200 000 каталунци: Свобода за политическите затворници

В Барселона се проведе митинг в подкрепа на задържаните ръководители на две каталунски организации, подкрепящи независимостта от Испания.

Обратно в новината

Коментари - 200 000 каталунци: Свобода за политическите затворници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сепаратистите трябва да се третират като престъпници и да се вкарват в затвора. Нека цялата каталунска върхушка бъде осъдена и пратена в мексикански или колумбийски затвор.

Ами милион каталунци пък искаха на митинг точно обратното- затвор за лидерите на сепаратистите . Сепартистите вместо да отцепят каталунците от Испания, разцепиха самите каталунци.

опа....майданче ли се заформя!!!

Къв майдан, тук мнозинството е срещу отцепването. На референдумите за отцепване докарват към ч0 процента активност. з6 процента само общуват на каталунски, а ч5 ползват ежедневно испански. Останалите общуват и на двата. Кво отцепване бълнуват като са малцинство и отцепниците нямат дори 50 процента от каталунците. Това, че ползват протекциите на местното правителство и наглеят , може лесно да се промени.

Имаш предвид, че може да падне местното каталунско правителство, което е сепаратистко ли. Ами да , мнозинството са срещу сепаратизма, пък и Мадрид може да смени местните палячовци по Конституция.

В ЕС започват да се появяват политзатворници и да се заражда десидентски движение... Западът върви по стъпките на СССР! Хахаха каква ирония, а?????

Няма...

Испанците са много меки и либерални. Трябваше да ги арестуват още като обявиха, че ще правят незаконния референдум, не да ги оставят подвеждат местните и да си правят агитки . Конституцията не позволява отцепване . конституцията е одобрена е с референдум от 90 процента от 68 процента гласували на референдума каталунци . Тия анархисти и агиткаджии , се борят за право да не зачитат законите . такова право няма. Не случайно големите фирми почнаха да бягат . Популиските лидери все пак ще минат леко, някви глоби , щото Испания е либерална/на повечето места по света ще лежат доживотно/, те са си капитализирали популизма, пък каталунците ще работят без пари на местните им поръчители в туризма и строителството, щото това е местният бизнес, всички яки фирми са испански и чужди и се дигат от това дестабилизирано от популистите място.

Алоуууу КРО!!! Ти драги май акаш навътре...и китчицата ти е по мека от на испанците. Задръж си болното мнение и си сменяй по често памперсите защото вониш. Не се напъвай да мислиш защото не ти се удава. Нека напъните ти бъдат съсредоточени върху по малко изцапани гащички. Там ти е силата.

Което пиша ти е доста неудобно и заемаш обичайната си поза на скункс. Претенциозните дебили друго средство нямате освен да опърдите всичко. Накрая пак сте си дебили.

По меки и нагли китки от каталунските сепаратисти няма. Толкова жалък национализъм не съм виждал. Захванаха се с национализъм щото им били много данъците, след това пък не смеят да обявят независимост, щото бягат инвеститорите и щяло да стане по-зле. Няква виртуална независимост- за пред едни са независими, за пред други крият. През цялото време навират отпред като мангалите жените, децата и бабите на незаконните си мероприятие, барем отнесат някое палка, за да реват после като бедни вдовици,колко са онеправдани. И се чудят що не могат да привлекат и половината каталунци за независимост и го компенсират, като говорят от името на мнозинството. Цирков национализм. Да не се чудят , що никога не са имали държава.

Интерсно населението на Каталония на какво мнение е за тази независимост, колко хора реално я подкрепят и силно я искат, докъде са готови да сигнат за нея, от това зависи дали ще има гражданска война в Каталония срещу новия фашистки режим в мадрид и новия Франко - рахой.

А какъв ли щеше да е резултатът от референдум по нашите земи преди 150 г.?

Ами гражданска в Испания няма за какво да има, по-вероятна е гражданска в Каталуния, малцинството сепаратисти срещу мнознството. Нали видя мнозинството на милионен митинг поиска затвор за лидерите на отцениците, тук двеста хиляди ги защитиха.

