Коментари - Връщат задължителното застраховане на имоти? | dnes.dir.bg
назад

Връщат задължителното застраховане на имоти?

Трябва да има обществен дебат за застраховането на недвижимо имущество от катастрофични рискове. Застраховането в България трябва да става с помощта на държавата, т.е. смесено застраховане.

Обратно в новината

Коментари - Връщат задължителното застраховане на имоти? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви са тия ГЛУПОСТИ! Ето - сега тия паразити застрахователите решиха как да излязат от кризата на гърба на гражданите! Защо не въведат ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ за държателите на язовири и подобните им ОРЪЖИЯ ЗА МАСОВО ПОРАЗЯВАНЕ??? Другото което трябва да се оправи е съдебната власт. Примерно сега ако можеха всички пострадали да затрупат държателите на язовири и без-отговорните държавни структури с едни многомилионни искове и да си спечелят честно делата - за 1 година ще се промени коренно ландшафта и ще станем като в Австрия например по безопастност на тия съоръжения... Че то пистолет да си вземеш трябва от КОС да имаш разрешително, пък за язовир комай само рушвет ти трябва да дадеш.

Искам да му отрежа ръцете.

още едно перо за възможността за одиране на кожата на българите да Ви е честито.Боже пази България,че нашите управници не са способни

2008 г. си купих нова кола!Платих пълно КАСКО 1500 лв.!Втората година-1200 лв.Междувременно настъпи застрахователно събитие!Отидох на оглед-направо ми се накараха за щета около 100 лв.Въртяха ме доста време,при което им заявих,че въпросът съм си го решил-следващата година не се застраховах!И това е!

А бе Вие луди ли сте . Ние няма с какво да се храним , сметки да плащаме и ги трупаме . Вие задължителни застраховки ще налагате !

Н е ни показвайте повече подобни олигофрени.Искам фотото на любимеца на народа В.Златев и неговия другар Б.Б. по маса и по портфейл да бъде винаги на преден план.

Застраховането е на частен и доброволен принцип. След изтичане на срока за който си застраховал каквото и да е - сумата се изплаща обратно на застрахования. Ето защо в цивилизованите държави се застрахова всичко, за което се сетиш- но е доброволно и сам избираш условията и къде.

БЛАГОДАРЯ!

Писна ми с моите пари: - да се плащат заплати и разходи на депутати, чиновници и техния антураж от PRки, асистентки и т.н - да се плащат безумно големи суми като държавни субсидии за партии, които се харчат за всичко друго, но не и за благото на избирателя. - да се плаща за безумни продукции на БНТ - да плащат за загубени дела срещу държавата, когато грешката е на някакъв чиновник и т.н.... А НА ТЕБ НЕ ТИ ЛИ ПИСНА????

ало връщаме се 1993 1994 година най големите мутри са в парламента който прокарват лобиски закони

Неуважаеми господа предлагащи, ще се застраховам, ако АЗ ИСКАМ. Никой не може да ме задължи да платя на някой "... инс" за евентуални щети върху ЛИЧНАТА МИ СОБСТВЕНОСТ. Рискът си го поемам сам и АЗ ще преценя дали да го споделя с някого или не.

Срещу 30-35 лева годишно може да се направи сносна застраховка на жилище, включително и гражданска отговорност към трети лица за нанесени неволно щети. Разбира се без клауза за земетресение. Аз съм преценил, че тогава ще ми е все едно, а и едва ли ще има останала застрахователна компания, която да ме възмезди. Иначе съм имал щети и хората са ми ги покривали и понеже много от нещата умея да ги направя сам, даже са ми оставали пари. Но в случая по-важна е застрахователната култура-при 94% собствени жилища, 7% застраховани. Та 30 лева са 3 кутии цигари и бутилка уиски.

ПРАВ СИ! Обясни на тези тиквеници, където искат някой да се грижи за тях и имуществото им. НЯМА ТКОВА НЕЩО!!!

