Висок лош холестерол и липса на енергия мъчат софиянци

Софиянци се оплакват масово от висок лош холестерол и липса на енергия. Това е един от основните изводи в проучване за здравето на българина.

Обратно в новината

Коментари - Висок лош холестерол и липса на енергия мъчат софиянци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Народът на България е избиван умишлено и продължаващо, но безкръвно. По-добре беше 1989 г. да си бяхме пуснали малко кръв. А те ни я изпиха и всичко ни взеха.

може и ленено масло да се взема против холестерол:"Лененото масло е най-концентрирания източник на алфа-линоленова киселина (ала) над 7 г в една супена лъжица, докато в също толкова ленено семе има 1,6 г." ала е есенциална Омега-3 мастна киселина, която доказано понижава нивото на общия и лошия холестерол (лдл липопротеините с ниска плътност).

И по каква причина се слагат навсякъде в кайма ,колбаси до шоколад соеви фибри които ликвидират черния дроб за няколко месеца ако са ГМО,кой налага вместо захар да се използват отровите на монсанто захарин и др.Какви са тея ета .Абе защо не върнете храните от соца а ни тровите с химия тогава се се пиеше пушеше и се ядяха свински кюфтета и пържоли без химия и нямаше висок хорестерол.

Основната причина за високия холестирол е това, че пенсионерите се опаричиха и започнаха да си правят редовни изследвания! Преди 9-ти, а и доста време след това, народа рупаше зимъска огромни количества сланина! Някой да е чул българите да се оплакват и страдат от висок холестерол! Просто нямаше лаборатории, където да се изследват! А сега, глезотии след глезотии!

не не сме ги чули, но ги виждахме да куцат след инсултите. основна храна по селата беше свинското, което е много мазно.

Друга руска поговорка - "Не пьет, значит сильно болеет!"

Друга руска поговорка - "Люди умирают от систематического недопития!"

"Който не пуши и не пие умира здрав!" - древна руска поговорка!

Като изяждате всичко от мазните влакове-това е резултата€

А други освен софианци няма ли?Другото извън София не е ли България?

Липса на енергия и висок холестерол - това съвпада със симптомите при консумация на животински трупове.

Айде бе, хапвам мършичка всекидневно, но нямам висок лош холестерол а енергията ми е в повече даже, нищо, че наближавам 40 .... но за разлика от тия дето залагат на мързел и зеленчуци, аз залагам на нормално хранене и спорт

а и трябва да се ходи всяка неделя на църква и да се ползуват таинствата на църквата, защото там е източника на живота.

да вземат капсули омега -3, да ядат риба, броколи, чесън, лук, плодове и зеленчуци и да внимават колко олио слагат в салатите и в яденето. холестерола е пряко свързан с количеството приемана мазнина, също ако се спортива активно холестерол няма, но това е трудно.

Изпепеляваща депресия от външни фактори!!!Много фактори.

Само тичането му е майката да знаете.и Секса всеки ден по 6 пъти,през почивката,през всяко едно време го правете със жена си,колежки,шефки,любовници,курви,стриптизьорки,.

слушайте го шишкото... от опит знае той. вече 200 кила е станал :)))

Яжте салами яздейки понита ГАРАНЦИЯ че в тях няма холерестерол тъй като няма месо

Липсата на енергия е пряко свързана с отделянето на инсулин. А това е много важно да се изясни. Колкото повече захариди поемате, толкова повече се натоварват жлезите с вътрешна секреция. По това време тялото е заето с отделяне на инсулин и нямате енергия. Вместо да се движите, вие поемате газирана напитка, кафе със захар или шоколад, дори вода и влошавате нещата. Трябва да се раздвижите енергично- обратно на усещането ви! Захариди има в картофите, морковите, ряпата, всички захарни изделия, пърженото ядене, което се превръща във въглехидрати. Някои заместват липсата на енергия с кафе и други стимуланти, а трябва да заменят мазнините олио и зехтин с масло и свинска мас в по- малки количества като следят за чистотата на продукта. Отделно смесването на сирене и кашкавали с меса е крайно лошо. Газираните напитки и онези със стимуланти пречат на отделянето на инсулин и натоварват без време надбъбречните жлези не само хипофизата и панкреаса. Газираните напитки и кафето отнемат енергия, а не дават. Енергията е следствие от начин на изгаряне на продуктите, които поемаме в тялото. Затова намалете захаридите, което ще намали и облекчи освобождаването на инсулин и ще ви дойде енергия в най- кратък срок. Винаги съм казвал, че е по- добре да умреш на някоя в устата, отколкото в болничната стая с куп лекарства, системи, лекари и плачещи хора около себе си. Сексът помага на душата и връща тялото към живота. Колкото повече остарява един човек, толкова повече движението става по- важно и толкова по- изчистена храна трябва да поема.

