Коментари - Кризата замразява осигурителните прагове | Днес.dir.bg

Кризата замразява осигурителните прагове

Заради икономическата криза ръстът на минималните осигурителни прагове през 2010 г. ще е доста по-скромен на фона на значителното им увеличаване през последните години, а в много браншове те ще бъдат и замразени, коментираха за БТА експерти.

Обратно в новината

Коментари - Кризата замразява осигурителните прагове | Днес.dir.bg

Коментари

да, всичко е лъжа в булгаристан. Обърнахте ли внимание, дами и господа, на едно репортажче излъчено за откраднатото, специално колело на англичанката тръгнала да обикаля света, която в момента е на 59 /петдесет и девет/ години. Тя лично каза, че се е пенсионирала преди 1 година, т.е. на 58. Репортажа беше за крадливата българия, членка на ЕС, но аз искам да ви обърна внимание на пенсионната възраст, след като преди няколко дни се изписа много по повод увеличаването на възрастта у нас на 67 години за мъжете и жените с оправданието, че в ЕС е така. Излиза, че англичанката е от марс. Никой от държавните мъже и жени не обясни, че в нормалните държави схемите за пенсиониране са капиталови, а не солидарни, че всеки работещ избира праг на внасяне на суми за пенсия по СОБСТВЕНА СМЕТКА и сам избира дали ще получава максималния размер след определена възраст или по-рано ще престане да работи с процент от собствените суми. За Англия специално, за да получаващ минимална пенсия -20 пъти по-висока от българската средна за страната - е достатъчно да си внасял 10 /десет/ години. Повече не искам и да коментирам скапания живот в извънземната българия. По въпроса за заплатите - навсякъде отчитат, че нашата производителност е 3 пъти по-ниска в сравнение със страни от ЕС, а защо доходите са 10-15 пъти по-ниски, отговор няма. А обяснете си сега защо има олигарси над олигарсите и богаташи над богаташите.

смятам да си убирам крушите от тая глупопст България бачкам от 6 години веднага щом завърших. Зимам заплата която свършва веднага и винаги има да плащам я данак я каско я нещо друго тъпчем на еднно място като крави стадо сме ние българите

Мисля , че замразяването на заплатите е идея на големите работодатели ,с оправданието , че е криза -иначе добро дошло за тях, ниски заплати, ниски осигуровки - по- голяма печалба по време на криза. Кризата е за бедните - да му мислим.

Криза в Бг не може да има реално защото заплатите са ДЕСЕТКИ ПЪТИ по-ниски от средноевропейските. Когато български бизнесмен Ви каже че не ви вдига парите поради кризата по-добре го предайте на лекарите от четвърти километър за психиатрично лечение...Отделно да не пропускаме факта за престъпния произход на по-значимите ни бизнесмени, потенциални клиенти на прокуратурата...

Губиш баса - от София съм - а аз ловя бас, че си някой мизерник с 600 - 700 лв заплата живеещ в панелка и затънал до гуша в лаа и мизерия. Никои не им е виновен на мизерници като теб, че взимат ниска заплата - просто сте ограничени. Аз съм стигал до над 70 бона само от една сделка(чиста печалба) - ЗАТОВА МЕ БОЛИ Ф*РА за простолюдието!

Затягане на коланите-това искат да ви кажат хахахах който е останал в БГ ще го скъсат отвсякъде.....

ne vsi4ki advokati i svobodni profesii imat visoki zaplati. az poznavam hiora,koito edva kretat

бас ловя, че си селяндур от село

Всичко идва от това, че тези които трябва да знаят и могат са хора само с амбиции, но с посредствени възможности и много андрешковска хитрост. Да вдигат пушилка, да праскат разни страшни обвинения, ама после като се отричат от тях...Та те и една цифра ако цитират, после се оказва, че в нея имало три грешки. И надолу наредиха същите красавци-лизачи, и ние няма да имаме излизане от кризата. Така ще е четири години още.

