Мнозинството вкара Сметната палата в ”правилния коловоз”

БСП, ДПС и "Атака" приеха на първо четене законопроекта за Сметната палата, предизвикал скандал и довел до отстраняване за неприличен жест на депутат на ДПС.

Обратно в новината

Коментари - Мнозинството вкара Сметната палата в ”правилния коловоз” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комунистите нищо не могат да вкарат в коловоз.... и то правилен...

Сметната Палата е един первектно работещ орган в страната с високо доверие в Европейския съюз и страната БСП има 12,4%, а ДПС 5,7% от всички избиратели, а НС има рейтинг под 10% и тези нелегитимни мародери плют в лицето ни и мародерства и са маши на зли задкулисни сили Виж Пеевски, Бисеров ,Меттата, Местан, а и Хамид с аморален жест в НС и гяурите МЗ, Срам и позор!? Виж Бюреков зла критика срещу Павлов и шефа на Фармахим за да им отнемат вестниците и за да ги вземе Пеевски и сега Бюрека от безработен е Милионер!? събуждане на ДСклетки и атака... Изхода е Оставка, Съд, лустрация!

И сега няма да им хванем спатиите на комунистите. Всичко това е с цел, която е да се скриват пари и имоти. Ясно е!

С този законопроект управляващите искат да си назначат некомпетентните хора в сметната палата за да им замитат недекларираните имоти, а те имат много такива.

Има грешка в заглавието! Вместо коловоз да се чете совхос!

Сега си подсигуриха толкова добре бъдещето ,че България няма да има шанс да се съвземе никога

Как така само за две заседания е отстранен Хламид? Какви са тея безобразия ве? Това оарламент ли е или някаква селска кръчма?

Голям рев, а и има защо хранилката /Сметна палата/ беше превъзходна за проф. Димитров и заместниците му професионалисти. През последните 3 години Сметната палата беше толкова услужлива към когото трябва. Редовите одитори имаха два избора да пишат подходящи доклади или да си подават молбата за напускане. Тонът на върха демотивира и тези, които имаха желание да работят професионално, независимо и обективно.

Сметната палата винаги е била от "ресора" на ДПС. и ментата го потвърди сутринта, каза "Ние сме го назначавали". И Димитров винаги е бил кротък, особено к тях. Но сега Димитров е поредната фигура, която не може да изтърпи или изпълни новите искания на очаквания на величията на деня. И те логично го изритват. Какви ли са новите искания, какви граници са преминати ?! ДПС така или иначе, има всичко. Сметната палата не им пречеше особено да си усвояват по целесъобразност и държавни и общински и европески пари.

Този път искат толкова много, че най-вероятната им цел е отцепване от територията на България.

тези турци и помаци превръщат Сметната палата в цирк

Взеха си и Сметната палата гадовете!!!!

Хайде бе, отстранен само от 2 заседания, а не трябва ли за винаги да бъде отстранен депутат позволил си подобни действия? Не са ли политиците хората за пример??? От такива управляващи само можем да се срамуваме!

Чакай да помисля... 7 догини обхващат този и следващия мандат. Доста удобна позиция за обвинения в Калинизми след това.

Просто колкото повече ги траем тези псевдоуправляващо, толкова повече ще съсипват полуразрушената ни държава...

Сметната палата е консултирала обектите, които са проверявани за това как да реагират.Той показа разпечатка на имейл, в който е посочено какво трябва да прави Цветан Цветанов във връзка с проверка спрямо него от Сметналата палата. "Преди Цветанов да си напише възраженията, от секретарка в дирекция "Одити на съответствие" на Сметната палата е изпратен имейл до Деси Замфирова. Тя е началничка на кабинета на Цветанов, негова секретарка, когато е бил вътрешен министър", съобщи Цонев.

Такива или точно обратните мейли може всеки да ти напише, замалко да повярвам на данчо Ментата

Сметната палата е тази, която трябва да установи финансови нарушения в държавния сектор и по-специално нарушения на министерства, бюджетирания, политически партии и т.н. И ако СП не може да направи едно просто сравнение между декларирано и реално притежавано имущество...на една партия...тогава кой?

това не е новост! Новост е, ако има държавна администрация, която да НЕ Е БИЛА СЛУГИНЯ НА ГЕРБ И ЛИЧНО НА ТИКВОЧА!!!

Сметната палата беше, е,и ще си остане слугинажна стуктура на партийнитомафиотските бонзи..

Случаят е много интересен. проф. Димитров гастролира в двете най-гледани частни телевизии, за да хленчи, че професионалните назначения ще бъдат подменени с партийно-протежирани?! Между другото в bTV преди него се гостува ментата, който спомена каква е семката на раздора - одитът на МВР! По-специално фактът, че секретарката на Цветанов е била инструктирана от одитор от сметната палата, какви възражения да подаде по одита, който към съотв. дата не е бил факт! Така че, като разчовъркаш едно Kи, то прави само едно!

