Над 500 000 са висящите съдебни изпълнителни дела

Тази година се очаква частните съдебни изпълнители да съберат около 1 млрд. лв., а водените от тях дела да надхвърлят 200 000, което е рекорд за системата.

Обратно в новината

Коментари - Над 500 000 са висящите съдебни изпълнителни дела | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Закона за частните съдебни изпълнители, но Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната. Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат. Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие. Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция. Държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна. Дейността на държавния съдебен изпълнител е държавно властническа, а на частния е независима икономическа. Със Закона за частните съдебни изпълнители (ЗЧСИ) (обн., ДВ, бр. 43 от 2005 г., изм., бр. 39 от 2006 г.) държавата, нарушавайки задължението и правото си да изпълнява постановените от съдилищата актове, е предоставила това право и на частни съдебни изпълнители. Частният съдебен изпълнител не може да осъществява отстъпената му от държавата властническа функция, като извършва "независима стопанска дейност". Частните съдебни изпълнители не са служители на определен съд за разлика от държавните частни изпълнители, които са служители на районния съд. Те нямат качеството и на държавен орган и не се включват в структурата на държавните органи. delegatus non potest delegare - дeлегатът не може да делегира. Този, комуто е делегирано нещо, няма право да го делегира другиму, т. е. лице, когото са делегирани правомощия, не може да ги предоставя другиму.И още, Конституцията не "овластява". В демократичната държава овластява единствено народът, а Конституцията е инструмент за (контролирано) управление....Боже, дай ми сили да понеса това, което не мога да променя; Дай ми решителността да променя това, което мога да променя; Дай ми мъдростта да разбера разликата между тях.

ЧСИ са държава в държавата . По едно съдебно разпореждане за запор от 1000лв са ми запорирани в четири банкови сметки по 1000лв.

ЧСИ са мутри с имунитет даден им от престъпни държавни служители. Време е да почнем да ги избиваме.

Над 500 000 са висящите съдебни изпълнителни дела, а водените от частни съдебни изпълнители дела да надхвърлят 200 000? частен съдебен изпълнител? Всички действия на частен съдебен изпълнител са противоконституционни, нелегитимни и поради това нищожни. Няма частен съдебен изпълнител! На основанието, че Конституцията не допуска частни съдилища! Така, както Конституцията не допуска и частни затвори! Тоест, частният съдебен изпълнител е противоконституционен и нелегитимен. Неговите действия са нищожни, не могат да пораждат и по никакъв начин, включително и под страх от санкция и/или принуда, да изискват и да налагат изпълнение. Това е от особена важност и значение предвид това, че ,частният съдебен изпълнител е изграден като паралелна силова структура към съдилищата в страната. Затова в случаите, когато конституционните ни, неотменими права и защитени интереси биват нарушени, Конституцията ни дава права да се позоваваме на непосредственото/прякото действие на разпоредбите й, и да се защитаваме пред всеки сами, без посредничеството на друг акт или орган. Да, Конституцията добре! Ама, тя, нашата, цялата българската работа малко като във вица за онзи , когото го излекували да не се мисли за просено зърно. Който на въпроса на лекуващия лекар-как е, как се чувства, отговорил :А, бе, докторе, добре съм, здрав съм. Аз знам ,че не съм просено зърно, ама не можах да разбера - той, петелът, дали знае?!Та, Конституцията добре! Ама петелът, дали знае?!

Идва ми писмо от фирма колектор на името на жена ми.Била в регистъра на длъжниците.В писмото не се обяснява нито произхода,нито размера на задължението.Писмото е без изходящ номер,без обратна разписка,просто хвърлено ей така.Но в писмото се цитира 3 дневен срок иначе се завърта процедурата със съдия изпълнител.До сутринта на другия ден не съм мигнал,в непрекъснат стрес,инфаркт щях да получа,докато разбера за какво става дума.Някакви пикливи 20лв на Виваком.В този момент ако ми беше попаднал някой от тези юнаци,не знам какво бих направил.Кой ще ми плати този стрес.