Много си прав! Имам познати който се пенсионираха на 42 г. възраст като военни. Вземат яки пенсии, за работа която е доведена до провал. Сега ние трябва да им заработваме пенсийките на иначе здрави и прави мъже. А средната продължителност на живот на един нормален мъж е такава, че ще взема пенсия 5-10 г. Въобще да се преосмислят тия неща - какво ще рече пенсионер на 40 г.

По време на криза цените не растат както е в България, така, че тук няма криза. Криза има в сектори като строителството, и при автокъщите . Само там са паднали цените, в другите сектори на пазара ако се позагледате цените добре са се вдигнали. Примерно -- в началото на година се подстригвах за 5,00 лв. сега на същото място за 7,00 лв. --- > огледайте се и ще видите,че навсякъде е така.

това че нещо сме мамени ми подсказва още и фактът че непрекъснато ни занимават със заплатите на чиновниците, с неплатените данъци на футболистите, с продажбите покупките на старото правителство. И народът гледа сеир и не забелязва че в същото време го набутват надолу.

АЗ СЪМ ОТ ТЕЗИ САМООСИГУРЯВАЩИ СЕ ,НО НЕ СЪМ АДВОКАТ И НОТАРИУС И САМ БЕЗ НИЧИЯ ПОМАЩ БЛЪСКАМ КАТО ЛУД И БИ ТРЯБВАЛО ДА НЕ МИ ВДИГАТ ПРАГА НА ОСИГУРЯВАНЕ ОТ 260 НА 460 ЛВ,АКО АЗ ИМАМ ВЪЗМОЖНОСТ САМ ЩЕ ПРЕЦЕНЯ НА КАКВИ ПАРИ ДА СЕ ОСИГУРЯВАМ.АМА МАЙ ПАК СЕ РАСЪЖДАВА БЛЪСКАЙ ЧАСТНИКА ДОКАТО ПУКНЕ,ИЗЦЕЖДАЙ ГО ТОЙ ИМА.МЕЖДУ ДРУГОТО КОЛКОТО И ДА СЪБЕРАТ ОТ МЕНЕ КОГАТО ОТИДА НА ЛЕКАР,ЗАЩОТО НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ЧАКАМ НА БЕЗКРАЙНИ ОПАШКИ ПАК ПЛАЩАМ,В НАП ОТНОВО ВСЕ НЯКАКВИ ПАРТИДИ НЕ СА СИ СРЕШНАЛИ ПАК ЧАКАЙ ,ДОКАЗВАЙ И Т.Н. БЛЪСКАЙ ЧАСТНИКА ДОКАТО ПУКНЕ .

какво да кажа. През 1997 г. имаше ИСТИНСКА КРИЗА- бяха фалирали банки, частният сектор беше все още слаб, чуждите инвестиции малко, държавният сектор слабо производителен и главно разграбен или нефунциониращ. Организирана престъпност висока. СИК и ВИС бяха господари на митници, на произваодство и търговия. Съответно това се отразяваше върху данъците и тяхната събираемост. Само в първа половина на 1997 г. нещата започнаха да се нормализират. До 2001 г. доходите ни нараснаха 10 пъти. А сега КАКВО СТАВА?. Частният сектор произвежда по голямата част от продукцията, там е по- голямата част от услугите, чуждестранните инвестии нараснаха многократно, имаме модерно на много места производство, изнасяме продукция, търговията върви, в ЕС сме. Има европейски помощи. Колкото и световната криза да ни е ударила, не е паднал гръм, нито ни е покосила чума. А правителството Борисов казва- парЕ нЕма, действайте. Не се шегувам. Нито ми е до смях. Тук има нещо което силно ме безпокои. А то е- ЛЪЖАТ НИ и ни МАНИПУЛИРАТ. Няма да мине и година и ще видим че е така. Като се огледаме в картинката в другите страни в ЕС ще разберем ЧЕ НИ ЛЪЖАТ и че са некомпетентни икономически. Просто пресилват нещата за да прикрият некомпетентността си. Искат всичко да бъде на наш гръб. И това според мен идва от факта, че министрите от кабинета Борисов даже по отделно някои да са способни са длъжни да се съобразяват с възгледите на шефа си. А той е в най- добното стъпало на компетентността особено по въпросите на икономиката и администрирането й. Не ме разбирайте погрешно. Не съм почитател на ББ, но не съм му и върл враг. Просто му вярвам с доста голяма доза скептицизъм.