Подмазвали сте се и продължавате да го правите само на герберастите. Сега се правите на много велики и морални, но в ясно, че Бай Ганьо от Банкя ви е въртял на малкия си пръст.

Като не сте на всяка цена на тези постове, напускайте! Прикрихте разходките на Тиквата с чалгаджийки по самолети и подводници!

Целият зор е за да не дават подробен отчет за какво се харчат парите от субсидиите. Това е!

Герберуги педеруги сега място не могат да си намерят, че свърши времето на техния човек Димитров. Мачкай герберугите, мачкай!

Абе, като мачка дали му става?

Сметната палата години наред прикриваше незаконните пътувания и харчове на герберастите. Време беше да ги настъпят тези мутри там, марионетки на Боко Тиквата.

Тъм ми - Боко го назначи още през 2005 г.., щото знаеше, че през 2009 ще спечели изборите;о)) Абе, като не си информиран, що се излагаш?

Щом Ментата е тръгнал да критикува Сметната палата има нещо мнооооого съмнително в това.

Aтака гласува само за неща добри за българският народ и против неща, които не са добри или скандални за българите! Когато гласува за не се интересуват как гласуват останалите партии щом от ДПС и БСП са решили да приемат това решение браво на тях няма лошо, когато се гласуват полезни решения без значение от коя партия!

Верно - Фикуса, човек от народа!

Сметната палата е пълна до горе с лица работещи за себе си ,в пълен не конфликт на интереси а синхрон и съвпадение.Пази Боже от този орган България.

Целия зор Е: да си прикрият далаверите!! Но да знаят че след изборите НИЕ ще ги променим със задна дата / от 1989г до сега/и ВСИЧКО ОКРАДЕНО ЩЕ бъде КОНФИСКУВАНО!!! А другарите ще си ПРИПОМНЯТ как се лежи в килия!! Прошка този път НЯМА да има!!! Ще забраним противоконституционните партии и ЩЕ ИМ ВЗЕМЕМ държавните субсидии!! Ще им приберем имотите зад граница и банковите им сметки ЩЕ ГИ оставим ДА ГЛАДУВАТ , ТАКА както ТЕ ни държаха 24 години!! Краят на комунистите Е ПО-БЛИЗО отколкото им се ще!! Мръсни гадове!!

И кои сте "НИЕ"?! Питам, щото това го слушам от 25 години...

и как ще стане това, с комунистически народен съд? защото за нормална съдебна процедура ти трябва закон, който да е действал в момента на извършване на нередното деяние, а политиците последните години и отляво и отдясно са много внимателни да няма такъв...

Oт едноличен, ставала "колегиален" орган. Всичко им е "колегиално" на другарите комунисти. Сега "колегиално" ще си прикриват далаверите. Как едно умно нещо не е направило това правителство откакто е на власт. Трябва да си ходят незабавно.

Сметната палата е напълно неработеща институция. Огромни държавни и общински парични средства и материялни активи се присвояват, а те кротко си взимат заплатките и се правят на ни чул ни видял.

Тогава да я закрият, а не да й увеличават "контролния орган" от 3-ма на 9-ма лапачи!

брадатко скоро ще му излезе тефтерчето и то доброволно. Такива мишоци като ги притиснат бързо издават и майчиното си мляко. А кой ще публикува личното му богатство и как е натрупано?

За пореден път виждаме как тройната коалиция ще назначава свои кадри и как ще бъде употребена и сметната палата,както всички други институции досега, и как няма да знаем по какъв начин се харчат нашите пари, които получават партиите, като субсидия, абе изобщо...... крайно време е всички ние- НАРОДЪТ- да се опълчим срещу това статукво и стига сме им позволявали да ни мачкат, както си искат. Искрено се надявам,всички хора да разберат,че никой политик не мисли за нас, а само гледат как те самите да са облагодетелствани, и какви закони да прокарат в техен интерес.

А кого да назначи? За какво са изборите? Всеки на висока държавна служба трябва да свикне с мисълта за хоризонт не повече от 4 години. Така е навсякъде. Партиите идвас с програма. Печелят изборите. Започват да управляват. С кого? Естествено със свои хора. Иначе се провалят в управлението. Даже промените са много бавят. Смяната трябва да става в първите 2-3 седмици. Иначи излиза, че не си готов за управление.

Не знам, в UK шефа на една от данъчната администрации, ще те излъжа коя точно беше, не е сменян от Мейджър насам... Ся вярно, че България не е UK, ама по принзип нали се правим, че искаме да бъдем част от тази Европа, не от другата.

