Втори сме по ”индекс на безчувственост” на елита

"Индекс на безчувствеността на висшите държавни чиновници по отношение на заплащането" представи румънският вестник "Адевърул".

Обратно в новината

Коментари - Втори сме по ”индекс на безчувственост” на елита | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки може да си я поиска от шефа си. Или да отиде на друго място и да си я договори. Поне в Германия правителството не определя заплатите на хората по фирмите.

Съседите са ни надценили и подценили.В тази класация сме първенци от всякъде,защото средната работна заплата у нас не е посочена реално.Ние от 25години,сме управлявани от мафиоти и престъпници!!!Хора,почтени,знаещи и можещи имаме,но са навряни в ъгъла!!!Лошият материал в нашето общество,за съжаление ни управлява и за това резултатите са плачевни!!!РЕЗУЛТАТИТЕ СА МЕРИЛО ЗА ПОЧТЕНОСТТА В ПОЛИТИКАТА!!!У НАС РЕЗУЛТАТИТЕ СА С ОБРАТЕН ЗНАК!!!ФАКТ,ФАКТ........!!!

цитати: "Путин си намали заплатата с 10% Това означава, че президентът е получавал по около 306 000 рубли (4 600 евро) на месец, а премиерът - около 355 000 рубли (5370 евро)." " Средната месечна работна заплата в Русия е 500 щатски долара в края на 2014 г" т.е. излиза че путин получава около 10х повече от средната работна заплата

Бахти излагацията- второ място?! Немедленно да си прекратят отпуските, влизат в пленарна зала, вдигат си заплатите и ......... ставаме ШАМПИОНИ!!!! После- отпуска се удължава и да им се заплати обезщетение за нарушения рахатлък!!! Като я прочетат тази статия , депутатите сън няма да ги хване!

. Българският президент печели 2950 евро месечно, премиерът - 2280 евро, което представлява съответно изчисли сам и пиши минуси на себе си

Даааа...и Именно-Затова стъпка Първа (на Двустъпковата) Е : ---> Тотално СКРАПИРАНЕ на Вонята която 'наште' 'избранници'/'елит' Целево шлякат Навсякъде !

Ето ги моите две стъпки: 1. Ползване на граждански права, включително избирателни, съответно на приноса към обществото. 2. Законов контрол над изборните длъжности, включително механизъм за предсрочно отзоваване. Трудно е да бъдеш безчувствен при такова късо въже.

Докато има лумпени, които да тичат по избори и да си избират този или онзи цървул, ще има и "елит", който да троши толкова пари!!!

Всичко ми е ясно, само едно не разбирам! Как ще ги похарчат толкова много пари? Къщите, колите, яхтите, парите, жените- не мож ги взема горе при св. Петър! А има и закономерност - който много трупа, неговите поколения после затриват и не остава нищо! Просто природна закономерност! Но греха - остава!

сме на първо място по индекса за безчувственост КЪМ елита.

Елита в БГ представлява цървуланковци, които за една нощ са им сцепили задниците, за да ги превърнат в "нещо".

Управляващите ,като слуги на Народа , Не трябва да получават много големи възнаграждения,докато Не приведат Икономическия растеж на обещаното по-високо ниво, и да съкратят до минимум Разточителствата в обслужването на Държавния апарат и администрацията до най-ниските допустими граници,в зависимост от икономическия стандарт на съгражданите си..!Не ,както е у нас...-най-големи партийни субсидии на депутати,масови дерибейства и излишни разточилства -пак там и в администрацията-срещу Най-ниските пенсии и заплати в ЕС...!?Къде е МОРАЛА на нашите Народни слуги-управляващите...!?

сега пуснете нещо за средните заплати на мат`ряла да видим там на кое место сме...

Само не разбрах къде ми се губи разликата до средната работна заплата от 450 евро. Що за простотии бълвате???? Средната работна заплата е 450 лв, а не евро.

Средната работна заплата в България към днешна дата е 882 лева по данни на НСИ, който използва методиката на Евростат. Тук не са отчетени парите, плащани под масата в сивата икономика, които са около 30%. Така че, преди да пишеш глупости, вземи прочети малко.

тази нереална, ЛЪЖЛИВА СРЗ има нещо с бруталното изгонване на Ренета Инджова от статистиката?

Средната заплата е много относително понятие. Първо, много ми е интересно как я изчисляват. Второ, трябва най високите заплати и най ниските да отпаднат при изчислението. Иначе се получава следното - заплата на гуверньора на БНБ - 45000лв, заплата на обикновен работник - 500лв. Получава се че средно получават по 22750лв.