Тази процедура е измислена съвсем умишлено за узаконяване на рекета пращат ти някакъв призовкар който хрърля призовката някъде нарочно за да не я намериш и да изпуснеш и без това умишлено краткия срок.На баща ми по същия начин му бяха запорирали пенсията и така са измислили процудурата че няма спиране грабежа ограбиха 3800лв. делото което заведох се точи вече 3 година при съдии престъпници ,а междувременно гадовете от топлофикация подготвят следващия удар като си съставят фактури за ,,услуги,, които въобще не извършват. Затова съм си сложил главата в торбата и вече ще ги трепам първи ще изгърми съдя изпълнителя пък нека да ме прибират на топло щом искат да ми е топло но те ще отидат на студено в гробищата.

Камарата на частните съдебни изпълнители трябва да упражнява по-строг контрол на своите членове,а не да бъде формално само една шапка! Има съдебни изпълнители,които не събират в срок задълженията на длъжниците или след като са ги събрали си ги привеждат на свои сметки и след няколко месеца започват да изплащат на взискателя,като през това време получават лихвата от събраната сума за себе си-ето за такива случаи Камарата следва да проверява и след установяване на подобни нарушения да отнема правата на престъпилите етиката и закона съдебни изпълнители. Съдебния изпълнител трябва да работи за интересите на взискателите си, а не за длъжниците!

ако не дай си Боже получите такова писмо ВЕДНАГА СЕ ОБАДЕТЕ НА АДВВОКАТ ЗА ДА ВЪЗРАЗИТЕ В СРОК или се обърнете към федерацията за защита на потребителите. НЕ ГУБЕТЕ ВРЕМЕ ВЕДНАГА РЕАГИРАЙТЕ, МАМАКА ИМ МРЪСНА МУТРЕНСКА!!!!!!

А защо тези писма не са препоръчани? ами не се изисква! Държава-бандит, Европа- сеирджия!

Бившата собественичка ан моето жилище я съдят за сметка от 600 лв от 1991 г. за парно- единственото писмо, което получава е според което тя дължи 6000!!!!- лихва и забележете разходи за този бирник и секретарките му. Ами не стига това ами и насрочили да описват бившия им апаратмент т. е моя, който притежамвам от близо 10 г., защото не си били сменили адреса!!!!След като се обадих на съотвестния бирник относно огледа на моя апартамент, те най-нагло ми казаха- ми кво толкова можело още да има техни предмети!!! ГАДНИ МУТРИ!!!!!

ПОДАЙ ЖАЛБА СРЕЩУ ОПИСА-ТИ СИ ТРЕТО ЛИЦЕ. ще те призоват в съдебно заседание-казваш си аргументите(които си ги напиши подрбоно и в жалбата-и внимавй за срока за жалене-защото е преклузивен) и тн. За справка 435 ал 4 ГПК-гпк го има в лекса. А има и основание за подаване на жалби и до други институции-например МП, полиция и тн. Така-че адвокат-и жалби-докато не е късно

popov

Речено инак висящите дела са половин милион!!! Като си представим, колко са лежащите и стоящите дела направо сми си за Гинес. Явно честната дума в България няма никаква стойност. Със съдебни дела към прогрес! По едно дело на глава от населението!!!

Всъщност броят на делата в България е малък-напримр в САЩ се съдят и дори за 1 тостер-например. Съдът е нормален и законен начин за уреждане на спор-а не саморазправата. Даже броят на изпълнителните дела е малък-500 000 изп дела-но повечето длъжници дължат суми по няколко дела-тоест това прави около 100 000 длъжници в процедура по изпълнение-тоест броят е притеснително малък. А е редно в 1 демокрация да се съдим при спорове-което е законно-а не да се саморазправяме. Така,че трябва да се наасърчава при спор да търсим съда, а не да се отказваме или саморазправяме-както вероятно предлагаш, драги коментаторе. Ако сме демокрация-броят на делата трябва да е значително повече-и да е поне колкото населението в страната-защото всеки от нас понее веднъж годишно влиза в правен спор-и този спор следва да се реши по законв път, а не с мутренски способи

popov

Хм всеки от нас, веднъж годишно казваш!!! Ами аз в живота си съм влизал при съдя, само за да ни подпише с брат ми делбата на наследството и прехвърлянето на още един имот. Само че до колкото надушва старата ми камимявка, зад тия половин милион надзъртат точно "мутренски способи"!

