Започва отварянето на детските градини, първо са частните

Групите до 18 деца, родителите с декларация за риск, но учителите искат преглед от лекар

Обратно в новината

Коментари - Започва отварянето на детските градини, първо са частните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Относно синдрома свързан с ковид при децата, наподобяващ Кавазаки, при който се констатира полиорганна недостатъчност, възпаление, подобно на токсичен шок, той вече изобщо не е мистериозен, а се нарича Multisystem Inflammatory Syndrome in Children (MIS-C) Associated with Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) - ясно фигурира в CDC Инструкциите на САЩ, нооо у нас е важно родителят да си метне детето в детската с Декларация за риск, без да се мисли за живота и здравето на тези деца, на учителите и на обществото

Днес обявиха за заразена ме. сестра в ясла, затова момента е "идеален"за отварянето на детските заведения! И какво толкова недоволстват за отпуските? Не може хем пари хем отпуска! Някои родители плюс платената са взели и не платена. Така, че да си налягат парцалите. Като не са съгласни да се преквалифицирит! Сега нали девизът е "Учи до гроб"

Айде стига с тия претенции, децата ще ги заразят. Ако не искат да са учителки да напускат, мисля ще има кой да бъде назначен. То всичко отвори, молове работят ама детските градини не. Ай сиктир от егоистични дрисли. В другите държави градините и училищата останаха отворени за служители в здравния сектор и ключовите сектори. Никой не рева!

Да, то учители бол и всички се натискат за тази работа. Ама сега малко ще се регулира пазара на труда, не може продавачка да взима 800-1000 лева чисто, не повече от 400 трябва да е. Продавачи се намират под път и над път.

Как не ви е срам, абсолютно неподходящо време за отваряне на детските градини, самоят министър на образованието го каза, за това и и ма декларация, че ВИЕ носите отговорност ЗА собственото си дете, а колко други ще зарази то явно вас не ви интересува!!!!! Гредината е 14 под карантина дори при 1 болно дете, а ако криете, че е болно както много с грип ги хвърляте, ще изпозарази всички!!!

Защото трябваше още като го удължиха тъпото извънредно положение още тогава народа да се вдигне. А не като сега да ми обяснят че с маски и шлемове щели с по- малко вируси да се запазим и видиш ли да болидевоме по-малко?????? Тези от тъпия щаб за малоумни ли ни взимате. В германия все още не работят заводите само да ви кажа а тук и матури ще провеждат???? Тъп народ сме си и затова и слаба държава

А така, хем в къщи, хем отпуските им свършилили. Наглост. А на родителите къде са им отпуските. Но те не са само те, а маса държавни служители.

На родителите? Интересно, не сте ле работили през тези два месеца?

Аз лично съм работила, но страшно много познати майки не са имали тази възможност! Що за наглост проявявате с този въпрос? Засрамете се! Не съм използвала и ден отпуска, но много малко са хората в моето положение, аз също имам и кой да ми гледа детето и пак влизам в положението на госпожата/господина от поста...

На детска градина само децата на работещи майки!

Бащи!

Ами то и отпуските на родителите отдавна "изгоряха" с тази разлика, че нашите са 20 работни дни, а техните колко? 60? Айде да не се тръшкат за това, а да се стягат за работа както всички останали в държавата :)

Как пресметна, че са им 60 дните?

Да погледнем какво пише в заповедта от 20.05.2020 г. на министъра на здравеопазването: т.4. Детските ясли и детските градини остават затворени до 21 май, 2020 г. включително. (т.е. безусловно затворени) т.2 ПРЕУСТАНОВЯВАТ СЕ се присъствените учебни занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и др.) в училища, университети и в други обучителни институции и организации. Институциите от системата на предучилищното и училищното образование организират ..........доколкото и ако е възможно от разстояние в ЕЛЕКТРОННА СРЕДА чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии. Изключение от забраната се допуска по отношение на: ........... т. б.к. присъствието на деца, на ученици, на студенти и на докторанти на територията на институции от системата на предучилищното и училищното образование и на територията на висшите училища за осъществяване на дейности по приключването на учебната 2019/2020 г., както и за практически обучения и изпити по практика и за подготовката на учебна 2020/2021 г., КОГАТО Е НЕВЪЗМОЖНО тези дейности да се реализират от разстояние в електронна среда и/или е неотложно реалното присъствие. (т.е. позволяват се присъствени занятия само за изпити и приключване на годината и то ако не може дистанционно.) Т.е. отварят се детските градини и ясли само ако децата ще държат изпити или матури Или някакви практически изпити. Е това пише във великата заповед.

Пак прочети, но по-внимателно може би. Има и приложение, описващо как точно да се отворят градините.

Казвам, че заповедта е глупава защото предвижда отваряне по изключение, а не както беше обявено. Как да се отворят (Ако се налага, следвайки логиката на тази объркана запове) е съвсем отделен въпрос, касаещ санитарно-хигиенните изисквания.

Каквото за всички, такова и за учителките.Ако не им харвесва-знаят какво да направят.Да престоиш 1 ачас в Била не е ли рисково ?

Ако си дебилен, сваляш маските на хората, тичаш и прегръщаш, целурюваш и се бориш с хората, докато те размазват сълзи и сополи както правят децата.Или ти мислиш че в градината дечицата ще ходят с маски и чинно ще обикалят помещението. Друг въпрос къде ще намериш детска градина със стаи с размерите на Била

О, боже! Тука са отворени от преди повече от месец. Детските учителки да не търсят поводи, за да не рзботят, ами да се стягат. Ако имаше опсност от зараза при децата, болниците да бяха се напълнили тука досега..

Тук никога не се затваряли. Ти от коя изостанала държавя пишеш?

От друга планета е човекът...

Абеее всяка дължава изследва индексн азаразяване на вируса, ти какво се сравняваш!!!