Ей, много се палите, начи! Застраховането е доброволно. Тоест АКО ИСКАМ! И няма да се присмивате на пострадалите в Бисер, защото там не става дума за природно бедствие, а за човешка и институционална безотоговрност. Ако ти падне тухла от строеж, да те питам ли защо нямаш застраховка живот или да питам строителя къде му е гражданската отговорност? Ама сте големи философи!

КОЖОДЕРИ,ПАК ЛИ ИЗМИСЛЯТЕ НОВ ДАНЪК,НЯМА ЛИ ВЕЧЕ ДА ВИ СВЕТНЕ ЧЕРВЕНАТА ЛАМПА,ЧЕ НАРОДА ТОТАЛНО ОБЕДНЯ.ТАЗИ РАБОТА НЯМА ДА ВИ ДОВЕДЕ ДО ДОБРО,ЗАПОМНЕТЕ ГО.ЗАСТРАХОВАНЕТО Е ДОБРОВОЛНО-ЯСНО ЛИ ВИЕ.

Застраховката на имот на стойност 50 000 евро е около 140 лева годишно, бе Ганьовци. Само за гражданската на 20 годишната Астричка с гЪзовата уредба плащате повече ;-)

Абе, Ганьо ти явно не знаеш какво е да се живее с заплата 300лв или пенсия 120лв???

ОТКЪДЕ ДА ЗНАЕ ?той е мутричка-ЗАСТРАХОВАТЕЛ с мазно вратленце :)

Българинът е неосъзнат,неориентиран и безсъвестен индивид!Не иска да плаща данъци,не иска да си почисти пред блока,не иска да го съдят когато нарушава законите,не иска от данъците му да изплащат обезщетения на пострадали,не иска и да се застрахова...всичко това обаче на запад се плаща съвестно и без принуда и никой не мрънка,а когато стане нещо си търсят правата...но те са си ги извоювали защото са дали своя принос към държавата и обществото...а тук всеки тарикат!

Българин съм .осъзнат и съвестен..и ми писна.искам да плащам данъци,но те да не отиват за заплата на кушлевци и калинки.чистя пред нас,но защо и да ремонтирам тротоара на общината.ок,нека ме съдят,но искам да осъдят всички по преглед от печата за тези 20 годинки,искам да се изплащат обещетения на пострадали,ама не и да се хаби ресурс за ман...и били се с ножове след кило ракия и ДА - НЕ ИСКАМ да си застраховам дома защото само ще обогатя каста мутри и ку... опс,секретарките им,както и приближена до власта банка барабар с кохортата и от адвокати и финансови експерти,. ЕСТЕСТВЕНО, НЕ ИСКАМ нищо от това така наречено образувание от гниди. къде да се подпиша?или това ТИ е проблем?!! А?!

включително и застрахователите

Аз съм съгласен с предложението! Дори се надявам скоро сам да си застраховам жилището, което наскоро си купих! Но все още нямам финансовата възможност, всеки лев ми е скъп! Г-да управляващи, намерете по-скоро начин да ни увеличите доходите, после мислете за данъците!

Още едно доказателство, че политиците живеят в друг свят. Хората нямат пари за хляб, тях ги вълнува застраховка. Като имаш достатъчно пари, няма нужда да ти дават акъл, човек знае какво е полезно и какво не. Доколкото си спомням доста голям процент от хората живеят ПОД прага на бедността! За тези хора 10-12 лв. са ужасно много пари!!! "Ама сит на гладен не вярва". Края на дебата е ясен.

Друго си е да си умреш от глад и стрес, но застрахован и осигурен...:)

Застрахователите не изплащат нищо. Ако не са измамните застрахователи, лобиските закони и циганите ние сами щяхме да се застраховаме. Застраховаш се против пожар, но улицата до имота ти трябва да е асвалтирана, да е по нанадолнище, да е широка еди си колко метра, да си се обадил за пожара до 5 минути преди започването му и да не го е запалил някой друг - иначе те отсвирват с полицията. Кога ще прокарат закон: До една седмица след събитието да се изплати застрахователната сума и с всеки забавен ден обещетението да се повишава с 10% - точно НИКОГА.

