10 заведения дали положителни проби за антракс

Пробите за антракс, взети в 10 от 27 заведения във Варна, Кранево и Бяла, са положителни и те остават затоворени до повторни проби.

Обратно в новината

Коментари - 10 заведения дали положителни проби за антракс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Антракса или т.н. Сибирска язва от години е изолиран по земята, като единствените "живи" щамове се съхраняват в специални лаборатории (банки) в някои големи държави! Е, живите спори на сибирската язва избягаха от банката си нейде в Америка и находчиво се саморазпространиха по целия свят! По пощата! А други щамове избраха по-бавния, но по-сигурен път - обиколиха света с кораби, в телата на прясно обезкостни говеда! Явно "неканените" гости за пристигнали на пристанище Варна с някои хладилен кораб с евтинко американско мезе!

Проблема е, че забавихте дезинфекцията с 2-3 дни, мислейки си, че като се изяде продукта и проблема е решен. А той не е решен. Епидемологичния риск се увеличаваше с времето. Добре все пак че всяхте някакви мерки. Колкото до "лошата дезинфекция" - нямам думи. Тия да не са си мислили ,че пръскат срещу хлебарки? Как ще извършиш през пръсти една критически важна процедура? Идиоти.

Като прочетох доста от коментарите... Някои се питат как така хем има антракс хем няма опасност? Пропуснали сте една ключова част от уроците по биология и/или не сте прочели какво казват наистина отговорни хора. И така, за да се разболеете от заразно заболяване е необходимо във вашия органичъм да попаднат определена БРОЙКА вируси. Бройката е различна за различните вируси. Някои вируси е достатъчен само ЕДИН, за други са стотици, а за други хиляди или милиони. Например за да хванете грип са необходими... вероятно милиони вирусчета. Ако сте атакувани със стотици вирусчета то организма ви се преборва с тях и вероятно ще придобиете имунитет срещу този грип. При антракса са необходими малък брой вируси за заразяване на животните, но за хората тази бройка е много пъти по-голяма. Именно от тук идва намалената опасност за хората. Като се вземе в предвид и допълнителното убиване на вируса чрез термична обработка на месото /варене,печене, пържене.../ то наистина вероятността от следващо заразяване е още по-малка за хората. При това положение затварянето и дезинфекцията на заведенията е наистина доста "дълбока" защита. Лошото е, че някъде по веригата все ще се намери някой дето няма да си свърши работата качествено.

Антраксът не е вирусна инфекция.

Това го знам добре. Принципно същото важи и за НЕвирусните инфекции. Не е нужно всеки да разбира от всичко в "дълбочина". На мен ми стига да знам принципа.

Първо се информирай какво представлява антраксът, за да не пишеш глупости.

На тебе ти липсваключова част от мозъка. "От чужбина"-големи европейци станахте и много умни...

А ледът за заведенията в Слънчев Бряг се правел в свинарник! Хохо, има ли, има ли абдали, да ходят на черноморието още?

Рибата замирисва от главата, (ако има глава).

Едното заведение в Шабла ли е?

Най добре да не се ходи на море тази година в БГ.Антракс ,лед пройзвеждат във някакъв свинарник ужас.Колко ли работи не знаем още.Проститутките са със СПИН.Алкохола менте.За това има голям спад на чужди тористи.

така е, а на боко европейските санкции към путин му пречат. като че ли не знае какви бързи печалбари без никакво качество са булгаристанските "туристически безнесмени". е като всички в булгаристан на доган, с най-светъл пример т.н. народно събрание и всичките институции в разложената държава. хората кво си викат - никой не спазва законите, смело газим лука... после - кво ме фрасна по тиквата, а бумеранга ме фрасна

Много цивилизовано намираш умрели крави нарязваш и продаваш на заведения. ЕС като напише доклад че сме индианци и всички подскачат колко сме интелигентни и не става въпрос за нас. Трябва да си сменим мисленето а не да се въртим и да търсим виновни.

