Искат затвор за побой над лекари

Българският лекарски съюз настоява насилието над лекари да се инкриминира и да се прилага присъда, каквато и в случаите на побой или заплаха срещу полицай.

Обратно в новината

Коментари - Искат затвор за побой над лекари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според лекарите, те са единствените, които заслужават високи заплати в Булгария, а останалите да мрат ако не плащат! Излиза, чем инженери, учители, пилоти и други специалисти са някакви нещастници, имали глупостта да учат не по-малко, но да имат професия, която не може да изнудва хората! С малки изкл. цялата система са алчни некадърници и изнудвачи!

Знаят ли изобщо хората, колко много работа и усилия са нужни за това да завършиш медицина и да специализираш.Колко безсънни нощи, нерви и пропуснати празници трябва да изтърпиш.Да, това е най трудното и скъпо образование. И вложения през всичките тези години къртовски труд не може да бъде възмезден с 650 лева колкото средно взима един БГ лекар.Имам колеги съкурсници които са в София в ИСУЛ и които с 10 годишен стаж в интензивно отделение рядко връзват 750лв.А хората трябва да свикнат, че всичко в този свят се плаща и жалките им 4.5 лева които плащат на месец за ЗЗО /и то тези които ги плащат/ не могат да заплатят този високоспециализиран труд.И голямата част от тези които не са дали и 1 лев в здравната система /но намират пари за сервиз на 15 годишния си Голф/ ще умират, защото никой с нищо не им е длъжен.Това е. А колкото до г-на който се учудваше как лекар в Германия намира време да пише по форумите.Е и лекарите в Германия имат отпуски и ги прекарват на хубави места с достатъчното честно спечелени пари.

Да, знаят. Няма, как да не разберат, колко време, усилия и пари коства на някого да стане лекар. Въпросът е, какво става след това? Здравната система не ти разрешава хем да лекуваш, хем да си изплатиш обучението, хем да си построиш къща и да храниш семейство. Впрочем, голямата част от населението не може да си купи жилище само със заплата. Излиза, че за да живееш прилично, трябва да шмекеруваш. Колкото по-образован е човек, толкова повече трябва да шмекерува, защото логично е, представите му за стандарт да са по-високи.

Голяма част от написаното до тук е доказателство на думите на Симеон, че чипът ни е сбъркан и трябва да се смени /"материалът" не струва/. Повечето коментари защитават побойниците и искат наказание за лекуващите!!! Ако, не дай Боже, се реализират такива малоумни предложения, ще трябва да се лекуваме при знахари и баячки. Разумните мнения тук са единични. Ако наистина това е потенциалът на БГ, жалко. Който няма разумни предложения, по-добре да не се включва в дискусиите. Злобата и негативизмът ни са неоспорими и с нищо не допринасят за подобряване на живота ни!

Да няма клинични пътеки! Парите за болниците и заплатите на работещите да се калкулират според процента от 1)правилно диагностицирани случаи и според 2)броя на излекуваните (или доведени до подобрение) за предходната година. Така ще отпадне задължението на лекарите да правят "гимнастики" с клинични пътеки и да точат касата, а ще се занимават със диагностика и лечение. И ще се стремят да лекуват, а не да разболяват, белким покрият по-скъпата пътека.

"Който няма разумни предложения..." казваш. Според мен, разумни предложения могат да дават лекарите. Те са в системата и са посветени за ставащото в нея. Преобладаващите лекарски предложения във форума са за повишаване на здр. вноски (до 100, 200, 300 лв.) и заплати в евро. Плюс негативни определения за "тях", "те". От страх да не уронят престижа си, те не коментират във форумите проблемите си, защото "говедата" не са достойни да ги знаят. Е, не може да се очакват разумни предложения от "говедата", след като нямат достатъчно информация. Следователно, хората очакват вътре в съсловието лекарите да си правят предложенията и да си ги отстояват. Но резултатът е, че парите не се разпределят правилно и се закриват болници. И лекарите опират пешкира, защото страдащият човек и близките му виждат тях. А министрите са невидими. И да блъскаш телевизора си, министърката няма да усети. Следователно и "говедата" и "търговците-лекари" са като меко тесто в ръцете на политици и лобисти - разделяй и владей и им гледай сеира! Затова предлагам: всеки, който е недоволен от здравната политика да се разграничи от нея като се държи прилично! Лекари и пациенти сме от едната страна на барикадата, произходът ни е ганьовски и духът възрожденски.

