17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Адвокадски хонорари не плащам!!!!!!

Е щом адвокати и погребални агенти влизат в една схема, смятайте на къде вървим.

https://www.facebook.com/348718982355954/videos/187696182156093/

Цената да не се пипа, тези неморални практики трябва да спрат и затвор за адвокатите!

Излиза ли че всички е плащаме цената за хонорар на адвокати и посредници. Аз дори сега незнам как ще дам 350 за Гражданска, миналата ми беше 210

Като чета коментарите застраховката може да стане и над хиляда лева при подкрепата за тази,дето се мисли за съд,че обвинява наляво и надясно и съвети на съда да дава кое е по справедливост. Колко е застраховката на запад,че да покриват до 10 милиона?А у нас се иска до 20 хиляди и се получава форумна подкрепа.Заслужавате и 5 пиляди застраховка,но и такива като мен ще я плащат.

Големият въпрос е - защо практически толерира и какво прави държавата за предотвратяване на тази мафиотска схема след като това обстоятелство е известно от години ???

Ебем ти махията. Никога няма да си купя кола. Мазните адвокачета ще станат още по-гнусни.

Адвокатите въобще не трябва да се подускат да се занимават с тези неща. Пострадалите само с 20 хил а те с много повече накрая

JUDES

"Практиките са ужасяващи - като се започне от това да се прибират по 80-90% от обезщетението под формата на адвокатски хонорар, наемат се погребални агенти, работи се със служители на МВР“. . . коментира Светла Нестерова, председател на Асоциацията на застрахователите. А ние как да коментираме факта, че е практика хора призвани да опазват реда и закона в държавата са се превърнали (това което твърдя от години!) в криминогенен фактор?!!! Един „овчар“ наскоро бе казал, че е нормално това, всяко стадо да си има своите черни овце. Само че бели овце вече не останаха, черните ги изядоха. А тези, които се спасиха и те почерняха. Заразата е поголовна, като черна африканска чума. Оялите се черни овце стават овчари и продължаеат да се тъпчат. . . откъде ни дойде таз зараза?

работа...едно на ръка адвокатите правят хиляди левове, ако не и милиони, на гърба на честните хора, дето си плащат, а и да не говорим за манго джери, дето кара някакви бракми как ще почне да си търси обезщетения за щяло и нещяло..

Ама тези адвокати кой ги пита за мнението им относно застраховките??? Схеми свързани с обезщетение за инцидент е толко неморално, че думи нямам за това///

Леееелеееее...това не трябва да се случва никога!! Тия достатъчно пари трупат с тия грандиозни схеми, не им ли стигат!??!?

Пример,който е анонимен не е пример,а клюка. Съдът е този,който да преценява размера по справедливост,а не да получава съвети от тази.

По-добре да не се пипа цената на застраховката, че тия адвокатчета съвсем ще нагрухат.

Най- големите обирджии са именно застрахователите. Когато наистина има нужда от застраховка,поради болест,телесна повреда или временна нетрудоспособност,се почва едно мотаене до безкрай. Винаги се намира клауза, която те използват ,за да не платят застраховката. Затова пищят,че адвокатите( които също са тарикати) ги надхитряват. Ощетен е винаги този, който си плаща редовно застраховката. Не само в България,а по цял свят тези компании са крадци на парите на хората,

Много се извинявам, но да вземеш 5000лв. от адвокат ей така, щото ти трябвали спешно пари, без за момент да се замислиш, си е чиста проба измама и кражба посред бях ден. Това е равносилно да хвърлиш парите от терасата. Никой не иска да плаща за простотията на такива баламурници. Тука нещо пак не се връзват нещата и ми мирише на добре позната схема "излапахме парите...ами сега данакоплатеца ще плаща".

същото да стане след като гробарите приемат застрахавани при здравеопаването! рекет от болници,застрахователи ,мутрагенски съдии-изпразнители и всички от лекарска мафия!!!

Нашата кола струва 2-3 хиляди. Всяка година застраховката ще ми е половината кола, така ли ? Искам да съм мазно адвокатче!

