Още 1 г. за пререгистрация на дружества

С промени в Търговския закон Народното събрание удължи до 31 декември 2011 година срока за пререгистрация на фирмите в търговския регистър.

Обратно в новината

Коментари - Още 1 г. за пререгистрация на дружества | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

един куп бумаги за да си плати човек данъка и нахрани поредния държавен служител- надали.......

абе б.б.защо разрешавате да се продължава с отсрочките по закони,наредби и др.нормативни документи.това трябва веднъж за винаги да се прекрати.защото всеки ,който е зависим от тези промени знае,че пак ще има отсрочка и затова не сизпълняват поставените задължения.то не бе удължения сроковете за тютюнопушенето,за алкохола за пререгистрация на фирмите и т.н.ами такова направете както правеха др.правителства-залагайте капани на следващите и тогава още 20 год.няма да ни стигнат за да успеем.

От гледна точка на фирмите Агенцията по вписванията е практически излишна. Нещо повече - тя е още един източник на бумажщина, загубено време и пари. Не мога да разбера каква е и ползата на държавата от нея, още повече, че всичката информация за икономическите субекти я има и в НАП и в съда и в статистиката. Говори се, че бюджета ще трябва да се бръкне с около 60-70 млн. лева служебни разходи по закриването на хиляди фирми. Освен това хаоса ще е умикален и очевидно ще има удължаване на сроковете до безкрай...

Поредната неразбория, която всъщност ще оставят за следващото правителство поради некадърноста си. Очевадно е, че не три, а тридесет години да има срок за пререгистрация, няма много повече фирми да я направят. Проблема е в този 1000000/един милион/ непререгистрирани фирми, и факта, че всъщност държавата трябва служебно да направи маса неща - да ги обяви в ликвидация, да се пишат бумаги, да се назначават ликвидатори, агенцията да се произнася с един милион решения/което не е по силите и./ Тези които са ходили, знаят и сега какви опашки са. А ако тръгне процедура по закриване....

Моята прогноза е,че догодина по-това време ще има поне половин милион фирми които няма да са се пререгистрирали!Така,че служебното закриване на фирми ще бъде неизбежно!Данъчните няма да са в състояние да направят ревизии на такава грамада от фирми!Така,че който се е минал да пие една студена водица!:)

Това беше лоша новина! Жалко

Да са живи и здрави тези,които са открили фирми фатноми и точат ДДС.Държавата се грижи да не им се намалява печалбата.А на нас дупе да ни е яко.Я данък,я осигуровка ще вдигнат.Или ще извадят разходи от данъчно признатите,защото не постъпвали пари в бюджета.Искам имената на вносителите на тази"дива"поправка и мотивите им.

Е че те всеки ден се откриват такива фирми , това няма нищо общо с безмисленото пререгистриране , информацията е има навсякъде Просто някой е решил да прибира по 50 лв на година от бунаците фирмаджии за да храни още 200-300 чиновника Сега ги е най яд тези които са се минали и са се преригистрирали веднага , как така им взеха 50 лв на тез иначе голями баровци ,а всъщност малки мизерни душици

За пореден път държавата показва,че който спазва законите е ИДИОТ.Тези който са спазили срокът ще бъдат наказани най-малко с 35лв.защото спазват закона.После да не се чуди някой защо в България неспазването на закона е национален спорт.Просто такива са правилата.

bobsyn@

Пак го мислят по сложната процедура със синдици и т.н. Всеки който има да взима пари от някой включително и данъчните да си провери в търговския регистър дали дружеството е пререгистрирано и ако не е да уведоми търговския регистър за задължението. Идва крайния срок и тези които не са се пререгистрирали вече спират да съществуват юридически автоматично без съдебни дела и прочие. Правата и задълженията им се прехвърлят на физическите лица собственици на вече закритите фирми. За това може да се наложи промяна на някой друг закон и малко работа за данъчните ама нали затова си имаме парламент...

Прекарах се... с 50 лева вътре... И тази пререгистражция е за пълнене на бюджет (за да се оправдаят заплатите на назначените в новата агенция ненужни държавни служители). Аман от неколкократни дублирания на разни държавни институции, по естество ненужни, но заради партийни заетости узаконявани... А какво става с поредната смяна на касови апарати? Или фирмите, които ще ни ги продават, вече са ги заредили , а и избори идват, така че парите трябват...

Чудесна новина! Да се надяваме, че догодина по същото време ще се приеме удължаване, вкл. 2012 - към края й пък идел краят на света, та ще ни се размине и така няма да дадем на паразитите 50 лева грешни пари.

Крайно време е тази практика да спре. Имаше достатъчно време - аз даже вече не помня преди колко време си пререгистрирахме фирмите без никакви проблеми. Тези които чакат последния момент да си носят последствията като не успеят.

Ауууууу как си се минала , с тез 50 лв , боли ли те много Направо трябва да те уволнят за некадърност Я сега вземи запали някой магазин от твоите фирми , белким изгори колата на този с непреригистрираната фирма Много си проста , ако сега се закрият служебно тези повече от милион фирми , от януари ще имаш регистрирани на борсата поне още половин милион безработни Да не мислиш , че от НАП не виждат , че поне половината от тези фирми все още плащат осигуровки поне на 420лв и поне за един човек Може да кретат едвам , ама подържат измислените постъпления в НАП Ако ги закрият тези фирми скоро няма и пенсии да има

Ето затова нищо в България не става както трябва и няма да става, какъвто и закон, каквато и наредба да се приеме нищо не се изпълнява - и това продължава ли продължава........вместо да има реални санкции и всички тарикати да усетят че има правила и трябва да се спазват!

Ами като сме "материал"и си избираме политици-тарикати така ще бъде.Тарикат на тарикат,око не вади.Бесен съм.Още не ми е минало от дивотийте и неразборийте на Комисия за защита на личните данни от началото на годината и Инспекция по труда в средата на годината.Ни дума да бъде наказан някой за безумието.

Пререгистрирахме фирмата, но вече два пъти безуспешно ходя да подавам ГФО и не мога да влезя в Агенцията - чакането е по цял ден. Става дума за Габрово. Дано вече да намалеят опашките.

Надявахме се непререгистрираните фири да бъдем служебно закрити. А сега пак ще има мъки до края на 2011 г. Хвала Вам депутати...

Не е толкова лесно. Няма да има служебни закривания. Всяка фирма, която не бъде пререгистрирана ще и врътнат една хубава ревизия, ще се назначи синдик. Всичките разходи са за сметка на собственика. Та с една дума закриването ще ви струва много.

Ако фирмата е ЕТ няма разходи по закриването, но ако е дружество се назначава ликвидатор и там вече нещата стават сериозни.

Случаен е много прав! Ще ви излезе през носа, ако не си свършите рабатата сами.Пд-печалното е, че адвокати съветват да се изчака служебно закриване на фирми.

Ами аз доколкото знам служебното закриване ще излиза много по-скъпо, защото към таксите ще се добавя и някаква сума за служебно извършената услуга. Не съм много навътре в материята, но и на мен ми предстои закриване на 1 фирма и най-добре сами да си свършим работата :)