Европа да им помогне - хахахахха! Европа се чуди как да им запуши устите и да ги принуди да не се отделят от Испания, че като се разцепи Испания, ще се разцепи и фашисткия ЕС!

Глупости.

Рахой действа по Мадуровски с Ердогановски похвати!

Хайде сега,духайте супата тарикати-студена!

Европейският съюз трябва да подкрепя народите от страни членки в техния стремеж към независимост, като при отделяне, новата държава автоматично да става член на Съюза. Така ще се избегнат всякакви драми и сътресения.

само това липсва, и съвсем скоро ще се окажем с 598 малки държавици в рамките на ЕС, все едно е съюз на средновековните феодални княжества

...така ли,казаха?

точно тъй! това ще реши проблема с безработицата и ниското заплащане! всяко село става държава, и си прави правителство, парламент, и всички други държавни институции! ще станем всички я министри, я депутати и експерти, и ликуй народе!!!!

Ако Шотландия и Каталуния са села - защо не?

Абсурд е да няма политически процес на диалог, абсурд е да има насилие и бой по улиците, абсурд е да си говорят с ултиматуми и заядливо, абсурд е, че всичко това не се случва при балканските серсеми, а при уж утвърдена демокрация и в страна, за която никой не казва "бившата франкистка държава"...

Испания си отива към основното състояние на държавата: монархия с диктатор. Европа няма да има нищо против, напротив радва се, защото диктатора слуша по-добре от демократите. Каталунците ще трябва да почакат следващата смяна на диктатора.

социалисти, защо отказват да помагат с богатата си икономика на по-бедните райони на Испания, нали трябва да имат класова солидарност ???

Ами ти като си толкова солидарен защо не си вземеш 10 мангала да си ги храниш и поиш в къщи? Хем ТИ ще си бачкаш и издържаш всички, хем ТЕ ще бачкат жена ти и ТЕБЕ ако ти е кеф. Аман от готованци които само чакат наготово. А между другото има и още кандидати които прииждат непрекъснато. Може да си грабнеш и от тях ако ти е скучно...

Е как да им помогнем като пpавят само глупости, защо Евpопа да подкpепя отделянето им, едва успяхме да постигнем обединение и обща икономическа зона без мита и без пpечки пpез свободното движение на стоки и хоpа

Е, какво пречи след като се отделят, да влязат в ЕС и пак да има безмитна зона и свободно движение?

Да бе, колко му е, ще има само 5-6 турболентни години на несигурности и преговори, на постоянни избори и опити за стабилизация, пред които по-голямата част от бизнеса ще се изнесе от Каталуния из другите провинции, щото бизнесът отива там, където му е лесно и изгодно

аха, когато правите незаконни референдуми - скатаване, а сега...помогни ни европа. това е незаконно дежствие. научете каква е разликата между независим и автономен (просто огромна).

Ти глупак ли си или се правиш на такъв? Какви сравнения си направил? Какво е независимост и какво е автономия? Те са автономия и искат да станат независими!!! Схващаш ли разликата? Провеждат си законен референдум по тяхното си самоуправление, кой каза и къде видя да е незаконен според техните си автономни права и закони, имат си собственно самоуправление. Това, че на испания не им харесва, не значи че е незаконен, а това че от мадрид не го признават, също не значи че нямат права.

дa живеe независимата Каталaнска република!

Пише се Каталунска република. :)

КАТИЛСКА,ще,да е!

В Европа не се чува гласът на народа, а само на КУПЕНИТЕ И ПОСЛУШНИ бюрократи.

Егати елементарните хора манаталите ала Стоиикоф. Икономически егоисти.Но след отделянето от Испания ще им се стъжни живота.Защото сега всичкото им благоденствие идва от кооперираните връзки с Испания. А те ще изчезнат след отцепването Ето ви Украйна номер 2...

Не говори глупости - 80% от производството на Каталуния е за Европа. И не са никакви икономически егоисти - кой нормален човек ще е съгласен на ПО-ВИСОКИ данъци, спрямо всички други?

Точно така-ама по 80% от доставките на този износ за Европа идват от Арагона,Баския,Гранада и т.н.