А и на теб да ти отговоря: "А бе заеби..!" Хем ме разбирате за какво говоря, хем да превеждам, по начин, по който да е ясен. На ти - живак ! Енд ъф дискашън !

без холестерол - нямаш хормони. В основата е на тестостерона и женските полови хормони!!!! 70% от холестерола СЕ ОБРАЗУВА В ОРГАНИЗМА и само 30% се приема с храната Ограмотете се бе хора!!!!! аман от дървени философи

Едно време баба ми даваше прясно масло и бях два пъти по- слаб. Наскоро изхвърлих зехтина от менюто и нямам никакви проблеми със сърцето, а гозбите ми, станаха още по- вкусни. Всички храни, които нашите баби не са яли са вредни и за нас. Цялата фюжън кухня, цялото бързо хранене с добавките и консервантите са недопустим компромис. На практика за последните 100 години няма нито едно полезно ново ястие и всичко старо си остава полезно. Всичко- газирани напитки, чипсове, шоколадови блокчета, кафета три в едно и нескафета, вафли, супи на прах, колбаси, кремвирши, консервирани пушени риби, сирена, масовите мармалади и десерти с консерванти масовите консерви с натриев бензоат- всичко е компромис. Дори соковете и сладоледите не са за ядене, аги дават на децата ни.

Глупостите с холестерола нямат край! Повече от 20 години ни продаваха "здравословния" зехтин и сума народ се изпоразболя от рак и сума народ получиха инфаркти и инсулти от магическите свойства на зехтина, докато сега не се разбра, че холестеролът е важен и полезен за организма. Всъщност трябва да се готви със свинска мас или прясно масло, а не с олио или зехтин, защото маслото и маста по- бавно се превръщат в канцерогенни съединения. Освен това неправилното смесване на меса с кашкавал носи бедите, а не яденето на холестеролни продукти като мозък и дробчета. Ако хората искат да свалят холестерола, просто трябва да спрат сирене и кашкавал, картофи, хляб, всичко пържено, захарни изделия, шоколади и мед, домати, моркови тиквички, ряпа и всичко което има захариди за една седмица и нивото пада. Колкото повече вярвате, че холестеролът се лекува с хапчета, толкова повече ще се разболявате, защото хапчетата въздействат на черния дроб, където се формира холестерола и го увреждат. Задължително при сваляне на холестерол се спира пиенето, защото алкохолът съдържа захариди. На практика се яде коприва, зелени чушки, всякакво месо със зелена салата без кайми, колбаси, кремвирши, салами и продукти с добавена сол и овкусители. Приемането на прясно масло не вдига холестерола, просто трябва умереност в храненето и по- малко, но качествена храна. На практика захаридите или всичко, което вдига кръвната захар е вредно и оказва влияние на холестерола. Мазнините се превръщат във въглехидрати, както и захарта. В процеса на изгаряне едните се изгарят бавно, а другите се натрупват като плаки, които се изгарят при необходимост от допълнително непредвидено движение. Затова е важно разчупване на стереотипа при сваляне на холестерол. Пазете се от това, което ни продават с реклама, дори и лекарствата. Предлаганият начин на живот се оказа пълен провал на обществения модел.

ти правиш ли разлика м/у холестерин, холестерол и мазнини??? май не.