от нея зависят заплатите на повечето висши чиновници, те изкуствено, ЛЪЖЛИВО я увелечават. Това пак бива, докрват си заплати около 3-4000 лв., но заплатите на съдийте, банкерите ( от БНБ, която се финансира от БЮДЖЕТА) и др. изедници не са обвързани с нея и затова са космичиски. На шефа на БНБ му намалиха заплатата от 45000 на 15000 на месец. Наглост и алчност безпределни. Тези заплати са изкарани от пенсионери с по 200-300 лв. пенсия, хиляди млади хора на минимална заплата- 360 лв. и доста високообразовани хора, които са отлични специалисти, с по-високи заплати, но далеч по-ниски от тези в ЕС. Това са кървави заплати.

Възнагражденията на депутати и министри също са функция на СРЗ - затова мине не мине малко време и -хоп!- отчетат повишение на СРЗ за страната оттам - хоп!- вдигнат си "възнагражденията" с едни скромни 200-300 лева;о) Прибави към това и следния показателен факт - СРЗ в публичния сектор( т.е. непроизвеждащ БВП) е по-голяма от тази в реалния - и смятай "що е то икономика и има ли тя почва у нас";о)

ама вие и елит ли имате? и кои е елита?! комунистическят тупак-борисов,свинята цацарофф ли? кои ве боклуци? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аман от популистки статии. Колко според вас трябва да получава един премиер? Минимална заплата? Или и това му е много. Един качествен човек трябва да получава качествено заплащане. Всеки висш служител в голяма фирма в България взема петцифрена заплата, всеки собственик на средна фирма взема петцифрена заплата. Очаквате хора с техните качества да дойдат да си късат нервите с "мат'ряла" и да получавт колкото "мат'ряла". Висшият управленски състав трябва да получава много добро заплащане, да се назначава с конкурс, както назначават например висш мениджър в Кока Кола и да се отчита еженесечно за постигнатите резултати.

Gal

Точно така...ударението е на "качествен" обаче....нещо куца каществото....

Де да живееха само от официалните си заплати, да сме цъфнали и вързали. Българският политик е оплетен в черва от схеми, кръгове, интереси. Да му се неначудиш как успява до парламента чат-пат да се добере.

Наблюдателю, ти правиш ли разлика между заплащане в държавния сектор и частния сектор? Той и Бил Гейтс и други собственици на проспериращи фирми печелят милиарди, ама президентите и премиерите на техните държави не са тръгнали да се сравняват с тях или със висшите им служители. Държавните служители се хранят от данъците на хората, затова трябва да има съобразяване на заплатите им спрямо средната за държавата. Ако им се вижда малко, ами да ходят да си гледат частния бизнес. Ама нещо много се натискат за държавна служба. Това показва колко кадърни ръководители са.

А ти пробвал ли си да развиваш частен бизнес без да си политически подкрепен от някоя сила? Като пробваш пак ще си говорим за управленски способности...

Добре де, а каква работа вършат за тези пари? Факт е, че 25 години държавата се управлява безкрайно зле! И не, изобщо не въздишам по близкото минало, но тогава все пак имаше държава, а от 1990 насам? Разсипия, това се случва. Та пак питам, каква работа извършват парвенютата от т.нар. политически елит за тези пари?

Сюриозно? Чи как тъй, нал уж за народеца съ грижим и строим, пък на, той все недуволин и ни излагъ пред ивропейцити. Жалку саму за онези 150 млн., коиту испуснъхми, тюх да му съ невидилу мъкар пущинътъ...Нищу, наесин шъ си нъваксъми. Затуй му викът илит, дъ папкъ по-дубрие. Чи кво сми им виновни, чи съ бедни? Нъл знаят - пасти дъ ядът.

Гейовете са "бечувствени" към парите, но иначе са си доста чувствитени.

Истината е изкривена. Това е индекс на черната икономика. У нас държавните служители не могат да си скрият заплатите, а в частния сектор масово се крият заплати и се декларират минимални доходи. Другото получават "на ръка" . Затова в държавите, където в частният сектор не правят престъпления с укриване и недеклариране на доходите, излиза, че високоплотените чиновници получават пропорционално по-ниски заплати от държави като България и Румъния с "криминална черна" икономика!!!

А колко ли получават нашите политикани начерно ???

По-коромпирани от държавните служители няма. В това число включвам и полицаите. Така че парите "на черно" са само при тези, които са на държавна хранилка

И като е изкривена, ти как я изправи? С още по големия чук, а? "Черната" икоомика скрива от държавните грабители с черен труд придобито заплащане. А комисионните по крадливите договори на държавните грабители не са черна икономика, а официални доходи. Дори с данък се облагат, но пак си остават чист, НЕТРУДОВ грабеж. Да не говорим, че и заплатите на държавните грабители не са заработени от тях, а иззети със закон(написан от самите тях) от работещите хора.