Е, все пак трябва да уточниш, че "умрелите" крави били намерени нейде из американския континент след инцидент с разпространени живи спори на сибирска язва, а някой си предприемчив предприемач е ударил кьоравото - ем взел пари да ги махне оттам, хем взел пари да ги "анхилира безопасно", хем взел пари от друг предприемчив предприемач в България с "евтина" доставка на прясно говеждо! При вътрешнообщостната търговия е така!

От втората крава можеше да направят 1000 кебапчета за изборите , язък за добичето

България- тази измислена страна с лъжа и кражба.

В Гърция има ли такива заведения? Ако не, бат' Бойко да не ми предлага почивка в БГ, напрозно ще се хаби, няма да го чуя.

То пък, ако някой още вярва на бойко за каквото и да било, значи има проблем. Здравословен.

Това е изолиран случай , как трупно месо се преработва без да е минало през ветеринарен контрол. Направете си сметка през годините какво се е случвало , а и сега. Такава е родната картинка. Не са само управниците виновни . Няма съвест , няма възпитание , има лоша култура. Абе кочина.

е кой я сътвори тази кочина, кой... а кажи кой, кой спазва закони в булгаристан на доган.... аз не познавам такъв, всичко е през просото

Августовска жега, задух, никаква хладинка, пот отвсякъде се лее, а ние сме на нивата. Жътва е, ден година храни, работим до изнемога. Селото е опустяло, всички са на полето, мало и голямо работи. Тук-там се чува жътварска песен, но скоро стихва, силите не стигат, жътварите са превили гръб: душата се радва когато след теб лягат сноп след сноп. Само неколцина нехранимайковци от селото, най-големите калпазани, които никой не считаше за хора, са на хладина в кръчмата. Те самите се наричаха комунисти понеже щели да преобръщат света: дрънкаха там някакви глупости, на които никой здрав човек не обръщаше внимание; с една дума болни хора, ако мързелът е болест! Отвреме-навреме започват да пеят революционни песни, и премалелите от труд жътвари чуват бодрата им песен, която те крещят от кръчмата. Запомнил съм само припева, а именно: да-а-а живей, живей труда!. Като че ли днес го чувам: всичко живо работи и се трепе, а комунистите от кръчмата пеят за труда, майко мила! След време същите тези герои се оттеглиха на хлад из горите, станаха партизани, а когато се връщаха, пак пееха (те се извъдиха големи певци!): Ний идем бодри партизани (сиреч, както веднага хората го промениха на калпазани!) с нож и вилица в ръка! така съм я запомнил, истинските думи не помня. Тия същите станаха управници, тогава запяха друга песен: пребиваха хората за каквото им скимне, злобата си изливаха! Успяха за няколко години да разсипят китното ни село. Всичко опустя, стана невъзможно да се живее, тръгнахме на гурбет да си вадим залъка. Така стана какво ли друго можеше да се очаква от тия хаймани и разбойници?! Ех, Българио, какво направиха от тебе!

но малко си се объркал - тогава гурбет нямаше, щото не пускаха. Виж, как веднага лъсна художествената измислица...

Къде видя гурбета бе БЕТОННА ГЛАВО

И си прав и не си прав! Прав си в това, че не пускаха след войната, ком.режима. Ама това много хора са го забравили. Не ни пускаха, за да не виждаме колко сме бедни. Не си прав обаче за гурбета защото не си схванал смисъла. По гурбет се е ходело, но са го разбирали от селото да отидат в града да търсят работа. Много често за през зимата, а лятото пак на село. Характерно за българското село преди войната е било, че земята е била в ръцете на голям брой хора. С други думи имало е огромна на брой средна земеделска класа със собствена земя и средства да е обработва. По-заможните вече са купували трактори. Някои са се сдружавали, правели са кооперативи, ама доброволни, частни. Тези кооперативи нямат нищо общо с комунистическите кооперативи наречени ТКЗС. Това което автора е написал е напълно вярно. Гледай филма на Влади Въргала "Шментикапели Легендата", много добре го пресъздава. Как бандити дето крадат по селата се озовават сред партизаните и после във властта. А партизаните са поддържани от СССР.