Пробвай пак. Холестерин е старото разбиране и название за холестерол. С времето разбирането за холестерин се измени. Появи се понятие за добър и лош холестерол и от тогава не използват холестерин. Старите изследвания бяха за холестерин като цяло, после разграничиха холестерола на добър и лош, а лошия на още по- лош и добър лош.. Промени се разбирането за лош холестерол, който се оказа, че не е толкова лош и че от него има два вида, единият от които е лош, но при определени обстоятелства, когато се натрупва като плака в кръвоносните съдове. Мазнините предизвикват производството на холестерол от черния дроб. Провери все пак ако не ми вярваш. Не виждам да имаме проблем с теб, за да се задълбаваме за мазнините и да ги изясняваме , защото прочетох вее мнението ти, което по същество е като моето. Умората идва от претоварването на панкреаса със захариди и увеличение на холестерола, който пречи на движението на кръвта, защото тялото е заето с преработката на множеството захариди и холестерол. Бих ти дал да прочетеш, но вярвам, че си достатъчно добре запознат. Помисли върху разграждането на захаридите.

Ами да...пасат трева по-често тогава:)))!!! С мръвки всеки може:)))!!!

Трябва повече секс!

Всички еееета не мога да разба кой и по каква причина ги слага ,посл цигарите вредни.А как при тошо храните нямаха та имаха трайност и вкус и бяха истински и нямаше холстерол

От времето на Викторианската епоха е налице тенденцията. Даже от още по-страи времена хората правят всичко възможно да съхранят по- дълго храната и напитките си. Фалшификациите от рода на поставяне на френски гипс в брашното за хляб, слагане на Боракс в млякото използването на захарин и аспартам в сладките напитки и конфитюрите намират все по- нови измерения. Който запази най- дълго една храна има най- малко загуби и я продава. Това е правилото. Затова всеки сам си решава как да се опази и каква е границата на компромиса с вредните съставки. Захар и сол има във всичко, значи е по- добре да не се добавят много, много , заместителите категорично да се избягват. Оцветителите са буквално вредни, ами помисли какво не може да пропуснеш. Но се пази всеки път, когато посягаш към заместителите на храна, сол и захар.

Някой знае ли какво е да ти направят хеликоптер под чаршафа???:)

Правете по често Се.с.там е истината на сваляне на калории,другото е лъжа и измама,а може и със любовницата ви,няма никаква разликата,важното е да има Кекс:)и хеликоптери под чаршафа.

Това може да го твърди само глупак на чекии. Истината е хранителен режим, малки, но чести количества храна, много вода и спорт(тичане, скачане, плуване, туризъм).

И крадец на алкохол

Какво здравословно хранене с боклуците, които се предлагат?! Сега вече и ГМО!

1/Имаш ли си месарница в квартала? Ами иди да видиш какво има там. С половин кило месце за готвене може да нахраниш 4 човека. Боклуците са в масовата продукция, която учи жените да не готвят, а да ползват полуфабрикати. 2/Имаш интернет. Влез в сайт за българска, ливанска, турска средиземноморска, френска и италианска кухня и ще останеш доволен като разбереш колко много неща има и с колко малко може да се изхраниш. Само българска кухня да ползваш пак няма да останеш на произвола на съдбата. Сега е времето на червените чушки, зеленце, моркови. В месарниците дал Бог това онова.

Веднага го надуши, че е дървен философ ;) Не може да отричаш бягащи пътеки, а да твърдиш, че си свалил 50 кила само щото си слязъл от колата и с разходки в парка. А вътрешни гърди и рамо сигурно прави докато друса тенджерата с боба :)

да си ходят по родните места, за да си отглеждат животни и зеленчуци, ако искат да нямат висок холестерол. вместо това се правят обороти на чуждоземните трипермаркети и се тъпчат с отпадъчна манджа като клошари.

Великите провинциалисти софиянци, за които работи цяла България, стига сте хленчили и не занимавайте провинцията с вашите глупости, защото ние работим за вас. Май много взехте да мрънкате.

Комуто е писано да се удави - няма да умре от СПИН!!!

В България, само софиянци ли живеят?

