Слухове всявали паника за хепатита

Има опити за създаване на паника с разпространението на хепатит А в страната. В Стара Загора например има неверни слухове за заразена вода, хляб, които не почиват на никакви сериозни данни.

Обратно в новината

Коментари - Слухове всявали паника за хепатита | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не откриха източника за замърсяване на въздуха, очаквайте да открият източника на заразата ....

че на тоя с тази мазна и доволна физиономия му плащам с моите данъци. Наместо да работят и да дадат достоверна информация какъв е източникът на заразата, той седнал простотии да ни разправя...

Затова го има проблемът - защото некадърни циници като теб е трябвало да го решават. Не ми разправяй, че е нормално да си има хипатит А. При нас има повече случаи отколкото в целия ЕС. И всяка година. А на такива като теб им плащат, за да ги няма тези случаи, а не да ми разправяш, че си било така.

те га починат на факти май ибая от болните ще починат пък и що забравя Пловдив тоя мушморок?

Преди месец само вървя репортаж по телевизията с едни дечица, наклякали в училищния двор, протестиращи от тоалетните и хигиената в тях...

Я КАЖЕТЕ ОТ КЪДЕ Е ТРЪГНАЛА ЕПИДЕМИЯТА ЧЕ ПРИ НАС Е ХВАНАЛ ПОЛИЦАИТЕ

Заразата не се предава по въздушно капков път,а маже да се предаде чрез половите органи.Затова правете по-малко орална любов и си мийте ръцете,след като сте се почесали по...

Много си зле, приятел! Има си различни видове хипатит шъ знайш. Този се предава 'от ръка на ръка'. При ръкостискане (не намеквам за мануален секс); при ядене на нещо пипано от мръсна ръчица на болничък или контактен.

Не бе, не се притеснявайте... НЯМА епидемия... само, че за 3 дена както беше само в Стара Загора заразата изведнъж писахте и Хасково и Пловдив към тях... не се притеснявайте, всичко е под контрол, след около седмица и в София ще има бум на зарази...

Сега всички заболели които са ги пратили в къщи недолекувани могат да съдят държавата (Министерство на Здавеопазването) - имаш трайни увреждания на вътрешните органи (което при хепатита е така ) - държавата ти отказва пълна грижа, което тя е задължена да то осигури по конситуция и съгласно европейската харта ... :) А най-хубаво е ако се заведе Колективно дело - от името на всички заболели - na Zapad my kazvat Class Action - не знам как е на Български

"духай супата" - по точне превод няма.()))))

Няма опити за паника, а има слухове, които се пораждат когато има липса на широка, обществена, достатъчно достоверна информация. Според това, което официално се писа се знае, че повечето от заболелите са мъже. От една страна, ако заразата иде от хляба или водата, както се твърди, това значи, че жените и децата не ядат хляб и не пият вода, но от друга страна "мъжката хигиена" е пословично позната. Освен опити за създаване на паника не бива да има и опити за успиване с доводи като тези, че видите ли хепатита е отдавна известен на медицината с много други, премълчани случаи. В края на краищата какво значение има, дали някой ще си спомни преди месец и половина какво е ял и къде е ходил, след като той не помни кога за последен път си е мил ръцете със сапун.

Паниката е защото заболелите са много. Паниката е, защото лекарите се мъчат да правят от трици паници, а накрая излиза плява. Паниката е, защото най-големият страх на българите е да се наложи да имат нужда от медицински услуги. И разбира се, паниката е, че източника няма да се намери, за да бъде обезвреден.

Ти си бил по-прост и от нас кауньите !

Тва хепатита сигур ще да е атака на мръсните Китайски Комунисти дето искат да бутат демократичното Правителство на Др.Борисов ----- Сам да не стани ос-р---не кат с Чернобил :)

Този господин Кунчев вместо да апелира за повишаване на обществената и личната хигиена се опитва пак да напълни гуша от въвеждане на нова задължителна ваксина. Срам и пазор!

И като "апелира" - кой ще се отзове, как мислите?! Аз като написах в този форум още при първото съобщение, че това е болест поради липсата на обществена и лична хигиена и че става дума за домашно възпитание и миене на ръце, знаете ли колко скочиха срещу мен и ме "разобличиха", че съм говорела глупости?! Все хора с някакво положение, щом имат компютри и могат да чаткат глупотевини на тях ... Не "апели" безплодни, а само яката гьостерица може да накара българо-чалгарите да направят нещо - задължителна ваксина, и да се прави редовно, особено на уязвимите и обществено значимите групи - които работят в заведения за хранене и магазини за хранителни стоки, иначе няма никакво спасение! Щото те не се мият, не поддържат чистота на работните си места, и оплюват всеки, който им каже нещо!!! С отровна плюнка - в случая!

за хигиената и културата подкрепям с 2 ръце "за". За задължителната ваксинация само ако и аз получавам отчисления иначе си я заврете ....

Нека някой да каже нещо по отношение на хигиената на обществени места, липсата на нормални тоалетни с вода и тоалетна хартия дори в заведения, плащането на такса за тоалетна, което не съществува никъде по света и пр.липсващи дейности. Някой да е забелязал да се мият улиците и тротоарите, контейнерите за боклук са отворени постоянно и стоят с дни...Щом продължаваме да не правим основното за добра хигиена на обществени места, епидемиите на заразни болести ще дъдат ежедневна "новина"..