Взрив в завод в Мъглиж, има жертва и четирима ранени (видео)

Взрив в частен завод в Мъглиж стана малко преди 11,30 ч. днес. Загина един мъж, а 4-ма души са ранени, двама от които тежко. Причината е авария в производството

Обратно в новината

Коментари - Взрив в завод в Мъглиж, има жертва и четирима ранени (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се дали е възможно звуковата вълна да e била толкова силна, че да отекне до високата част на Витоша, ето защо: Взривът е станал около 11:30. Около 11:55 бях на платото над Конярника на Витоша, височина около 1800 м, открита местност, далече от София и без пряка видимост към София или друг град. В този момент отекна някакъв чудовищен гръм, наистина доста мощен. Имаше една жена наблизо, с която започнахме да се озъртаме, но нямаше нищо необичайно от никъде. И двамата споделихме, че се чу като доста силна мълния и отекна сякаш отдалече. Но каква мълния докъдето поглед стига в радиус сигурно от над 50 км (защото и Рила се виждаше впоследствие чудесно), небето беше синьо и ясно, а времето слънчево. Мълния е невъзможна. Помислих си, че долу пак е гръмнало я Челопечене, я Горна баня, дори мислех да звъня на приятели да ги питам какво става - наистина беше оглушително. При скорост на звука 330 м/сек е теоретично адекватно да се чуе на такова разстояние след 15-20 минути. Обаче дали реално е възможно?

Разбира се че да, Колега. ... Всъщност - Добре че Не Ви Е изпопремятала Ударната.

". .във фирма, специализирана в производството на патрони, ловни муниции и пиротехнически изделия" Бря, ма то имало още таквиз 'заводи', дет досега не са сколасали да избухнат . . Кой ли ще да е виновен сега, дъждовната есен, глобалното затопляне или жертвата ?!

мисли с долната си глава, или между краката си... Когато помисли с акъла си... ще е добре...

Бог да прости загиналия и дано ранените оздравеят. Един мустакат чичко беше казал че кадрите решават всичко....

Па вие сте бетер нас бре... Луната ваша ли е? Е, не е! Па Солун и Одрин са наши!

са ставали и ще стават, докато работят хора и те могат да сгрешат! В Китай например такива гърмежи стават по 50 на година!

Повечето от заглавията тука са за Ръшата , Корея ,.. ! Що , бе? За да не разискваме тука колко сме дрисливи и преебани ли?

О, това е повече от пределно ясно!

Как една държава мутира в кочина? Много просто: нормалните бягат,процентното съотношение на прасетата расте.

Добре дошли в капитализма!

На никого не му пука за обикновения човек! Политиците искат да влязат в еврозоната защото имат пари да си ги харчат там и да дават ДДС там. циганите и бедняците ще си останат у нас, а те не дават ДДС. Само им го взимат.

Циганите сме в Белгия...

Да ви е сладко

и в австрия сбе бая , ма тук ни викат българи

Още от взрива в Челопеч държавата осъществява над тези предприятия засилен контрол, който най-после дава резултат - взривовете зачестяват. На ред са асансьорите.

Фирма специализирана в производство на комунизъм и приятелство с агент Гоце....Познайте дали собственика ще го съдят???? Агент гоце се обаджда на агент Павел в Съда и му казва, този е мой човек...То кой ли не е човек на Първанов в бизнеса с боеприпаси?

--НародЪ, ---СПИ! --Политици-крадът и лъжат ! --Ромите ---тоже! --Корупция и безнаказаност ,във всички държ.институции ! --Слаба СЪД.СИСТЕМА ! --МВР,..само КОНСТАТИРАТ ! --ЧАЛГА ,ДРОГА ,АЛКОХОЛ ... --Вина има ,виновни нЕма ! --Циганите интегрираха българите ,...оСПЕШНО! И ТАКА ,''САМО'' 26г.,и още ---26г.!?

В България няма кадри. В средното училище нищо не учат. Висшисти - под път и над път. Професионалисти - няма. Това е положението.

Ами като няма кадри създай си. Ма трябва да се плаща за обучение че и после добра заплата за да ги запазиш.Искате всичко наготово и без пари....не става. 31 години работих за една фирма и се пенсионирах от там.....доста свят видях и крадях с очи:)))

Да, мъча се да ги обуча... Повечето обаче бягат и пият кафета и пушат цигари... И се присмиват, че трябвало да учат. Те били учили , като били ученици...