Не, но в София живее цяла България ;)

Предлагаме ви нашата класация за вредни храни, които най-често се консумират в България. Ако ги изключите, поне за месец, от менюто си по наша препоръка, ще постигнете видим резултат в кондицията и масата на тялото си. Кренвирши ужасно вредни. Няма кренвирши от месо. Това е комбинация от най-гнусните животински остатъци (МОМ - млени органи и мазнина), соя, сланина и вода, като месото много често е под 20%. Често в тях се откриват остатъци от кости. Тук спадат и всички малотрайни колбаси с цена за килограм под 10 лева. Колбасите от този род съдържат и много вредни за организма добавки - консерванти, оцветители, овкусители, сгъстители и др. Бавна отрова за организма. Пушени меса/риба/колбаси - изключително канцерогенни. Според учените причината са съдържащите се в пушените меса нитрити, които в средата на стомашното съдържимо се превръщат в нитрозамини - същинските пакостници.

"Любомир Остев обясни още, че най-здравословно живеят хората между 46 и 65 години. Той препоръча повече движение и полезна храна, както и по-честа консумация на риба." И тук се попитах, кой е този гамен ? И се върнах по-нагоре и прочетох : "обясни експертът от Асоциацията на хранителните добавки Любомир Остев." А след това се попитах, този експерт по хранителни добавки може сигурно да обясни разликата между молекулярно дестилирано рибено масло и такова за шир потреба - без дестилиране. Мда - с дестилирането се премахват тежки метали и др., предимно меркурий. Някои видове риба са богати на меркурий и ще ви таковат майката по болници след време. Та за тези, които са имали търпението да прочетат дотук - поуката е да не се доверявате на "експерти". Тези в България са пълни идиоти без познания.

Уважаеми, като четете чужди публикации, поне превеждайте на БГ всички думи: не "меркурий", а "живак", нъл тъй?

Прав си за живака, но и често казвам купър, вместо мед. Това е дреболия и изкривяване от четенето на чуждоезични сайтове. Ясно е, че в БГ сайтовете не може да се получи подробна информация. Но следващият път като ти вади очите нещо такова, опитай се да възприемеш информацията, не да се хващаш за дреболии в речта.

Ми те младите под 30 години шмъркат яко дрога пушат крек употребяват марихуана и треви и искат после да нямат енергия и тем подобни.И като не спят зарад дрогата по цял нощ и се занимават с глупостите и простотиите дето се пишат във фейсбуковете е съвсем нормално.Стоят до пет сутринта гледат порно и ужаси и искате на другия ден да са работоспособни.Пълни откачалки и наркомани.Центровете по наркомания тамън да имат работа.Всеки трети под 30 години е тотален наркоман.Вижда се от агресивното им поведение и че всичко решават с бой и саморазправи не по мирен път и отиват, където трябва.ГОСПОД ГИ НАКАЗВА РАНО ИЛИ КЪСНО и живеят до 35 тата си годишнина.

За вредата от колбасите алармират вече и медицинските производители. Пак те обясняват защо тези продукти са вредни и могат да причинят дори смърт заради състава!!! Опасните Е-та Е 252, Е 280, Е 451, Е 480, Е 621. Е-тата с номера от 200 до 290 са консерванти. Вече има издаден и действащ закон, според който в каймата не трябва да се слагат соя, консерванти и каквито и да е други добнавки, Този закон е гласуван от европарламента и трябва да се спазва от всички страни-членки, включително и България! Да не говорим за забраната, според която в детските градини не бива да се дават колбаси и смляно месо. Попитайте детето си дали това е така

Няма съмнение, че кренвиршите, наденичките и хот-дог са удобни, но само в случай, когато е налице спешна нужда да се яде нещо горещо. Въпреки това, тяхното предимство е изцяло компенсирано от вредата, която носи всяка наденица. Обърнете внимание на думата натриев нитрит в списъка на съставките или неговите синоними E250 (които се намират във всички колбаси - не само тези, които са предназначени за готвене). Това вещество се добавя, за да придаде на месните продукти хубав розов цвят, както и в качеството на консервант. В саламите, кренвиршите и колбасите натриевият нитрит е особено опасен, защото при нагряване образува канцерогенни нитрозамини, които провокират развитието на рак. Освен това, натриевият нитрит сам по себе си е много токсичен. Същата опасност се крие в бекона, ако го запържвате с яйца или се използва в ястия, които изискват термична обработка.

Ами нормално, софиянци са с най-висок жизнен стандарт => повечко похапват => по-висок холестерол. Какво чудно има в тази новина?

да идват ските и да има сняг, че да се раздвижим!!