И сега четири години мрънкане, че видите ли има криза, а не че те не знаят ни за какво са на власт, нито пък им се работи. Тези нови нагаждачи ще довършат всичко.

А кога работодателите ще слязат от луксозните си возила ? Говорим само за заплатите, които са мизерни. А българския рботодател издържа жена , деца, любовница, джип , колата на жена си , вила , лов и риболов , ежедневни ресторанти .. за да не съсипе маникюра на жена си ... Не им завиждам ...просто да погледнат германския работодател . Стига с тази криза ... извиение за какво ли не.

съгласна съм, че е необходимо минимално почасово заплащане, за да спрем да сме бананова република и да спре това 10-часово юркане

Сега ще се оправдават с тая измислена криза години наред,да му мисли изтерзания български народ.Дано Господ да му е на помощ!!!

Номера е сам да си си ШЕФ - Тия със заплатите са мизерници!

но разбираме че за полицаите ще има.В сравнение с останалите заплатите им не са от най-ниските.Нищо не се говори и за съкращения в 63 хилядната им армия за разлика от др.публични сектори.

И какво като са променили осигурителните прагове ? Идеята е да променят рязко нагоре заплатите ! И да въведат минималното ПОЧАСОВО заплащане. Ама не - тука синдикатите са обслужващ персонал който от години само възпрепятства стихийното повишение на възнагражденията, което е неизбежно, колкото и да се дърпат приват-приматизато

По-добре да се вдигне минималната работна заплата така, че с нея да се покриват текущите разходи като ток, вода, телефон, храна, а минималните прагове да се замразят.

Служителите на ръководни длъжности - та те са държавни служители!

Драги колеги от dir.bg, с цялото ми уважение към Вас искам да Ви напомня, че Кралят Слънце забрани думичката замразявам. Мисля, че ще Го обидите нарушавайки божественият му Закон.

Коментари - Кризата замразява осигурителните прагове | Днес.dir.bg

Кризата замразява осигурителните прагове

Заради икономическата криза ръстът на минималните осигурителни прагове през 2010 г. ще е доста по-скромен на фона на значителното им увеличаване през последните години, а в много браншове те ще бъдат и замразени, коментираха за БТА експерти.

Обратно в новината

Коментари - Кризата замразява осигурителните прагове | Днес.dir.bg

Коментари

да, всичко е лъжа в булгаристан. Обърнахте ли внимание, дами и господа, на едно репортажче излъчено за откраднатото, специално колело на англичанката тръгнала да обикаля света, която в момента е на 59 /петдесет и девет/ години. Тя лично каза, че се е пенсионирала преди 1 година, т.е. на 58. Репортажа беше за крадливата българия, членка на ЕС, но аз искам да ви обърна внимание на пенсионната възраст, след като преди няколко дни се изписа много по повод увеличаването на възрастта у нас на 67 години за мъжете и жените с оправданието, че в ЕС е така. Излиза, че англичанката е от марс. Никой от държавните мъже и жени не обясни, че в нормалните държави схемите за пенсиониране са капиталови, а не солидарни, че всеки работещ избира праг на внасяне на суми за пенсия по СОБСТВЕНА СМЕТКА и сам избира дали ще получава максималния размер след определена възраст или по-рано ще престане да работи с процент от собствените суми. За Англия специално, за да получаващ минимална пенсия -20 пъти по-висока от българската средна за страната - е достатъчно да си внасял 10 /десет/ години. Повече не искам и да коментирам скапания живот в извънземната българия. По въпроса за заплатите - навсякъде отчитат, че нашата производителност е 3 пъти по-ниска в сравнение със страни от ЕС, а защо доходите са 10-15 пъти по-ниски, отговор няма. А обяснете си сега защо има олигарси над олигарсите и богаташи над богаташите.