Всичко е описано много хубаво,но мисля,че лесно можем да познаем демократите-бившите партийци, в кръчмата. Народът помни кой даде къщи на хората и кой 45 години по-късно разтури българското село. Който се хване на лъжите ти,пак ще прогледне рано или късно.

Само тук, само сега, ще видите как се пригатвят 1 милион кебапчета от 1 крава. Ще ви покажем как се бори антракс с хипноза. А за спомен ще ви подарим "синя пъпка". Елате в БГ, доведете и тъщата.

Как бе, нали онзи ден ни успокояваха, че всичко било приключило и било само изолиран инцидент и да забравим за случката, да не се плашим и т.н.? После и от БАН ни успокоиха след смущаващите резултати от едно изследване върху хранителните подобрители (Е-та). В тези тъмни времена на мутри в управлението всеки трябва да се пази както може и да не вярва нито на медии, нито на държавни агенции нито на мутро-политици и бизнесмени-масови убийци!

Гледай "Дявола в чинията" и ще се ужасиш

За това не ям салами и пилета въпреки рекламите за ДЪРВЕНИ ПОНИТА ТЕ ВОДЯТ ДО ДЪРВЕНИ КРЪСТОВА

А нали всичко миналата седмица беше наред! Бягайте от нашето море братя българи! Мутри, рекет, антракс, лоша храна, фекалии, мръсотия ШОК и УЖАС!!!!!!!!!!!!!!!!

- 2 крави умират от антракс, държавата зове "няма страшно" - 1 човек умира от антракс, всички отговорни лица, твърдят, че всичко е проверено и със случая е приключено - Оказва се, месото от едната болна крава е преработено в месарница и разпространено по цялото северно черноморие. Здравния министър лично успокоява, че няма никаква опастност. - Пробите в 10 от 27 заведения за хранене са положителни, въпреки дезинфекцията. Смятайте колко хора са се хранили през тия 3 седмици в 27-те заведения. Аз не знам толкова ли е трудно някой да излезе и да каже, сбърках, такива са рисковете, това ще се направи, подавам си оставката. Говорим за антракс бе хора, не за сифилис.

имаме напредък, все пак някаква информация изтича до нас.

Ае, тая крава колко тона месо е дала ?

Виновен е Путин и чичо Пенчо. Такъв е финалния акорд на партийно - мутро - милиционерската държава.

Любимата ми опорна точка на сороските тролове е "Нас ни излъгаха и ядохме чернобилските марули!"-любима,защото съдържа в себе си истина,за разлика от другите им брътвежи. Да,партийните мекерета тогава скриха истината от народа си. Обяснете ми с тези полуистини и недомлъвки от сорта "пробите са положителни,няма опасност за населението" как днешните са различни;-)? Нали имаме уж права,бе,уважаеми сънародници? Къде са тези права? Имаме май право само да псуваме по форумите, и то не срещу богоизбрани, турскосини и тъмнозелени,че тогава модераторът грабва парцала:-).

ама другарю, те, комунистите не са излизали от властта от 9.9.44 та до днес. и днес е като тогава, с разликата, че вече на всеки не му пука, маа през лука и печели бързо. беззаконието е тотално - горе правят еди как си и ние долу още па-гадно ще постъпваме. бумеранга обаче се връща - днес праска една тиква, утре друга, но не ни пропуска

Комунистите излязоха от властта още 70-те,тогава дойдоха партийците. Прав си,че бумеранга се връща-дано прасне повече тикви.Днес не е като тогава,защото тогава имаше системи за контрол на самозабравилите се. Крадящият можеше да открадне пари за една вила,за втора кола,да напълни възглавницата с банкноти и толкова. Опции като официално придобиване на държавно имущество от частни лица бяха изключени.

