Ученически лагер в Гърция се превърна в изпитание за българско семейство, което с възмущение даде гласност на факта, че при платени 530 лева на туроператорска агенция, е трябвало да си набавя допълнително тоалетна хартия и чаршафи, а рекламираната обстановка не съвпада с реалната, която е посрещнала децата в Халкидики.

Певицата Йоана Захариева обясни пред Bulgaria ON AIR, че изобщо не е имала намерение да ходи до Гърция, но реакцията ѝ е била предизвикана от организатора на екскурзията, който ѝ отказва обяснение на ситуацията. Следва лек конфликт по телефона, който я принуждава да отиде до лагера и да си прибере детето.

"Всяко дете мечтае да отиде на лагер. Очаквах всичко най-прекрасно, той да се върне още по-щастлив. Първото нещо беше, че трябва да приготвим чаршафи и тоалетна хартия за децата за седмица. Първоначално знаехме, че са по 8 деца в стая, след това се разбра, че са по 12", обясни Йоана Захариева.

Първоначално тя не обръща внимание на оплакванията от мръсотията и лошата храна, но обажданията от сина ѝ зачестяват. Проблемът е, че е трябвало сам да почиства тоалетната и банята, уточни разочарованата майка.

"Не виждам проблем никъде. Децата в 5-и клас са леко разглезени и при всяко малко разклащане на желанията им звънят на родителите. Тази фирма за трети път провежда спортен лагер с ученици от 119-о училище. Това дете най-вероятно е разочаровано от някои дребни неща, а останалите 50 човека са силно удовлетворени", коментира директорът на 119 СУ Диян Стаматов.

Той е върнал парите за лагера на Йоана Захариева, а организаторът го е уверил, че средствата ще бъдат възстановени по сметката на училището.

В студиото на "България сутрин" Стаматов подчерта, че условията във въпросния лагер са леко скаутски и от децата се очаква участие в най-различни активности. Спортните дейности са постоянни и се говори само на английски език.