Защо ученически лагер в Гърция превърна деца в сървайвъри?

Мръсотия, липса на тоалетна хартия и чаршафи скандализираха певицата и майка Йоана Захариева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се търси отговорност от туроператорската фирма, организирала лагера.

sawo

Точно на Халкидики (kriopigi beach) ходихме 2008-ма за завършването на средно и явно нещата не са се променили. Неработещи климатици, изкъртени врати в хотела, течащи бани в стаите, нулева хигиена. All inclusive включваше само най-големите боклуци, напитки наливани от бидони, бира без нито едно мехурче и т.н. Шведска маса с идентично меню всеки ден, като десертите се заплащат отделно. След 21ч не разрешават да се стои отвън, другите гости били недоволни и прочие измишльотини. И всичко това се води четиризвезден хотел, който на снимки изглежда направо извънземен спрямо това, което реално е. За гърците учениците са златни кокошки и това им е практика от години.

Учениците са златна кокошка и у нас,НО къде е отговорността на директорите ,които дават разрешението без да уведомят подробно родителите за условията и да получат наистина ИНФОРМИРАНО съгласие . Не всеки родител изпада в еуфория да плати за да може детето му да чисти кой знае чии фекалии.

sawo

В нашият случай условията на хартия бяха прекрасни, но като отидохме, нямаше нищо общо. Екскурзията беше организирана от една от класните на випуска, тя реагира по същия начин като този директор - как можело да мрънкаме, не сме можели да се забавляваме и прочие глупости. В стаята ни в тоалетната не можеше да се диша, климатика беше над 20 годишен и не работеше, вратата беше цялата нацепена, но цената беше като за четиризвезден хотел. Тя отказа изобщо да повдигне въпроса пред управителя, аз говорих сам с него, общо взето беше нагъл и твърдеше, че едва ли не дори това, което ни дават, е услуга, трябвало да е по-малко.

Моля да проявите разбиране за тъпия ми въпрос и все пак да ми отговорите. Наистина съм ок АКО тоалетната е била ЛИЧНА младежа да си я почиства НО щом са били 12 деца в стая ,колко ли стаи са ползвали една тоалетна ,АКО Е ТАКА сериозно ли българските институции и родители са ок с това 11-годишни да чистят ОБЩЕСТВЕНА на практика тоалетна. Наясно ли са с възможните рискове за здравето на тези деца?

Каке, предполагам че под почистване имат предвид да пусне водата от казанчето и да почисти с четката. Чак пък да лъска тоалетните ...надали. Та мисля си, за петокласник надали е много трудно да пусне водата.... Виж, като сложат снимков материал на тоалетните , може да сме по-информирани и обективни в оценките :)))))

Децата ми са вече големи, но като ученички ходиха на лагер в Гърция. Върнаха се много доволни и щастливи. Бяха имали проблеми с храната, но не от качеството, а от по-различната кухня - не им беше допаднала. Едва ли са били в кой знае какви условия - такива, в каквито сега ние ходим по хотелите там. Но не са глезли и не помня оплаквания в тази посока.

За българите хигиената е на последно място. отвътре и отвън. Личи отвсякъде. Мърляви хора, мръсни улици, мръсни души. Красива страна - Грозни хора!

там е обратното ;)

певицата и майка Йоана Захариева -драги редактори в Дир-а защо не преглеждате какво се публикува ???Дали словореда не трябваше да е друг? Все пак най малко на матура по български език сте се явявали, а ако сте с университет-върнете парите на бащите си дето са харчили за да учите

Гарантирано от ГЕРП... а-а-а, от Ципрас.. абе от Тръмп, бе!!!

Мамин, златен! Не можел да си почисти тоалетната. А дупето си знае ли как да избърше? Като си възпитала лигльо, що го изпращаш на ЛАГЕР?

И мен така,на един лагер в Полша,ме пратиха да спя на палатка, да си мия чиниите, да се къпя в езеро и да ходя до тоалетна в дупка...сега си давам сметка, колко незаинтересовани са били родителите ми,да ме оставят така,даже,без позвъняване по телефона,защото нямаше мобилни. Чудя се,как оцелях,ама,още повече се чудя,къде е била агенцията за закрила на детето,че да допусне подобно престъпление срещу личността ми. Чист късмет,че при тези екстремни условия не ми се затри семката, а и,че душевната ми рана успя да зарастне без психолози

Ха, в Конин ли? Беше много, много хубаво! Ако и да бяхме в палатки...

Не,май на Мазурските езера,но и там беше уникално-незабравими спомени,особено,когато небето се продъни и всичко в палатките ни подгизна от дъжда,но пък имахме огън да се сушим

Ти сериозно ли? Спал на палатка? Мил си чиниите? Къпел се в езерото? Драма? Душевна рана?

Човек, ти да не си бил в Аушвиц?!

"Първоначално тя не обръща внимание на оплакванията от мръсотията и лошата храна, но обажданията от сина ѝ зачестяват" И сигурно не е обърнала внимание, че записва детето си на Спортен лагер с изискване детето да знае английски език.Мислейки си че е обикновен лагер където само трябва да се забавлява.