Нямам идея къде си го прочел но много си далеч от истината. 70% от икономиката и е обвързана с Испания и вече паднаха по БВП на 5-то място в Испания.

Европа няма да ви помогне. Тя отдавна е безчувствена. Може само да ограбва и вече да се самоунищожава със сатанисти и нацисти. Европа е един луд самоубиец, без нормални морални критерии - такова чудо може само да наврежда, включително и на себе си, но не и да помага. Виж ако бяхте араби терористи или мюсюлмани, (по линия на еврейската програма за унищожение на Европа) можеше и да ви помогне.

Такива са именно симптомите на сатанизъм, поздравления за описанието им! Но няма какво да им казват, нека си остане една малка тайна.

Това отдавна не е тайна. Много хора знаят, какво се крие зад нацизма.

Демонстрациите на каталунците в Барселона, много напомнят големите митинги на бкп след савецката окупаця на бг когато с овчи ентусиазъм пред дулата на оражието участваха всички

Тъпотията на троленето трябва да я забранят със закон, а такива като тебе - в заведението на 4-и км!

хахахаахах моного предатели и то за обикновена хартия, е оцветена е в зелено.

Отдавна вече е измислено. Новата на ЮНЕСКО е от еврейско мароканско семейство. А нещо да ви говори за осем века мароканско робство т.е. маврите. Нещо и тук взе да се говори за Източна Румелия.

не е зле, преди да правиш задълбочени политикоисторически анализи, да научиш поне че маврите и мароканците са различни народи, и едните живеят в мароко, а другите в мавритания

Ще им кръцнат автономния статут на областта и ще се приключи с драмата. Това ще постигнат.

ЗА КАТАЛУНИЯ!!!!!!

И за България го бяха кръстили "Свобода", ама се получи "Демокрация:.

Нали виждате драго ми простолюдие, дотук стига "демокрацията" "власт на народа", само размахване на транспаранти "Европа помогни ни". Та еврейчетата кога са разпъвали Ицето на кръста и еврейката Раиса Горбачова кога е склонявала мъжа си да прави демокрация много добре са знаели как да възвърнат робското мислене в простото човечество. Очаквайте и продължение защото елита трябва да си остане елит.

Интересното е, че именно еврейчетата искат разцепване на Испания. Четете и МИСЛЕТЕ!

евреинат путин наи много иска това

Май е точно обратното. Искат да има търкания, но не и независима държава на каталунците. Просто са каталунци и ядат и свинско. Сорос е дал пари единствено за да изследва и наблюдава процеса.

А, кога САЩ ще бомбандират режима в Мадрид?

Въпрос на интереси. Там, в Каталония (или Каталуня, де да знам. Сигурно и каталонците казват на България Булгаря или нео подобно), има ли нефт, газ, злато, нещо, бежанци, талибани, някакви банкови хранилища, урна, каквото и да било, интересно за вземане? То, даже и работна ръка за гъзомиене не се намира там -напротив, набират си я от "Булгаря". Виж, Косово не е същото. Там трябваше да се съсипва една икономика, една голяма държава трябваше да се ослаби, в центъра на Европа. Нали схващаш -големите не се хабят където им падне. Трябва да имат интерес. Каталония не е Ирак, не е Саудитска арабия. Тях спокойно може да си ги мачка и испанското правителство. Не е нужно да се хабят (и трудят)самите кравари за тая работа.

ааа то това е само до победата.после в историята която ние ще напишем ще са борци за народна свобода, също като историите на другите народи и държави!

"Пиянството на един народ ..." Оказва се, че може и в 21 век, народите да се водят за носа от манипулатори и то, с лекота! Демонстрациите на каталунците в Барселона, много напомнят големите митинги на СДС в зората на демокрацията в които с овчи ентусиазъм участваха всички, които оставаха без работа и поминък с настъпването на промените(военни- сто и петдесет хиляди, работници от промишлеността, около милион, интелектуалци(артисти, драскачи и др.))! Никой у нас нямаше програма за изграждане на общество, което да замести смислено социалистическото! По подобен начин Каталуния ще потъне в мизерия, след обявяване на независимостта си! Ще видите! Едва ли имат идея, как ще я карат без изгодите на Европейският Съюз! Испанските инвеститори ще избягат от Каталуния! Испания до максимум ще затрудни търговските връзки с тях В Енергетиката ще имат огромни проблеми! Най вероятно ще българизират Каталуния! Т.е. ще я оставят да се свари в собственият си сос в лапите на МВФ и с кредитен рейтинг "боклук"! Дерзайте каталунци, мизерията е пред вас!