Ами нали тия хотели, плажове, ресторанти, транжорни и т.н., ги притежават същите тия хора, дето преди това бяха партиици, активни борци, ДС доносници и прочие. Комунист = измет!!!

Партийни дейци не е тъждествено на комунисти.Внушава се вече 25 години,но не е.

НЕ СТАНА ЯСНО : 1. КАКВО СЕ СЛУЧИ С МЕСОТО ВЛЯЗЛО В ТРЕНАЖОРНАТА .А СПОРЕД ДУМИТЕ НА МИНИСТЪРКАТА ,,ДОКУМЕНТИТЕ НА ФИРМАТА СА ИЗРЯДНИ" - А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА АНАЛИЗИТЕ НА ВХОД ? 2. ЗА КАКВО СА ТЕЗИ ОТ ВЕТЕРИНАРНАТА ? КАКВО ,,КОНТРОЛИРАТ" ?! НИЩО НОВО ПОД ЗВЕЗДИТЕ: ОТНОВО ЗАРАБОТИ НАЙ-СИГУРНАТА МАШИНА -КОРУПЦИЯТА !!!! СОБСТВЕНИКА НА ТРЕНАЖОРНАТА,,НЕВИНЕН'' ! ВСИЧКИ В СИСТЕМАТА ЗА КОНТРОЛ-НЕВИННИ ! ЕДИНСТВЕНО ВИНОВЕН Е... ПОЧИНАЛИЯ ЧОВЕЧЕЦ

Пише се транжорна, а не ТРЕНАЖОРНА!

Там транжират кравите не ги тренират иначе за другото сте прав.

Къде е сега оня дрисльо дето повтори 100 пъти по телевизията, че случая е приключен. Дано да няма повече жертви.

Антраксът е разработен в Русия като биологично оръжие. Сибирска треска. Какво ли прави в България? Дали не е време да забраним на руснаците да стъпват насам?

Преди половин година гръма скандала с разпращани проби от антракс до военни бази на сащ! Направили били голям гаф, като изпращали живи проби. Първо гръчна Южна Корея, после Хаваи. Проследете скандала и се попитайте имат ли сащ бази в България?

Ахаааа, затова значи САЩ имаха няколкостотин тона антракс през Студената Война - краднали са го от руснаците? Ами антракса дето е бил ползван през първата световна - от немците срещу РУСНАЦИТЕ - пак ли е бил разработен в царска Русия?

еми ....бяла,кранево са дестинации за социлно слаби,за да подържт ниски цени кръчмарите заереждат всякви боклуци...

Проблема в България е,че няма никакъв контрол в държавата на всички нива и във всички области.Ако не беше умрял стопанина от антракс ,може би изобщо нямаше да се разбере за това и още много хора щяха да си отидат.

Изглежда истината се спестява.Да излезе по телевизията отговорно лице и да каже какво точно става.От 27 заведения, 10 заведения дали повторна положителна проба, ами това е към 40%.А колко не са изследвани.Това си е цяла епидемия.Как да идеш на нашето море?Аман от тъпотии и лошо свършена работа.Колко хора са си затворили очите и са гледали през пръсти.Затова сме на този хал.Извинете, но за съжаления голяма част от нас са неграмотни, мързеливи, безотговорни, алчни.

И забележете ЗАЩО СА ДАЛИ ПОВТОРНА ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОБА -ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТТА на извършилите "дезинфекцията"!!! Въпроса ми е: Действително, фактически извършили ли са т.нар. дезинфекция или само са ОПИСАЛИ, че са я извършили? Ако са я извършили на практика - ЗАЩО СА ГО НАПРАВИЛИ НЕКАДЪРНО???!!! За да им се плати повторно ли или защото са си мърльовци?!!! А след като това е факт доколко пробите от другите, отворените вече заведения, са истински и гарантират ли ни здраве? Много са въпросите, много!!! Моето мнение е да се затворят и т.нар. дезинфекциращи фирми - безполезни са на 99,99%

" На лайноморието ако не те отровят ще те набият , но затова пък е скъпо !"