Като я чух тази новина настръхнах, как 1000 лв. - като добавя и данък, обслжване на автомобила и тн, аз по добре пеша да вървя. Хароде не спи! Стига сме пълнили джобовете на адвокати и какво ли не

Освен да чуваш е хубаво и да разбираш. 1000 може да стигне, а не ще стане. И не за всички. Винаги е от ...до.

Защо системата на застраховане „Бонус-малус" най-после не влезе в действие?!Така редовните и съвестни шофьори ще плащат по-малка застраховка , ...ама адвокатите няма да си получават солидните проценти от пострадалите...

ако искате и 5000 ги направете , спирам да плащам , съветвам колегите шофьори да постъпят по същия начин , иначе справяне с тая мафия няма , колкото по скъпи стават застраховките толкова повече се редят около кацата

За адвокатите закони няма ли? Нещата са прости: имаш нарушения през годината гражданската отговорност висока, нямаш и си примерен шофьор надолу. Всички го знаят но никой не иска да го въведе. За мен вината е на народните депутати.

1000 лв са малко за рецидивистите по пътищата. Обаче откъде накъде аз, без нарушение 20г ще плащам пак толкова. Я въвеждайте Бонус Маус системата и да се приключва с тази глупост. А по отношение на обезщетенията, ами има си Европейска директива, съобразявайте се с нея, че после всички ще плащаме....отново!

Поредната схема за източване на пари от народа. Халал да им е на адвокатчетата

Kak s tiq sme6ni zaplatki da pla6tame po 1000 leva za zastrahovka a tiq dolni i mrusni advokati da trupat bogatstva na gurba na Naroda??? Koe po napred da si platq??

В България трябва най-накрая да бъдат въведени строги закони и правила и те да започнат да се спазват и да има контрол. Не може да се раздават книжки под път и над път, всеки да кара като безсмъртен, ежесекудно да стават ПТП и накрая в отношенията между застраховател и клиент да участват и адвокати, чиято цел е да напълнят единсвено своя джоб. Определено не заслужават всички шофьори да се вдига ГО, но безграничното изплащане на обезщетения на всички некадърници по пътищата ще доведе до това.

Знае се кои са канторите, знае се кои са адвокатите и защо всички се правят на разсеяни и всички шофьори трябва да плащат заради тях?

Porednata tupotiq. Emigriram. Vsichki advokati mulioneri na gurba na naroda haha

И без това не ползваш български език.

Advokatite vednaga nadignaha glas kato se okaza, che shte im sprat shemichkite. Kak taka vinagi uspyavat da nameryat dalaverite...

Тези адвокати са най-долната прослойка. Аз как да плата 1000 лв застраховка, колата отива на скраб мисля!

Застрахователите си прибират парички, адвокатите явно и те прибират доста големи суми за нищо работа, а обикновените хорица бачкат по цял ден за да им пълнят гърлата на тези малоумници. Накрая някой идиот повярвал си на пътя ги помете и нищо насреща. Първо чакаш адски много време да разследва и определи размера на щетата, и докато изплатят обезщетението човека отдавна е забравил за случилото се и се справил със ситуацията... Направо се подиграват !!

Не Стояне, не си прав. Адвоката взима пари защото знае това, което обикновения човек го МЪРЗИ да прочете. Адвоката инвестира времето си в познаването на закона и в контактите си. Плащаш за да ползваш точно това. Ти имаш доходи защото това което вършиш някой го плаща. Съвсем друг въпрос е дали адвокатите като цяло са коректни към клиентите си-- отговора е по-скоро не. Затова ги смятаме за мошеници, но те се облагодетелстват от невежеството на хората. Прост народ- лоша работа.

"Брат или сестра може да получат до 15 хил. лв., а до 5 хил. лв. – по изключение други лица, които са създали емоционални отношения с починалия по време на настъпване на непозволеното увреждане, довело до смъртта." Как може за "емоционални отношения" да се раздават парички? Тази схемичка толкова от далеч смърди,че не е истина!

