17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България ме научи на едно - не може да очакваш нищо на държавата. Наредил съм и за следващата зима ;)

Не и нямам намерение. Защото: Навсякъде съм с външна и вътрешна топлоизолация, ама не от стериопор и качествена дограма; всичките ми електроуреди са с висок клас на енергийна ефективност; всичките ми осветителни тела са енергоспестяващи; автомобилите, които ползвам са с двигатели екотек; чешми с "врътки" не ползвам от 30 години. На всичкото отгоре държавата ме задължава, чрез ЗЗБУТ да осигурявам подходяща работна среда, за което плащам на служба по трудова медицина да определи каква и на лаборатория от тип С да ми замерва параметрите. И съгласно указания закон, като управител на фирма отговарям персонално, тези параметри да се спазват. Та, ако намаля с 15% разхода на енергия, което са решили идиотите от ЕС, вместо да осигурявам изискуемата температура от 22 С, при разлика от 15 градуса средно между външта и вътрешна температура, ще мога да достигна едва 19,75 градуса. И хем ще поболея и демотивирам служителите си, хем рискувам от ИТ да ми "отрежат" главата. И да обобщя. Евроидиотите измислили законодателство, което си противоречи катастрофално, но принуждават местните идиоти да ни карат да го прилагаме. В резултат - анархия.

Йок индексация на заплата, днес едно нещо в магазина е 10 лева, утре - 15. А пести!

На бензиностанцията имаше опашка от коли. Бензинът е евтин.

Преживял съм началото на деветдесете, Лукановата зима, когато за кисело мляко за децата се редях на опашка и по цял ден на километрични коллони за бензин. Преживяхме и Виденовата зима, сега ще преживеем и Импексовата зима. Не спестявам, защото имам реституция и ми е все тая, ако искат газа и тока да ги направят и по хиляда лева за киловат и мегават и не знам си какъв ват. Петнадесет години ходене по мъките и рушвети и какво ли не, но сега е добре. Заслужаваше си тичането и чакането и нервите. Един сегашен служебен министър, “много честен”, бивш главен архитект на район в София, що пари отмъкна., май Мун,няка му мръсен. Всъщност ако трябва да съм честен, за такива като него, Радев и другите, боли ме, даже много ме боли, ама няма да ви кажа какво!

Трябва да е нормално за всеки човек. Планетата не е неизчерпаема на ресурси. Така, че аз винаги се стремя от каквото мога да спестя. Не защото нямам възможности.

Много мъдро. Браво, Конфуций!

Започнах да спестявам за снежен човек .

От ден да ден въпросите ви стават все по-тъпи. Вече си ги изсмуквате от пръстите. Като нямате необходимото творческо вдъхновение - ами разредете ги малко.

Не, банката ми взима всичко!

Колкото и до го отричаме българинът има резерви. Откъде и как, това е друга тема,но повече се оплакваме, отколкото е нужно. Само един пример, цената на горивата се вдигна, тия 0,25 ст. на литър са подигравка, но почти никой не се е отказал да шофира и трафикът продължава да е натоварен дори и летните месеци. Защо???? Нали се оплакваме постоянно, че ни е скъпо? Защо дори не протестираме? Явно всеки от нас има все още достатъчно резерви или допълнителни доходи и затова всички сме пас!

Пестя, но не заради "тежката зима", а защото мога :) 80% са на ръба на бедността :) Дали пестят, въпреки, че знаят за "тежката зима"?

Лани си купувах кило домате а сега три/четвърти домат за същите пари. Краставиците гергана лани струваха, колкото недорасъл сега курнишон. Да ви ебем и подкасто смотан.

Всичко може да се върне както беше ако се махнат иди.отски.те санкции срещу Русия и цените ще спаднат но това е политика.

Тежката зима не трябва да е в кавички.

Мазата е пълна с рИкия, трушия и зимнина. Двору съм го напълнил с боклуци и гуми за горене. Свинкята до Коледа ше е екстра. Ловното чифте е в изправност, патрони дал Бог. готов съм!

Работя на 2 места, получавам и пенсия . Ще се оправя зимата!

Доброволец е когато е безплатно. Ако дават пари е наемник. Напомня ми за Глиги как доброволствал за добра кауза, но като засегнаха парите и почна да пелтечи объркано.

Пак тъпа СССеРе пропаганда и внасящи страх внушения ;)) Колкото свърши бензина, или газта стана 3 лева.. в момента е 92 стотинки!

Да - спрях парното през лятото, въпреки че го плащам!

Да "спестяваме" как? От какво?

Е от закуски, как какво!

Към пенсионерите, към работниците или към високоплатените държавни хрантутници???

Според теб 3500 лв. брутна месечна заплата, високоплатено ли е след 16 години стаж в държавните структури? Ами ще те осведомя - не е.

Не само, че е висока... ами и незаслужена :) Ще те информирам: това е мнението на 99% от работещите в България :)

ако не си в РВД е висока , ама няма значение защото и без тва лъжеш

Правилният въпрос следва да е: "Започнахте ли да си уреждате последните си земни дела в очакване на "тежка зима"?"

Не! Нямам и намерение. Дано не ни накарат НАСИЛА ДА СПЕСТЯВАМЕ заради ЛИПСА на ГАЗ!

Да, на курорт съм в Албена. Вчера си ударих една злобарка и спестих 50евро за проститутка

Имаше един анекдот... - Имате ли възможност да спестявате? - Хммм ... Възможности имам, пари нямам...

Хубаво е да се спестява , но ако въведат режим на тока и спестяването няма да помогне .

Какъв режим на тока? Та ние изнасяме електроенергия почти колкото производството на АЕЦ Козлодуй!

взехте ли си рублите, дупедавци?

Ти си гледай краварската печатница на долари, дето не могат са си покрият и цената на хартията. Сега повечето страни като отрежат петро-долара, който беше налаган с демокрация /справка Саддам, Кадафи и т.н ./ ще можеш спокойно да си избършеш гъза със 100 долара

От 1944-та я гледаме, да.