Прочетохте ли за онзи от Г. Оряховица ? Това ви чака всички ... Хайде ругайте си сега,че скоро и вашия ред иде....

Да, прочетохме. Случаят доказва, че лекарите отдавна са в червената книга. Останават само търговците. Лекар е невъзможно да оцелее като такъв, при тази здравна политика, която му пречи да лекува. За разлика от останалите търговци на стоки и услуги, продавачите на здравни са изумително груби, безцеремонни лукави с клиентите си.

когато има осаден лекар за лекарска грешка,тогава да има и осудени за побои над лекар.

Глупости на таркалета!На работното място,приемам за нормално да бъде защитен от закона.Но какво става , ако се случи случка на улицата?!Излиза ,че ако стане някакъв уличен инцидент от общ характер,докторчетата ще имат повече права от другите?!Не ми се вЕрва!

Тва е. Сега предполагам вече сте наясно, ако излезете на протест колко матриал шъ въ подкрепи.

Ако не се лъжа всичко това го има в наказателния кодекс - побоя е подсъден, като при изпълнение на служебни задължения има утежняващи вината обстоятелства. Трябва само да се прилага закона.

НА ПОЧИНАЛ ВСЛЕДСТВИЕ НА ЛЕКАРСКА И СЕСТРИНСКА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ СЪЖАЛЯВАМ ЗА НЕЩАСТНИЦИТЕ КОИТО ЦЯЛ ЖИВОТ БАЧКАХА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ НА ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВИЦА АНА НАКРАЯ СЕ ДЪРЖАХА НАГЛО С ТЯХ И СТЕХНИТЕ БЛИЗКИ АКО ИМА СВЕСТНИ ВСЕ ОЩЕ ДОКТОРИ МОЛЯ ВИ РАЗГРАНИЧЕТЕ СЕ ОТ АЛЧНИТЕ И НЕКАДЪРНИ КОЛЕГИ

Искам да изразя благодарност на д-р Таслакова от 22-ра поликлимика в София.Тя е добър лекар и се отнася с внимание към пациентите си.

Не можеш да изгубиш вяря ако я нямаш.Народът ни не вярва във нищо защото за да вярваш се иска интелект,те като животните вярват в якото плюскане и в здравият секс.

За съжеление има много колеги,които са изгубели човешки облик и във всичко виждат пари!Това са обикновено колеги на средна възраст,от старото поколение почти никой не остана те бяха хора отдадени на професията ,младите са още много неопитни ,но при такъв пример мнозина ще станат същите "чакали" да ме прощават колегите ама е така!Аз отидох да уча медицина, защото вярвах,че мога да помагам на хората и да облекчавам страданията им,понеже нямах връзки и въпреки,че бях 8 по успех от випуска си за мен работа не се намери по специялноста,работих като хамалин известно време/здрав съм физически и добре сложен/,след това като "бяла престилка" в МЕТРО,после като водещ в една регионална радиостанция,накрая успех и аз незнам как да се вредя за една специализация и след това поради стечение на обстоятелствата попаднах като девета дупка на кавала в болница и там се сблъсках със суровата действителност,когато колега ми каза при един случай"Спри да му правиш сърдечен масаж от него нямаме полза беден е,нека и патолозите да поработят" или когато едни хорица чието дете беше си цепнало жестоко устната при един инцидент ги върнаха защото "нямало такава пътека" и трябвало да пишат счупен нос и да лежи 4-5 дни в болница,а просто ги мързеше да шият,това детенце аз лично въпреки,че не бях на смяна му заших устната на паркинга,защото никой нямаше да ми позволи да го правя в болницата и тези хора ме гледаха учудени,че аз го правя и съм мил и го правя добре....и накрая ми казаха "Ама докторе ние нямаме пари,защото сме безработни и няма как да ви платим искате ли една ябълка и ми подадаха една ябълка" това ме трогна от сърце,не взех ябълката,но им благодарих за жеста!Трябва да знаете,че такива като мен не са малко,но има и много от другите повече са от нас за съжеление.....