Говориш глупости. Не слагай всичко под един знаменател. Има висшисти и висшисти. Хората са различни, има учени, прости, умни, глупави...Кой както си го направи. Работодателят иска с трици- маймуни да лови... Ами...Не става. Сега давате мизерни заплати на работниците си от по 6-700 лева, тормозите ги психически, лъжете ги с работно време-часове и отпуски. Вие не сте коректни, искате работникът да е коректен. Няма да стане. Искате да станете милионери от недоплащането на труда на работника.... Да има пари за джипове, айфончета, лети джанти, екскурзии, да останат пари за силикон, за бозки, за джуки, за маркови дънки...А пък работника- да духа супата. Не става. Бях работник и служител, вече- не, благодаря- служа единствено на Господ, на себе си, на близките си и на всеки, който е вбеда. Сега съм от другата страна-работодател. Моите работници работят по 5 часа, за които има почивка, закуска, кафе, безплатен транспорт и парична престация.

Какво значи престация?

работят 5 ч . ? и кафе и почивка ? и не си фалирал ? пакетираш наркотици , или ботилираш алкохол менте !

Ако осигуряваш твоите работници на реалната заплата шапка ти свалям. Не ми се вярва ама знам ли,може да има и коректни работодатели.

А работодателите са обикновено без висше образование, възпълнички (да не кажа дебелички) и наемат среднисти,които да изпълняват по няколко процеса срещу малко пари-страх ги е да наемат висшисти (пазят си бизнеса):Понякога не им плащат и,ако някой "дръзне" да си иска полагаемата плата може и да го поступат...

Създаване на Национална План-Програма за Кадрите ? Отбивки от данъци и/или бонифициращи финансирания за Подготовка/Образоване на Кадри/Специалисти ?

В България управляващата шайка е около 10 000 човека. Това са изцяло бивши комунисти, агенти и доносници от ДС, генерали, председатели и секретари на БКП, които умело се завоалираха под различни прикрития- СДС, БЗНС, ДСБ, БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ, ПФ, НФСБ, ББЦ,не изключвам и АТАКА- и там има агенти, Волен да не се прави на ударен !!!! Та всичките тези бивши комунисти- сега върли капиталисти, банкери, мениджъри и бизнесмени и техните щерки, синчета и унучета седят, дебелеят и богатеят на гърба на измъчения и беден българин, който работи за да ги хрантути и за ги прави още по-богати. Тази политческа шайка разбойници умело и хитро манипулира и промива мозъците на хората със своите верни лакеи и прислуга- телевизии, радио, вестници.... Единственият начин да си върнем България от мутрите, единственият начин да няма бедност, безработица, страшна корупция в митници, агенции и управления, корумпирани съдии, прокурори, да няма взривове в заводитеи смешна заплата от 300 лева, да няма съсипани физически и психически работници и служители е ликвидирането на тази пасмина и незаконно забогатяла свръхбогата шайка разбойници, без оглед на външните цветове и принадлежност. Вътрешността им е една и съща- червена до мозъка на костите им !!!!

Тия за които говориш измряха. Сега на власт са внуците им с наследените куфарчета и връзки.

все тая,дядовци ,внуци,синове,дъщери,все болшевики облечени с власт и окървавени до лактите.нацистките престъпници ги забраниха,осъдиха и обесиха,за болшевиките няма съд и присъда за доказани престъпления.те са недосегаеми.не сме народ,даже и племе не сме.

ЗА ! (Двустъпковата !)

Мъглиж за сега е последен. Преди него бяха Чалопеч, Петолъчката и Бели Лом. Загинаха хора, но виновни няма. Алчни капиталист и безотговорни управници методично унищожават всичко по пътя си. През трупове минават, само да трупат пачки.

Алчни комунисти, защото капиталиста инвестира в безопасност на производството.....Китаеца и Руснака примерно само пари теглят от старите СОЦ фабрики точно като нашият комунист от ЦК на БКП!!!

Нещо не си в час, искаш да кажеш, че собсвениците на завода в Бели Лом и в Мъглиж са комунисти??? Ами при комунизма няма частна собсвеност върху средсвата за производство. Малко се образовай, поне прочети в талковния речник занчението на думите, които използваш.