Става въпpос за паpи! Въпpосната Йоана цяла София я е знае, че завлече десетки хоpа с по 2000-3000 лв. уж на заем, и след това действа на пpинципа "имАл, дал"! Паpите ги ползва единствено за кока, но не кола, и концентpати! Децата ги гледа баща им, който се усети и pазведе с това... същество! Явно вече няма кой да й даде на заем и е pешила да изкаpа от екскуpзията на сина си, че довечеpа тpябва да шмъpка пак!

трябвало е да оцелееш и да не се удавиш в ла..та, докато не си почистваш тоалетната!

дали са въвели ИК, която да защитава правата на децата в лагерите? ;)

Поредният бъдещ джендър, фабрикуван от поредната кифла, взела се за обществено значима!

че джендърите не могат да се грижат за себе си, та камо ли поколение да оставят...

Джендър на английски означава пол. Да се чете - поредният български пол.....

По-скоро "трети пол" или "мека китка". Не те интересува какво означава на английски, а на български жаргон...

Ха да не си преподаваме английски! Ясно ти е написал човека, че в нашия език това вече е жаргонен израз за .... човек с нетрадиционна сексуална ориентация-с други думи...педал!

Такива трябва да ходят на лагер заедно с мама.

Тъкмо да видят децата как беше при комунизма ! Тогава и тоалетната хартия се намираше с връзки , и се използваха "Работническо дело" и "Отечествен фронт" . Те и за друго не ставаха !

Едни от най-хубавите ми спомени са тези от училищните лагери. Беше голяма веселба и приключение. Никой не се сещаше да обръща внимание на мизерията. Синчето на мама явно не е способно да живее далече от полата и и това е проблемът.

Това дете не може да си пусне водата в тоалетната ли? Не може да си обърше дупето ли? Не разбрах за какво точно става въпрос? Че майка му е трябвало да сложи 1 руло тоалетна хартия в багажа ли? Лигавщини!

И утре като се бутне в политиката, и там като се насере, вместо да си почисти, ще дойде пак мама да го спасява!

Мъжка майко, колкото по-рано се научи синчето, че трябва "само да си почиства тоалетната и банята", толкова по-малко след време ще е разочарованието му от девойките, които ще му обяснят, че нямат намерение да го правят вместо него;)

Да си беше ходила на лагер у нас.За жалост прекалено много станаха снобите.

Абе тая Йоана първо да си оправи нейните апартаменти, които отдава под наме и тогава да да ни занимава с децата си. Пълен кукумицин е тая Захариева...

синчето и ще бъде спукано от бъзици,мама дойде и го прибра, защото не можело да си чисти тоалетната

Интересно защо само едно дете се оплакало ?! а тези певачици ми идват в повече ! Гледал как се глези дъщерята на Галя(Глория) и как си отнесе една люлка щото реши , че е супермен !

са му въртяли мамби като вентилатор.

Едно време лагерите на Равда и Петрово бърдо бяха абсолютна мизерия! Явно тази госпожа е забравила в каква тиня си е прекарвала лагерното време!

щерка на "отговорни другари"!

за дебели мамини синчета...

с умилление си спомням бригадите по селата, никой не обръщаше чак толкова много внимание на удобствата, важното беше че сме заедно и бяхме щастливи че сме сред връстници и всички сме на една вълнА :)) Дано сегашните млади все пак станат човеци, въпреки родителите си и кривото им разбиране за възпитание и грижи които трябва да полагат

Моя го мъкна от малък по диви места на палатка. Майка му се притесняваше, но до телевизията не е ходила. Сега сам си ходи. Не ми е мрънкал за нищо.

За червените тролове върха на сладоледа е , ако във външния кенеф има покритие на Wi-Fi -то на комшията !

И дори да няма тоалетна хартия - не е болка за умиране ! Тъкмо ще можеш да нарисуваш сърп и чук с пръсти в кафяв цвят !

А, ако ги бяха изпратили на бригада сигурно щяха да съдят държавата в Страсбург.

Спомням си едно време съм ходил на пионерски лагер и тоалетна хартия нямаше. Вярно чаршафи не съм си носил.

трябвало сам да почиства тоалетната и банята .. , ами на лагер е , не на хотел.

Глезльо дето на 16 ще е наркоман, а на 25 престъпник. Но лошото е, че ние като общество ще му берем плодовете на маминото детенце. Иначе за майката отсъждам 10 удара с камшик.

мама си го гледа под похлупаче до 30, а после.. вземе че се самоубие...

Заглавието е подвеждащо. От съдържанието става ясно, че само едно дете се чувства сървайвър...

Ой на мама глезльото той. Детето трябвало да си чисти след него, а то не може и носа си да обърше...

Бе вие в ред ли сте?!?! Не е до лигльо и мамино синче А до това,че едно се предлага,а друга се оказва истината. И това овчедушие,с което си казвате "ами какво толкоз,няма да умрем от лоша хигиена"...

Поне да беше умряло, а то само срало и ревало...

Преди време всяко 10 годишно момче само си поправяше велосипеда, сега третокласника пие антибиотици щото му тече нослето.