Свалям ти шапка господин ,просто доктор.Разбрал си самата истина.Само такива ,като тебе ,ще върнат вярата на българите към лекарите.

Онемях... Наистина ли сте Доктор? Бъдете жив и здрав! Заплатите са нищожни за такива като Вас. Но аз Ви пожелавам, след всяко дежурство да си тръгвате с по една ... ябълка!

Е, е, е! Писал се DOCTOR, пък се оплете в термините! Прочети някъде за разликата между "вяра" и "доверие"! Ти (колкото и да ти се иска) НЕ си богоравен, за да ти вярват. За вярата не е нужен интелект. А, душа! На друг човек, ТЕ могат само да се доверят, стига той да е заслужил по някакъв начин тяхното довериере. За което са нужни интелект и сърце. Впрочем, ти от кои животни си произлязъл, че не знаеш тези неща?

Извън работното място може ли да го поступат малко,защото някои си го заслужават.И защо трябва да има такъв закон само за лекарите?Ами учителите може ли да ги бият,примерно?За лекарчето от чужбина искам да го попитам защо при толкова кадърни лекари в България има толкова много алтернативни лечители на глава от населението?/май са повече на брой от лекарите/Аз си го обяснявам,че хората са изгубили вяра в лекарските способности и търсят спасение в магове,екстрасенси,ходжи,аязма,църкви и манастири.Лекарче,така ли е в чужбина?Лично за себе си констатирам,че колкото повече ме лекуват лекарите,толзова по-зле се чувстам.

Лекарите в България са най-организираната престъпна група на този етап .Те са "Бялата мафия".С тях никой до сега не се е преборил т.е. да осъди лекар за безхаберието им и за причината за смъртта на доста и то малки и млади хора в България.Те винаги успяват да се спасят,защото са най-организираната мафия в страната ни до сега.А в България останаха много малко кадърни лекари всичко друго е некадърно.Казвам го от личен опит и ходене по мъките години наред заради Бялата мафия-за която в България няма закони.Като чуя лекар и се ужасявам!!А това ,че се мислят,че са по-висши от всички други е вярно. Съд за лекарите ,които заради безхаберието са допуснали да загубят живота си много хора!!! Засилен контрол над работата им и изхода от заболяването на всеки пациент!В България това не са лекари-това са търгаши и то ужасни ,ако нямаш пари дори да умираш никой от тях не те поглежда.За мен те имат професионално зболяване-"Загубване на човешката същност".Жалко много жалко за всички хора в Бъгария,защото ще ги лекуват българси лекари-от Бялата мафия.Тежко ни и горко!!!

Истината е по-средата, скъпи съграждани. Не влагайте толкова енергия в критикуването на лекарите защото след време ентусиазмът ви ще поспадне.

Студентите по държавна поръчка да се задължат определен период от практиката си като специалисти, да работят тук, в БГ, докато върнат на данъкоплатците вложените в обучението им средства. Сега какво се получава - аз/ние данъкоплатците влагаме средства в обучението на кадри, които след като завършат образованието си, отиват да лекуват чужди болни и да работят за чужди икономики, и да пълнят пенсионните фондове на други държави....

А като засилят товите собствени деца в Горнонанадолнище при циганите каква песен ще запееш, бе драги? Защото държавна поръчка не са само студентите медици, нали се сещаш.

А лекарите правят каквото си искат, но няма проблем.

Аз искам смъртно наказание за лекар рекетиращ родилка със здравна осигуровка.Колко хиляди трябва да получават лекарите, за да не рекетират бъдещите майки?

Начинаещ-3500лв., специалист-терапевт-7000лв., специалист-хирург-10 000лв.