Е как така - хем пробите за наличие на антракс са положителни, хем "няма опасност" за населението?!

trp

има ваксини ето защо и не се продават а трябва еаси

Де бре,яжте не се оплаквайте!

писна ми на "м*ра" от " тъпи селски бизнесмени"

1. Пробите за антракс, взети в 10 заведения във Варна, Кранево и Бяла, са положителни и остават затоворени до повторни проби. Няма никаква опасност за хората, каза д-р Донка Михайлова, и.д. директор на РЗИ. 2. От БАН се разграничиха от твърденията на доц Георги Милошев за наличието на опасни добавки и оцветители в храните, които увреждат човешката ДНК. "Когато се правят подобни изявления човек трябва да бъде по-предпазлив, защото подобна категоричност възбужда социални вълнения. Хората изпадат в паника. заяви доц. Ива Угринова. Ако не намирате сходство , значи не живеете в РБ.

който умрял умрял, който останал жив да е жив и здрав.

пък аз бях на нашето черноморие и се върнах жив и здрав. човек ако си познава националните особености и не е тъп консуматор унищожаващ каквото му поднесат, няма проблеми с оцеляването.

В щатите е ставало. Там даже е имало и умишлено разпространение - изпращане на спори по пощата. Това на нас не ни хрумна изобщо дори че е възможно

Това може ли да стане в Германия и Япония? Ако не може - идете и се научете какво и как се прави! Ако ви трябват нови затвори - постройте ги!

Може и е ставало и в двете- имат си американски окупационни войски.

Че ти откъде мислиш се пръкна сибирската чума? Пратиха ни я по пощата от щатите! Ако не знаеш - това е другото име на антракса!

Разбира се ,че е ставало. В Япония дори и ебола

ВАКСИНАТА ЗА АНТРАКС СЕ ДАВА ПРЕЗ 3 МЕСЕЦА 3 ИНЖЕКЦИИ ... ... ТАКА ЧЕ ЗА 9 МЕСЕЦА БАЯ ХОРА МОГАТ ДА СИ ОТИДАТ ...

ако имаше някой да дава фира, досега да я е дал.

Случаят с антракса е приключен. Забравете го!

Ало, институциите! ЗАЩО=първата дезинфекция е била недостатъчно добра= ??? С какво и от кого е била направена дезинфекцията. Ама как така = Няма никаква опасност за хората = ? Институциите за кого повече мислят, за гражданите или за оборотите на заведенията?

Алоуууу, бизнесаааа, и за туй че некадърно работите(първата дезинфекция да е некачествена, при все лицензирани фирми), пак ли институциите са ви виновни?!?!? Май се оказва, че оборотите са ви по- важни- набързичко да позаметете и да поспестите разходи, ама убавичко да насапунисате собствениците на заведениета затова, че сте лицензирана фирма... какъвто бизнеса, такива и институциите...

Отивам да ударя 2 ракии с профилактична цел, макар, че е рано. Мъка. хе-хе

А този касапин с какво е "обогатявал" месото (каймата), че от 1 крава е направил кебапчета достатъчно за да зареди 27 заведения с тях?

Заразил си е транжорната. После е все тая, какво месо е доставял.

НАЙ-СТРАШЕН Е БЕЛОДРОБНИЯ АНТРАКС - ПРЕДАВА СЕ ЧРЕЗ КАШЛИЦА .... НЕ Е ШЕГА БОЛЕСТ ... НЕ СЕ ЗНАЕ КОЛКО ПОСЕТИТЕЛИ СА ОТНЕСЛИ АНТРАКС У ДОМА СИ ...

