекар или специалист издава касова бележка ? Аз не си спомням такъв феномен. Взимат парите ,слагат ги там на едно кубче от някакви левчета и кис-ми -гуд бай. Били свързани, ама друг път. Такива необложени доходи имат , че не могат да се изброят. Смешници , и само реват ,че им малки заплатите, а не ти правят елементарен преглед- едно кръвно налягане да ти измерят ,проформа. Личен ми бил лекаря . Диспечер на направления.

А в Спешната помощ като няма такса как да крадем?

Само тези апарати ли ни бъркат? А защо си мълчим за майсторите, които ни съдират кожите при ремонти, или автомонтьорите , или техници и колко още други? Да не би те да са свързани с касови апарати или плащат данъци

Мизерията в България се е превърнала в битие, НАЧИН на МИСЛЕНЕ и перспектива. За ПРЕКАЛЕНО много хора. Те НЕ могат да си позволят РАЗХОДИ за облекло, образование, култура. Но когато НЯМА и за храна, какъв е ТОЗИ живот? Много ПОВЕЧЕ от половината български граждани ТЪРПЯТ материални лишения, и че страната е водеща в класацията на ЕС по този показател. Според европейските критерии, човек живее в лишения, ако НЕ може да си позволи ПОНЕ три от девет ОСНОВНИ стоки и услуги. Оказа се, че МНОГО повече от половината български граждани ИМАТ проблем да си ПЛАЩАТ битовите сметки, да КУПУВАТ месо или риба, да притежават НОВИ дрехи, както и ПОНЕ един резервен чифт УДОБНИ обувки. Европейската статистика отчете СЪЩО, че страната е на първо място по ниска производителност на труда и по дял на младите хора, които нито работят, нито учат. Скритата безработица и не САМО това, доближава България до най-затъналите в ЕС, Европа и НЕ само там.

Москов, обмисли и разреши, частни спешни центрове и помощ. Има калкулации - едно повикване може да струва до 100 лева. Може да е скъпо, но живот цена няма. Така, че мисли и в тази насока.

Частната Бърза помощ ше бъде като частната болница-ще лекува само подбрани пациенти с финансово атрактивни диагнози.

Що пишете като не разбирате. Ако има грам смисъл този кабинет, това е присъствието на д-р В. Шарков /и може би П. Москов/ в него. Това са правилните стъпки. Триаж-а е А и Б в спешната помощ. Дано успеят.

Браво Москов. Действай. Няма време.

Във всяко едно ДКЦ трябва да има Дежурен кабинет, който да работи нощно време, събота, неделя и в празнични дни денонощно. Този Дежурен кабинет да има добър набор от лекарства и консмативи. Тогава работата на екипите от Спешна помощ значително ще се намали и облекчи.

И кой ще работи в този дежурен кабинет? Отидете в ДКЦ 5 - Студентска поликлиника , където оборудваха изнесен пункт на бърза помощ и поразпитайте дали някога е работил? Целта е да се съсипят държавните ДКЦ-та и се работи много усърдно върху това.

Ваньо Шарков_елате ни вижте болницата в Свищов като резултат на вашата политика, когато бяхте шеф на същата болница. Нямате място в екипа на доктор Москов. Реформаторският блок е вашата кауза. Ти си от отбора, който работи срещу блока.

ОТ ВСИЧКО КАЗАНО НИЩО НЕ СЕ РАЗБИРА.СТИГА САМО С ТАЗИ ДУМА ПРИОРИТЕТИ-КАЖЕТЕ ПРОСТИЧКО КАКВО ЩЕ НАПРАВИТЕ,ЧЕ КАТО ОТИДА В БЪРЗА ПОМОЩ ДА НЕ МИ КАЗВАТ ПРИБЕРИ СЕ И АКО ДО СУТРИНТА НЕ ТИ МИНЕ ВЪРВИ ПРИ ЛИЧНИЯ-АКО СИ ЖИВ РАЗБЕРА СЕ!!!!!!!!!!!!!

На българина ,и по 100 000 лева да му дадеш заплата ,пак няма да му стигат .....,ПРОБВАЙТЕ и ЩЕ ВИДИТЕ ....

До 2005 заплатите не бяха по 100 000,но бяха прилични,и проблемите бяха доста по-малко.След това обаче министър стана проф.Гайдарски и...стана тя каквато стана.

за приоритетно закриване ли говорят? защо не я дадат на някой частник?:)))

Мръсни гадове герберски!!! От няма и една седмица са на власт, банката вече отворена и ще плаща, коледни добавки на пенсионерите, че и план за спасение на Бърза помощ!! И нито Южен поток, нито Белене, нито Уестингхаус!!! Маймунки мръснии, колко сте долнииии!

;о) "Банката отворена и ще плаща" - с пари от заеми, които ние пък ще изплащаме! "Пенсионерите с коледни добавки" - пак от заеми ще дойдат! План за спасение на БП - надявам се на Москов, защото това не е първия такъв план иначе! Помисли добре - дали е толкова добре, че няма ЮП, Белене и Уестингхаус?! Не държа точно така да се казват! "Икономиката, глупако!" къде е в схемата?

Ееее, добре, де! Банката няма да плаща - съобщиха го вече! Сега спокойни ли сте?