Popa

Септември! Септември! О месец на кръв! на подем и погром! Мъглиж беше пръв Стара и Нова Загора Чирпан Лом Фердинанд Берковица Сарамбей Медковец (с поп Андрей) - градове и села. Народа въстана - с чук в ръката, обсипан със сажди, искри и сгурия, - със сърп сред полята, просмукан от влага и студ: хора на черния труд с безглаголно търпение -

Sm3hurk0

на там вървят нещата ! и историята се върти.

Сега пак едни проверки, ши почнат, ма как , ма кой ,ма що? Ква е тая простотия тука! Се едно и също секи път! Колко пари зимат хората, кви са условията на труд както винаги , от мизерни на долу!

Много правилно казано, но мнОООО неграмотно написано!Жалко!!!!!

ЕДИНИЦО, ТИ СИ КРЪГЛА НУЛА. Лора стана цяла група, защото мисленето ти е примитивно, и не можеш да се сетиш, че четейки мнението на Лора, решихме, че и ние, тук - една компания на РАЗДУМКА, мислим същото. Много пък си "умен", ПАРИЧКО! Трябва много още да позубриш, за да ти се понагъне мозъчето! За сега все още е ЛАКИРАНИЧКО!

Открай време е така с тази професия,имаше един стар филм "Възнаграждение за страха" .

Тези ''заводи'' ,са отдадени на Бг-''БИЗНЕСМЕНИ'',които са недосегаеми ,и пълнят партийните каси ....

За кратко време наприеха в завода ниско квалифицирани цигани за по 300 лв. заплата ! Това е производство което изисква продължителен опит и квалификация,иначе: Бум.м.м.....

Освен, че се взривяват заводи, се подпалват покриви на училища, унищожават се току- що изградени детски площадки, палят по няколко апартамента заедно, взривят се по няколко коли, обърнете внимание - боядисват се ПЪТНИ ЗНАЦИ - /на кого ли пречат тия пътни знаци/, правят се обири по апартаменти и какви ли не още бандитлъци. А тук някои продължават да ни унижават и да ни обиждат. Долу бандитите!

Можеше да го кажеш с две думи: ЛОШ МАТЕРИАЛ

Искаш да кажеш че там където няма българи тези работи не се случват.

Няма какво да се вайкаме ,доказа се ,че такива ''заводи'',гърмят ! Да се вземат мерки ,АМА ---МЕРКИ ,....КАТО СЕ СПРЕ РАБОТАТА НА ТАКИВА МУНИЦИИ /ВЗРИВНИ ВЕЩЕСТВА/,В Бг. Ние не можем да се справяме с такава дейност ,...ВСИЧКИ ЗАВОДИ ЩЕ ИЗГЪРМЯТ . И най-вече ,защото има корупция и бездействие на КОНТРОЛИРАЩИТЕ ИНСТИТУЦИИ /ПРОДАЖНИ/.,ЗАЩО? Защото след всяка ''УЖ'' ''ПРОВЕРКА'',какъв е докладът /все наши хора са/: ---''СЛЕД ИЗВЪРШЕНАТА ПРОВЕРКА ,НАРУШЕНИЯ ,...НЯМА ". И,...ВИНОВНИ ---НЯМА !

Охобохо, защо не мога да поставя минус на мнението. Защото си купен!

Кукуригу.

Някой да не си помисли ,че има ---''ВИНОВНИ''? Защото 26г., в Бг вина има ,виновните винаги се оказват РАБОТНИЦИ на Бг-ПОЛИТИЦИ и оПРАВНИЦИ, ПОДПИРАНИ от Бг-СЪД.СИСТЕМА ,която винаги казва

КАЗВА : ---''НЯМА ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА ...''! А ако има ,то : ---СПОРАЗУМЕНИЕ, ---ИЗВИНЕНИЕ, ---УСЛОВНО! За народа ,...ТАРАТОР БЕЗ КИСЕЛО МЛЯКО ,ЧЕ НЯМА КРАСТАВИЦИ...

Охобохо, ПО ДОБРЕ ЗАМЪЛЧИ, прозрачен си!

Поредният взрив в частно предприятие опровергава твърденията, че частниците се грижат по-добре от държавата. Преди въпреки много по-големия обем от производство на оръжие във военните заводи, такива случаи нямаше. Частниците по-скоро се грижат за печалбите си, отколкото за безопасността на работниците - в мините, фирмите, занимаващи се с военна техника и т.н. Страхувам се за железниците, защото министърът повтаря колко важно е да бъдат приватизирани, пак със споменатия по-горе несъстоятелен аргумент. Защо ли?