странна манджа си забъркал! добре че не си готвач!

Тази материя не е за твоят интелект и познания! Гледай Би Ти Ви и Нова Телевизия, това за такива като теб е достатъчно за да имате точното мнение по всички въпроси!

Човекът не е готвач, а сомелиер. И в интерес на истината, много добре е анализирал виното (малагата, де).

Мишо, за анализатор не ставаш, верно си забъркал квот ти е подръка. А пък изводите, направо изби змея. А те ако обеднеят, за останалото село Испания, нямам думи.

Че как да не е имало програма? А и Вие сам я назовавате: "овчи ентусиазъм, без работа и поминък с настъпването на промените(военни- сто и петдесет хиляди, работници от промишлеността, около милион, интелектуалци(артисти, драскачи и др.))!"! А аз ще добавя и ограбването на всичко създадено от българския народ, унищожаване пазари и производства в чужди интереси: ".... Не случайно 10 ноември завари Александър Лилов в Лондон. Вече му бяха напълнили чантата и тогава той дойде и приложи този модел за създаване на т.нар. Българска социалистическа партия. Тя въобще не е еквивалент на БКП... БСП беше заченато в американските политически лаборатории на Збигнев Бжежински и на Кисинджър. Това е един типичен съвременен американски политически хибрид..." Из интервю с Академик Борислав Йотов.

Ами докато има още живи офицери от КГБ, естествено че ще има добри манипулатори които да разцепват народите, а както всички знаем, КГБ е наследника на НКВД, ръководен от страховития Лаврентий Берия! Така че ужасите от началото на 20-ти век са се пренесли и в началото на 21-ви век, логично е. Един такъв офицер от КГБ даже управлява една от все-още най-големите държави в света - Русия.

хахахаахах супер, пипна причинно-следствената връзка, то само забавлението ни остана, хахахах

Някаква соросоидна акция. Нали чичко шорош рефинансира фондацията си отровено общество с 18 милиарда свежонапечатани зелени хартийки. Ще има не само за каталунците ...

нас власите докога ще ни подтискате бе?? искаме свобода и правдини помощ, европо!

хахахахаах, счупи ми главата, хахаха От европа си тръгнал да искаш помощ, хахахах

Първо се определи като помак, циганин или влах ще просиш нещо от "европата".

бомбаРдира бе, за 1000-ден път. "Ко стаа?"- Ще ти кажа, момче.- Самозванците от всички страни се боричкат за Престола, дето не е техен, не е бил и никога няма да бъде. Лек и приятен ден на всички.

Предлагам никоя държава да не празнува ден на независимостта, защото се оказва, че няма законен начин тя да бъде постигната.

а ние помаците, докога ще сме помъчини в таз българия? и ние искаме свобода!помагай и на нас, европо!

са "помъчени" и ислямизирани от турците, не от българите!

евлопа да помогне и на нас ромите, дето ни подтискат българите всекидневно! ето демет наши борци за свобода са арестувани отново!

енвропооо, помогни и на нас, ние сме повече, и сме под български гнет по дълго от какалунците!

Ходи си у турция, някой да те спира, там ще видиш един рахат, защо стоиш в България.

разликата между Рахой, Мадуро и Ердоган се топи с всяко действие на Мадрид.

Ирония, брат- човекът иронизира, ама ти не схвана.

Фашизмът отново налазва Испания. Рахой е новия Франко

Демокрация и слободия са различни понятия. Няма как да бъда на свобода тези които да внесат разкол и разрушат европейското единство. Демокрацията и вечните и непреходни евроатлантически ценности трябва да бъдат защитени.

това ако беше в Кърджали и нато вече щеше да въоръжава демократичната опозиция.