Абе, не си реалист, а идеалист! Партиите идват да крадат - и с кого? Естествено със своите хора:))))

още един удар срещу ГЕРБ - първо беше Стефанов от НАП, сега този чукундур от Сметната палата - днес го гледах по БТВ - направо се беше запенил горкия. Колко ли далаверки ще му открият след като го отстранят???

iq oosh

лесно се рита паднал - трудно е да си благороден и обективен. власта корумпира, безкраината власт корумпира безгранично

Защо да е паднал?? Миналият път, като го преназначиха в нарушение на закона, защо не излизаше да мрънка срещу новия закон?? Защото той го писа и се самонаправи шеф! Сега - като му го пишат дреги, естествено е, да не го кефи.

срам и позор за теб мръснико. единствения останал честен и почтен човек,който показа далаверите на много мошенници. Е за това го свалят. Ти сигурно си един от тях. е затова го свалят

Не само заробване, а разцепване на България. И ударът със Сметната палата е в същата посока.

Krassimir Ganev Хубав ден за българската демокрация - Операция "Чисти ръце" започва с ръчичките на няколко девойки от офиса на Лидера, които с "труд" са натрупали сумата от 1 млн., за да осигурят офис на шефа си. Ако обичат, службите, които ползват хеликоптери, за да видят "отблизо" обектите си, да се вземат в ръце /чисти/ и да ни информират за произхода на препарата, който ползват мометата, за да постигнат този резултат - хем ръцете им чисти, хем си имат милион.

Професоре не се опитвай да убедиш в правотата си тъпите комуниси,защото Станишев изтъргува БСП на ДПС и ония си въртят далаверките... Доган разпределя порциите :на МЕСТАН,на Сергей, на Волен ,на Барека и т.н

КОГА ЩЕ ПРОВЕРЯВАТ ХРИСТО БИСЕРОВ, АХМЕД ДОГАН , ПЕЕВСКИ, БАРЕКОВ, СТАНИШЕВ ,МЕСТАН, МАЯ- ПАЯ И ДР. ОТ БСП, ДПС И АТАКА. НАРОДЪТ ЧАКА.

Когато спрете да бъркате НАП със Сметната палата.!!!! Толкова сте смешни с тия празни изказвания! То бива неграмотен народ, ама това минава всякакви граници!

Абе глупак червен да виждаш човекът да казва кой да ги проверява??

Четете вниматлно и после си спомнете за мите думи.Това което става със сметната палата ще закопае държавата и ще отдели чат от територията и.Това се прави за да може да се финансират фирмите да ДПС и по усмотрениет на тази партия да се разпределят парите.На тази партия ни им трябват умни и финансово независими гласовоподаватели.

Тези идиоти от ГЕРБ хептен ни взеха за малоумни. Искат да ни убедят, че един колективен орган може да се превърне в подчинен по-лесно от един орган управляван еднолично от един човек назначен от определена политическа сила. Хайде не сме такива баламурници! Докато кликата ГЕРБ управляваше промени управлението на НЗОК като го направи еднолично, назначи послушни шефове и видяхме докъде доведе това нещо здравеопазването- бяха откраднати парите за здраве след като БУДА и Дянков разпоредиха на своя човек в НЗОК да ги приведе в бюджета. Сметната палата също беше с колективен управителен орган, но след промяна в закона стана с еднолично управление и начело на палатата остана този рошав и брадат професор, който нямаше как да остане при ГЕРБ незаконно още един мандат (той беше член на НДСВ заедно с БУДА), ако не е дал някакви обещания на Вожда и Учителя на нацията. Сега в каквито и истерии да изпада ще трябва да си ходи, за да се види какви обещания е дал и изпълнил през многото години начело на една от най-важните контролни институции в страната. Дори само един ред от информацията, че е давал указания на Цецо Лъжеца за възражения по одитния доклад да е верен, този човек трябва да бъде изгонен позорно. БГ е на това дередже и заради тъпата работа, послушанието и бездействието на контролните институции.

Колективен орган = колективна безотговорност. Доказването на колективна вина е НЕВЪЗМОЖНО. Това е тънката червена линия която чертаят БСП+ДПС знаейки много добре, че няма как при наличие на нарушения или некомпетентно извършени одити от КОЛЕКТИВНАТА ПОЛИТИЧЕСКИ СЕЛЕКТИРАНА сметна палата НЕ МОЖЕ да се търси и разследва виновността за това. С други думи УПРАВЛЯВАЩАТА КЛИКА узаконяват една потенциална безотговорност която може да настъпи при извършване на одити от един изключително важен държавен орган като Сметната Палата.

Колективен орган с партийни квоти= зависимост от центъра на властта = нула професионализъм.

май наистина си малоумен..но не слагай и останалите в твоя кюп..!