По байТошово време такива неща се скриваха. Те Чернобил успяха да скрият за 10 дни, та едно провинциално заводче ли?

ДОЛУ КЪРВАВИТЕ РЪЦЕ ОТ БЪЛГАРИЯ! КАКВО ИСКАТЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, ПАЛАЧИ! КАКВО ЛОШО СА ВИ СТОРИЛИ НЕВИННИ ХОРА!

Преди малко беше Лора, сега станахте цяла група. Шизофрения?

ти трябва да си ганчо ганев,собственника на самовзривилия се завод,пардон вече нямаш завод.

ДОЛУ КЪРВАВИТЕ РЪЦЕ ОТ БЪЛГАРИЯ! КАКВО ИСКАТЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, ПАЛАЧИ! КАКВО ЛОШО СА ВИ СТОРИЛИ НЕВИННИ ХОРА!

Еврогейска България стана страната на природните бедствия и трудовите злополуки - най-много на глава от населението. Ебати безстопанственото и неебаващо отношение..нито хората от държавната администрация нито тъй наречените бизнесмени им пук а и носят някаква отговорност за нещо! Докато съдебната система не работи и всеки безнаказано действа или бездейства - така ще бъде!

хаха Пък те работниците хич не ходят пияни на работа. Няма да ме изненада ако някой работник е влязъл с цигара в склада с барут.

Че кой казва че работниците са пефектни - тяхната работа е функция на мотивацията и мениджмънта..там положението е катастрофа също :)

За тези жалки пари само поради мизерията се намират хора да рискуват.Чудно ли е тогава ,че стават взривове като към ниската квалификация дори на началниците се прибави паталогичната жажда на собствениците за свръх печалби.

В анкетата не сте задали въпроса - "Това според вас съботаж ли е?". Според мене "ДА" Как пък така толкова да не сме подготвени? Как така толкова взривове до сега? Хайде де! Все не знаем, все не можем, все допускаме човешка грешка! Казвам - иска ли някой да те ИЗЛЪЖЕ, ОКРАДЕ или да те УБИЕ го прави Който изпитва удоволствие от това, го ПРАВИ. Но, подпалвачите, ВИЕ СТЕ НЕВЕРНИЦИ, НО ЗНАЙТЕ, ЧЕ НА ТОЗИ СВЯТ ИМА СИЛИ, КОИТО ПОДДЪРЖАТ РАВНОВЕСИЕ! ЖАЛКО, ЧЕ ДЕЦАТА ВИ И ВНУЦИТЕ ВИ, МАКАР И НЕВИННИ, ЕДИН ден ще плащат за вашите ГРЕХОВЕ!

Алчността е в основата на много беди.Казано е имаш ли две ризи дай едната на ближния си, ама има ли кой да слуша.

Дай една риза де.

Казано е да дадеш на някой който ти е близък, не на сульо и пульо особено па на тия които са превърнали просенето в професия

какво стана с масона който уби толкова хора и срина със земята един район?Къде са джурналистите от БНТ с новините на турски,от Американската Босфор тв,от Нова стара къде сте бе ???Защо не дишате във врата на съдиите защо този не е осъден доживотен затвор?Защо изобщо има частни фирми да се занимават с това и да лапат договори за милиони?Това трябва да се прави от военните и да печели държавата.Само АТАКА и Волен Сидеров Премиер.

Ку-ку, ку-ку, ку-ку ....... Не си си пил розовите хапчета днес!

няма какво да се лъжем навсякъде във всяка една сфера всичко е наужким...пълно и с некомпетентни и незаинтересовани служители,всичко си неглижира и цари пълна липса на контрол...всичко е оставено на самотек и автопилот...

че не се спазват никакви процедури за безопасност; евтина рабонта ръка; но кой може да ги спре!

На ви заводи - гърмят. Нали искате производство - ей ти производство.

''Е нЕМА ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА ....''. --Отлага се производството с/у НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ ,ЗА 2099 ГОДИНъ. ВАШ,ВЕЧЕ ---бат Сали!Новият СЪДЕБЕН МИНИСТЪР .

d4

завода се намира в "безопасна близост" до завод Арсенал... малоумие някакво...