В затвора е лесно - безплатно храна, топлина, защитници на правата ти... По-полезно би било да се наказват проявителите на агресия с обществено полезен труд - САНИТАРИ в линейките. Сега когато болен в безпомощно състояние трябва да се качи в линейка трябва да мобилизираш комшиите /които в много случаи са също безпомощни/ да носят по стълбите пострадалия. Убедена съм, че агресивните типове биха си взели поука ако ги принудим да поработят БЕЗВЪЗМЕЗНО в Спешна помощ!

Първични инстинкти и агресия, на оскотяла нация, в загинала държава... Това е видно в почти 100% от коментарите тук. Ще ви гледам сеира, когато унищожите и последния си лекар....

След като лекарите произхождат от оскотялата нация и живеят в загиналата държава, как преодоляват разните първични инстинкти и агресия и успяват да запазят човешките си добродетели непокътнати? Вероятно дългогодишното вглъбяване в науката заличава родовата памет и социалната изолация ги спасява от общуване със себеподобните "говеда"?

Е лекарят не е ли длъжностно лице? Като такова и сега има наказание в НК. Закони има. Просто никой не следи дали се спазват и да наказва, когато се нарушават. Иначе закони си има!

Колкото по - лоши ставате, толкова по- малко ИСТИНСКА лекарска помощ ще получавате, агресиятя под каквато и да е ф орма няма да ви реши проблемите, неуважението към лекарите води до така посоченото формално изпълнение на лекарската помощ, ще ви видя като останете без лекари, тогава се лекувайте сами. Пожелавам ви успех.

Все пак, да не забравяме, че Вие лекарите направихте всичко по силите си за да сте на това дередже. Сега просто Ви остава да се наслаждавате на състоянието си. Ако нямате отговор защо ..... много сте я закъсали!!!

Заради некадърните лекари и сега се лекувам сам.Здравеопазването в България вече е лукс, а най-наглите лекари обикновено са и най-сбъркалите професията си.Takива като тях си заслужават боя и омразата на народа.

Естествено, че агресията няма да реши проблема. Но и липсата й също няма да го реши. Изобщо, как ще те лекува един лекар, не зависи от агресията, а от лекаря. Тя (агресията) идва след "лечението" (или провала му, или отказа) и целта й е поне да не се чувстваш идиот.

И ние искаме съд за лекарски грешки, ама няма! Извинявам се на свестните лекари, но болшинството от колегите им са просто едни търгаши, за които човешкият живот и съдба е едно голямо нищо!

А вас на колко да ви съдим като избивате хора от некадърност и мързел? Когато няма закон, има счупени крака.

Жалко е че повечето лекари получават комисионни от погребателните дружества.

Такива нагли, безотговорни, некадърни и алчни са нашите псевдо - лекари, псевдо-зъболекари, псевдо-аптекари, та дори и НАТО да ги пази пак ще има желаещи да ги бият!

Ей прост народ - бедна държава. Като се изнесем всички лекари от бедната ви държавица ще ви лекува оня горе. Аз работя в Германия и тук лекарите са най уважаваната и богата прослойка в обществото. А коментаторите на Хипократовата клетва нека я прочетат първо.Никаде в нея не пише, че лекаря е длъжен безвъзмездно да лекува. Освен лекарите които са го научили.

Сега излъга. И аз съм живяла в Германия и си спомням лекарските стачки отпреди 2-3 години. Лекарите изобщо не са от най-платените професии тук.

Той и сега ни лекува този отгоре и когато упее ни спасява от вас....ама вие сте много убийци,а той един,затова не всички успява да спаси.....а ти драги ми докторе,като си отишъл в Германия си мълчи и не плюй Родината,че "докторството ти" са го платили нашите майки и бащи и ние....

Дали бедната ни държавице ти е дала образованието, нагло същество, точно тя е, нали, това ли е високообразованата ти благодарност към това, което ти е дала бедната ни държава, я да видим дали щеше да завършиш в Германия. Изнасяй се, от тебе тук полза няма, а никой не ти иска простотията и наглостта.

Ей , много лекари в "странство" , все презадоволени и високо ценени , а пък где време да висят в БГ форумите, бре,бре повярвах ти!