Добрата форма зависи 65% от правилното хранене, 30% от добрата двигателна активност ( спорт) и 5% от помощни средства ( добавки и др.).

Аз бях достигнал до 130кг. и лекарите ме тъпчеха с какво ли не и оправия нямаше.Накрая му теглих една майна и зарязах колата,лекарства и пр.Вече 3г. се движа само пеш и съм 80кг. с холестерол 4,6 (преди това не падаше под 13).Ям каквото ми попадне, диети не спазвам, но всеки ден отивам и се връщам пеша от работа.Бягащи пътечки в затворени помещения не помагат.Тялото си иска активно движение и добра въздушна среда.

да ходя пеша, ама нали караш децата на училище, ангажименти...

Изпращаш децата на училище и с колата гледаш да ограничиш всичко друго останало.Дори и покупките с чанти над 10кг. ги нося пеш и ела да видиш жената как ми се кефи на пресата и раменете :).За деня нямам ли едно 2 км. активно ходене и се чувствам отпаднал.Няма друго решение.Тялото си иска неговото.

Реклама и стакмистика за хранителните добавки които са още по- вредни.

Спокойно, догодина като ни задължат чрез TTIP да ядем ГМО храни и да пием вода с фенол и толуол, ЩЕ СИ ОПРАВИМ ХОЛЕСТЕРОЛА. Най-полезното ще е за ХОЛЕСТЕРОЛА, НЕ ГЛАСУВАНЕТО НА 25-ти октомври и отиването за гъби, риба и лов.

после не се чуди, че циганите са с повече права или че изхвърлят Ботев и Вазов от учебната програма! Те са електорат а ти никой, защото така си пожелал.

Съжалявам за тебе, липсата ти на чувство за сарказъм ти е попречило да схванеш моята теза, отнасяща се към 73% от електората - избирателите. Вземи и прочети, какво е това "TTIP", и като се подготвиш, тогава опонирай.

Най-доброто лекарство за вашето здраве. Истински разбира се.

Също така не яжте продукти с хидрогенирани (дехидратирани) мазнини. Най-често тях ги има във вафлите и други захарни изделия. Тези мазнини са с голям срок на годност и евтини за производителя затова ги слагат. Проблемът обаче е, че са синтетично получени и когато попаднат в човешкото тяло, то не знае как да ги разгради, остават си вътре в артериите. Оттам е ясно вече - високо кръвно, затлъстяване и всичките произтичащи от това проблеми и болести!

Абе човек! Това го знаем всички. Обаче, къде ги няма тези хидрогенирани мазнини: в закуските, в хляба, в уж диетичните овесени бисквити, кой може да ме убеди, че ги няма в сиренето, да не говорим за кравето масло (дори вносното!), в киселото мляко... Ей сега, в една от веригите имаше промоция на американско фъстъчено масло - обаче пише, че в него има и палмово масло. Ше измрем от глад или от отрови, ей.

А вижте как злоупотребяват и със саламите Използват деца за реклама на кремвирши които са в топ 10 на най вредните храни Свински кожи гмо китайска соя оцветители от въшки/кармин/ и химия за вкус за еластичност за мирис на пушек И НИЕ ПРЕДПОЧИТАМЕ МЕСО АМА В САЛАМИТЕ ПРОСТО ЛИПСВА!!!

Не заблуждавайте народа с тази статия.Защо спортистите приемащи протеини и калорична храна имат холестерол под 4. Проблема е от възпалените стени на кръвоносните съдове , по който се отлагат липидите.Хеликобактер пилори и колибактериите , който приемаме от храната , имат пряко участие за увеличаване на триглицериди и холестерол.

Асоциацията на хранителните добавки ни казва как да се храним? Имам по-добра идея. "Софиянците", които се оплакват, да се върнат на село и да се хранят с каквото си произведат, вместо да се стресират и тъпчат с добавки в столицата.

И ний с батю шъ додим в Софията да дибилеим, шъ раптим в тиехнопарк на някъкъв киломиетър бил. Искъх само дъ ви съ пофаля че шъ ставами софиенци.