АКО НЕ СЕ ХВАНЕ В НАЧАЛЕН СТАДИЙ 100% СМЪРТНОСТ .. .. ТЯЛОТО СЕ ИЗОЛИРА , ВЗИМАТ СЕ ПРОБИ ... ИЗБЯГВА СЕ ВСЯКАКЪВ КОНТАК С КАКВИТО И ДА Е ТЕЧНОСТИ ОТ ТЯЛОТО ... И СЛЕД ТОВА ТЯЛОТО СЕ ИЗГАРЯ В СПЕЦИАЛНА ПЕЩ СЪС ФИЛТРАЦИЯ НА ДИМНИТЕ ГАЗОВЕ ПРЕЗ КИСЕЛИНА И ОСНОВА ....

Е това сега е изключително добър пример, защо сме малка, мръсна и бедна страна с недоволни хорица. Eдин селски тарикат не само че се самоуби, не само разсипа сумати бизнеси, ами застраши и неизвестен брой хора.

на някой ходи ли му се на бг морето??

идиоти има навсякъде

Абе на мен ми се ходи, ама не ща да се връщам в черен найлонов плик нещо...

всяко животно което умре се предава в така наречените кланици и се пуска в продажба - поради факта че в бг-то няма животновадство всякакво меси=о се използва - абе пари да падат инак от каде идва това месо да не си мислите че някои дава пари за да ви прави кебапчета над пат и под пат *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

КРАВАРИТЕ ОТ ФАШНГТОНА УДАРИХА БЪЛГАРИЯ С АНТРАКС ЗА ДА ИЗГОНЯТ РУСКИТЕ ТУРИСТИ :)))) ... ТВА Е ИСТИНАТА :))

Явно са ударили и тебе с тъпотия, за да изгонят руския ти акъл.

ОКАЗА СЕ ЧЕ ЦЕЛИ 9 ГОДИНИ НАШИТЕ ПРАЩАЛИ ОТ ПЕНТАГОНА ПРОБИ СЪС ЖИВ АНТРАКС ПО ЦЯЛ СВЯТ .... ПО-ТОЧНО ПРОВЕРЯВАЛИ САМО 5% , А НЕ 100% ОТ ПРОБИТЕ С МЪРТВИ АТРАКСНИ КОИТО ПРАЩАЛИ ПО ЦЯЛ СВЯТ ЗА КАЛИБРОВКА ЗА ДЕТЕКТОРИТЕ ДЕТО ГО ХВАЩАТ .... ОБАЧЕ СЕ ОКАЗВА ЧЕ СА ИЗПУСКАЛИ ПРОБИ СЪС ЖИВ АНТРАКС "ЕЙ ТАКА СЛУЧАЙНО ":))))

Спиритус магус, не е за смях. Антраксния бацил , и още няколко бактерии са използваните като биологично оръжие микроорганизми. Заразяването с тях чрез инхалиране директно , или на техните спори, предизвиква масово унищожение.

у нас тъпи журналисти винаги става така-няма,няма в началото и по правило ние очакваме обратното и не вярваме на нищо писано

В тая скапана държава нищо не правят като хората само знаят да крадат и лъжат. Първата новина беше, че нямало изтекла продукция а само за лично консумиране, после само кланицата, после се указа, че е пусната по мрежата и сумата обекти. На кое да вярвам вече не знам ??? . За капак на всичко и дезинфекцията не е направена като хората. Но за всичко си е виновен простия народ, че го правят на маймуна :(

Каква е ползата от забраната на бактериологичното оръжие?

Не не, няма никакви проблеми, първо беше една крава, човек, после втора крава, после транжорна, сега заведения - НЯКОЛКО - но НЕ, не се притеснявайте, проблем няма. Верно ли?

Как може от една крава такова разпространение на опасната зараза.Нещо ни лъжат,както винаги. Тоя от тренажорната сигурно само с умрели животни работи и заслужава да го затворят като масов убиец. Няма такава безконтролна държава с ненормални "бизнесмени" като нашата.За пари и живот дават.

ТРАНЖОРНА, а не ТРЕНАЖОРНА?!?!