Coca-Cola: Не сме виновни за затлъстяването в САЩ

Coca-Cola не носи отговорност за затлъстяването на американците, коментира изпълнителният директор на компанията Мухтар Кент по повод предложението на нюйоркския кмет Майкъл Блумбърг да се ограничи потреблението на напитки със съдържание на захар.

Обратно в новината

Коментари - Coca-Cola: Не сме виновни за затлъстяването в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По начало това е съвсем погрешен начин на разсъждение - че някой друг може да е виновен за затлъстяването на човека .А самият той е някаква жертва на измама.Човек винаги сам си е виновен за всичко.Особено това се отнася за американците живота на които познавам от близо.Когато дали на едно животно да пие алкохол и то отказало Нане Вуте дълбокомискленно заключил - ами то затова е и животно защото не пие.Ако американците можеха да мислят като животните просто нямаше да пият вместо да се оплакват и да търсят вината все в другите.

Все пак не може всички да спрем да пием кола, нали някой трябва да издържа световната корпорация, голяма работа като това водило до затлъстяване и диабет, нали и фармацевтите са хора и те трябва да оцеляват в този свят.

освен вредната захар и аспартам за подслаждане се ползва и цорн съруп които сущо е вреден. изобщо храните и напитките получавани по неестествен начин няма как да не са вредни. това което спасява концерни като кокакола са милярдите които са натрупали. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Проблемът на американците не е само Кока кола. За съжаление тук във всички храни слагат захар, включително и в хляба. Всъщност те дори не ползват захара, високофруктозен царевичен сироп, който е много по-вреден от захарта.

Може и да не са виновни, със сигурност не са, ама дето от водичка правят милиони милиончета, те там е въпросът. Ама и ние сме балами, гълтаме и плащаме.

всичко идва от гмо храните, а аспартаме си е отрова.

По цял ден плющя гигантски количества нискокачествена храна, пия алкохол колкото почерпят, никакъв спорт не практикувам и съм дебел, мързелив и грозен. Кока Кола са виновни!

"Още една вредна съставка - кокаин, която се е съдържала в напитката, е премахната през 1903 г." - е колко пък да е вредна :)

Вредното е, че са я продавали за 2 долара, не за 100 ;)

Не САМО НИЕ сме виновни за затлъстяването .

Напротив. НИЕ и само НИЕ сме си виновни за килцата. И аз имах наднормено тегло преди 5 години. Сега ям МАК,KFC, бургери и дюнери без проблем. Тичам всяка божа вечер по 5 км от 5 години насам. Без изключение. И вече нямам проблеми.

Кой нормален човек го пие този черен катран?!?! Вода, захар и черна боя?!?! Айде, моля ви се...разкарайте този боклук от тук!

Вярно е, нямат вина никаква. Ето, например аз много рядко пия КОКА-КОЛА, чувствам се гадно от нея. Въпреки това съм с наднормено тегло. Май трябва да намаля и МакДоналдс-а...въпреки, че ако ги питаш, и те ще кажат, и то съвсем правилно, че вина нямат никаква за наднорменото тегло. Да не ни ги пъхат в устата те насила?!...

Аааа няма проблем с МакДоналдс-а, продължавай да обядваш там. За вечеря може да пробваш и с KFC. Ще отслабнеш да знаеш.

След като Кола и Пепси променят съставките, защото в противен случай трябва да пишат, че напитките са карцерогенни, тази промяна ще я правят ли тук или само за Американския пазар? Струва ми се, че пак нас ще ни оставят да се тровим стабилно, защото тук няма кой да ги контролира!

нали знаете, откъде идва името на рекламирана напоследък напитка? ....АСПАртам.... найс а?

КОЙ ВИ ИЗЛЪГА, ЧЕ АСПАРТАМ+АЦЕТИЛСУЛФАМ Е ПО-ДОБРЕ ОТ ЗАХАР???

след като са махнали кокаина трябва да си сменят името вече на са кока кола, а само кола

Правилно!

Mеждy американците има жестоко пbлни хора. Cтрашно дебели. толкова дебели, че човек се плаши от гледката!!! за саjaление и в Bbлгарuя наблудавам вече доста дебели млади хора!!! просто е необходимо много, много да се говори по този вапрос. Aз се занимавам с иога от млади години. B иога има невероятно добри yпражненя /асани, пози/. има практичен начин на хранене, има полезни краткотраини гладyванuя. Bсички те са с много добар ефект. Aз лично кока-кола и сокове от магазина не пuя. 50 години вече вечерята ми е 50-80гр елда, 2 сyп.лbжици сyрово белено тиквено семе, 1 сyп.л. сyрово сланчогледово семе, 2 лbжици стафиди-- всичко това сyтрин заливам сас стyдена вода 1:3 /по чашката елда/ Bечерята ми е готова. Tова може и за закyска да се направи. Kолограмите ми не са промененеи 50 години. Oпитаите! желая ви yспех!