В древен Рим са отрязвали ръцете на лекар, чийто пациент почине по време на операция.

Май много взеха да искат без да дават/ случаят с господина в габровската болница/. След като умишлено са обрекли човека защото е бедняк не заслужават ли най-тежкото наказание,или са богопомазани? Иначе много знаещия господин Райчинов какви мерки ще предприеме,защо прокуратурата спи за пореден път?

А затвор за лекарски грешки не искат ли? Или за безхаберие? То примери много напоследък....някои от тях и с фатален край...

Изглежда има за какво да ги бият, доста нагли и алчни станаха напоследък.

Сексуално на работното място по време на нощно дежурство ли? Запитва нощна медицинска сестра.

Az sum za

Тия не разбраха ли, че са нежелани в България. Носят на тормоз, на бой и пак си натискат парцалите. По-оправните си искат парички. Те да останат. Айде бе правят се на футболисти и заплати искат даже!

"няма ефективна присъда за насилие върху медицинско лице" - а има ли ефективна присъда за смърт от лекарска грешка???

А за лекарски грешки - насилие над пациенти? Тишина, само колегиалност една!

Закона си го има и сега., но ми е много интересно защо никой лекар не си търси правата в съда., единия го пребили другия го псували..... ами хайде де има адвокати има съдилища .,защо е необходима специална поправка на закона за тях... А какво да кажем ние - кокато отида в болницата с направление и същия този лекар започва да ти се кара и да се държи с теб все едно си някакво нищожество и само защото не си отишъл в частния му кабинет и вместо 2,40 да те натресе с 30 лв ... Има много неща за промяна съгласен съм но недейте да почвате от опашката... като ше се реже нека да е главата. А това което все говорят тези профсъюзи са пълни ГЛУПОСТИ. Всички стачкуват всички заплащват но никои не напуска... така беше и с учители и с доктори и с полицаи и какви ли още не ДЪРЖАВНИ храненици. Аз съм съгласен да останат 500 лекаря да взимат по 5 милиона заплата но когато опреш до тях да могат да помогнат и да се държат с теб като ЧОВЕк....

ако не искат насилие да си вършат съвестно работата!!! Вчера бях на погребение на 3 годишно момченце почина от апандисит след тяхна грешка

Дами и г-да лекари актуализирайте си исканията. Не ДО 6 години, а ОТ 3 до 6 години (например). Щото ако няма ОТ просто ще стане "условно"

Не мога да повярвам - добре дошли в страната на двойните стандарти, явно лекарите се мислят за много по висша каста от нас - простосмъртните. Цигани и лекари - сблъсък на титаните... А ние - обикновените граждани, ще се надяваме Господ да съди грешните, защото държава на място все още няма :( Даже вече можете да премахнете и Хипократовата клетва - нея май първа я забравихте!

Председателят на съсловната организация доктор Цветан Райчинов обясни пред Дарик радио, че санкцията в двата случая трябва да бъде еднаква, тъй като до момента няма ефективна присъда за насилие върху медицинско лице.- НЕКА Д-Ррайчинов отговори колко са лекарите с ефективна присъда за лекарски грешки и за рекет /подкупи/.

Ние искаме същата мярка за тях, при насилие над пациента!

Искам 66 години затвор за лекар -рекетьор.

Те лекарите да не би да са нехора или що?Всички хора и граждани са равни прид закона и насилието и посегателството над тях се наказва!Лекарите какво искат ,ами насилието над мед.сестрите,а?Дето отнасят тежеста на професията докато доктора казва направете това онова....ами фелшерите,а?А кой ще наказва докторите за бездействие дето измориха сумати народ и се оглеждат като лешояди кой да превърнат в донор,че да гепят някоя пара странично.....айде няма нужда от по равни от равните!!!

Аз пък искам 6 г. затвори 60 000 евро глоба и лишаване от права да практикува завинаги лекар допуснал грешка в следсвие на което пациентът е починал.

+1, един осъден лекар няма.

съгласен съм с колегата на 100 %