Чуди се недоразумението Мавродиев откъде да посъбере някой лев за порочните си навици.

Нагласата на обществото е против лобисти,мафиоти,банкери и застрахователи!

Тия хиени само чакат някое човешко нещастие за да ни обложат с допълнително плащане. Гражданската отговорност е задължитерна , но когато ми се запали колата от колата на съседа , неговия застраховател - ДЗИ отговори , че ако плащат всяка щета какво ще спечелят

Ти нещо не си доразбрал. Те не искат да ти изплащат щети. Те искат само едно от теб и мен- ПАРИ! Без обратна разписка, капиш?;)

Застрахователите не искат да плащат за щети, затова хората не искат да плащат за застраховки.

Като шеф на Комисия по финансов надзор, др. Мавродиев не трябва ли да провери къде са парите за Гражданска защита и защо не е довършена Системата на ранно предупреждение? Или не смее...?!

Кой ще плаща сега всичките щети, които са от несвършена работа и немарливост и които можеше да бъдат избегнати??

В случая не става въпрос за застраховка при природни бедствия, а за немарливост. Да се потърси отговорност първо от Аню Ангелов и МО за немарливост при поддръжка на язовирната стена.

В момента застраховката на апартамент излиза по-евтино от застраховка на къща. Не съм съгласна къщи в риск да се застраховат за левчета за сметка на останалите. Принципът гражданите имат и нека на плащат е некоректен. Повечето от засегнатите къщи са строени без строителни книжа и на места където не би трябвало да се строи.

Кой е този застраховател, който застрахова имот за 3 до 12 лв. годишно. Сигурно искате да кажете 12 лв. месечно? Моля, уточнявайте писанията си.

Застраховането е доброволно дело. А имотите освен това са частни в преобладаващата част. И никога не е имало такова нещо , за да го връщат.

Намериха отново повод за да ни дерат кожите. От къде пари за толкова много данъци и такси! Хората се чудят как да оцелеят, те още искат да им вземат!

Ако не са циганиите, наглостта, лъжите на застрахователите, безкрайните разправии с тях, хората ще се застраховат. А какво се получава на практика? Все едно да чакаш от костенурка ......косми! В САЩ като мине урагана или торнадото не рядко цели застрахователни киомпании фалират. Да сте чували за такива компании у нас?

Оставихме колите си, защото не можем да им плащаме скъпите данъци и застраховки, винетки, гориво...! Почти нищо не си купуваме, за да можем поне да преживяваме, сега и жилищата ли искате да ни вземете, бе!?? Който иска да застрахова, не трябва това да е поредното задължение към монополите и мутрите, стига толкова мизерия, аман от такива гадове като вас!!!

НЕ БЕ САМО ЩЕ ГИ САНИРАМЕ

Пич, изпрати направо дебеловратите! Какво ще си играем тук на демокрация?

Това, което се случи в с. Бисер се покрива от държавата. Не се констатира като природна стихия. Държата и само тя в лицето на съответните ресорни министерства и общини са длъжни да поемат разноските. Аз бих посъветвал хората да съдят държавата. Стига глупости, няма застрахователна компания която да покрие риск от безхаберието на държавата. Г-н Борисов време е да си ходите, но преди Вас г-н Найденов, той закри агенция Хидромериолация. Сега нямало институция, ми как ще има като това правителство я закри. Не народ а овце сме.

Не те е грижа за хората а само за Застрахователите. - Участието на Държавата унищожава пазарният принцип. - Какво става с Задължителното пенсионно осигуряване? За последната година - ТИ ГЛАСУВА ДОХОСТНОСт -3% = отрицателна доходност.

Тоя сигурно е внук на някой от СИК, ВИс МИГ АРМЕЕЦ СПАРТАК или кози крак !

А ЩЕ ВЪВЕДАТ ЛИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПЛАЩАНЕ НА ЩЕТА???? В повечето случаи застрахователя намира редица основания да не плати щетите???????

В никакъв случай застраховката не трябва да е задължителна!!! Сега ще е евтина,после ще я направят скъпа, както стана с гражданската! Който иска, да застрахова. Стига с това смучене от народа! Нямаме пари за ядене, ще си застраховаме имотите, за някой и 30 лв са много!