на тая цена??? не мерси....

как си оживял се чудя

анорексията не прощава, а теглото не ти се променя защото не може надолу..

После ще се чудя в коя психиатрия да отида... Аман от крайности!

Готини са американците. Тъпчат двоен бургер с торба картофи ама за да не дебелеят пият диетична кола и само търсят кого да осъдят че нещо не били разбрали

Много точно казано! А към двойния бургер често прибавят и огромен млечен шейк с карамел, сметана, захани пръчици и т.н. простотии докато самият той стане поне 2000 ккал.

Те не са спрели да ядат полуфабрикати, пържени картофи, хамбургери и други мазнотии, колата им е виновна...

Наскоро бях свидетел на интересна инициатива/промоция/.В двора на училище се раздаваше безплатно Кока.Децата пиха на воля.

Айде стига моля ви се. Кока Кола със захар е виновна?!?! И натуралните сокове имат захар, и кафето си го пием със захар. Какво мислите, че подсладителите като Аспартам и Ацесулфам са по-добри? Напротив, това са ИСТИНСКИТЕ отрови.

Ало, знаещият, по приницип съм миролюбив, но побеснявам от неграмотници като теб! Хайде ограмоти се малко, ако ти е възможно: Аспартам (Aspartame), носещ кодовото име Е951, служи за подсладител на храни и напитки, като замества "вредната" захар /която все пак се извлича от растения, макар че при рафинирането й и в нея влизат доста вредни съставки/. Ето какво казват специалистите: Аспартам съдържа токсични киселини, които могат да причинят мозъчни проблеми. Използва се в голяма част от безалкохолните напитки, сладкиши, шоколади, храни, пасти за зъби, Кола и Пепси Лайт, дъвки Орбит без захар, разтворими напитки тип STEP и прочие.

Ама че го каза, че при рафинирането влизали вредни съставки! Рафинираната захар е с чистота 99.99% и е един от най-чистите промишлени продукти.

Кафявата захар, която я превъзнасят едва ли не като полезна, съдържа всички вредни съставки от меласата. Просто е спестено едно рафиниране, а пък я продават по-скъпо. Средното IQ на хората е ниско и се връзват. Апропо, безвредна захар няма.

Честно казано не ти разбирам проблем - аз казвам че Аспартам е вреден, ти ми спориш и говориш същото. А подсладители се използват в Лайт - точно заради това да искаш да смениш Кока Кола южуъл с Лайт си е безумие...

Аспатам е преди всичко евтин и карценогенен. Позволен е от Буш след жестоко лобиране, но се позволява в малки количества, които се надвишават със 2 напитки. Затова Кока Кола и Пепси Кола са задължени да сложат надпис. Съгласно комисията за храни и медикаменти в САЩ са длъжни да го направят. В БГ не се използва -- използва се глюкозен сироп, който е още по-евтин, но не е карценогенен. Само Лайт имат аспартам. Зеро не се знае какво има. Има прост експеримент с Кока Кола, поради който не беше допускана в БГ дълго време: Дава се концентрат от напитката на плъхове. След около месец два умират. Проблема е че умират от рак на черния дроб... При това във времената когато не се слагаха заместители на захарта. Така че не е от захарта. Тексим поради тази причина не допускаше дълго време Кока Кола и Швепс. Заради забранени и вредни съставки. Така че Нюйоркчани са прави. Не е шега работа да се принудят тези фирми да сложат надпис че са канцерогенни.

Трябва да ограничат предлагането на тези отрови.....

Ха-ха-ха, прави са. Всеки сам е отговорен за собственото си здраве. Те си предлагат продуктите, а който иска си ги купува.Проблемът е в неинформираността ни и безотговорното ни отношение към всичко, а най-вече към това какво хвърляме в стомасите си.

+1 Живеем като прасета - после някой друг да ни е виновен.

Абе, прав сте, и аз съм същият, но и Количката си е световна над 100-годишна мафия. Ако някой, преди да го гръмнат, успее да влезе вътре и да изнесе на светло какво и как се прави, сигурно ще ни падне шапката...