смятам да си убирам крушите от тая глупопст България бачкам от 6 години веднага щом завърших. Зимам заплата която свършва веднага и винаги има да плащам я данак я каско я нещо друго тъпчем на еднно място като крави стадо сме ние българите

Мисля , че замразяването на заплатите е идея на големите работодатели ,с оправданието , че е криза -иначе добро дошло за тях, ниски заплати, ниски осигуровки - по- голяма печалба по време на криза. Кризата е за бедните - да му мислим.

Криза в Бг не може да има реално защото заплатите са ДЕСЕТКИ ПЪТИ по-ниски от средноевропейските. Когато български бизнесмен Ви каже че не ви вдига парите поради кризата по-добре го предайте на лекарите от четвърти километър за психиатрично лечение...Отделно да не пропускаме факта за престъпния произход на по-значимите ни бизнесмени, потенциални клиенти на прокуратурата...

Губиш баса - от София съм - а аз ловя бас, че си някой мизерник с 600 - 700 лв заплата живеещ в панелка и затънал до гуша в лаа и мизерия. Никои не им е виновен на мизерници като теб, че взимат ниска заплата - просто сте ограничени. Аз съм стигал до над 70 бона само от една сделка(чиста печалба) - ЗАТОВА МЕ БОЛИ Ф*РА за простолюдието!

Затягане на коланите-това искат да ви кажат хахахах който е останал в БГ ще го скъсат отвсякъде.....

ne vsi4ki advokati i svobodni profesii imat visoki zaplati. az poznavam hiora,koito edva kretat

бас ловя, че си селяндур от село

Всичко идва от това, че тези които трябва да знаят и могат са хора само с амбиции, но с посредствени възможности и много андрешковска хитрост. Да вдигат пушилка, да праскат разни страшни обвинения, ама после като се отричат от тях...Та те и една цифра ако цитират, после се оказва, че в нея имало три грешки. И надолу наредиха същите красавци-лизачи, и ние няма да имаме излизане от кризата. Така ще е четири години още.

Много си прав! Имам познати който се пенсионираха на 42 г. възраст като военни. Вземат яки пенсии, за работа която е доведена до провал. Сега ние трябва да им заработваме пенсийките на иначе здрави и прави мъже. А средната продължителност на живот на един нормален мъж е такава, че ще взема пенсия 5-10 г. Въобще да се преосмислят тия неща - какво ще рече пенсионер на 40 г.

По време на криза цените не растат както е в България, така, че тук няма криза. Криза има в сектори като строителството, и при автокъщите . Само там са паднали цените, в другите сектори на пазара ако се позагледате цените добре са се вдигнали. Примерно -- в началото на година се подстригвах за 5,00 лв. сега на същото място за 7,00 лв. --- > огледайте се и ще видите,че навсякъде е така.

това че нещо сме мамени ми подсказва още и фактът че непрекъснато ни занимават със заплатите на чиновниците, с неплатените данъци на футболистите, с продажбите покупките на старото правителство. И народът гледа сеир и не забелязва че в същото време го набутват надолу.

АЗ СЪМ ОТ ТЕЗИ САМООСИГУРЯВАЩИ СЕ ,НО НЕ СЪМ АДВОКАТ И НОТАРИУС И САМ БЕЗ НИЧИЯ ПОМАЩ БЛЪСКАМ КАТО ЛУД И БИ ТРЯБВАЛО ДА НЕ МИ ВДИГАТ ПРАГА НА ОСИГУРЯВАНЕ ОТ 260 НА 460 ЛВ,АКО АЗ ИМАМ ВЪЗМОЖНОСТ САМ ЩЕ ПРЕЦЕНЯ НА КАКВИ ПАРИ ДА СЕ ОСИГУРЯВАМ.АМА МАЙ ПАК СЕ РАСЪЖДАВА БЛЪСКАЙ ЧАСТНИКА ДОКАТО ПУКНЕ,ИЗЦЕЖДАЙ ГО ТОЙ ИМА.МЕЖДУ ДРУГОТО КОЛКОТО И ДА СЪБЕРАТ ОТ МЕНЕ КОГАТО ОТИДА НА ЛЕКАР,ЗАЩОТО НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ЧАКАМ НА БЕЗКРАЙНИ ОПАШКИ ПАК ПЛАЩАМ,В НАП ОТНОВО ВСЕ НЯКАКВИ ПАРТИДИ НЕ СА СИ СРЕШНАЛИ ПАК ЧАКАЙ ,ДОКАЗВАЙ И Т.Н. БЛЪСКАЙ ЧАСТНИКА ДОКАТО ПУКНЕ .