Я, един трол! От къде вземате опорни точки, като лидера ви плъх се е скрил в Брюксел за да не вземе отношение към Украйна?

"За председател и членове на Сметната палата ще се избират лица, които имат висше икономическо или юридическо образование със степен магистър и професионален опит не по-малко от 15 години за председателя и 10 години за членовете." Сметната палата е финансов орган и преобладаващите в него специалисти трябва да са икономисти, а не юристи. В тази палата действително трябва да има и юристи, но те трябва да са в помощ на колегите си в преценка законосъобразността на финансовите разходи, а не да са както до сега троянските коне за упражняване на партийни и други властови влияния и прикриване на злоупотребите от тези кръгове.

Това не са нови изисквания, дира са малко неграмотнички. Новото е основно кой избира членовете, колко са и какви права за достъп имат.

Срам и позор ! Още един удар срещу народа на България ! Всеки ден управление на БСП е престъпление !

Вярно??? Щото пък управлението на ГЕРБ беше прекрасно и само цветя и рози??? Абе вие в къде живеете или страдате от жестока амнезия??? Когат ГЕБР си смениха закона - що не плюхте???

Изрод

И ти си нещастник като мене ще духаме супата заедно братко ! Ако до сега са крали с шепи сега ще е с газа си !

Ники, ами нали бе, чеод, ГЕРБ си заминаха именно защото не всичко беше цветяи рози?! Нали новите ни "експертни" управници обещаваха, че ще управляват с професионализъм и морал. Нали Станишка врещеше , че "знае как се управлява държава"? Е?! Това ли ти е мечтата за "професионално и морално" управление - пишем закони за наши хора, че да намърдаме партийните креатури на топли и добре платени места?! Мерси!

И това ли стана Червено партийна институция, както НЕУВАЖАЕМИТЕ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ съД и прокуратурА. Данчо МЕНТАТА пак се реди да менти на ВИСОКО НИВО. БОКЛУЦИ ГРОЗНИ

Най-добре е да бъде избран Пеевски. Аз се чудя как никой не иска да провери имотното състояние на големия далавераджия Данчо Ментата. Ясно е, че БСП, ДПС и Атака искат да подчинят Сметната палата на мафията, чийто активни подръжници са Станишев/Моника, Доган/Местан/Данчо Ментата, Сидеров, Миков/Манолова. Срам за тези хора. Аз не чух от тези хорая осъдитело изказване срещу русия при навлизането в територии на Украйна, не чух виновен ли е Сидеров, Бисеров. Защо мълчат тези мошенници и крадци.

Съвсем правилно решение на Експертите! Никой в тази Сметна Палата не говори на нужното ниво турски, а в съвременен Булгаристан това е законно основание за уволнение. Всъщност Сметната палата е само загрявка. За Президенството. За Светлото бъдеще. За Анадола.

професора поне от коректност трябва да обяви, защо едва вчера предложи субсидийте за партиите да са година за година и излишъка да се връща в бюджета, а не да стои в техни банки.Защо???

Нямам какво друго да кажа, освен "о-ли-го-фре-ни", просто тази държава загива докато загнива..

Три години назад устройва идеално бившите лапачи и лапачки които бяха изметени през 2011. Този филм е досаден и изтъркан ...

Правилно-досега сметната обслужваше както трябва едни хора, сега ще обслужва , както трябва други и така все ще ни е изправен врата!

С леката подробност че отменихме критериите за професионална квалификация

Вярно ли!? А ти от къде знаеш? Чел си и стария и новия закон? Щото явно не си - да ти кажа, че се ЗАПАЗВАТ ВСИЧКИ КРИТЕРИИ, които са действали до сега! А това, че всички мислите, че Сметната палата е финансов орган, говори колко сте просветени!!!!

за добро.Представете си само тези хора дето решиха тази простотия не спечелят следващите избори...?Кого ще сложат да управлява сметната палата...?Понякога съдбата ни играе игрички и избирателите не трябва да се подценяват..?Нещо което народните представители забравиха.Никой не е вечен..!

И какво?Ще обслужва следващите управляващи! СП трябва да е НЕЗАВИСИМА! Толкова ли е сложно за разбиране????! Няма колективна Отговорност.....РАЗБЕРЕТЕ ГО!!!

ДОКАТО ТЪПИЯ НАРОД ВКАРВА ТАКИВА МАЛОУМНИЦИ КАТО ТЕЗИ ОТ ДПС, АТАКА, И ТЕМ-ПОДОБНИ, В ПАРЛАМЕНТА, ЩЕ ГЛЕДА МНООООГО СРЕДНИ ПРЪСТИ, А И НЕЩО ДРУГО!! А В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ БСП ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА, ЗА АНТИ-НАРОДНА ДЕЙНОСТ!!

...а ДПС най-сетне да бъде обявена за противоконституционна.