Те ти, булка, румънски пример, те ти един прогрес. Малко са още зад решетките у тях. А у нас - хич. Е затова и ток, и парно, и какво ли не ни вдигат. А

НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА НАШИТЕ"МИЛИ" ИЗБРАНИЦИ!!!ТЕ СА НАШАТА ГОРДОСТ, ТЕ СА НАШИЯ Р Е З И Л!!!!

А "социалните" крадци, милионери те с колко живеят на месец?НО те не са ХОРА а ЖЕЛЯЗО и всичко човешко им е чуждо!! С една дума??? ПАРАЗИТИ .

Ние сме първи, защото сека година секо бебе, младеж, девойка, мъж, жена, баба и дядо плащат по 6 кинта на тези изедници - гласувал не гласувал, нема значение - това само по документи не е заплата - тука не влизат изобщо 17-те хилядарки месечно на дупетатите за огромната дейност, която извършват в "полза" на гражданите.

им обираха само мандри,тия мръсни комунисти-мафиоти плячкосват директно от бюджета

Това, че средната заплата у нас е 459€ е фантазия! Медийна анестезия за читателите! Нека статистиката публикува колко хора, какви заплати получават със стъпка 50 лв, от минималната до 3000 лв, месечно!

Съпруга се кара на мъжа си: "Ти си такъв неудачник, че ако се проведе световно първенство за неудачници, ще останеш втори". Нашата политическа класа (определението "елит" е по-неправилно, отколкото да наречеш Сатаната ангел) и тук се изложи, не можа да вземе златния медал!

Българският "елит" взе присърце престижната класация и обещава още до края на таи годна да измести румънския "елит" от първото място;о) При това, твърдят нашите "елитарници", ще бием румънците с много и за дълго!

По съседски са ни спестили първото място. Реално - неравенството в страната е убийствено. Няма такова нещо другаде, освен в мафиотските бананови републики.

Нали някой не си мисли, че тиквата живее от 2200 евро на месец... Ако иска и 22 000 да взима, ама да не краде, че реално ни излиза поне по 200 милиона на месец!

А Пашата с консултатските бонуси ? А Бустан с агитацията и опитите за настройване на масите една срещу друга на религиозна база с хонорари от 20000 места ? А Бюреков - с многото сметки и 0-лев интелект ? Тиквата е най най малкия проблем на нацията. Проблема е че всичките новини са за днес , а за утре имаме нови , се едно старите са решени. Българиня забравя една ужасна новина когато бъде заменена с друга и така до гроб терминал 2

Моля автора да коригира заглавието , кавичките да са на "елит" бивши-настоящи престъпници с Ай-кю на тухла четворка не е елит. Елит се раждаш , нали ако бяхте мааалко поне чели историята Българска ще разберете че Елита е бил неудобен и следователно премахнат. Елит не е съществувал и няма да го бъде на тази географска ширина. Никой от нашия елит няма истинско световно признато образование в реномиран институт. Никой от нашия елит няма изпъкващ интелект или да е създал нещо за доброто на народа. Псевдо новина Терминал 2

Не си съвсем прав. "Елит" означава: "Отбрана част от дадена социална група, среда, професия и др." А, пък наште са отбрани гадове, тъпанари, крадци, българомразци...

Елит - 1ви синоним в речника е Аристокрация Нямаме аристокрация , имаме всъщност цар но тои е същотото крадливо бълрарско явление както всички останали

Категорично сме на първо място.

Има ли някой да вярва че нашия политически "елит" живее с по 2000-3000 евро?!

да , на ден разбира се , този детайл е пропуснат :) също така и броя на тези заплати на месец е пропуснат , просто са взели една от най-ниските им 20 заплати и така .... а сега е вереме да се измери и умствения им багаж , нещо АйКю тестче , да докажат малко дипломите си .... теи де закупените документи :) и про чие , тогава гаранция ще сме номер едно Терминал 2

Нормално какъвто народа това е власта от това стадо са???

Ами, не - "властта" не е от "това стадо". Те са вълци в овчи кожи.

Не са от стадото. Всичките им действия са насочени към обедняване на същото.

Не си прав. Народът само се прави, че не е такъв. Когато му се удаде възможност да се качи "горе", става точно като тия, които плюе.

И ти да си там ще си същия сигурен съм нрава ни е такъв вълка козината си мени но нрава НЕ??

така е ние жвеем в държавата на победилата бюрокрация! Висшите чиновници хал хабер си нямат как живее народа! Заплата от 380лв. била висока според недоразумението Кунева! Как би могло да завърши това - справка съдбата на Мария-Антоанета

Хубаво е "елит", да е в кавички, в случая, двойни.