Нека Ви разкажа случай от първо лице. Само-катастрофа с български автомобил и български водач в Хърватска. Загинал на място мой роднина. На 23-я час от събитието получих от Консула преведена на български присъда срещу водача. Съпруга и две деца - наследници на починалия и имащи право на обезщетение. Среща в офис на застрахователя - оферта да изплати 3х 10 000лв. веднага по посочена сметка. Само, че не предвиди ,че съм чел малките букви. Отговора ми бе " Не благодаря, ще се обърна към ф-ма Авус" тя е специализирана в такова представителство .Подробност - при събитие се прилага местното законодателство в страната където се е случило - при мен таван 150 000 евро. Отговора на Застрахователя след 5мин. съвещание - 3х20 000 лв. Не благодаря. Предоставих сметка и предварително съгласие и на другия ден преведоха 3х 35 000лв. без никакво пазарене. Причината са съгласието на потърпевшите -нямаха средства дори да транспортират тленните останки на починали. Да, грозно беше, пазарим се като на Женския пазар за цената на живота. Но Вие преценете дали застрахователя е на загуба. Просто в повечето компании, вътрешните правила изискват отказ от плащане, 50% се отказват веднага. От останалите 50% едва 20-30% продължават до край и те ВИНАГИ печелят делата. Но застрахователя вече е намалил обезщетенията с 60-70% и е ползвал финансовия ресурс година /две. На финала той е на печалба. Пожелавам им на Застрахователите лично да получат такова обезщететие, пък после отново да коментират.

А хората как ще бъдат информирани за това колко точно пари ще получат от обезщетението? Всеки адвокат може да се възползва от незнанието на страдащите хора и да ги ограби в моментите на болка... отново никаква мисъл за хората, а ние да си приберем паричките, пък другите кучета ги яли!

BRCK

Застрахователите лъжат като дърти цигани. Лесно може да се провери колко пари са събрали от ГО и колко обещетения са платили за 2017 например. Общо взето плащат двойно по-мако и останалото потъва по врътки. Също така ни лъжат ,че много плащали за събития в Чужбина. И тн и тн. Всеки математик ще ви каже ,че изчисляването на риска за 1 година и за 10 години е различно, но застрахователите го изчисляват еднакво всяка година. Или иначе казано ГО трябва да намалява прогресивно всяка година АКО не сте имали събитие !!! Другата простотия е , че ако имаш 2 коли , а си сам водач, трябва да плащаш 2 ГО , при положение, че в даден момент не може да караш едножременно 2 коли, което си е абсурдно. И тн и тн. А измами винаги ще има - застрахователите си имат разследващи функции и е редно да си хващат измамниците!

Никой не може да върне здравето на пострадалия. Вдигнаха всичко- данъци, винетки, сега пак ще изкарват пари на гърба на най-бедните хора. Накрая пак се нагушват разни адвокатчета а за истински пострадалите остават трохите.

Тази "Гражданска отговорност" какво точно покрива, че аз нещо не разбирам. Когато нещо се случи с колата ти дават най-малък размер обезщетение, направо подигравка. Защо плащаме тогава тази застраховка, която е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА?? А сега на всичкото отгоре ги увеличиха и имат за цел да стигнат 1000 лева, което е абсурдно !! Нима това ще спре катастрофите по пътищата ли ???

Икономически погледнато няма как да се разширява кръга от родните, които да могат да получават обезщетения за пострадалите, да искаме тези обезщетения да са високи, но същевременно с това вноските по застраховките да останат ниски. Тези пари трябва да дойдат от някъде, за да не се повтори и потрети случая Олимпик, накъдето вървят нещата, а Асоциацията на застрахователите неведнъж информира за това.

Тогава обясни , що аз повече имам книжка от повече от 10 години и даже нямам фиш , камо ли АКТ или ПТП а ме наказват всяка година заради мизерлъка на някой за който правилата са само лист хартия ? Тогава аз що да карам тогава по правилата като всички ще плащаме еднакво ?

ОТ БЪЛГАРИНА, ТОЛКОВА Е ПО ВЕСЕЛО !!!! ЧУВАШ КАК РЕВЕ, ПСУВА И СЕ ТРЪШКА, НО СИ ПЛАЩА , ЧИННО ПЛАЩА ВСИЧКО !!! НЕ Е ЛИ ЗАБАВНО ? :))

има един много ефикасен начин човек да се оттърве веднъж завинаги от пумията по тия земи а именно двата куфара , самолета и оттатък границата. Така ще плащаш някъде другаде където има правила и тарикатите са по - малко

С Ъ Г Л А С Е Н !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))

И кво ся, аз ли да плащам заради тези адвокати?