"Демокрацията и вечните и непреходни евроатлантически ценности" .... То и в химна на СССР се пееше "...союз нерушимый..." пък взе че се разруши :-Р

Европа подкрепя такива като вас с бомби обратно на Сърбия и Крим. Не разчитайте на двуличници.

глупости, била бургаска област, бла, бла, със собствен парламент, закони, конституция, автономна, как пък го сравни с област, четете ли историята, как може неграмотници да коментират. Каталуня я източват като бананова република точно както и нас, все чужди фирми им държат ресурсите, подменят И историята както нашата. И да припомня как чехословакия се раздели без проблем, ссср също без проблем, та разни интересчии коментират тука. А каква демокрация е щом не се чува народа, щом това искат това трябва да е, не е работа на хора извън каталуня да казват кое е правилно, кое не. А рахой ги доведе дотук след като не спря да ги мачка години наред, каквото повикало това ще сърбат испанците.А франко малко ли ги мачка и им сменя имената,ама за това не се говори а само за нашите турчаля. И сега какво, освен с Мадрид трябва да се пребори с цяла европа която е на подчинение на брюксел, това ли е демокрация всеки да мачка малките.референдума е затова да се чуят малките.

Свършиха ли американските ракети за установяване на демокрация и човешки права.

А България - 2 пъти ни е освобождавала.....

В грешка си. Само веднъж ни е освободила Русия от турците, от османската империя, НО само за да има влияние Русия над проливите Босфора и Дарданелите, не че на руския цар му е пукало за народа и хората под османско иго. А втория път, който визираш, изобщо не ни освободи, ние не сме я канили, нито сме я молили да идва, направо ни поробиха от СССР и ни вкараха насила в социалистическия лагер. И още не можем да се оправим от тяхната "помощ" и сме на това дереже в момента, защото ако мислиш, че сега сме добре, жестоко се лъжеш.

Русия ни е освобождавала 2 пъти от чуждо робство. Българите се надяват Русия да ни освободи 3-ти път

Ще ти кажа - тях само Путя може да освободи от испански "гнет" :)

Пак ви казвам! Каталунците не знаят точно какво искат, но го искат много !

Радикалът губи всичко. Конформистът не печели нищо. "Благословени миротворците", които действат неотстъпно, но винаги и само с добро.

Ако испанец поиска да унищожи Испания ще се вдигнат ли 200 хиляди? Ще се каже: "Ами не е същото!" Каталуния не е нищо повече от Бургаска област, Община Бяла слатина или Благоевградска община. И там се наговорва на не книжовен български език, но всички сме български граждани. Ако Испания се разцепи, то ще е заради измама, алчност и каприз, а не поради необходимост. Никой не е тормозил, ограбвал, пречил на развитието на каталунците. Всеки е имал възможност да работи и да печели добре в държавата. Всички са ползвали равни права. На фона на ЕС Каталуния е една богата област, но това не им стига- искат да са столица! Това е човешка суета, но първо суета и то от алчност. Погледнете до каква степен обезумяват хората! Нито ще литнат в космоса, нито имат някакъв принос към техниката, за да кажем: "Те са новатори и трябва да им дадем щанс, защото испанците ги потискат" а на тях всичко им е подредено и лачено. Живеят от туризъм и вярват, че това щастие е вечно. Явно българската мизерия не им е позната.

Арести, политически репресии а скоро ще пратят и танковете - това е истинското лице на Европа. И това е само началото. Точно за такава война се готви Брюксел и засилва армиите на нато. Рахой има право да поиска помощ дори и сега, без да има общоевропейска армия и швабите ще влязат! Така ще е занапред!

не , това е коварното лице на Азия... Ако някой предизвиква или прави патаклами, то той е азиатски дух, не европейски, бъди сигурен.

Югославия пак ли Азия я бомби на парчета?

Ами нали ги наричаше еврогейове, сега ще видиш как може да стрелят и мачкат измамници и глезльовци, защото испанският крал не е наивник. Освен това ЕК не е изпратила армия, защото няма европейска армия и защото Испания е в НАТО ОТ 1982 година. Виж в Уикипедия.

рахои, плюеше по мадуро за политическите арести, пък гледаи сега какво стана...