Събудете се бре.. всичко което се предлага е с ПАРИ - и застраховки , и саниране на сградите .. Какво ще стане .. някой/я пак ще излезе на екрана на ТВ и ще каже че така ще бъде .. а който няма пари какво да прави ?! ами ще си продаде имота защото не може да го обслужва по европейски .. така ще кажат .. нали ... то 15 лв за чистачка, осветление и асансьор се събират със зор, кандърми и скандали ..какво остава за друго .. Станахме зорлем европейци и само за задълженията .. какво ни донесе евро съюза .. за тях винаги ще сме си бедняците от изтока и винаги ще ни асоциират с хилядите мангали/роми/ които крадат из европа.. Съюз се прави от равно , а ни е сме си аутсайдери .. това е жалката истина

И ПИТАТЕЛНОТО И ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ ДА СТАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

И зъболечението задължително!

И ЕЖЕДНЕВНАТА БАНЯ СЪЩО ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!

Посочените суми са меко казано некоректни! Може да проверите. Само застраховка земетръс например е от порядъка на 200 - 300 лв и нагоре в зависимост от имота и т.н.

ако застрахователите бяха реални такива, а не мутрите от СИК и тн, да виждам смисъл във застраховка на имуществото. Но при условие, че тези мутри не изплащат застраховките, а само лапат то това си е чиста проба изнудване от страна на едно подкупно, лобистко правителство!

Това не може да е сериозно! Пак ли държавата се грижи за мафията, а не за хората. Какво стана като се прие над 10000 лв да е по-банков път? Да не би да се намалиха таксите? Не, дори се вдигнаха! Ако ще прави нещо държавата да го прави както трябва! А не да тероризира хората!

Застрахователи,банки това са институциите -кърлежи и не само в България!Те само си рекламират продукта ама после да вземеш пари от тях е все едно да водиш война! Винаги данъкоплатеца е потърпевш и сега пък задължителни застраховки боже опази!

В полза на 1-2 застрахователни компании. По аналогия на "задължителната" връзка с НАП, която облагодетелства 3 мобилни оператора със 72 млн. лв. годишно, при застраховките ще е в пъти повече, защото все пак касовите апарати са 1 млн., а имотните партиди много повече

Ами аз съм ЗА, колеги, стига да няма мутризация в този бизнес, както с каското при колите. Не мислите ли, че ще е по-добре и ще може да спите с една идея по-спокойно? ВЪпросът е застраховката да вкл. кражба, пожар, наводнение и пр., а, викам?

Хората затова се дърпат, у нас няма място без мутри! А принципът на застраховането и ползата са отдавна познати.

Отново гаден популизъм. Тия застраховки под 30 лв. на година не ти носят нищо ако пострадаш защото има едни сложни клаузи и смислови многозначия в договорите на застрахователните пиявици.

Вместо да търсят ВИНОВНИЦИТЕ, пак се готвят да ДЕРАТ народа!

+1 Трябва да си останат, по-избор. Много взеха да задължават нещо.

Държавни субсидии за застрахователите звучи като държавни субсидии за банките. Аз съм против.По- добре държавата да ги раздава на нуждаещите се когато възникне необходимост,защото застрахователите не плащат. Понеже така или иначе застраховка на имущество съществува, мисля, че е по- добре застрахователите да не живеят като петролни шейхове, да оптимизират разходите си и да предложат цена, която е поносима за хората.

както при лека кола,доброволно.какво е това?счупено стъкло-нямаш застраховка.купуваш си......

Няма лошо в това да застраховаш имота или имуществото си, но не е ли това въпрос на личен избор?Задължителна застраховка ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ трябва да правят тези,които стопанисват съоръжения криещи потенциален риск от нанасяне на щети.

Тъй като се говори за застраховки срещу бедствия, сумата никак не е малка. Аз си застраховам имотите, но без земетресение - просто това вдига драстично стойността. Решил съм да си поема сам този риск.