какво да кажа. През 1997 г. имаше ИСТИНСКА КРИЗА- бяха фалирали банки, частният сектор беше все още слаб, чуждите инвестиции малко, държавният сектор слабо производителен и главно разграбен или нефунциониращ. Организирана престъпност висока. СИК и ВИС бяха господари на митници, на произваодство и търговия. Съответно това се отразяваше върху данъците и тяхната събираемост. Само в първа половина на 1997 г. нещата започнаха да се нормализират. До 2001 г. доходите ни нараснаха 10 пъти. А сега КАКВО СТАВА?. Частният сектор произвежда по голямата част от продукцията, там е по- голямата част от услугите, чуждестранните инвестии нараснаха многократно, имаме модерно на много места производство, изнасяме продукция, търговията върви, в ЕС сме. Има европейски помощи. Колкото и световната криза да ни е ударила, не е паднал гръм, нито ни е покосила чума. А правителството Борисов казва- парЕ нЕма, действайте. Не се шегувам. Нито ми е до смях. Тук има нещо което силно ме безпокои. А то е- ЛЪЖАТ НИ и ни МАНИПУЛИРАТ. Няма да мине и година и ще видим че е така. Като се огледаме в картинката в другите страни в ЕС ще разберем ЧЕ НИ ЛЪЖАТ и че са некомпетентни икономически. Просто пресилват нещата за да прикрият некомпетентността си. Искат всичко да бъде на наш гръб. И това според мен идва от факта, че министрите от кабинета Борисов даже по отделно някои да са способни са длъжни да се съобразяват с възгледите на шефа си. А той е в най- добното стъпало на компетентността особено по въпросите на икономиката и администрирането й. Не ме разбирайте погрешно. Не съм почитател на ББ, но не съм му и върл враг. Просто му вярвам с доста голяма доза скептицизъм.

И сега четири години мрънкане, че видите ли има криза, а не че те не знаят ни за какво са на власт, нито пък им се работи. Тези нови нагаждачи ще довършат всичко.

А кога работодателите ще слязат от луксозните си возила ? Говорим само за заплатите, които са мизерни. А българския рботодател издържа жена , деца, любовница, джип , колата на жена си , вила , лов и риболов , ежедневни ресторанти .. за да не съсипе маникюра на жена си ... Не им завиждам ...просто да погледнат германския работодател . Стига с тази криза ... извиение за какво ли не.

съгласна съм, че е необходимо минимално почасово заплащане, за да спрем да сме бананова република и да спре това 10-часово юркане

Сега ще се оправдават с тая измислена криза години наред,да му мисли изтерзания български народ.Дано Господ да му е на помощ!!!

Номера е сам да си си ШЕФ - Тия със заплатите са мизерници!

но разбираме че за полицаите ще има.В сравнение с останалите заплатите им не са от най-ниските.Нищо не се говори и за съкращения в 63 хилядната им армия за разлика от др.публични сектори.

И какво като са променили осигурителните прагове ? Идеята е да променят рязко нагоре заплатите ! И да въведат минималното ПОЧАСОВО заплащане. Ама не - тука синдикатите са обслужващ персонал който от години само възпрепятства стихийното повишение на възнагражденията, което е неизбежно, колкото и да се дърпат приват-приматизато

По-добре да се вдигне минималната работна заплата така, че с нея да се покриват текущите разходи като ток, вода, телефон, храна, а минималните прагове да се замразят.

Служителите на ръководни длъжности - та те са държавни служители!

Драги колеги от dir.bg, с цялото ми уважение към Вас искам да Ви напомня, че Кралят Слънце забрани думичката замразявам. Мисля, че ще Го обидите нарушавайки божественият му Закон.