Искат да вдигат застраховките, защото не можели да смогнат с обезщетенията, а в същото време хората за недоволни, че не получават нужното обезщетение, което им е обещано. Винаги с нещо се оправдават и изиграват и в крайна сметка си лапат парите. Разбира се, че никога няма да са им достатъчни !

Спаске , да си взимат обещетенията от онези които са виновни на пътя а не чрез ГО от всички без значение караш съвестно или се осираш периодично

Първо има една мома която по рождение се нарича Цицка Цачева (министър на правосъдието)..Тъ нейните хора сътвориха лятото тоя батак а сега момата цицка ни дума , ни стон! След това по тия земи има Адвокатски колегий ...някой да е чул нещо от тях ? Тука нещо гузен негонен бяга а! Имаме и Министерство на Вътрешните работи (ама то май наистина е на вътрешните работи, щото никой незнае какво се работи там) що не направят справка кое милиционерче играе ролята на ушето на адвокатурата в тия схеми и колко милиционерчето взима под масата да доставя инфо на някой определен адвокат за случай на ПТП с пострадал (не всички такива ПТП-та излизат като инфо по медиите и точно онези които не излизат влизат по джобовете на някой тарикат адвокат и милиционер). Защо никой не оглася мотивите на ВКС за решението което е взето това лято ? Защо докато затворници бягат от болници и затвори всяка седмица и след като видимо Цецка за пореден път доказва че няма контрол в/у съдебната система тая жена е все още министър там ? Защо аз шофирам по правилата и по някакви странни критерии мен всяка година ме наказват без да съм извършил (причинил ПТП със смърт или тежко пострадал) ? Защо аз да карам по правилата след като мен съвестният шофьор ще ме наказват заедно с онези за които няма правила , закони , скорост , ограничения , сфетофарни оретби...? Защо постарадалите от подобни ПТП-та не излязат пред медиийте и да кажат дали ще ни дават 20 или 1 милион това няма да върне загубеният близък ...искаме твърди ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ за УБИЙСТВО на ПЪТЯ (без пазарлък с прокуратурата , без чисти досиета преди , без условни присъди , без присъди по 1-2 години за да замажем очите на близките)! Защо по тия незнам как да ги опиша земи се наказват НЕвиновните за сметка на ВИНОВНИТЕ ?

a nqkoi moje li da pomisli,che s teq obezshteteniq moje da se poqvat dalechni rodnini i bratovchedi samo i samo da poluchat kintite?i dali nqkoi moje da pomisli,che s tiq obezshteteniq chovek dori moje da ubie,za da poluchi parite..

Плащаме високи застраховки, а нищо насреща !! Това е истината, хората не са заблудени !!

Kak se izkarvat jertvi maloumnite zastrahovateli , a v sushtoto vreme kogato ti se naloji se imukvat...

НА БЪЛГАРСКИ ,МОЛЯ.

Айде сега ще тръгнат до 9 коляно да търсят обезщетения и лели, и чичовци, и лелята на стринката на пострадалия...прочетете и се поинтересувайте как е в страните в ЕС и престанете само да плюете по застрахователите

какви са криминалните схеми на адвокатите - да представляват клиентите си?

Кръвопийци! И едните, и другите.

Зактрахователи и банки са големи хищници. Банките печелят по милиард и триста милиона годишно от джоба на народа. Приходите на зактрахователи от гражданска отговорност са 500 милиона на година. Платените обещетения са около 280 милиона. Разходи по издръжка на фирмите са около 30 милиона. Печалбата е 190 милиона - малка за големите хищници. Лицемери - уж губят, но искат да сключат повече граждански застраховка.

Тук се опитват да ни заблудят колко трудно се определяло размера на обезщетението и застраховката на пострадалия, а истината е съвсем друга. Това е само да ни замажат очите !!