Някой може ли да ме посъветва как да смъкна холестерола, ама без хапчета и без хранителни добавки от тия, дето ги рекламират. Качва се непрекъснато мамка му. По едно време почнах да ям и риба, увеличих зехтина и пр., и знаете ли какво се случи - увеличи се "добрият" ми холестерол, а нивото на "лошия" се запази!

Спри да ядеш животински мазнини- най- вече млечни продукти и меса с мазнина в тях.

Месо почти не ям, но за съжаление без млечни продукти не мога: българско сирене по БДС, кисело мляко по БДС... Ям и доста въглехидарати: хляб, но ръжен, картофи доста, доста мед, кафява захар и плодове... такива неща.

Ако човек си промени начина на хранене и започне да е физически активен няма как да запазиш "лошия" холестерол, но това не става просто с включване на риба и зехтин, промяната трябва да е тотална. Закуска задължително, овесени ядки с мляко, белтъци, през деня поне още 4 хранения, абсолютно забранено - мазни храни, пържено, свинско, бял хляб, бяла захар, сладки, тортички, бонбонки и т.н. Набляга се на зелените зеленчуци, плодовете са ограничени до 2-3 плода на ден, никакви банани, отделно от всичко това е задължителна физическа активност, поне 5 часа на седмица минимум. Няма да ми стигне мястото тук, но всичко е постижимо и не е нужно човек да се връща на село и сам да си произвежда храната, просто трябва да се приеме факта, че са нужни много труд и лишения.

Това за поне малкото малкото като количество и няколко пъти на ден вече е отхвърлено и доказано от редица изследвания, че няма никаква връзка между броя на храненията и усвояването на храната. Акцента трябва да пада върху това да се храним с нормална храна. Храненето като процес е доста по-сложно от колкото се опитват да ни убеждават някои фитнес "пастори" :-)

Мазнините са необходими за новите клетки. Ако организмът се лишава от мазнини, черният дроб започва сам да си ги изгражда. Не се лишавай от мазнини, просто не прекалявай с тях. Аз не мога да пия лекарства срещу холестерола и го свалям със салати, 2 пъти седмично риба, много движение и по-добър подбор на храната.

Желателно е съотношението на общ към лош холестерол(HDL) да е по-ниско от 5 (5:1). За нормално съотношение на тотален към HDL - холестерол се приема 3.5 (3.5:1). Високият добър холестерол(LDL) компенсира вредата от лошия.

Ами тези които са дошли от малките градове и села,включително родителите им да си ходят там.Тях просто ги наричам Столичани,а не Софиянци.Чистите Софиянци са около 250000 души.всички останали са пришълци.

Ко , ко , ко речИ ?

И те като си отидат с какво ще помогнат на тези, които останат тук и имат висок холестерол?

Аз пък получавам сърцетуп, причернява ми и ми се вдига или пада драстично кръвното, като минавам покрай щандовете с "БИО" продукти.

Само ако си започнат с процеса на отглеждане на място може да говориш за био продукти. Няма как да не ти се разтупти сърцето покрай щандовете за скъпа храна.

В България се произвеждат най-некачествените храни, съдържащи транс-мазнини, нишесте, синтетични подсладители, аромати, оцветители и вещества, които в другите държави не се използват и се внасят в България на безценица.

Пият, пушат, ядат тлъсти свински мръвки... ще се оплакват, разбира се. Човек е това, което яде,. има ли още някой, който не го знае?

Хайде, замени "тлъсти свински мръвки" с кремвирши, салами, кайма, пушено месо. Защото натуралното месо, дори червеното и тлъстото е много по-полезно, отколкото един вегетариански кроасан с пълнеж от Ета.

Предпочитам да го заменя пилешко, ябълки, банани, ако щеш - с червено цвекло, моркови, лук, картофи и ориз. По принцип така се храня и, пу-пу, да чукна на дърво, не се оплаквам от липса на енергия и висок холестерол. И, разбира се, не пия и не пуша. Просто не ме влече.

И кой ти каза, че червеното и тлъстото месо е полезно?

Дам, да консумираме по-често риба, предимно скъпа гмо сьомга, която и мечките не помирисват.

Тя и рибата вече не е риба, и нея я хранят с какви ли не боклуци. А в големите водоеми , където това все още е невъзмойно рибата е на изчезване от бракониерството.