Айде ,да не се правим ,че и в останалите ПОДОБНИ заводи ,преотдадени на нетехнически подготвени''СОБСТВЕНИЦИ''- МУТРИ ,......НЯМА ДА ГРЪМНАТ . В тези заводи ,...НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО СТАа,ВСИЧКО Е НА ''УЖ''. ---Измислени фирми''УЖ'' работят ,...ама на черно? ---''УЖ'' персонала е ''ПОДГОТВЕН'',...амъ къде и кога ? ---''УЖ'',имало добро заплащане ,амЪ друг път? ---''УЖ'' всичко било обезопасено ,...амЪ НИКОЙ НЕ Е ВИДЯЛ ДАЛИ Е ТАКА !? ---''УЖ'' имало списък ,на пристигащите муниции за разфасовка ,....амЪ НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОЛКО СА . --''УЖ' се разфасоват ,...амЪ се ПРОДАВАТ В ИРАН,ИРАК,СИРИЯ .... И НИКОЙ ОТ МИНИСТРИТЕ ,МВР,СЪД.СИСТЕМА ,....''УЖ'' НИЩО НЕ ЗНАЕЛ ???? НЯМА ДЪРЖАВНОСТ ,НЯМА ДЪРЖАВА ,..ИМА САМО ---НЕВИННИ, БЕДНИ ,ЧОВЕШКИ ЖЕРТВИ ,ЖЕРТВИ НА ПРЕХОДА .... ПОВСЕМЕСТНА ЦИГАНИЗАЦИЯ ,ЖИВОТ ОТ ДЕН ЗА ДЕН .... ТОВА РАЗБРАХ ЗА 26Г., в Бг . След което се води ''УЖ''разследване ,....амЪ само ---''КОНСТАТАЦИИ''!? НЯКОЙ ИМА ЛИ,И ДРУГО МНЕНИЕ ? В Бг РАЗСЛЕДВАНЕТО Е САМО ---КОНСТАТАЦИИ !?

Е нали искаш заводи и производство? На ти.

малеее ужасно си прав!

Ти си държавен служител нали?

Важното е да се пълнят ЧЕРНИТЕ ПАРТИЙНИ КАСИ ,...ОТ КРЪВТА НА ОБЕДНЕЛИЯ НАРОД .

Чист СЪБОТАЖ. Престанете! ЗАГИВАТ невинни хорана Палачите, страх нямате ли? Поколенията ви ще един ден ПРЕСКЪПО ще ПЛАЩАТ.

всъщност едно е да си комсомолски секретар в българия и съвсем друго в германия.Не е ли ясно.Макар ,че задокеанците са сменили или промили еврапейските елити,та и те са против народите си.

Да и ако се загледаш вимателно в портрета на Меркел ще забележиш че във формата на очите и веждите прилича поразително на Фюрера само мустачките и липсват.

1. Колко от пишещите тук биха се отказали да станат собственици на завод? 2. Колко от тези хипотетични собственици биха управлявали завода ефективно?

Аз не искам да съм собственик на завод но мога да го управлявам ефективно.

За упавление - едва ли ще мога. Ама ако има запалими и взривни вещества, ЕФЕКТИВНО мога да го взривя.

само бивш или настоящ другар в българия може да има завод !

AES Corporation

когато гръмне атомната централа в козлудуи,тогава ще се научат българопитеците !

Ама тя е руска..Както знаем,те не гърмят..Или ако гръмнат,то си е тайно.Тихичко гърмят,все едно нищо не е станало...Еколозите'' загрижени'' за Добруджа нищо не казват за тази ''бомба''.

Скотовете от регионалната Инспекция по труда да бъдат немедлено избесени по дърветата.

И те са запразнили вече хрантутници - държавни служители. Нагушили са се с рушвет и са си затворили очите.

Според мен това е съботаж.

Саботаж

Как ще е съботаж, като днес е петък?

ами че партията,но той отдавна е раздаден от луканов,костов ,и др членове на цк на бкп на ветковци ,герговци,свинари,рекламисти баневи,манджукови,майонези,стойчеви,знайни и незнайни верни ,но тъпи.Кой дава 100 000 долара за третата си сватба,ако ги е изкарал? Все такива перекендета и там е грешката .Ако бяха дадени на умни ,а те на спортисти и милиционери.А те тъпи и тъпи от по-тъпи

А. Меркел е бивш комсомолски секретар и настоящ канцлер на Германия, или това е друга бира

Защо въобще питаш не ти ли е ясно че Германия е съвсем друга бира от наща орташка кобила.