България рай за бандюги и мошеници. Има толкова вратички за измакване на крадците. Най-лошото е, че закона ги защитава.

Не закона ,а бандитите наречени съдии ги защитават ,тези съдии изпълнители са си чиста проба рекетьори с регламентиран от закон рекет. Изпълняват поръчки на другите престъпници дето са гледали делото и тълкували закона по начин както дявола тълкува евангелието.

Геноцид в действие!

Цитат "Направени са промени в ГПК и Закона за частните съдебни изпълнители, с които драстично се намалиха таксите при частните съдебни изпълнители," Да, така е-чл 73 ал 4 ГПК-НО ТОЗИ ТЕКСТ НЕ СЕ ПРИЛАГА - и това е НЕЗАКОННО,ЗАЩОТО ЛИПСВА НОВА ТАРИФА ,ИЛИ ИЗМЕНЕНИЕ В СТАРАТА ЗА ТАКСИТЕ ЗА СЪДЕБНО ИЗПЪЛНЕНИЕ. НЕЗАКОННО СЕ ПРИЛАГА СТАРАТА ТАРИФА, КОЯТО ОСТРО ПРОТИВОРЕЧИ НА ИЗМЕНЕНИЯТА В ГПК. В БЪЛГАРИЯ СЕ ОКАЗВА,ЧЕ ПРИ ПРОТИВОРЕЧИЕ МЕЖДУ ЗАКОН И ПОДЗАКОНОВ АКТ СЕ ПРИЛАГА ПОДЗАКОНОВИЯ АКТ-В СЛУЧАЯ СЕ ПРИЛАГА СТАРАТА ТАРИФА, А НЕ КОДЕКСА??????! а по пар 9 ЗИДГПК измененията в тарифата за съдебното изпълнение трябвае да се приемат в едномесечене срок от приемането на промените в ГПК. Едномесечения срок изтече преди ЧЕТИРИ МЕСЕЦА

"Направени са промени в ГПК и Закона за частните съдебни изпълнители, с които драстично се намалиха таксите при частните съдебни изпълнители, коментира още Дичев. "-горканчовци

Ето до къде докара народа абсолютно некадърното управление на ГЕРБ /тоест ГРОБ/ ... време е да хванем по една тояга и да ги зачаластрим тая некадърна пасмина.

Само една справка....Всяка западна държава има пазар който е чрез съдия изпълнител. Писна ми да подвеждате невежи хора...Позитано=лъжи,манипулация, кражба, далавери...

1chovek

като се има предвид, че сигурно 2/3 от делата са на Топлофикация, излиза, че май ти си манипулатора и далавераджията и подвеждащия. В България частните съдебни изпълнители са нищо повече от жалки крадци, кръвопийци, откровени измамници и влизат в комбина с другите крадци, които са им авери, които източват държавата (чрез Топлофикация, но и не само там). Твърде малка държава сме и всичко се знае и всички си се знаем....

На един колега който беше взел заем 1000 лв. и беше пропуснал 2 вноски след което е възтановил погасяването го бяха осъдили тайно без да го викат и съдии изпълнители и адвокати си бяха написали такси и хонорари познай колко (одраха го 5000лв) допълнително въпреки че заема беше погасен до 700лв. та му излезе всичко 5700лв. Добро заемче а?

Какъв ГЕРБ те гони рано сутрин, бе колега? Извади едни пари, иди при една девойка и улаби напрежението :)